Full løsning: WiFi-tilkoblingen faller hvert par sekunder på Windows 10, 8.1, 7

Mange av oss har en trådløs tilkobling for å få tilgang til Internett, men brukerne rapporterte at deres WiFi-tilkobling faller hvert par sekunder. Dette kan være ganske irriterende problem, men i denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan fikse det riktig.

WiFi-problemer kan være ganske vanskelig å håndtere, og snakker om WiFi-problemer, her er noen problemer som brukere rapporterte:

 • Nettverksforbindelsen faller periodisk - Ifølge brukerne kan noen ganger nettverksforbindelsen din slippe fra tid til annen. Hvis dette skjer, er den beste måten å fikse det på å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet.
 • Internett-tilkobling faller tilfeldig i noen sekunder - Dette problemet kan oppstå på grunn av ruteren og dens innstillinger. Prøv å starte ruteren på nytt og sjekk om det hjelper.
 • Wi-Fi-tilkobling faller hver få sekunders laptop, og kobles til igjen, når du laster ned, streaming - Ifølge brukerne kan noen ganger din trådløse tilkobling støte på ulike problemer, men du bør kunne fikse dem ved hjelp av våre løsninger.
 • Wi-Fi-tilkoblingen faller gult trekant, kobles tilfeldig av - Noen ganger kan WiFi-tilkoblingen din tilfeldig koble fra og i de fleste tilfeller forårsaket av driverne, så vær sikker på å oppdatere dem.

WiFi-tilkobling faller hvert par sekunder, hvordan fikseres det?

 1. Kjør nettverks feilsøkingsprogrammet
 2. Endre sikkerhetstypen din
 3. Fabrikk tilbakestille ruteren
 4. Deaktiver RunSwUSB-tjenesten
 5. Slå av SNMP
 6. Endre den trådløse kanalen din
 7. Sjekk driverne dine
 8. Bruk kommandoprompt

Løsning 1 - Kjør nettverks feilsøkingsprogrammet

Som du kanskje vet, kommer Windows 10 med ulike feilsøkingsverktøy, og disse feilsøkingsverktøyene er utviklet for å løse eventuelle vanlige feil eller feil.

Flere brukere rapporterte at WiFi-tilkoblingen faller hvert par sekunder på Windows 10, men de klarte å løse dette problemet ved å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå over til delen Oppdater og sikkerhet . Hvis du vil åpne Installer-appen raskt, kan du gjøre det ved å bruke snarveien Windows Nøkkel + I.

 2. Velg Feilsøking fra venstre rute. I høyre rute velger du Nettverksadapter og klikker Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Når Feilsøkingsvinduet vises, følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprosessen.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, må du kontrollere om WiFi-tilkoblingen din fungerer. Husk at dette ikke er den mest pålitelige løsningen, men flere brukere rapporterte at det fungerer, så vær så snill å prøve det ut.

Løsning 2 - Endre sikkerhetstypen din

Som du vet, er mange WiFi-nettverk sikret med et passord, men hvis WiFi-tilkoblingen din faller noen få sekunder, kan problemet være krypteringstypen din. Flere brukere rapporterte at ruterne krever at du re-autentiserer etter en viss tidsperiode mens du bruker WPA-PSK-kryptering.

Som et resultat vil dette føre til at WiFi-tilkoblingen din slippes, og du må godkjenne igjen på nytt. Brukere hevder at du kan justere timeren, men du vil ikke kunne deaktivere den på enkelte rutere.

Som en løsning, prøv å bytte til en annen sikkerhetstype og se om det løser problemet ditt. Husk at ikke alle sikkerhetstyper er sikre, så gjør litt forskning før du endrer sikkerhetstypen på ditt trådløse nettverk.

Hvis du vil endre krypteringstypen din, logger du deg på ruteren og går over til Wi-Fi eller Wireless-delen, og du kan endre den derfra. For mer instruksjoner om hvordan du gjør det, må du sjekke rutens håndbok.

Løsning 3 - Fabrikk tilbakestille ruteren

I følge brukerne, kan noen ganger WiFi-tilkobling falle hvert par sekunder på grunn av ruteren din konfigurasjon. For å fikse problemet, foreslår noen brukere å tilbakestille ruteren til fabrikkinnstillingene. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Logg inn på ruteren din med administrativ legitimasjon.
 2. Se etter tilbakestillingsalternativet og klikk på det. Følg instruksjonene på skjermen for å tilbakestille ruteren.

Når du har tilbakestilt ruteren, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Husk at for å logge på ruteren din som administrator må du legge inn administrative legitimasjon.

