Slik løser du Tilkoblingen din er ikke sikker feil for godt

Sikkerheten din er en av de viktigste tingene mens du surfer på Internett. Imidlertid kan noen ganger det oppstå problemer som kan føre til at forbindelsen ikke er sikker melding som skal vises. Denne meldingen kan hindre deg i å få tilgang til favorittwebområdene dine, så i dag skal vi vise deg hvordan du løser det på Windows 10.

"Forbindelsen din er ikke sikker", hvordan løser du det?

 1. Sjekk om dato og klokkeslett er riktig
 2. Deaktiver antivirusprogramvaren
 3. Slett cert8.db-fil
 4. Deaktiver Adguard
 5. Sjekk sertifikatene dine
 6. Installer 32-biters versjon av Firefox
 7. Start ruteren på nytt
 8. Sett på nytt sertifikater i Adguard
 9. Deaktiver familiebeskyttelsesfunksjonen
 10. Sjekk etter skadelig programvare
 11. Bypass advarselen
 12. Endre Fiddler-innstillinger

Løsning 1 - Sjekk om dato og klokkeslett er riktig

En av de vanligste årsakene til din tilkobling er ikke sikker melding er feil dato og klokkeslett. Mange nettsteder bruker sikkerhetssertifikater, og hvert sertifikat har sin egen utløpsdato. Hvis tid eller dato på PCen ikke er korrekt, kan nettleseren din oppdage det nødvendige sertifikatet som utdatert, og gir deg denne meldingen.

Du kan imidlertid enkelt løse problemet ved å oppdatere dato og klokkeslett. For å gjøre det på Windows 10 må du følge disse enkle trinnene:

 1. Høyreklikk klokken i nederste høyre hjørne og klikk på Juster dato / klokkeslett .

 2. Dato og klokkeslett vises nå. Slå av alternativet Angi tid automatisk .

 3. Vent et øyeblikk og slå på dette alternativet igjen. Alternativt kan du justere klokkeslettet og datoen manuelt ved å klikke på Endre- knappen.

Hvis du ikke vil bruke Innstillinger-appen, kan du justere tid og dato ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn dato . Velg Dato og klokkeslett fra listen over resultater.

 2. Når vinduet Dato og klokkeslett åpnes, klikker du på Endre dato og klokkeslett .

 3. Sett nå riktig dato og klokkeslett og lagre endringer.

Når du har angitt riktig dato, starter du nettleseren og kontrollerer om problemet er løst. Hvis dato og klokkeslett blir feil igjen, kan det hende du har problemer med tidssynkronisering eller med datamaskinens batteri.

Løsning 2 - Deaktiver antivirusprogramvaren

Hvis du vil beskytte deg mot online trusler, er det viktig at du har en antivirusprogramvare installert. Selv om bruk av et antivirus er obligatorisk, kan noen ganger visse antivirusverktøy forstyrre Internett-tilkoblingen din og føre til at tilkoblingen din ikke er sikker melding som skal vises. I tillegg til denne meldingen kan antivirusprogrammet din også forhindre deg i å få tilgang til favorittwebområdene dine.

Mange nettverksproblemer skyldes skadelig programvare, forskjellige skript og bots. Få nå Cyberghost, en leder i VPN-markedet. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

For å feilsøke problemet må du først deaktivere antivirusprogramvaren midlertidig. Etter å ha gjort det, prøv å få tilgang til problematiske nettsiden igjen. Hvis problemet ikke vises, betyr det at problemet var forårsaket av antivirusprogrammet ditt. I de fleste tilfeller er skyldige SSL- eller HTTPS-skannefunksjonen. Derfor anbefaler vi at du kontrollerer antivirusinnstillingene dine og deaktiverer denne funksjonen helt.

Brukere rapporterte at dette problemet vises mens du bruker ESET eller BitDefender. For å deaktivere problematiske funksjoner i ESET, gjør du følgende:

 1. I ESET navigerer du til Avansert oppsett .
 2. Utvid Web og e-post og velg SSL .
 3. Sett nå SSL-protokollen for å ikke skanne SSL-protokollen .
 4. Lagre endringer.

For å deaktivere denne funksjonen i BitDefender, gjør du følgende:

 1. Åpne BitDefender .
 2. Gå til Personverninnstillinger og klikk på Deaktiver Scan SSL .

Problemet vises også hvis du bruker Avast, men du kan løse det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Avast .
 2. Naviger til Innstillinger> Aktiv beskyttelse .
 3. Klikk på Tilpass ved siden av Webskjerm .
 4. Fjern merket for Aktiver HTTPS-skanning og klikk OK for å lagre endringer.

I Bullguard-antivirus kan du deaktivere denne funksjonen ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Bullguard dashboard.
 2. Klikk på Antivirus-innstillinger> Bla gjennom .
 3. Fjern merket for Vis sikre resultater for nettstedene som gir deg feilmeldingen.

