Fiks: Windows 10 Volumkontroll virker ikke

Lydproblemer er vanlige i nesten alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10. Men denne gangen har vi noe litt annerledes. Noen brukere rapporterte online at de ikke kan åpne lydkontrolllinjen fra oppgavelinjen i Windows 10, så vi forberedte et par løsninger for dette problemet, for å hjelpe alle som står overfor dette problemet.

Noen ganger kan problemer med lyd og volumkontroll oppstå, og når det gjelder problemer, er dette noen av problemene vi skal adressere i denne artikkelen:

 • Volumkontrollen åpnes ikke . Et vanlig problem du kan oppleve, er manglende evne til å åpne volumkontroll. Dette er et vanlig problem, men du bør kunne fikse det med en av våre løsninger.
 • Windows 10-volumregulator fungerer ikke - Flere brukere rapporterte at de ikke kan justere volumet. Ifølge dem fungerer ikke volumreglaget i det hele tatt.
 • Volummikseren åpner ikke Windows 10 - Et annet vanlig problem som kan vises på Windows 10. Dette er et irriterende problem, siden du ikke vil kunne justere lydvolumet ditt i det hele tatt.
 • Volumikonet virker ikke Windows 10 - Mange Windows 10-brukere rapporterte at deres volumikon ikke fungerer i det hele tatt. På grunn av dette problemet må du bruke høyttalerknappen til å endre volumet.
 • Tastatur volumkontroll virker ikke Windows 10 - Mange tastaturer lar deg styre volumet ditt ved å bruke en dedikert volumknapper. Brukerne rapporterte imidlertid at volumkontrollknappene ikke fungerer for dem.
 • Volumkontroll vises ikke i oppgavelinjen - Dette er et annet vanlig problem med volumkontroll. Heldigvis er dette ikke en alvorlig feil, og du bør kunne fikse det med en av våre løsninger.
 • Volumkontrollprogrammet er ikke installert - Enkelte lydenheter krever dedikert programvare for å kontrollere volumet. Hvis programvaren mangler, kan du få denne feilmeldingen.
 • Volumkontroll gråte ut Windows 10 - Flere brukere rapporterte også at volumkontrollikonet er gråtonet. Dette kan være et irriterende problem, og i de fleste tilfeller er det forårsaket av lyddrivere.

Slik løser du manglende volumkontrollproblem i Windows 10

 1. Installer lyddrivere
 2. Tilbakestill lydtjeneste
 3. Utfør en SFC-skanning
 4. Kjør Maskinvare og enheter feilsøking
 5. Sett på nytt lyddrivere
 6. Sjekk om lydbehandleren din er aktivert
 7. Slutt SndVol.exe-prosessen
 8. Endre skriftstørrelsen
 9. Deaktiver eller avinstaller antivirusprogrammet ditt
 10. Start Windows Utforsker-prosessen på nytt

Løsning 1 - Installer lyddrivere

Denne løsningen gjelder bare hvis du, i tillegg til dysfunksjonell lydkontroll, ikke kan høre lyd fra datamaskinen din. Hvis det er tilfelle, er lyddriveren sannsynligvis savnet eller ødelagt. For å sjekke om alt er greit med lyddriveren, gjør du følgende:

 1. Høyreklikk på høyttalerikonet i oppgavelinjen, og gå til Playback-enheter .

 2. Dobbeltklikk på standardavspillingsenheten.

 3. Under Kontrollerinformasjon klikker du Egenskaper .

 4. Gå nå til Endre innstillinger, og gå til Driver- fanen.

 5. Du har noen alternativer på Driver-fanen, du kan prøve å oppdatere lyddriveren først, ved å klikke på Oppdater driver . Hvis lyddriveren ikke er tilgjengelig, søk på nettet for riktig driver for lydkortet ditt, og installer det.
 6. Start datamaskinen på nytt.

Brukere kan sikkert oppdatere enhetsdrivere på PCen manuelt ved å gå til hver enkelt produsentens nettsted og søke der eller på nettet for å få riktig driver til å matche enhetstypen og modellen. Men i tillegg til å være tidkrevende, medfører denne prosessen risikoen for å få feil driver installert, noe som kan føre til alvorlige funksjonsfeil.

Den sikrere og enklere måten å oppdatere drivere på en Windows-datamaskin på, er å bruke et automatisk verktøy som TweakBit Driver Updater. Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Men hvis du kan høre lyden normalt, er problemet ikke sannsynligvis driverrelatert. Hvis så er tilfelle, sjekk ut den neste løsningen.

Løsning 2 - Tilbakestill lydtjeneste

Noen brukere som opplevde dette problemet i tidligere versjoner av Windows fortalte oss at enkel omstart av lydtjenesten gjør kunsten, så det er det vi skal gjøre her. For å starte lydtjenesten din på nytt, gjør du følgende:

 1. Gå til Søk, skriv services.msc, og gå til Tjenester .

 2. Finn Windows Audio, høyreklikk på den, og gå til Egenskaper .

 3. Først må du kontrollere at Oppstartstype er satt til Automatisk .

 4. Deretter klikker du på Stopp, og vent på at prosessen skal stoppe.

 5. Klikk nå for å starte igjen.

 6. Start datamaskinen på nytt, og kontroller om problemet er løst.

Løsning 3 - Utfør en SFC-skanning

Hvis volumkontroll ikke virker, kan du kanskje fikse det ved å utføre en SFC-skanning. Noen ganger kan filene dine bli ødelagt, og det kan forhindre at volumkontrollen fungerer som den skal. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Kommandoprompt (Admin) fra listen. Hvis kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du også bruke PowerShell (Admin) .
 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.
 3. SFC-skanning vil nå starte. Skanningen kan ta 10-15 minutter, så ikke avbryte den.

