Full Fix: Skriptfil run.vbs mangler ved oppstart på Windows 10, 8.1, 7

Windows 10 kjører en rekke essensielle skript ved oppstart, men noen ganger kan brukere støte på forskjellige feilmeldinger som hindrer dem i å logge inn. En av de vanligste oppstartsfeilene er denne: " Kan ikke finne skriptfil C: \ WINDOWS \ run.vbs “.

Nærmere bestemt, når brukere prøver å logge inn, vises et popup-vindu på en svart skjerm, og informerer brukerne om at skriptfilen run.vbs mangler. Denne feilen oppstår når et skadelig program endrer datamaskinens register. Heldigvis er det to raske løsninger som du kan bruke til å fikse dette problemet, og vi skal liste dem i denne artikkelen.

Slik løser du manglende run.vbs-feil

Run.vbs-feil kan noen ganger vises på din PC og forårsake visse problemer. Dette kan være et irriterende problem, og når du snakker om problemer, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Kan ikke finne skriptfil Windows 7 - Dette er en variant av dette problemet, og det kan også vises på Windows 7. For å fikse det, opprett en ny brukerprofil og kontroller om problemet fortsatt vises.
 • Run.vbs-feil Windows 7, 8.1, 10 - Dessverre kan denne feilen vises på en hvilken som helst versjon av Windows, og tidligere Windows-versjoner er ikke et unntak. Du kan imidlertid løse problemet ved hjelp av en av våre løsninger.
 • Run.vbs-feil ved oppstart - Hvis dette problemet vises rett ved oppstart, er det ganske sannsynlig at problemet skyldes skadelig programvare. For å fikse problemet, endre registeret og utfør en full systemskanning.

Løsning 1 - Bruk et Windows-gjenopprettingspunkt

På grunn av den svarte skjermen er det vanskelig å finne og avinstallere skadelig programvare som forårsaker oppstartsproblemer. Som et resultat bør du bruke systemets gjenopprettingspunkt og returnere operativsystemet til det punktet der denne malware ikke var tilstede på maskinen din.

For å kjøre Systemgjenoppretting gjør du følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + R for å åpne dialogboksen Kjør . Skriv nå % systemroot% \ system32 \ rstrui.exe og trykk Enter eller klikk OK .

 2. Velg Velg et annet gjenopprettingspunkt og klikk Neste .

 3. Merk av for Vis flere gjenopprettingspunkter, og velg ønsket gjenopprettingspunkt fra menyen. Vær oppmerksom på Date and Time-delen, og velg en tid da problemet ikke var tilstede på PCen. Klikk nå Neste for å fortsette.

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre restaureringsprosessen.

Løsning 2 - Kjør kommandoene som er oppført nedenfor

Hvis det ikke er noe systemgjenopprettingspunkt tilgjengelig på datamaskinen din, følg feilsøkingstrinnene som er oppført nedenfor:

 1. Skriv cmd i Søk-menyen> Kjør kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommandoer:
 • reg legg til "HKLM \ Programvare \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon" / v "Shell" / t REG_SZ / d "explorer.exe" / f
 • reg legg til "HKLM \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon" / v "Userinit" / t REG_SZ / d "C: \ Windows \ System32 \ userinit.exe, " / f
 • reg legg til "HKLM \ Software \ Wow6432Node \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon" / v "Shell" / t REG_SZ / d "explorer.exe" / f

Når du har kjørt alle kommandoer, start datamaskinen på nytt.

Løsning 3 - Utfør en detaljert systemskanning

Det er ganske sannsynlig at run.vbs-feilen ble forårsaket av skadelig programvare på PCen. Noen ganger vil malware endre registeret ditt og føre til at dette problemet vises. For å sikre at systemet er skadelig for malware, anbefaler vi at du utfører en fullstendig systemskanning med antivirusprogrammet.

Det er verdt å nevne at ikke alle antivirusverktøyene er like effektive, så du vil kanskje vurdere Bitdefender antivirus. Bitdefender tilbyr god beskyttelse, og det er en av de beste antivirus løsningene på markedet, så du vil kanskje prøve det ut.

Når du har utført en full systemskanning og fjerner all skadelig programvare fra PCen, bør problemet løses helt.

Løsning 4 - Endre registret

Hvis du får run.vbs-feil på PCen, kan problemet ligge i registeret ditt. Noen ganger kan ondsinnede programmer endre registeret ditt og føre til at dette problemet vises. Du kan imidlertid fikse problemet ved å gjøre et par endringer i registeret ditt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Når Registerredigering åpnes, naviger til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon i venstre rute. I høyre rute dobbeltklikker du på Userinit- verdien.

