Slik reparerer du inverterte farger på Windows 10

Windows 10 er et flott operativsystem, men noen brukere rapporterte inverterte farger på skjermen. Dette er et uvanlig problem, og i dagens artikkel viser vi deg hvordan du kan fikse det riktig.

Inverterte farger kan være et stort problem på din PC, og når du snakker om visningsproblemer og farger, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Invertert fargevalg Windows 10 - Dette problemet kan vises hvis tema med høy kontrast er aktivert. For å fikse problemet, kontroller du enkelt tilgangsinnstillingene og sørg for at høy kontrast er deaktivert.
 • Inverter farger Windows 10 hurtigtast, hurtigtast - Noen ganger kan du fikse problemene med inverterte farger bare ved å bruke en enkelt tastaturgenvei. Den snarveien er vanligvis igjen Alt + venstre Shift + Print Screen, så vær så snill å prøve den.
 • Inverterte farger på Dell bærbar PC, HP bærbar PC - Dette problemet kan også påvirke bærbare datamaskiner, og hvis du støter på dette problemet, må du prøve å prøve noen av våre løsninger.

Hvordan fikse omvendte farger på Windows 10?

 1. Bruk forstørrelsesverktøyet
 2. Endre enkle tilgangsinnstillinger
 3. Deaktiver Visual Notifications for sounds-funksjonen
 4. Sjekk innstillingene for grafikkortet ditt
 5. Sett inn grafikkortdriverne på nytt
 6. Sjekk registreringsdatabasen din
 7. Prøv å kjøre Windows i sikkermodus
 8. Utfør en systemgjenoppretting
 9. Kontroller maskinvaren din

Løsning 1 - Bruk forstørrelsesverktøyet

Hvis du har problemer med inverterte farger på PCen, er det mulig at problemet skyldes et forstørrelsesverktøy. Dette er et innebygd verktøy som lar deg zoome visse deler av skjermen for å se dem bedre.

Men forstørrelsesverktøyet kan også invertere farger, og i dag skal vi vise deg hvordan du kan invertere fargene ved hjelp av dette verktøyet. Dette er faktisk ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tasten og + for å åpne forstørrelsesverktøyet.
 2. Trykk nå Ctrl + Alt + I og vend alle farger på skjermen.

Etter å ha gjort det, bør fargene dine være inverterte, og alt vil begynne å fungere skikkelig igjen.

Løsning 2 - Endre enkle tilgangsinnstillinger

Noen ganger kan det oppstå problemer med inverterte farger på grunn av Easy Access-innstillingene. Noen ganger kan du aktivere en av disse funksjonene ved et uhell, og det vil forårsake problemer med farger. Du kan imidlertid enkelt løse dette problemet ved å endre Ease of Access-innstillingene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, naviger til Ease of Access- delen .

 3. Fra menyen til venstre velger du Høy kontrast . I den høyre ruten deaktiverer du Slå på høy kontrast- alternativ.

Hvis dette alternativet allerede er deaktivert, kan du bruke venstre Alt + venstre Skift + Utskriftsskjerm for raskt å slå av høy kontrast. Alternativt kan du angi høy kontrast-temaet til None og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 3 - Deaktiver Visuell varsling for lydfunksjon

Windows har et stort utvalg av tilgjengelighetsfunksjoner, og en av disse funksjonene er visuelle varsler for lyd. Hvis denne funksjonen er aktivert, vil skjermen omdanne farger når en lyd spilles. Hvis du har problemer med inverterte farger på PCen, bør du kanskje prøve å deaktivere denne funksjonen og sjekke om det løser problemet.

For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og tast inn kontrollpanelet . Velg Kontrollpanel fra listen.

 2. Naviger til Ease of Access Center når Kontrollpanel åpnes.

 3. Velg Bruk tekst eller visuelle alternativer for lyder fra listen.

 4. Deaktiver Slå på visuelle varslinger for lyder (Sound Sentry) Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort disse endringene, bør ikke fargene dine bli omvendt lenger, og problemet blir løst.

Løsning 4 - Sjekk innstillingene for grafikkortet

Ifølge brukerne kan noen ganger inverterte farger vises på PCen på grunn av innstillingene for grafikkortet. Nesten alle grafikkort har egen programvare som lar deg konfigurere alle slags grafikkrelaterte innstillinger.

Hvis fargene dine er inverterte, er det mulig at du har Stereoscopic 3D-funksjonen aktivert. For å deaktivere det, åpne Nvidia Kontrollpanel eller Catalyst Control Center og se etter denne funksjonen. Når du har funnet denne funksjonen, deaktiver den og problemet skal løses permanent.

