Full guide: FIL SYSTEM feil i Windows 10

Blue Screen of Death-feil er trolig en av de mest fryktede feilene på Windows, og med rette. Disse feilene skyldes ofte feil maskinvare eller inkompatibel programvare, og i noen tilfeller kan disse feilene forhindre at Windows 10 starter. Som du kan se, kan BSoD-feil være ganske alvorlige, men du kan fikse FIL SYSTEM-feil ved å følge en av våre løsninger.

Løs FIL SYSTEM feil i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

 1. Pass på at Windows 10 og drivere er oppdatert
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Fjern antivirusprogramvaren
 6. Utfør chkdsk-skanning
 7. Tilbakestill Windows 10
 8. Sjekk etter feil maskinvare

Fix - Filsystem Windows 10 feil

Løsning 1 - Pass på at Windows 10 og drivere er oppdatert

Blå skjerm med dødsfeil skyldes ofte inkompatibel driver, og for å løse dette problemet anbefales det sterkt at du sørger for at alle sjåførene dine er oppdatert. Ifølge brukere kan nettverksdrivere eller grafikkortdrivere ofte forårsake BSoD-feil, så sørg for at de oppdateres. Husk at nesten hvilken som helst driver kan forårsake FIL SYSTEM feil, så sørg for at alle driverne er oppdatert.

For å oppdatere driverne kan du bare gå til maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Husk at du må gjøre denne prosessen for de fleste installerte enheter.

I tillegg til å laste ned driverne direkte fra produsenten, kan du også laste dem ned ved hjelp av Enhetsbehandling. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Power User Menu ved å trykke Windows Key + X på tastaturet og velge Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling starter, finn enheten du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare .

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare og la Windows 10 finne den siste driveren for deg. Husk at du må gjenta denne prosessen for hver enhet du vil oppdatere.

I tillegg til å oppdatere driverne dine, er det avgjørende at du holder Windows 10 oppdatert med de nyeste oppdateringene. Nye oppdateringer gir sikkerhetsforbedringer og reparerer ofte kompatibilitetsproblemer med bestemt maskinvare. Det anbefales derfor å holde datamaskinen oppdatert hvis du vil fikse FILE SYSTEM BSoD-feilen.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve, kjører Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan hjelpe deg med å løse alle slags problemer, inkludert BSOD-problemene.

Slik kjører du Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Hvis Feilsøking for Windows 10 ikke fikk jobben, skal vi prøve med SFC-skanningen. Dette kommandolinjeverktøyet løser ulike problemer i systemet, og det kan også være nyttig å håndtere FILSYSTEM feil.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Hvis tidligere feilsøkingsprogrammer ikke klarte å løse problemet, kan vi prøve DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM) gjenoppretter systembildet, noe som kan føre til å løse ulike problemer, inkludert vårt BSOD-problem.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Fjern antivirusprogramvaren

Brukere rapporterte at visse programmer, spesielt Computer Associates EZ eTrust Antivirus, kan føre til at dette problemet vises. Ifølge brukerne, deaktiverer denne programvaren permanent, FIL SYSTEM feil.

Vi må nevne at nesten alle antivirusprogrammer kan forårsake blå skjerm av dødsfeil på nesten hvilken som helst versjon av Windows. Derfor anbefales det at du deaktiverer eller fjerner antivirus og brannmur som er installert for øyeblikket, hvis du ikke bruker den nevnte programvaren.

Hvis du fjerner antivirusprogrammet ikke løser problemet, anbefaler vi deg også å prøve å bruke et av de dedikerte avinstalleringsverktøyene. De fleste antivirusbedrifter har disse verktøyene tilgjengelige for nedlasting på deres nettsteder, så sørg for at du bruker dem. Ved å bruke ett av disse verktøyene, sørger du for at alle filer og registernøkler relatert til antivirusprogramvaren din er fjernet helt fra PCen.

Hvis problemet ditt er løst etter fjerning av antivirusprogramvare, anbefales det at du installerer det på nytt, eller bytter til en annen. Hvis du leter etter alternativ antivirusprogram, kan du sjekke listen over beste antivirusprogrammer for Windows 10.

Løsning 6 - Utfør chkdsk-skanning

I noen tilfeller kan FIL SYSTEM BSoD-feil skyldes ødelagte filer som du har på harddisken din, og for å løse dette problemet anbefales det at du utfører en chkdsk-skanning. For å utføre en chkdsk-skanning, må du gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Skriv inn chkdsk / f / r C: og trykk Enter . Du må utføre en chkdsk for alle harddiskpartisjoner som du har, så pass på at du erstatter C med riktig stasjonsbokstav. Det er verdt å nevne at du kanskje ikke kan skanne C-stasjon til du starter datamaskinen på nytt.

 3. Vent til chkdsk fullfører skanningen.

Hvis du ikke har tilgang til Windows 10 i det hele tatt, kan du prøve å få tilgang til det fra Safe Mode. For å gå inn i Safe Mode, følg disse enkle trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger mens den støtter. Dette bør starte den automatiske reparasjonsprosessen.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk på Startnytt .
 3. Når datamaskinen har startet på nytt, velger du Sikkermodus med nettverk ved å trykke 5 eller F5 .
 4. Gjenta de nevnte trinnene for å utføre chkdsk-skanningen.

Hvis du ikke får tilgang til Sikkert modus på grunn av FILSYSTEM-feil, kan du kjøre kommandoprompt fra Avansert oppstartsalternativer-menyen. For å gjøre det, gjør følgende:

 1. Få tilgang til automatisk reparasjonsmodus ved å starte PCen på nytt noen ganger.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Kommandoprompt .
 3. Når Kommandoprompt begynner, skriv inn chkdsk / f / r C:. Pass på at du erstatter C med andre bokstaver som passer til de riktige harddiskpartisjonene på PCen.

Løsning 7 - Tilbakestill Windows 10

Hvis problemet fortsatt varer, må du kanskje nullstille Windows 10. Husk at tilbakestilling av Windows 10 vil slette alle filer og mapper på C-stasjonen, så vi anbefaler at du sikkerhetskopierer dem før du utfører dette trinnet. For å tilbakestille Windows 10 gjør du følgende:

 1. Tilbakestill PCen noen ganger mens den starter opp til du går inn i automatisk reparasjonsmodus.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt> Bare stasjonen der Windows er installert .
 3. Velg nå Bare fjern mine filer .
 4. Dette vil starte Windows 10 tilbakestillingsprosessen. Følg instruksjonene og vent på at den er ferdig.

Etter at du har fullført denne prosessen, har du en ny installasjon av Windows uten filer, så du må installere alle programmene på nytt.

Løsning 8 - Sjekk etter feil maskinvare

Hvis problemet fortsatt varer, selv etter at du har tilbakestilt Windows 10, er filsystemet feil forårsaket av feil maskinvare eller nylig installert maskinvare. RAM-moduler er de vanligste årsakene til denne feilen, og for å sjekke RAM må du kjøre nedlasting og kjøre MemTest86 + i noen timer.

Hvis RAM-en fungerer som den skal, kan det hende at noen annen maskinvare, som hovedkort eller harddisk, forårsaker FIL SYSTEM BSOD-feil, så du må kanskje erstatte den. Vi anbefaler på det sterkeste at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Filsystem BSoD-feil kan forårsake mange problemer på PCen, men forhåpentligvis klarte du å fikse det ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.