Full Fix: Pnp oppdaget dødelig feil på Windows 10, 8.1, 7

Blue Screen of Death-feil kan forårsake mange problemer på Windows 10, og dessverre kan disse feilene noen ganger være vanskelig å fikse. Siden disse feilene kan være problematiske, skal vi i dag vise deg hvordan du kan fikse PNP DETECTED FATAL ERROR BSoD-feilen.

Hva er pnp oppdaget dødelig feil?

Pnp-oppdaget dødelig feil er en blå skjermfeil, og det kan forårsake mange problemer på PCen. Denne feilen kan være ganske irriterende siden det vil tvinge PCen til å plutselig starte på nytt. Når det gjelder denne feilen rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Problem med PnP-enheter Windows 10 - Det er mange problemer med PNP-enheter som kan oppstå, men hvis du støter på problemer, må du prøve å prøve noen av våre løsninger.
 • Pnp blå skjerm - PNP feil vil alltid vise en blå skjerm og tvinge PCen til å krasje. Dette er sannsynligvis forårsaket av drivere, så vær sikker på å oppdatere dem.
 • BSOD pnp_detected_fatal_error - Dette er en BSOD-feil, og som mange andre BSOD-feil kan det være vanskelig å løse. Dette problemet skyldes imidlertid ofte programvare og driverproblemer, så du vil kanskje fjerne bestemte programmer og sjekke om det hjelper.
 • Pnp_detected_fatal_error Norton, ntoskrnl.exe - Mange brukere rapporterte at Norton antivirus forårsaket dette problemet på PCen. Hvis det er tilfelle, fjern Norton fra PCen og installer et annet antivirus i stedet.
 • Pnp_detected_fatal_error etter Windows-oppdatering - Noen ganger kan du støte på denne feilmeldingen etter en Windows-oppdatering. Hvis det er tilfelle, må du finne og fjerne den problematiske oppdateringen fra PCen din og sjekke om det løser problemet.
 • Pnp_detected_fatal_error Windows 8.1, Windows 7 - Denne feilen kan også vises på Windows 8.1 og 7, men du kan bruke de fleste av våre løsninger, selv om du ikke bruker Windows 10.

Hvordan fikse PNP DETECTED FATAL ERROR

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake BSOD-feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer (krever oppgradering).

Løsning 1 - Oppdater Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil skyldes vanligvis problemer med maskinvare eller programvarekompatibilitet, og for å løse disse problemene og hindre at PNP DETECTED FATAL ERROR Blue Screen of Death vises, er det viktig at du holder Windows 10 oppdatert. På samme måte som alle andre operativsystemer, har Windows 10 noen problemer med bestemt maskinvare eller programvare, og disse problemene kan føre til at BSOD-feil oppstår.

Microsoft jobber hardt med å løse disse problemene, og for å forhindre at Blue Screen of Death-feil oppstår, anbefaler vi sterkt at du laster ned de nyeste oppdateringene ved hjelp av Windows Update. Mange av disse patchene tar opp sikkerhets- og kompatibilitetsproblemer, og hvis du ønsker at PCen skal være stabil og fri for feil, må du laste ned de nyeste oppdateringene.

Windows 10 installerer vanligvis de manglende oppdateringene automatisk, men noen ganger kan du gå glipp av en viktig oppdatering på grunn av visse feil. Du kan imidlertid alltid se etter oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger.
 2. Når Innstillinger app åpnes, naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjon.

 3. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Windows vil nå skanne etter tilgjengelige oppdateringer og laste dem ned automatisk i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, vil de bli installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når systemet er oppdatert, kontroller om feilmeldingen fremdeles vises.

Løsning 2 - Oppdater driverne

Windows 10 krever drivere for å gjenkjenne og bruke maskinvaren, og hvis en bestemt driver er utdatert, vil du ikke kunne bruke denne maskinvarekomponenten, og du får en BSOD-feil, som for eksempel PNP_DETECTED_FATAL_ERROR. For å fikse disse typene feil anbefales det å oppdatere alle driverne på Windows 10-PCen. Oppdatering av drivere er ganske enkelt, og du kan bare gjøre det ved å gå til maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din.

Mange brukere rapporterte at Intel DPTF Manager- driveren forårsaket problemet på PCen, selv etter å ha oppdatert den til den nyeste versjonen. Hvis du har denne driveren på PCen, anbefaler vi deg å rulle tilbake til forrige versjon og kontrollere om det løser problemet.

Hvis du kjører tilbake, løser denne driveren problemet, anbefaler vi deg å holde øye med det. Windows 10 har en tendens til å oppdatere drivere automatisk, og det kan noen ganger føre til at dette problemet kommer igjen. For å hindre det, er det viktig å blokkere Windows 10 fra automatisk oppdatering av drivere. Når du har forhindret Windows 10 fra å oppdatere denne driveren, bør problemet løses helt.

Nedlasting av alle drivere manuelt kan være en lang og kjedelig prosess, derfor kan du sjekke ut denne driveroppdateringsprogramvaren som lar deg automatisk oppdatere alle driverne dine.