Løsning 5 - Sett inn grafikkortdriverne på nytt

Noen ganger kan inverterte farger vises hvis du har problemer med drivere. For å fikse problemet, foreslår brukerne å installere grafikkortdriveren helt på nytt og sjekke om det løser problemet. For å installere driverne på nytt, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Nå må du finne grafikkortdriveren din. Når du har funnet det, høyreklikker du det og velger Avinstaller enhet fra menyen.

 3. Hvis det er tilgjengelig, må du sjekke Fjern driverprogramvare for denne enheten. Klikk nå på Avinstaller for å bekrefte.

 4. Når du har fjernet driveren, klikker du på Skann for maskinvareendringsikon for å installere standarddriveren.

Ved å gjøre det, vil du installere den nåværende driveren og bytte tilbake til standard en. Alternativt kan du bruke programvare som Display Driver Uninstaller for å fjerne driveren sammen med alle filer og registeroppføringer som er tilknyttet den.

Hvis du fjerner driveren, løser problemet, anbefales det at du oppdaterer det til den nyeste versjonen. For å gjøre det, besøk bare grafikkortprodusentens nettsted og last ned den nyeste driveren for modellen din.

Hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det, kan du alltid bruke tredjepartsverktøy, for eksempel TweakBit Driver Updater, for å oppdatere alle drivere automatisk med bare et par klikk.

- Få nå Tweakbit Driver Updater

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er kanskje ikke gratis

Løsning 6 - Sjekk registeret ditt

Noen ganger ser du kanskje inverterte farger på grunn av registeret ditt og dets innstillinger. Som du vet, inneholder registeret alle slags innstillinger, og noen ganger hvis en av disse innstillingene ikke er riktig konfigurert, kan fargene dine bli omvendt.

Du kan imidlertid fikse problemet ved å redigere registeret manuelt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Registerredigering åpnes, navigerer du til HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftScreenMagnifier i den høyre ruten ved å dobbeltklikke på Inverter DWORD for å åpne egenskapene.

 3. Når egenskapsvinduet åpnes, må du kontrollere at verdidata er satt til 0. Klikk OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, bør problemet med inverterte farger løses.

Løsning 7 - Prøv å kjøre Windows i sikkermodus

Hvis du har problemer med Windows, er den beste måten å feilsøke problemer på, å starte PCen i sikkermodus. Hvis du ikke er kjent med Safe Mode, er det et spesielt segment av Windows som kjører med standard drivere og innstillinger, så det er perfekt for feilsøking.

Hvis du har problemer med inverterte farger på PCen, start den i Sikker modus og sjekk om problemet også vises der. For å starte PCen i sikkermodus gjør du følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Velg Recovery fra menyen til venstre. Klikk nå på Restart Now- knappen.

 3. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk nå på Restart- knappen.
 4. Etter omstart vil du se en liste over alternativer. Velg sikker modus med nettverk ved å trykke på den aktuelle tastaturtasten.

Når du starter Windows i sikkermodus, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises i sikkermodus, betyr det at innstillingene eller driverne forårsaker problemet.

Løsning 8 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis dette problemet begynte å forekomme nylig, er det mulig at et tredjepartsprogram eller en av innstillingene dine forårsaker problemet. Den raskeste måten å fikse på, er å utføre en systemgjenoppretting. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg nå Opprett et gjenopprettingspunkt fra listen over resultater.

 2. Når vinduet Systemegenskaper vises. Velg Systemgjenopprett- knappen.

 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, klikker du på Neste- knappen for å fortsette.

 4. Sjekk nå alternativet Vis flere gjenopprettingspunkter, hvis det er tilgjengelig. Velg gjenopprettingspunktet du vil vende tilbake til, og klikk Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Når du har fullført restaureringsprosessen, må du sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 9 - Kontroller maskinvaren din

Noen ganger kan inverterte farger vises på grunn av maskinvareproblemer. For å sjekke om maskinvaren din er problemet, vær oppmerksom på at fargene dine er omvendt under oppstartssekvensen eller i BIOS. Hvis dette problemet vises utenfor Windows, er det nesten sikkert at det er et problem med maskinvaren din.

For å feilsøke problemet, vær sikker på at kabelen er tett tilkoblet både skjermen og PCen din. Du kan også sjekke skjermen din og sørge for at den ikke er feil. Du kan gjøre det ved å koble PCen til TVen eller en annen skjerm.

Hvis problemet ikke er relatert til skjermen, er det mulig at grafikkortet ditt er defekt. Inverterte farger er et av symptomene på feil grafikkort, så vær sikker på at du sjekker om skjermkortet ditt sitter riktig på PCen. Hvis du har en ekstra spor, kan du prøve å flytte den til et annet spor på din PC og sjekke om det hjelper.

Inverterte farger kan forårsake mange problemer, men i de fleste tilfeller er dette problemet forårsaket av innstillingene eller driverne dine. Men hvis våre løsninger ikke løste problemet ditt, kan det hende at maskinvareproblemet forårsaker dette problemet.