Etter at SFC-skanningen er ferdig, blir filene dine reparert, og volumkontrollen skal begynne å fungere igjen.

Løsning 4 - Kjør maskinvare og enheter feilsøking

Noen ganger kan du løse dette problemet ved å kjører Feilsøking av maskinvare og enheter. Hvis volumkontroll ikke virker, kan du kanskje fikse det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-app åpnes, navigerer du til Oppdaterings- og sikkerhetsseksjonen .

 3. Velg Feilsøking fra menyen til venstre. I høyre rute velger du Maskinvare og enheter og klikker på Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Feilsøkingsprogrammet starter nå og ser etter problemer.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt vises.

Løsning 5 - Sett på nytt lyddrivere

Noen ganger fungerer ikke volumkontroll på grunn av driverne dine. Driverne dine kan bli ødelagt, og den beste måten å fikse dem på er å installere dem på nytt. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling . Du kan gjøre det raskt ved å trykke Windows Key + X og velge Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn den problematiske enheten og høyreklikk den. Velg Avinstaller enhet fra menyen.

 3. Klikk på Avinstaller- knappen for å fjerne den.

Brukere foreslår å avinstallere høyttalerdyreenhet fra lydinnganger og utganger og lydenheten fra delen Lyd, video og spillkontrollere . Etter at du har gjort det, kan du klikke på Scan for hardware changes icon eller starte PCen på nytt for å installere driverne på nytt.

Når driverne er installert på nytt, må problemene med volumkontrollen være fullstendig løst.

Løsning 6 - Sjekk om Audio Manager er aktivert

Noen ganger kan du oppleve problemer med lyd fordi driverprogramvaren din ikke kjører. Hvis volumkontroll ikke virker på PCen, vil du kanskje sjekke om lydbehandleren din er aktivert. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 2. Når Oppgavebehandling åpnes, går du til Oppstart- fanen. Du bør nå se listen over alle oppstartsprogrammer. Se etter Audio Manager på listen. Hvis den er deaktivert, høyreklikk den og velg Aktiver fra menyen.

 3. Etter at du har aktivert lydbehandling, start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, må du kontrollere om problemet fortsatt vises. Husk at noen lydenheter ikke krever lydbehandling for å kunne fungere, så hvis du ikke finner lydbehandling på listen, gjelder denne løsningen ikke for deg.

Løsning 7 - Slutt SndVol.exe-prosessen

Mange brukere rapporterte at SndVol.exe-prosessen kan føre til at dette problemet oppstår. Hvis volumkontroll ikke virker på PCen, kan du kanskje løse problemet ved å avslutte SndVol.exe-prosessen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Oppgavebehandling .
 2. Liste over alle aktive prosesser vil vises. Finn SndVol.exe eller Volume Mixer, høyreklikk den og velg sluttoppgave .

 3. Lukk Oppgavebehandling .

Etter å ha avsluttet den problematiske prosessen, bør problemet løses, og volumkontrollen begynner å fungere. Husk at dette bare er en løsning, så du må gjenta det når dette problemet oppstår.

Løsning 8 - Endre skriftstørrelsen

Ifølge brukerne kan dette problemet oppstå på grunn av tekststørrelsen. Hvis volumkontroll ikke virker, kan du fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til System- delen.

 2. Angi Endre størrelsen på tekst, apper og andre elementer til en annen verdi.

 3. Nå må du bare logge av og logge deg på kontoen din.

Etter at du har gjort det, bør volumkontrollikonet begynne å fungere igjen. Gjenta nå de samme trinnene og endre tekststørrelsen til den opprinnelige verdien.

Løsning 9 - Deaktiver eller avinstaller ditt antivirusprogram

Mange brukere rapporterte at dette problemet skyldtes deres antivirusprogramvare. For å fikse problemet, må du deaktivere eller avinstallere antivirusprogrammet ditt. Hvis deaktivere antivirusprogrammet ikke hjelper, må du kanskje avinstallere det. Den beste måten å gjøre det på er å laste ned et dedikert avinstalleringsverktøy, og bruk det for å fjerne antivirusprogrammet helt.

Når du har fjernet antivirusprogrammet, må du kontrollere om problemet er løst. Mange brukere rapporterte at dette problemet var forårsaket av Norton-antivirus, men andre antivirusverktøy kan også forårsake dette problemet. Hvis du fjerner antivirusprogrammet, løste problemet det, du vil kanskje installere det på nytt eller bytte til en annen antivirusløsning.

Løsning 10 - Start Windows Utforsker-prosessen på nytt

Hvis volumkontroll ikke virker på PCen, kan du kanskje fikse det med denne løsningen. Ifølge brukere kan du løse dette problemet ved å starte Windows Utforsker på nytt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Oppgavebehandling .
 2. Liste over prosesser vil nå vises. Finn Windows Utforsker, høyreklikk den og velg Start på nytt fra menyen.

Når Windows Explorer har startet på nytt, bør problemet løses. Husk at dette bare er en løsning, så hvis problemet oppstår, må du gjenta denne løsningen.

Det handler om det, vi håper disse løsningene hjalp deg med å løse problemet med manglende volumkontroll i Windows 10. Hvis du har andre lydrelaterte problemer i Windows 10, bør du sjekke ut vår artikkel om hvordan du løser lydproblemer i Windows 10, for noen ekstra løsninger.

Hvis du har noen kommentarer, spørsmål eller forslag, kan du også nå kommentarseksjonen nedenfor, og vi vil prøve å hjelpe deg videre.