Mange bedrifter gir deg ikke administrativ legitimasjon, så du må finne dem på egen hånd online. Dette kan være litt kjedelig, men du kan alltid tilbakestille ruteren til fabrikkinnstillingene ved å trykke på skjult Nullstille-knappen.

Knappen er vanligvis skjult, og den eneste måten å trykke på er å bruke en lang og tynn gjenstand. Bare hold nede Tilbakestill-knappen i ca. 5 sekunder, og ruteren vil tilbakestille til standardinnstillingen.

Tilbakestillingsprosessen kan være litt annerledes, avhengig av rutermodellen. For å se hvordan du kan tilbakestille ruteren på riktig måte, anbefaler vi deg å sjekke bruksanvisningen for trinnvise instruksjoner.

Løsning 4 - Deaktiver RunSwUSB-tjenesten

Ifølge brukerne kan det oppstå en driverkonflikt, og det kan føre til problemer med WiFi. Hvis WiFi-tilkoblingen faller noen få sekunder, kan problemet være en viss tjeneste som tvinger PCen til å bytte fra en driver til en annen.

For å fikse dette problemet må du bare finne og deaktivere denne tjenesten, og problemet bør løses. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Når Services- vinduet åpnes, finn RunSwUSB- tjenesten og dobbeltklikk på det for å åpne egenskapene.
 3. Når Egenskaper-vinduet åpnes, stiller du oppstartstypen til Deaktivert og klikker på Stopp- knappen for å stoppe tjenesten hvis den kjører. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Når du har deaktivert denne tjenesten, bør problemet løses helt. Husk at denne løsningen vanligvis gjelder for Netgear A7000 og A6210 USB-adaptere, men hvis du ikke har denne tjenesten tilgjengelig, gjelder denne løsningen ikke for deg, og du kan bare hoppe over det.

Løsning 5 - Slå av SNMP

I noen tilfeller kan du kanskje fikse problemene med WiFi, bare ved å slå av SNMP-funksjonen. Hvis WiFi-tilkoblingen din faller noen få sekunder, åpner du bare ruteren din konfigurasjonsside, og finner og deaktiverer SNMP-funksjonen.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst. Flere brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så du vil kanskje prøve det ut.

Løsning 6 - Endre den trådløse kanalen

Noen ganger kan andre trådløse signaler eller trådløse nettverk forstyrre tilkoblingen din, og det kan føre til WiFi-problemer. Hvis WiFi-tilkoblingen din faller noen få sekunder, kan problemet være forstyrrelser fra andre nettverk.

For å fikse problemet, anbefales det å endre den trådløse kanalen til kanal 9 eller høyere. For å se hvordan du endrer den trådløse kanalen på ruteren, må du kontrollere ruteren din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 7 - Sjekk driverne

Hvis du har WiFi-problemer på din Windows 10-PC, kan problemet være driverne dine. Noen ganger kan driverne bli ødelagt eller utdatert, og det kan føre til at dette og mange andre problemer oppstår.

Du kan imidlertid fikse det ved å installere de nyeste driverne. For å gjøre det, må du først finne modellen til din trådløse adapter.

Etter å ha gjort det, gå over til produsentens nettsted og last ned de nyeste driverne for din modell. Nå må du bare installere driverne og problemet må løses. Husk at du må bruke Ethernet-tilkobling eller laste ned driverne på en annen enhet og deretter overføre dem til PCen.

Nedlasting av drivere manuelt kan være litt kjedelig, spesielt hvis du ikke kjenner den eksakte modellen til enheten du prøver å oppdatere. Du kan imidlertid bruke et tredjepartsverktøy, for eksempel TweakBit Driver Updater, til å laste ned og installere de manglende driverne automatisk.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Etter at du har oppdatert drivere, bør problemet med WiFi være fullstendig løst.

Løsning 8 - Bruk kommandoprompt

Noen ganger kan du kanskje løse dette problemet ved å kjøre et par kommandoer i kommandoprompt. Ifølge brukerne, hvis WiFi-tilkoblingen faller hvert par sekunder, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre et par kommandoer. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, kjør følgende kommandoer:
 • ipconfig / flushdns
 • ipconfig / release
 • ipconfig / renew

Når disse kommandoene er utført, kontroller du om problemet fortsatt er der. I tillegg til disse kommandoene, kan du også kjøre netsh int ip reset kommandoen og sjekke om det hjelper.

Flere brukere rapporterte at denne metoden løste problemet for dem, så vær så snill å prøve det ut.

Ikke å kunne bruke WiFi-nettverket ditt kan være et stort problem, og hvis WiFi-tilkoblingen faller hvert par sekunder, er det mest sannsynlig at ruteren din konfigurerer dette problemet. Hvis ruteren din ikke er problemet, må du prøve alle andre løsninger fra denne artikkelen.