Når det gjelder Kaspersky, kan du deaktivere denne funksjonen ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Kaspersky dashboard.
 2. Klikk på Innstillinger i nederste høyre hjørne.
 3. Klikk på Tillegg og klikk deretter på Nettverk .
 4. Naviger nå til Kryptert tilkoblingsskanne og sjekk Ikke skann krypterte tilkoblinger . I tillegg kan du gå til Avanserte innstillinger og klikke på Installer sertifikat- knappen. Følg instruksjonene på skjermen for å installere sertifikatet igjen. Vi må nevne at eldre versjoner av Kaspersky ikke har dette alternativet. Derfor må du finne og deaktivere Skann kryptert tilkoblingsalternativ i stedet.
 5. Når du er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Hvis antivirusprogrammet ikke har denne funksjonen tilgjengelig, må du kanskje fjerne antivirusprogrammet og bytte til en annen.

Løsning 3 - Slett cert8.db-fil

Ifølge brukerne, noen ganger Tilkoblingen din er ikke sikker, meldingen kan vises hvis cert8.db-filen er skadet. Denne filen er ansvarlig for lagring av sertifikater, men hvis filen er ødelagt, må du slette den. Vi må nevne at Firefox vil gjenskape filen, slik at du kan slette den uten problemer. For å slette denne filen gjør du følgende:

 1. Lukk Firefox helt.
 2. Trykk Windows Key + R og skriv inn % appdata% . Trykk Enter eller klikk OK .

 3. Når Roaming- mappen åpnes, naviger til \ Mozilla \ Firefox \ Profiler \ .
 4. Velg profilmappen din og finn cert8.db- filen. Slett filen.

 5. Start Firefox på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 4 - Deaktiver Adguard

Adguard er en nyttig programvare som kan forhindre at annonser vises online. Selv om dette verktøyet er bra, kan det noen ganger forstyrre forbindelsen din og føre til at tilkoblingen din ikke er sikker melding som skal vises. Ifølge brukerne kan du enkelt løse dette problemet ved å deaktivere Adguard. For å gjøre det, må du først lukke Firefox helt. Etter det, lukk Adguard, vent et øyeblikk og slå det på igjen. Etter å ha gjort det, start Firefox igjen og kontroller om problemet er løst.

Hvis problemet oppstår igjen, vil du kanskje vurdere å deaktivere Adguard permanent eller bytte til en annen adblockingsprogramvare.

Løsning 5 - Sjekk sertifikatene dine

Ifølge brukerne, er forbindelsen din ikke sikker, meldingen kan oppstå på grunn av problemer med sertifikatene dine. Brukere rapporterte at dette problemet oppstår med Firefox og Kaspersky, og for å fikse dette problemet må du legge til Kaspersky-sertifikatet igjen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn (falsk) Kaspersky Anti-Virus Personal Root Certificate.cer- fil. Som standard bør den være plassert i katalogen C: \ ProgramData \ Kaspersky Lab \ AVP16.0.0 \ Data \ Cert \ . Husk at katalogbanen kan være forskjellig avhengig av hvilken versjon av programvaren du bruker. Hvis du ikke finner ProgramData- katalogen, må du vise skjulte filer og mapper. For å gjøre det, bare åpne File Explorer og klikk på View tab og sjekk skjult elementer alternativet.

 2. Start Firefox og klikk på menyknappen øverst til høyre. Velg Valg fra menyen.

 3. I høyre rute klikker du på Avansert . Gå til fanen Sertifikater og klikk på Vis sertifikater- knappen.

 4. Liste over sertifikater vil nå vises. Naviger til AO Kaspersky Lab- delen og velg Kaspersky Anti-Virus Personal Root . Klikk på Slett eller Distrust- knappen.

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne sertifikatet.
 6. Når du har slettet sertifikatet, klikker du på knappen Importer . Finn Kaspersky Anti-Virus Personal Root Certificate.cer- filen og følg instruksjonene for å legge til den.

Når du har lagt til et nytt Kaspersky-sertifikat, må du kontrollere om problemet fortsatt varer. Denne løsningen gjelder bare for Kaspersky, men hvis du bruker en annen antivirusprogramvare, kan du kanskje løse dette problemet ved hjelp av en lignende metode.

Løsning 6 - Installer 32-biters versjon av Firefox

Ifølge brukerne, er forbindelsen din ikke sikker, meldingen kan vises hvis du bruker 64-biters versjon av Firefox med Kaspersky. Tilsynelatende er visse versjoner av Kaspersky ikke fullt kompatible med 64-biters versjoner av Firefox. For å fikse problemet, må du avinstallere 64-biters versjon av Firefox og installere 32-bits versjon i stedet.

