Full Fix: Windows-tidstjenesten kjører ikke på Windows 10, 8.1, 7

Windows Time Service (W32Time) er en Microsoft-tjeneste som gir klokkesynkronisering for datamaskiner. Verktøyet er implementert i filen W32Time.dll.

Windows Time Service brøt nylig ned, og sendte feil tid til datamaskiner over hele verden. Heldigvis løste Microsoft raskt dette problemet, og datamaskinen skal nå vise riktig tid.

Skulle Windows Time Service bryte ned igjen, har vi dekket deg. I denne artikkelen kommer vi til å liste en rekke løsningsmuligheter som du kan bruke til å angi riktig tid på datamaskinen.

Slik løser du problemer med Windows-tjenesten

Windows tidstjeneste kan noen ganger føre til visse problemer hvis den ikke kjører riktig. Når vi snakker om denne tjenesten, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10-tjenesten starter ikke, tilgang nektes, fungerer ikke, ikke funnet, ikke vises . Det er forskjellige problemer som kan oppstå med Windows Time-tjenesten på Windows 10, men du bør kunne fikse de fleste av dem ved å bruke en av våre løsninger. .
 • Windows-tidstjenesten fortsetter å stoppe - Ifølge brukerne holder noen ganger denne tjenesten stopp på PCen. For å fikse dette problemet, må du kjøre både SFC- og DISM-skanninger og sjekke om det løser problemet.
 • Windows Tidsavbrudd mangler, ikke installert - Hvis denne tjenesten mangler eller hvis den ikke er installert, må du omregistrere tjenesten og sjekke om det løser problemet.
 • Windows-tidstjenesten starter ikke feil 1792, 1290, 1079 - Det er ulike feil som kan forhindre at denne tjenesten kjører, og hvis du støter på noen av disse problemene, må du prøve å prøve noen av våre løsninger.
 • Windows-tidstjenesten kunne ikke startes - Dette er et annet vanlig problem med Windows Time-tjenesten. Hvis dette problemet oppstår, må du kanskje endre oppstartstypen for Windows Time-tjenesten.
 • Windows-tid synkroniseres ikke - Dette er et annet vanlig problem forårsaket av Windows-tidstjenesten. Du kan imidlertid fikse det ved å sjekke dine planlagte oppgaver.

Løsning 1 - Utfør SFC- og DISM-skanninger

Hvis Windows-tidstjenesten ikke kjører, kan problemet være filkorrupsjonen din. Noen ganger kan systemfilene dine bli ødelagt, og det kan føre til dette og mange andre feil. For å fikse problemet, må du utføre en SFC-skanning. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Denne skanningen kan ta opptil 15 minutter, så ikke forstyrre den og ikke avbryte den.

Når SFC-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, vil neste trinn være å kjøre DISM-skanning. For å gjøre det, start Command Prompt som administrator og kjør DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis problemet fortsatt er tilstede, gjenta SFC-skanningen og kontroller om det løser problemet.

Løsning 2 - Sett Windows Time Service til automatisk

Hvis du har problemer med Windows Time-tjeneste, må du forsikre deg om at Oppstartstype for tjenesten er satt til Automatisk. Du kan enkelt endre det ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R > type services.msc > trykk Enter .

 2. Rull ned til Windows Time > dobbeltklikk på den.

 3. Endre oppstartstypen til Automatisk > klikk på Bruk > OK .

Når du har endret oppstartstypen, skal tjenesten starte automatisk med Windows, og problemet ditt bør løses.

Løsning 3 - Kontroller at Lokal systemkonto starter Windows Time-tjenesten

Ifølge brukerne kan noen ganger problemer med Windows Time-tjenesten oppstå hvis den ikke startes på riktig måte. Du kan imidlertid enkelt endre det ved å gjøre følgende:

 1. Åpne vinduet Tjenester .
 2. Rull ned til Windows Time > dobbeltklikk på den.
 3. Velg Logg på-fanen > sjekk L ocal System-kontoen> klikk på Bruk > OK .

Etter å ha gjort disse endringene, bør problemet løses helt.

