Full Fix: Wordpad.exe-programfeil på Windows 10, 8.1, 7

Feilmeldingen Wordpad.exe-programmet kan vises mens du prøver å kjøre Wordpad på Windows 10. Dette er vanligvis et lite, men ubeleilig problem, så i dag skal vi vise deg hvordan du skal ordne det riktig.

Wordpad.exe-programfeil, hvordan å fikse det?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Bruk dialogboksen Kjør
 3. Bruk Start-snarveien til å åpne Wordpad
 4. Kopier wordpad.exe mui-filen
 5. Installer de nyeste oppdateringene
 6. Utfør en SFC- og DISM-skanning
 7. Opprett en ny brukerkonto
 8. Utfør en systemgjenoppretting
 9. Vurder å bruke en alternativ programvare
 10. Utfør en oppgradering på stedet

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Ifølge brukere kan noen ganger Wordpad.exe-programfeil vises på grunn av antivirusprogrammet ditt. Bruke et antivirusprogram er avgjørende hvis du vil beskytte PCen mot online trusler, men tredjeparts antivirusverktøy kan noen ganger forstyrre systemet og hindre at visse programmer kjører.

Hvis du mistenker at antivirusprogrammet ditt forårsaker dette problemet, kan du prøve å deaktivere bestemte antivirusfunksjoner eller deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. Hvis det ikke virker, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet ditt.

Selv om du fjerner antivirusprogrammet, vil PCen din fortsatt være beskyttet med Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for sikkerheten din. Men hvis du vil ha maksimal beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet ditt, bør du definitivt prøve Bitdefender .

Løsning 2 - Bruk Run-dialogboksen

Hvis du ikke klarer å kjøre Wordpad på grunn av Wordpad.exe-programfeil, kan du kanskje fikse dette problemet med denne enkle løsningen. Ifølge brukerne må du bare starte programmet ved å bruke dialogboksen Kjør. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør .
 2. Skriv nå skrive.exe eller C: \ Program Files \ Windows NT \ Accessories \ wordpad.exe og trykk Enter eller klikk OK .

Etter å ha gjort det, bør Wordpad starte uten problemer. Husk at dette bare er en løsning, så du må gjenta det hver gang du vil kjøre Wordpad.

Løsning 3 - Bruk Start-snarveien til å åpne Wordpad

Dette er en annen løsning, men flere brukere hevder at det hjalp dem med å fikse Wordpad.exe-programmeldingen. For å fikse dette problemet må du bare slutte å bruke Wordpad-snarveien på skrivebordet.

I stedet åpner du Start-menyen og kjører Wordpad derfra. Etter å ha gjort det, bør Wordpad starte uten problemer. Husk at dette bare er en løsning, men du vil kanskje opprette en ny Wordpad-snarvei og sjekke om det løser problemet.

Løsning 4 - Kopier wordpad.exe mui-fil

For at Wordpad skal kunne kjøre riktig, må Wordpad.exe Mui-filen være på et bestemt sted på PCen. Hvis denne filen er flyttet eller slettet, kan du støte på Wordpad.exe-programmeldingen. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å kopiere denne filen til ønsket sted. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Gå til katalogen C: \ Program Files \ Windows NT \ Tilbehør \ no-US og finn wordpad.exe mui- filen.

 2. Kopier nå wordpad.exe mui til katalogen C: \ Windows \ no-US .

Etter å ha gjort det, bør problemet løses permanent og Wordpad begynner å fungere igjen.

Løsning 5 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis du fortsetter å få Wordpad.exe-programfeil når du prøver å kjøre Wordpad, kan problemet være de manglende oppdateringene. Wordpad er et innebygd program i Windows, og hvis du har problemer med det, kan det være mulig å fikse dem ved å installere de manglende Windows-oppdateringene.

Microsoft jobber hardt for å forbedre Windows 10 og holder det feilfritt, og den beste måten å gjøre det på er å holde systemet oppdatert. Windows 10 installerer allerede de manglende oppdateringene automatisk, men du kan også sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Bruk Windows-tast + I- snarvei for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når appen Innstillinger åpnes, navigerer du til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Klikk på Søk etter oppdateringer .