Løsning 3 - Fjern antivirusprogrammet

Antivirus er avgjørende for systemsikkerhet, men noen ganger kan antivirusprogramvaren føre til at Blue Screen of Death-feilene vises. Ifølge brukerne er PNP_DETECTED_FATAL_ERROR feil ofte forårsaket av antivirusprogrammet ditt, og for å løse dette problemet anbefales det at du fjerner tredjeparts antivirusprogrammer du har installert. Selv om du fjerner alle tredjeparts antivirusprogrammer, vil datamaskinen ikke være helt forsvarsløs fordi Windows 10 bruker Windows Defender som eget standard antivirusprogram.

Ifølge brukerne er Norton Internet Security, McAfee Total Protection og Avira Antivirus de vanlige årsakene til denne Blue Screen of Death-feilen, og hvis du vil fikse det, må du fjerne den nevnte programvaren. Vi må nevne at avinstallering av antivirusprogramvaren kanskje ikke løser problemet, så du må bruke et dedikert fjerningsverktøy. Mange sikkerhetsselskaper har disse verktøyene for deres programvare, så sørg for å laste dem ned.

Hvis feilen Blå skjerm av død er løst etter fjerning av antivirusprogrammet, kan du nå installere det på nytt eller du kan bytte til en annen antivirusprogramvare.

Hvis du fjerner antivirusproblemet ditt, løser du problemet, bør du vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Det finnes mange flotte antivirusverktøy, men det beste er Bitdefender, BullGuard og Panda Antivirus . Disse verktøyene er fullt kompatible med Windows 10, og de vil ikke forårsake feil eller krasj på PCen, så sørg for å prøve noen av dem.

Løsning 4 - Fjern problematisk programvare

PNP_DETECTED_FATAL_ERROR BSOD-feil kan skyldes programvare på datamaskinen din, derfor er det viktig at du finner og fjerner problematisk programvare. Hvis du installerte eller oppdaterte et program før denne feilen begynte å vises, må du fjerne den og sjekke om det løser feilen.

Hvis du har problemer med tredjepartsapplikasjoner, er den beste måten å fjerne det problematiske programmet på, å bruke avinstallasjonsprogramvare. Hvis du ikke er kjent, er avinstallasjonsprogramvaren designet for å fjerne alle programmer fra PCen. I motsetning til vanlig avinstalleringsprosess fjerner avinstalleringsprogramvaren alle filer og registeroppføringer knyttet til problematisk applikasjon, og fjerner dermed programmet fra PCen. I tillegg vil dette også sikre at gjenværende filer ikke forstyrrer systemet.

Hvis du leter etter avinstalleringsprogramvare, vil du kanskje vurdere å prøve IOBit Uninstaller eller Revo Uninstaller . Alle disse programmene har enkel å bruke grensesnitt, og de kan enkelt fjerne enhver applikasjon fra PCen sammen med alle dens filer.

Når du har fjernet det problematiske programmet, bør problemet løses helt og systemet ditt skal begynne å fungere igjen.

I tillegg til programmer kan enkelte drivere føre til at disse feilene vises, og brukere rapporterte at de hadde problemer med Bluetooth-driveren. Hvis en bestemt driver forårsaker dette problemet, må du fjerne det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn den problematiske driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet .

 3. Start datamaskinen på nytt.

Etter at datamaskinen har startet på nytt, installerer Windows 10 automatisk standarddriveren, og hvis standarddriveren fungerer bra, kan du fortsette å bruke den, eller du kan prøve å oppdatere den.

Løsning 5 - Utfør Windows 10 reset

Hvis PNP_DETECTED_FATAL_ERROR Blue Screen of Death-feilen skyldes visse programmer, kan du fikse det ved å utføre en Windows 10-tilbakestilling. Før du starter Windows 10 tilbakestilling må du opprette en sikkerhetskopi for alle viktige filer. Denne prosedyren ligner på ren installasjon, og det vil slette alle filer fra C-partisjonen din, derfor er det viktig at du sikkerhetskopierer viktige filer. For å fullføre Windows 10-tilbakestilling trenger du kanskje et installasjonsmedium for Windows 10, og du kan opprette en ved å bruke Media Creation Tool. For å utføre Windows 10 tilbakestilling, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Hvis du blir bedt om å sette inn Windows 10 installasjonsmedia, må du sørge for det.
 3. Velg Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Følg instruksjonene og vent på tilbakestillingsprosessen for å fullføre.

Når tilbakestillingsprosessen er fullført, kontroller om PCen din er stabil. Hvis BSOD-feilen vises igjen, betyr det at problemet er mest sannsynlig forårsaket av maskinvare.

Løsning 6 - Kontroller maskinvaren din

PNP_DETECTED_FATAL_ERROR Blå skjerm med dødsfall kan skyldes maskinvaren din, så sørg for å sjekke om RAM-en fungerer som den skal, siden RAM er den vanlige årsaken til disse feilene. Hvis RAM-en din fungerer som den skal, må du kontrollere andre hovedkomponenter som hovedkort, grafikkort, harddisk, etc.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

PNP_DETECTED_FATAL_ERROR feil kan forårsake visse problemer, men det kan enkelt løses ved å oppdatere driverne eller ved å fjerne antivirusprogramvaren. Hvis disse løsningene ikke fungerer, kan du prøve en annen løsning fra denne artikkelen.