Full Fix: Windows-søk stopper plutselig med Windows 10, 8.1, 7

Det ser ut til at 2017 kom med noen overraskelser for Windows 10-brukere, men ikke de slags overraskelser de forventet å få. Mange brukere rapporterer at Windows-søk stopper ofte etter å ha blitt brukt en gang.

Windows-søk har sluttet å fungere, hvordan fikseres det?

Windows Search er en viktig del av Windows, men mange brukere rapporterte at Windows Search ikke vil fungere på PCen. Det kan være et stort problem, og når du snakker om dette problemet, er det noen lignende problemer som rapporteres av brukerne:

 • Windows 10 Start Menysøk fungerer ikke - Mange brukere rapporterte at Søkalternativet i Start-menyen ikke fungerer. Hvis det er tilfelle, vær sikker på å sjekke brannmuren og sørg for at den ikke blokkerer Cortana.
 • Windows 10 Search bar virker ikke - Dette er et annet problem som kan oppstå med Windows-søk. Hvis du er rammet av dette problemet, kan du bare installere alle universelle applikasjoner på nytt og sjekke om det hjelper.
 • Windows Search virker ikke - Noen ganger vil Windows Search ikke fungere på PCen din. Dette skyldes vanligvis et mindre systemfeil, men du kan fikse det ved å starte Windows Utforsker-prosessen på nytt.
 • Windows 10 Søk ikke å finne programmer - Dette er et annet problem du kan støte på med Windows Search. For å fikse problemet, må du kontrollere at Windows-brannmur ikke er deaktivert i gruppepolicyredigerer.
 • Windows 10 Cortana fungerer ikke - Dette problemet kan oppstå på grunn av gruppepolicyinnstillingene. Hvis Cortana ikke virker, må du passe på å deaktivere visse innstillinger i gruppepolicyen.
 • Windows Search lar meg ikke skrive, åpne - I noen tilfeller kan filkorrupsjon forårsake at dette problemet vises. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.

Løsning 1 - Sjekk brannmuren

Dømmer etter sine rapporter, ser det ut til at det er en sterk forbindelse mellom Cortana og Windows-søk som ikke fungerer. Etter å deaktivere Cortana, fungerer Windows-søk på nytt.

Windows-søk gir 0 resultater, drep Cortana, prøv igjen, få resultater, klikk ut, prøv igjen, 0 resultater? Jeg har forsøkt re-indeksering, kjører feilsøkingsprogrammet og mange andre ting, noen har noen ideer?

Noen ganger kan brannmuren forårsake problemer med Cortana. Hvis Windows Search ikke virker, er problemet mest sannsynlig knyttet til brannmuren. For å fikse problemet, trenger du bare å gjøre et par enkle endringer, og du er god til å gå.

For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn Windows-brannmur . Velg Windows Defender-brannmur fra listen over resultater.

 2. I venstre rute navigerer du til Avanserte innstillinger .

 3. Gå nå til utgående regler (øverst til venstre).
 4. Finn Cortana-regelen> dobbeltklikk Regel for å redigere> velg Blokker > Bruk / OK

Det mest overraskende faktum er at brukere ikke har installert noen oppdateringer eller tredjeparts programvare nylig. Hypotesen om at en oppdatering eller en app kan forårsake disse søkeproblemene, kan dermed avvises.

På den andre siden mener noen brukere at Microsoft presset en bakgrunnsoppdatering som ingen skulle vite om. De nekter bare å tro at en funksjon som fungerte feilfritt noen minutter før, plutselig slutter å jobbe.

Jeg har det samme problemet som alle andre gjør. Jeg har ikke installert noen programvare, og ingen oppdateringer ble installert nylig. Søkefunksjonen fungerte bokstavelig talt et minutt og så stoppet det uten tilsynelatende grunn. Jeg antar at en bakgrunnsoppdatering som ble distribuert av Microsoft som ingen skulle vite om.

Løsning 2 - Installer universelle applikasjoner på nytt

Hvis du ikke vet, er Start-menyen og Cortana i utgangspunktet universelle applikasjoner, og hvis Windows Search ikke fungerer på PCen, kan du muligens løse problemet ved å installere Universal-applikasjonene på nytt. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn powerhell . Høyreklikk Windows PowerShell fra listen over resultater, og velg Kjør som administrator fra menyen.