Løsning 4 - Registrer W32Time-filen på nytt

Noen ganger kan dette problemet oppstå hvis det er et problem med W32Time-tjenesten. For å fikse problemet, er det viktig at du stopper tjenestene og avregistrerer det. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør følgende kommandoer:
 • netto stopp w32time
 • w32tm / avregistrere
 • w32tm / register

Løsning 5 - Kontroller Windows Time Service i oppgaveskjemaet

For at Windows Time Service skal kunne fungere, må enkelte planlagte oppgaver kjøres. Hvis det er et problem med en av disse oppgavene, kan det hende du får problemer. Du kan imidlertid løse problemet ved å gjøre følgende:

 1. Gå til Søk-menyen> skriv Oppgaveplanlegger > velg det første resultatet
 2. I vinduet på venstre side> utvider oppgaveplanleggerbiblioteket treet> gå til Microsoft> Windows> finn funksjonen Tidssynkronisering

 3. Venstre klikk på alternativet> sørg for at det er aktivert. For å aktivere Tidssynkronisering> høyreklikk midtruten> velg Aktiver.
 4. Fortsett i senterruten, kontroller innstillingene fra fanen Triggers > sett tjenesten for å kjøre automatisk ved oppstart.

Løsning 6 - Bruk en annen tidsserver

I enkelte tilfeller kan det oppstå problemer med Windows Time-tjenesten hvis det er et problem med tidsserveren. Du kan imidlertid alltid endre tidsserveren manuelt ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Kontrollpanel og gå til Dato og Klokkeslett .
 2. Gå til Internett-tid > klikk på Endre innstillinger- knappen.

 3. Velg time.nist.gov som server> klikk på Oppdater nå- knappen. Prøv også å bruke pool.ntp.org som server, noen brukere rapporterte at dette løste problemet. Klikk på OK for å lagre endringene.

Når du har endret tidsserveren, må du kontrollere om problemet fortsatt er der.

Du kan også legge til flere servere på listen. Slik gjør du dette:

 1. Åpne Registerredigering og naviger til HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / DateTime / Servers- tasten i venstre rute.
 2. I den høyre ruten vil du se din nåværende liste over servere. For å legge til en ny tidsserver høyreklikker du på det tomme rommet og velger Nytt> Strengeverdi .
 3. Skriv inn det aktuelle nummeret> dobbeltklikk på det> i feltet Verdivaldata angi serverens adresse. Her er noen server eksempler:
 • time-a.nist.gov
 • time-b.nist.gov
 • 128.105.37.11
 • europe.pool.ntp.org
 • clock.isc.org
 • north-america.pool.ntp.org
 • time.windows.com
 • time.nist.gov

4. Når du har lagt til servere i registret, går du ganske enkelt til Innstillinger for tid og dato og velger en av serverne du har lagt til.

Løsning 7 - Tving Windows til å synkronisere tiden

Ifølge brukerne, kan du noen ganger kanskje løse dette problemet ved å tvinge Windows til å starte tjenesten og synkronisere tiden. For å gjøre dette må du kjøre et par kommandoer ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør nå følgende kommandoer:
 • netto stopp w32time
 • w32tm / avregistrere
 • w32tm / register
 • nettstart w32time
 • w32tm / resync

Etter å ha gjort det, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 8 - Bruk SC triggerinfo-kommandoen

Ifølge brukerne utføres noen ganger ikke Windows-tidstjeneste riktig, og hvis dette er tilfelle, starter tjenesten ikke i det hele tatt. Du kan imidlertid fikse problemet ved å kjøre en enkelt kommando i kommandoprompt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør nå sc triggerinfo w32time start / networkon stop / networkoff kommandoen.

Etter at kommandoen er utført, bør Windows Time-tjenesten løst og starte automatisk med din PC i fremtiden.

Løsning 9 - Kontroller hovedkortets batteri

Noen ganger kan problemer med tid og dato oppstå på grunn av hovedkortets batteri. Batteriet gir strøm til PCen din slik at den kan holde riktig tid. Hvis klokken din ikke er korrekt, kan det skyldes et defekt hovedkort batteri.

Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å bytte ut batteriet. For å gjøre det, slå av PCen og koble fra alle kabler. Nå åpner du datamaskinkassen og ser etter batteriet på hovedkortet ditt. Fjern forsiktig batteriet og bytt det med en ny.

Etter at batteriet er skiftet, bør problemene med klokken og Windows Time-tjenesten løstes. Husk at å åpne datasettet ditt kan gjøre garantien ugyldig, så det kan være bedre å ta med PCen til det offisielle reparasjonsstedet hvis det fortsatt er under garantien.

Der du går, håper vi at en av disse løsningene hjalp deg med å synkronisere Windows 10-klokken din. Som alltid, hvis du har kommet over andre løsninger for å fikse ulike Windows Time Service-feil, kan du liste opp feilsøkingstrinnene i kommentarseksjonen nedenfor.