For å se om du bruker 64-biters versjon av Firefox, gjør du følgende:

 1. Klikk på menyknappen øverst til høyre og klikk på spørsmålstegnikonet nederst.

 2. Velg Om Firefox fra menyen.

 3. Nå ser du Firefox-versjonen du bruker. Hvis du har 64-biters versjon, avinstaller Firefox og last ned 32-bits versjon i stedet.

I tillegg til å installere Firefox på nytt, kan du prøve å oppdatere både Firefox og antivirusprogrammet ditt. Ifølge brukerne var dette et problem i de tidligere versjoner av Kaspersky. For å fikse problemet, anbefales det sterkt at du oppdaterer antivirusprogrammet og kontroller om det løser problemet. Husk at dette problemet kan påvirke andre antivirusverktøy, derfor er det viktig at du laster ned og installerer den nyeste versjonen av antivirusprogramvaren.

Løsning 7 - Start ruteren på nytt

Noen ganger Tilkoblingen din er ikke sikker, meldingen kan vises på grunn av problemer med ruteren. For å fikse disse problemene må du bare starte ruteren på nytt. For å starte ruteren din, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk på strømknappen på ruteren. Hvis du har et eget modem og en router, bør du også slå av modemet ditt.
 2. Etter å ha slått av modemet, vent i ca. 30 sekunder.
 3. Trykk på strømknappen igjen for å starte ruteren / modemet ditt.
 4. Vent mens enheten starter. Når ruteren din startes på nytt, kontroller om problemet fortsatt er der.

Dette er en rask og enkel løsning, men det kan ikke være permanent, så du må gjenta det hvis problemet kommer opp igjen.

Løsning 8 - Sett på nytt sertifikater i Adguard

Vi nevnte i en av våre tidligere løsninger som Adguard kan føre til at forbindelsen din ikke er sikker melding som skal vises. Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å installere sertifikater på nytt i Adguard. Dette er en enkel prosedyre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Lukk alle åpne nettlesere.
 2. Åpen Adguard .
 3. Naviger til Generelle innstillinger .
 4. Bla helt ned og klikk på Installer sertifikaternytt .

Etter at du har installert sertifikater på nytt, må problemet løses helt.

Løsning 9 - Deaktiver familie sikkerhetsfunksjon

Windows 10 lar deg bruke din Microsoft-konto for å logge på Windows. Takket være denne funksjonen kan du beskytte kontoen din ved hjelp av Family Safety-alternativet. Denne funksjonen er flott hvis du vil beskytte dine husstandsmedlemmer fra ondsinnede nettsteder. Denne funksjonen kan imidlertid også forstyrre Internett-tilkoblingen din og føre til at tilkoblingen din ikke er en sikker melding som skal vises. For å fikse dette problemet må du deaktivere Familiesikkerhet ved å følge disse trinnene:

 1. Naviger til //account.microsoft.com/family.
 2. Logg på med din Microsoft-konto.
 3. Finn kontoen du vil fjerne, og klikk på Fjern- knappen. For å fjerne voksenkontoen må du fjerne alle barnekontoer på forhånd.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst.

Løsning 10 - Sjekk etter skadelig programvare

Noen ganger kan ondsinnede programmer endre systeminnstillingene dine. Som følge av dette er forbindelsen din ikke sikker, meldingen kan vises. For å fikse dette problemet, anbefaler vi deg å skanne PCen din for skadelig programvare og fjerne eventuell mistenkelig programvare. Etter skanningen, kontroller om problemet er fullstendig løst.

Løsning 11 - Bypass advarselen

Hvis forbindelsen din ikke er sikker, vises når du prøver å besøke et pålitelig nettsted, kan du bare omgå advarselen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Når meldingen vises, klikker du på Avansert .
 2. Klikk nå på Legg til unntak .
 3. Klikk på Bekreft sikkerhet unntak . Hvis du vil, kan du se mer informasjon om problematisk sertifikat ved å klikke på Vis- knappen.

Løsning 12 - Endre Fiddler-innstillinger

Brukerne rapporterte at Tilkoblingen din ikke er sikker, meldingen vises mens du bruker Fiddler. Hvis du ikke bruker denne tjenesten, kan du hoppe over denne løsningen helt. For å fikse dette problemet i Fiddler må du gjøre følgende:

 1. Klikk på Verktøy> Fiddler-alternativer .
 2. Naviger til HTTPS- fanen.
 3. Pass på at teksten sier Sertifikater generert av CertEnroll-motoren .
 4. Klikk på Handlinger> Tilbakestill sertifikater . Vent til prosessen skal fullføres.
 5. Godta alle anledninger.

Etter å ha gjort det, bør problemet løses helt.

Forbindelsen din er ikke sikker, meldingen kan være ganske alvorlig og hindre deg i å besøke bestemte nettsteder. Den vanlige årsaken til dette problemet kan være feil dato og klokkeslett eller antivirusprogrammet ditt, så sørg for å sjekke dem først. Hvis problemet fortsatt finnes, kan du prøve alle andre løsninger fra denne artikkelen.