Full Fix: Windows Defender vil ikke gjøre en rask skanning på Windows 10, 8.1, 7

Kjører et antivirusprogram, det er viktig for systemets sikkerhet. Windows 10 leveres med et innebygd antivirus, Windows Defender, som kan beskytte systemet mot en rekke malware og relaterte trusler.

Microsofts antivirusprogram kan utføre tre typer skanninger: rask, full og tilpasset. Å få antivirusprogrammet til å skanne datamaskinen er ganske enkelt, alt du trenger å gjøre er å sjekke en av de tre alternativene og vent på at skanningen skal fullføres. Dessverre har nyere brukerrapporter avslørt at Windows Defender ikke vil gjøre en rask skanning på grunn av en feil gruppe eller ressursstatus.

Brukere klager Windows Defender vil ikke gjøre en rask skanning

Windows Defender er et solid antivirusprogram, men noen ganger vil Windows Defender ikke kunne utføre en rask skanning. Dette kan være et problem, og når du snakker om Windows Defender, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Windows Defender kan ikke skanne, ikke skanne . Dette er noen relativt vanlige problemer med Windows Defender, men du kan fikse dem ved hjelp av en av våre løsninger.
 • PCen din kunne ikke skannes Windows Defender - Dette er et annet problem som kan vises med Windows Defender. Hvis du støter på det, må du kontrollere om du ikke har et tredjeparts antivirusprogram som kjører i bakgrunnen.
 • Windows Defender fullfører ikke skanning - Noen ganger kan Windows Defender ikke fullføre skanningen. Hvis dette skjer, må du sjekke ekskluderingslisten og fjerne eventuelle mistenkelige unntak.
 • Windows Defender skanner ikke Windows 10 - Hvis Windows Defender ikke skanner, kan problemet være de manglende oppdateringene. Bare oppdater Windows 10 til den nyeste versjonen og sjekk om det hjelper.

Løsning 1 - Fjern tredjeparts antivirus

Tilsynelatende er denne feilmeldingen en midlertidig feil som noen ganger ledsages av feilkode 0x8007139F. Hvis du starter på nytt og manuelt oppdaterer Windows Defender, bør det være nok å løse dette problemet.

Hvis denne enkle handlingen ikke løser problemet, må du sørge for at du ikke kjører et annet antivirusprogram samtidig. Hvis du gjør det, avinstallerer du det og holder Windows Defender. Hvis du tidligere hadde et annet antivirusprogram, og du nylig har installert Windows Defender, er det også mulig at rester av ditt tidligere sikkerhetsprogram fortsatt er tilstede. I dette tilfellet må du helt fjerne alle sporene fra ditt forrige antivirusprogram.

Du kan bruke bestemte verktøy for fjerning av antivirus, avhengig av antimalware-programvaren du brukte. Her er en liste over fjerningsverktøyene for de vanligste antivirusprogrammene:

 • Avast avinstaller verktøyet
 • AVG avinstalleringsverktøy
 • Avira avinstalleringsverktøy
 • BitDefender avinstalleringsverktøy
 • Kaspersky avinstalleringsverktøy
 • ESET avinstalleringsverktøy
 • BullGuard avinstalleringsverktøy

Kjør avinstalleringsverktøyet, start datamaskinen på nytt, gå til Windows Defender og start en rask skanning.

Vi anbefaler også at du laster ned dette verktøyet for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil. Det vil også optimalisere PCen din for maksimal ytelse.

Løsning 2 - Sjekk utelukkelseslisten

Hvis Windows Defender ikke gjør en rask skanning, kan problemet være din ekskluderingsliste. Ifølge brukerne kan noen ganger en malware legge til en hel stasjon til ekskluderingslisten for å hindre at Windows finner den.

Du kan imidlertid fikse problemet ved å sjekke ekskluderingslisten din. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhetsseksjon .

 3. Fra menyen til venstre velg Windows Security . Klikk på Åpne Windows Defender Security Center i høyre rute.

 4. Velg Virus og trusselbeskyttelse .

 5. Velg nå Innstillinger for virus og trusselbeskyttelse .

 6. Bla ned til delen E xclusions, og klikk på Legg til eller fjern unntak .

 7. Hvis systemstasjonen er på listen, må du fjerne den. Du må kanskje også fjerne andre unntak fra listen.

Etter å ha gjort det, bør problemet løses helt.

Løsning 3 - Endre strømalternativer

Ifølge brukere, hvis Windows Defender ikke utfører en hurtig skanning, kan problemet være strøminnstillingene dine. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn strøminnstillinger . Velg Strøm- og søvninnstillinger fra menyen.

 2. Når Innstillinger-app åpnes, klikker du på Ytterligere strøminnstillinger i kategorien Relaterte innstillinger .

 3. Finn nå din nåværende strømplan og klikk på Endre planinnstillinger ved siden av den.

 4. Set Slå av skjermen og sett datamaskinen til å sove alternativene til Aldri . Klikk på Lagre endringer .

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst. Dette høres ut som en merkelig løsning, men flere brukere rapporterte at det fungerer, så du vil kanskje prøve det ut.

Løsning 4 - Installer de nyeste oppdateringene

I noen tilfeller kan du kanskje løse dette problemet ved å installere de nyeste oppdateringene. Microsoft jobber hardt for å fikse Windows 10-feil og problemer, og noen ganger kan en Windows Update fikse problemene dine.

Som standard laster Windows 10 automatisk ned og installerer oppdateringene, men noen ganger kan du gå glipp av en oppdatering. Du kan imidlertid når som helst sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Klikk nå på Søk etter oppdateringer i høyre rute.

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned i bakgrunnen og installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der.

Løsning 5 - Utfør SFC- og DISM-skanninger

Windows Defender er en kjernekomponent i Windows 10, og hvis du ikke kan utføre en rask skanning, kan problemet være filkorrupsjon. Systemfilene dine kan bli skadet, og det vil føre til at dette problemet vises.

Du kan imidlertid være i stand til å fikse problemer med filkorrupsjon ved å utføre SFC- og DISM-skanninger. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) . Alternativt kan du også bruke PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter .

 3. SFC-skanningen starter nå. Skanningen kan ta omtrent 15 minutter, så ikke avbryte den.

Når skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis du ikke klarer å kjøre SFC-skanning, må du kanskje bruke DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør nå DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

 3. DISM scan vil nå starte. Skanningen kan ta omtrent 20 minutter, noen ganger mer, så ikke forstyrre den.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis du vil, kan du gjenta SFC-skanning igjen, og alle korrupte filene skal repareres.

Løsning 6 - Opprett en ny brukerkonto

Ifølge brukerne kan brukerkontoen noen ganger være skadet, og det kan føre til at problemer med Windows Defender vises. For å fikse dette problemet anbefales det å opprette en ny brukerkonto og kontrollere om problemet vises på en ny konto.

For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til kontoen .

 2. Velg Familie og andre personer i venstre rute. Velg nå Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn brukernavnet for den nye kontoen, og klikk på Neste .

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, må du flytte dine personlige filer til en ny konto og begynne å bruke den i stedet for den gamle.

Løsning 7 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis Windows Defender ikke utfører en hurtigskanning, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en systemgjenoppretting. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra menyen.

 2. Systemegenskaper- vinduet åpnes. Klikk på Systemgjenopprett- knappen.

 3. Systemgjenoppretting vil nå starte. Klikk på Neste for å fortsette.

 4. Hvis det er tilgjengelig, merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg ønsket gjenopprettingspunkt og klikk på Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Når gjenopprettingsprosessen er ferdig, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 8 - Prøv et tredjeparts antivirusprogram

Hvis Windows Defender ikke utfører en hurtigskanning, er kanskje det beste alternativet å bytte til en annen antivirusprogramvare.

Det finnes mange gode antivirusverktøy på markedet, og hvis du leter etter et antivirusprogram som gir maksimal beskyttelse uten å forstyrre systemet, bør du vurdere å bruke BullGuard .

Ikke å kunne utføre en rask skanning i Windows Defender kan være et stort problem, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.