Fullveiledning: RESOURCE IKKE EIENDOMSFeil i Windows 10

Blå skjermbildet for dødsfeil, som ressursen ikke eies, er ikke så vanlig, men disse feilene kan føre til mange problemer. BSoD-feil kan forårsake systemstabilitet og datatap, derfor i dag skal vi vise deg hvordan du løser denne feilen på Windows 10.

Slik løser du RESSOURCE EIER IKKE BSoD-feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Hold Windows 10 oppdatert
 2. Oppdater driverne
 3. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 4. Kjør SFC-skanningen
 5. Kjør DISM
 6. Sjekk harddisken
 7. Avinstaller og installer visse drivere på nytt
 8. Fjern problematiske tredjepartsapplikasjoner
 9. Utfør Windows 10 tilbakestilling
 10. Sjekk om maskinvaren din fungerer som den skal

Fix - RESSURS IKKE EIERET Windows 10 feil

Løsning 1 - Hold Windows 10 oppdatert

Hvis du vil sikre at PCen er trygg og feilfri, anbefales det at du laster ned og installerer de nyeste oppdateringene gjennom Windows Update. Noen ganger kan visse problemer med maskinvare og programvarekompatibilitet føre til at disse typer feil vises, og hvis du vil forhindre dem, anbefales det at du laster ned de nyeste oppdateringene. Disse oppdateringene gir mange nye sikkerhetsforbedringer og alle slags feilrettinger relatert til både maskinvare og programvare, derfor anbefales det at du laster ned de nyeste oppdateringene regelmessig.

Løsning 2 - Oppdater driverne

Alle maskinvarekomponentene dine bruker drivere for å kunne fungere med Windows 10, og hvis en bestemt driver er utdatert eller skadet, opplever du sannsynligvis en ressurs som ikke har egen Blue Screen of Death-feil. For å forhindre disse feilene, er det svært viktig at du holder sjåførene oppdatert. Nedlasting av drivere er ganske enkelt, og for å gjøre det, trenger du bare å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Husk at du kanskje må oppdatere alle drivere på PCen for å fikse denne feilen.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 3 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Hvis ingen av de foregående løsningene klarte å løse problemet RESOURCE NOT EWNED, må vi prøve med feilsøkingsverktøyene. Den første vi skal prøve er Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette feilsøkingsverktøyet kan løse alle slags systemproblemer, inkludert BSOD-feilene. Så det kan være nyttig i dette tilfellet.

Slik kjører du Windows 10s innebygde BSOD-feilsøking.

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 4 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er en annen feilsøking som fungerer på samme måte som Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette kommandolinjeverktøyet søker systemet for potensielle problemer, og løser dem hvis det er mulig.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kjør DISM

DISM er den tredje feilsøkingsprogrammet vi skal prøve, hvis de to foregående ikke klarte å løse problemet. DISM står for Deployment Image Service og -administrasjon, og som navnet sier, lastes det opp systembildet. Så, kanskje denne prosessen løser BSOD problemet.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Kontroller harddisken

BSOD-problemer er også mulig hvis harddisken eller partisjonen er skadet. For å løse mulige partisjonsproblemer, fortsett og kjør kommandoen chkdsk i kommandoprompt.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 7 - Avinstaller og installer visse drivere på nytt

Oppdatering av drivere er viktig for systemstabilitet, men noen ganger kan sjåførene dine være klossete, og det er bare mulig å fikse ressursen som ikke eies, og fjerne og installere de problematiske driverne på nytt. Få brukere rapporterte problemer med Nvidia-drivere, og i henhold til dem ble det fjernet og installert Nvidia-drivere på nytt. For å avinstallere grafikkortdrivere, følg bare disse trinnene:

 1. Last ned Avinstaller for skjermdriver.
 2. Start verktøyet og følg instruksjonene for å fjerne grafikkortdriveren.

Etter at du har avinstallert grafikkortdriveren, kan du besøke grafikkortprodusentens nettsted og laste ned den nyeste driveren. Hvis den siste driveren forårsaker denne feilen på PCen, anbefaler vi sterkt at du installerer en eldre versjon av driveren.