Windows vil nå se etter tilgjengelige oppdateringer og laste ned de manglende oppdateringene automatisk i bakgrunnen. Når Windows 10 er oppdatert, må du kontrollere om dette problemet fortsatt vises.

Løsning 6 - Utfør en SFC- og DISM-skanning

I noen tilfeller kan dette problemet oppstå på grunn av filkorrupsjon. Installasjonen din kan bli skadet, og det kan føre til at Wordpad.exe-programfeilmeldingen vises. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å utføre en SFC-skanning. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra menyen.

 2. Skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning bør nå starte. Skanningen kan ta omtrent 15 minutter, så ikke forstyrre den.

Når SFC-skanningen er fullført, kontroller om problemet fortsatt er tilstede. Hvis problemet fortsatt er der, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning, må du utføre en DISM-skanning. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Kjør kommandoprompt som administrator.
 2. I kommandoprompt skriv DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth og trykk Enter .

 3. DISM scan vil nå starte. DISM-skanning tar omtrent 20 minutter eller mer, så prøv å ikke forstyrre det.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den nå og sjekke om det løser problemet.

Løsning 7 - Opprett en ny brukerkonto

I noen tilfeller kan Wordpad.exe-programfeil vises hvis brukerkontoen din er skadet. Wordpad er et kjerne-Windows-program, og hvis brukerprofilen din er skadet, kan du kanskje ikke kjøre den. Du kan imidlertid alltid løse dette problemet ved å opprette en ny brukerprofil. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Kontoer- delen.

 2. Velg Familie og andre personer fra menyen til venstre. Klikk på Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn brukernavnet for den nye kontoen, og klikk på Neste .

Når du har opprettet en ny brukerkonto, bytter du til den og kontrollerer om problemet er løst. Hvis problemet ikke vises på den nye kontoen, betyr det at den gamle kontoen din er ødelagt, så du må flytte dine personlige filer til den nye kontoen og begynne å bruke den som den viktigste.

Løsning 8 - Utfør en systemgjenoppretting

Systemgjenoppretting er en nyttig funksjon som gjør det mulig å tilbakestille eventuelle nyere endringer på PCen. Takket være denne funksjonen kan du løse mange problemer som kan oppstå med Windows, inkludert Wordpad.exe-programfeil. For å utføre en systemgjenoppretting må du bare gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt .

 2. Et nytt vindu vil nå vises. Klikk på Systemgjenopprett- knappen.

 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, klikker du Neste .

 4. Merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter, hvis tilgjengelig. Velg gjenopprettingspunktet og klikk på Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Når prosessen er ferdig, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 9 - Overvei å bruke en alternativ programvare

Wordpad er et lite og nyttig program, men noen ganger kan det hende du ikke kan kjøre det på grunn av Wordpad.exe-programfeil. Selv om Wordpad leveres med Windows, tilbyr det bare de mest grunnleggende funksjonene, så du vil kanskje vurdere å bytte til en tredjepartsløsning.

Microsoft Office er en flott løsning, men hvis du trenger noe rimeligere, er WPS Office (gratis nedlasting) et annet alternativ som vi må nevne.

Løsning 10 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis de tidligere løsningene ikke løste Wordpad.exe-programfeil, er ditt siste valg å utføre en oppgradering på stedet. Hvis du ikke er kjent, vil denne prosessen installere Windows 10 på nytt og oppdatere den til den nyeste versjonen, men i motsetning til vanlig installering vil den ikke fjerne noen filer eller programmer.

For å utføre en in-place oppgradering, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Velg Oppgrader denne PC nå- alternativet.
 3. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) og klikk på Neste .
 4. Vent mens oppdateringene lastes ned.
 5. Følg instruksjonene til du kommer til Klar for å installere skjermen. Klikk på Endre hva du skal beholde .
 6. Velg Behold personlige filer og apper, og klikk på Neste .
 7. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Etter at prosessen er ferdig, har du den nyeste versjonen av Windows installert, og alle problemer skal løses.

Wordpad.exe-programfeil kan være problematisk og hindre deg i å bruke Wordpad, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.