 2. Når PowerShell starter, kjør følgende kommandoer:
 • $ manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore) .InstallLocation + '\ AppxManifest.xml'
 • Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $ manifest
 • Get-AppXPackage -AllUsers | Where-Object {$ _. InstallLocation -like "* SystemApps *"}

Etter at du har kjørt disse kommandoene, vil alle universelle programmer bli installert på nytt, og problemet med Windows Search bør løses helt.

Husk at Powershell kan være et potensielt farlig verktøy, så bruk ekstra forsiktighet. Hvis du er bekymret for at noe kan gå galt etter bruk av PowerShell, kan du gjerne opprette et systemgjenopprettingspunkt på PCen.

Løsning 3 - Start filutforskeren på nytt

Hvis Windows Search ikke fungerer på din Windows 10-PC, kan du kanskje løse problemet ved å starte Windows Explorer-prosessen på nytt. Noen ganger kan det hende noen feil på systemet, og den beste måten å fikse dem på, er å starte Windows Utforsker på nytt.

Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Finn Windows Explorer på listen og høyreklikk den. Velg Restart fra menyen.

Windows Utforsker vil nå starte på nytt. Når Windows Utforsker starter på nytt, bør problemet løses helt. Husk at dette bare er en løsning, så du må gjenta det når problemet oppstår.

Løsning 4 - Kontroller at brannmuren er aktivert

I noen tilfeller vil Windows Søk ikke fungere hvis du ikke har de nødvendige komponentene aktivert. Overraskende er Windows Search relatert til Windows-brannmur, og hvis Windows-brannmur er deaktivert, kan du ikke bruke Windows Search.

Hvis du husker å deaktivere Windows Søk fra gruppepolicyinnstillingene, må du huske å tilbakestille endringene og aktivere Windows-brannmur igjen.

Løsning 5 - Gjør endringer i gruppepolicyinnstillingene

Ifølge brukere vil Windows Search noen ganger ikke skyldes gruppepolicyinnstillingene dine. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å gjøre noen endringer. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + R og kjør inn gpedit.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til Datamaskinkonfigurasjon> Administrative maler> Windows-komponenter> Søk . I høyre rute navigerer du til Ikke søk på nettet eller vis nettresultater i Søk .

 3. Velg Ikke konfigurert eller Deaktivert, og klikk Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, bør problemet løses. Flere brukere foreslår også å kjøre gpupdate / force- kommandoen i Command Prompt, så du kan også prøve det.

Alternativt kan du fikse dette problemet ved å gjøre noen endringer i Registerredigering. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Windows Search- nøkkelen. Dobbeltklikk på ConnectedSearchUseWeb i høyre rute, og sett verdiensverdien til 1 .

Når du har gjort disse endringene, bør problemet løses helt, og alt vil begynne å fungere igjen.

Løsning 6 - Reparer Windows-installasjonen

Hvis Windows Search ikke fungerer på PCen, kan det hende at problemet er skadet. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å kjøre SFC- og DISM-skanninger. Dette er relativt enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, kjør kommandoen sfc / scannow .

 3. SFC-skanningen starter nå. Skanningen kan ta omtrent 15 minutter eller mer, så ikke forstyrre det på noen måte.

Etter at SFC-skanningen er ferdig, bør problemet løses. Hvis dette problemet fortsatt er der, anbefaler vi deg å utføre en DISM-skanning. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

 3. Vent til DISM-skanningen er ferdig. Husk at dette kan ta omtrent 20 minutter eller mer.

Når DISM-skanningen er fullført, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet vedvarer, vil du kanskje gjenta SFC-skanningen på nytt.

Løsning 7 - Kjør ctfmon.exe-kommandoen

Ifølge brukere, hvis Windows Search ikke fungerer på PCen, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre kommandoen ctfmon.exe . For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør .
 2. Skriv inn ctfmon.exe og trykk Enter eller klikk OK .

Etter å ha kjørt denne kommandoen, bør problemet løses helt.

Løsning 8 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis Windows Search ikke fungerer på PCen, kan problemet være din brukerkonto. Kontoen din kan bli ødelagt av ulike årsaker, men du kan løse problemet ved å opprette en ny brukerkonto. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Kontoer- delen.

 2. Velg Familie og andre personer fra venstre rute. Velg nå Legg til noen andre til denne PCen fra høyre rute.

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, flytt dine personlige filer til den nye kontoen og begynn å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Uansett, det som betyr noe, er at løsningen som er oppført ovenfor hjelper deg med å fikse de siste Windows-søkeproblemene.