Brukerne rapporterte også at NDISRD-driveren kan forårsake dette problemet, og for å løse dette problemet anbefales det at du avinstallerer denne driveren og installerer den på nytt. For å avinstallere en driver, gjør følgende:

 1. Trykk Windows Key + X på tastaturet for å åpne Power User Menu. Velg Enhetsbehandling fra menyen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn driveren du vil fjerne, høyreklikk den og velg Avinstaller . Klikk på OK for å bekrefte.

Etter at du avinstallerte en driver, installerer Windows 10 automatisk standarddriveren i stedet. Hvis standarddriveren fungerer bra og PCen din er stabil, kan du fortsette å bruke den. Hvis du vil, kan du også oppdatere driveren med den nyere versjonen.

Løsning 8 - Fjern problematiske tredjepartsapplikasjoner

Blå skjermbildet for dødsfeil skyldes ofte tredjepartsapplikasjoner, og for å fikse denne feilen er det viktig at du fjerner det problematiske programmet fra PCen. Ifølge brukerne kan RESOURCE NOT OWNED feilen skyldes WinDVD, så husk å fjerne denne programvaren fra PCen.

En annen vanlig årsak til disse typer feil kan være antivirusprogramvaren, derfor må du kanskje fjerne den midlertidig. Husk at datamaskinen din ikke vil være forsvarsløs, selv om du fjerner antivirusprogramvaren din, fordi Windows 10 leveres med Windows Defender som fungerer som standard antivirus.

Vi må nevne at avinstallering av antivirusprogrammet ikke kan løse problemet fordi antivirusprogrammer har en tendens til å forlate bestemte filer og registeroppføringer bak selv etter at du har fjernet dem, og noen ganger kan disse filene føre til at feilmeldingen for Blue Screen of Death vises. Du kan fjerne disse filene manuelt, men det kan ta litt tid, derfor anbefaler vi at du bruker et dedikert fjerningsverktøy. Mange antivirusbedrifter tilbyr dedikerte verktøy for fjerning av programvaren, så vær sikker på at du laster ned en.

Løsning 9 - Utfør Windows 10 tilbakestilling

Hvis denne feilen skyldes visse programmer, bør du kunne fikse det ved å utføre Windows 10-tilbakestilling. Du bør vite at Windows 10 reset ligner på ren installasjon, og det vil slette alle filer fra C-partisjonen din, så vær sikker på å sikkerhetskopiere dem. Du kan også trenge en oppstartbar USB-minnepinne, og du kan opprette en ved hjelp av Media Creation Tool. For å starte Windows 10 tilbakestill gjør du følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Under dette trinnet kan du bli bedt om å sette inn Windows 10 installasjonsmedier, så vær forberedt på å gjøre det.
 3. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine . Klikk på Tilbakestill- knappen for å starte tilbakestillingsprosessen.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre tilbakestillingen.

Som vi tidligere nevnte, er Windows 10-tilbakestilling likt å ren installasjon, og etter at du har fullført det, har du en fersk installasjon uten noe tredjeparts programvare. Hvis BSoD-feilen vises igjen, betyr det at det er forårsaket av maskinvaren din.

Maskinvareproblemer kan ofte føre til at RESOURCE IKKE EIER-feilen, derfor anbefaler vi sterkt at du fjerner alle nylig installerte maskinvare, siden det kanskje ikke er kompatibelt med hovedkortet ditt. Hvis problemet ikke skyldes ny maskinvare, er det mest sannsynlig at en bestemt maskinvarekomponent er defekt. Ifølge brukerne kan defekt RAM eller harddisk forårsake at denne feilen vises, så husk å sjekke disse komponentene først. For å finne ut hvilken komponent som forårsaker denne feilen, må du kanskje utføre en grundig maskinvareinspeksjon.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

RESOURCE IKKE EGET BSoD-feil kan være problematisk, men vi håper at du klarte å fikse denne feilen ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.