Slik reparerer du høy CPU-bruk av SQL-serveren

Når din SQL-server skyrockets i forhold til CPU bruk, sjansene er at du vil kunne finne ut hva som skjer ganske enkelt. Hvis serveren på nytt ikke er et alternativ for øyeblikket, bør trinnene nedenfor hjelpe deg med å avgjøre hva som forårsaker høy CPU-bruk.

Hvis du ikke finner veien rundt på egen hånd, bør du ta kontakt med serveradministratoren.

Slik reduserer du høy CPU-bruk av SQL-server

Den andre tingen du trenger å gjøre er å undersøke ringbufferne for å få de historiske dataene. Siden SQL lagrer alle historiske data, kan du spørre om en rapport om den siste aktiviteten. På denne måten kan vi finne ut hva som forårsaker enorme CPU-pigger.

Det neste trinnet er å avgjøre hvilken nøyaktig innvendig prosess som bruker data. Vanlige årsaker til høy CPU-aktivitet på en SQL-server er Systemoppgaver, Overdreven kompilering / Rekompilering av spørringer, eller Query-kjøring.

Nå må du sjekke alle forespørsler som utføres på serveren din. Når du har listen over alle tilgjengelige søk, er det ganske enkelt å avgjøre hvilken eksakt forespørsel om utførelse som forårsaker feilen.

Den beste måten å gjøre alt på dette er med SQL Server 2005 Performance Dashboard Reports-verktøyet. Den gir deg både numerisk og grafisk tilbakemelding.

Selvfølgelig er det viktig å sjekke andre systemtjenester og fastslå at SQL perfmon forårsaker problemet. Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen.

Hvis du ikke klarer å løse problemet, bør du vurdere å legge ut på en rekke dedikert forum der fagfolk og teknologiske kunnskaper kan hjelpe deg.