 3. Kontroller at verdidata er satt til C: \ Windows \ system32 \ userinit.exe, og klikk nå OK for å lagre endringer.

Noen ganger kan PCen være smittet med skadelig programvare, og at skadelig programvare vil endre Userinit-verdien i registeret ditt. Men etter endring av registret, bør problemet løses helt.

Flere brukere rapporterte at de får en svart skjerm som hindrer dem til å gjøre noe på PCen. Hvis dette skjer, vil du ikke kunne få tilgang til Registerredigering ved hjelp av konvensjonelle metoder. Du kan imidlertid unngå dette problemet ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Når Oppgavebehandling åpnes, går du til Arkiv> Kjør ny oppgave .

 3. Skriv inn regedit og trykk Enter .

Etter at Registerredigering åpnes, følg instruksjonene ovenfor for å endre Userinit- verdien.

Løsning 5 - Endre verdien av .vbs-nøkkelen i registret

Ifølge brukerne kan run.vbs-feilen vises på PCen fordi verdien av .vbs-nøkkelen ble endret. For å fikse dette problemet må du gjøre følgende:

 1. Åpne Registerredigering som vi viste deg i den forrige løsningen.
 2. Naviger til Computer \ HKEY_CLASSES_ROOT \ .vbs i venstre rute. I høyre rute dobbeltklikker du på (Standard) -verdien.

 3. Sett Verdi data til VBSFile og klikk OK .

Etter å ha gjort disse endringene, kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Utfør SFC- og DISM-skanninger

Hvis du har run.vbs-feil på PCen, kan årsaken være korrupsjon av systemfiler. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å kjøre SFC- og DISM-skanninger på PCen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt starter, skriver du inn sfc / scannow- kommandoen og kjører den.

 3. SFC-skanningen starter nå. Husk at skanningen kan ta omtrent 15 minutter, så ikke forstyrre det på noen måte.

Etter at SFC-skanningen er ferdig, bør problemet løses. Hvis dette problemet fortsatt er tilstede, må du utføre en DISM-skanning. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

 3. DISM-skanningen vil nå starte. Denne skanningen kan ta omtrent 20 minutter eller mer, så ikke avbryte den.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der.

Hvis du ikke kan se noe annet enn det svarte skjermbildet, må du kjøre Kommandoprompt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 2. Gå nå til Arkiv> Kjør ny oppgave .
 3. Skriv inn cmd og sørg for å sjekke Opprett denne oppgaven med administrative rettigheter . Klikk nå OK eller trykk Enter .

 4. Når kommandoprompt begynner, kjør både SFC- og DISM-skanninger.

Løsning 7 - Naviger til trygg modus

Sikker modus er et segment av Windows som kjører med standardinnstillinger, så det er perfekt for problemløsingsproblemer som run.vbs-feil. For å gå inn i sikker modus, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt flere ganger under oppstartssekvensen.
 2. Du får se tre alternativer tilgjengelig. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk på Startnytt .
 3. PCen din vil nå starte på nytt. Når din PC støtter, velg hvilken som helst versjon av Safe Mode ved å trykke på den aktuelle tasten på tastaturet.

Når du har tastet inn i sikker modus, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises i sikkermodus, kan du bruke den til å løse problemet.

Løsning 8 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis du fortsetter å få run.vbs-feil på PCen, kan du kanskje løse problemet ved å opprette en ny brukerkonto. Noen ganger kan dette problemet bare påvirke kontoen din, men du kan fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Gå til Innstillinger app > Kontoer .

 2. Gå til familie og andre personer . Velg Legg til noen andre til denne PCen i den høyre ruten.

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .
 4. Velg nå Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .
 5. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Hvis du ikke får tilgang til appen Innstillinger på grunn av dette problemet, kan du opprette en brukerkonto fra Kommandoprompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Når kommandoprompt starter, kjør følgende kommandoer:
 • nettbruker / legg til ditt_navn
 • nye localgroup administratorer your_username / add

Etter å ha kjørt disse to kommandoene, vil du opprette en ny administratorkonto på PCen. Bare bytt til den nye administratorkontoen og sjekk om problemet også vises der.

Hvis problemet ikke er tilstede på den nye kontoen, flytter du dine personlige filer til den, og begynner å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Run.vbs-feil kan være ganske irriterende, men vi håper at du klarte å fikse det ved hjelp av en av våre løsninger.