Fiks: Windows 10 forhindrer installasjon av AMD-drivere

Kan du ikke installere AMD-drivere på PCen din? Dette kan være et stort problem og har stor innvirkning på multimedie- og spillytelsen, men det er en måte å løse dette problemet for en gang for alle.

Hvis du bruker et AMD-grafikkort, kan det hende du får problemer etter installering av Windows 10. Noen brukere rapporterer at når de forsøker å installere AMD-driverne, kunne installasjonen ikke bli ferdig på grunn av en feil med en deteksjonsdriver. '

Heldigvis er løsningen for dette problemet veldig enkelt og fungerer ikke bare i Windows 10, men også i Windows 8 / 8.1. Problemet vises hvis du er koblet til Internett når du installerer Windows 10, fordi installasjonsveiviseren automatisk installerer Microsoft AMD-drivere, noe som kan føre til problemer med AMD-drivere. For eksempel, etter deteksjonsfasen, blir skjermen svart, og du vil bli tvunget til å starte datamaskinen på nytt, eller du vil bare få en "Detection Driver" -feil.

Det er et par løsninger på dette problemet.

AMD-drivere vil ikke installere på Windows 10? Løs det med disse løsningene

 1. Avinstaller din nåværende driver
 2. Last ned den nye driveren ved hjelp av AMD Radeon-innstillinger
 3. Last ned den nye driveren manuelt
 4. Last ned den nye driveren med Enhetsbehandling
 5. Last ned den nye driveren med Tweakbit
 6. Slå av antivirus og brannmur
 7. Prøv å installere drivere i kompatibilitetsmodus

Løsning 1 - Avinstaller din nåværende driver

For å kunne installere AMD Catalyst-drivere må du først avinstallere driverne Microsoft, for det første installert, mens du konfigurerer systemet. Du kan avinstallere drivere enkelt med AMD Catalyst Uninstall Utility, og her kan du gjøre det:

 1. Gå til Kontrollpanel .
 2. Klikk på Programmer og funksjoner .
 3. Velg AMD Catalyst Install Manager .
 4. Klikk på Endre .
 5. Når du blir bedt om av AMD Catalyst Installer Manager - InstallShield Wizard, velger du Express Uninstall ALL ATI Software .
 6. Klikk OK for å tillate AMD Catalyst Installer Manager - InstallShield Wizard å fjerne ALL AMD driver og applikasjonskomponenter.
 7. Klikk Ja når du blir bedt om å starte systemet på nytt og fullføre avinstalleringsprosessen.

Når verktøyet er ferdig med å avinstallere alle AMD-driverne, bør skjermen se ut som om den hadde en standard VGA-driver installert.

Når prosessen er ferdig, vil alle standarddrivere avinstalleres, og skjermen vil se ut som om du har en standard VGA-driver installert. Når du ikke har noen AMD-drivere installert på datamaskinen, starter du AMD Catalyst-oppsettet, og du bør installere AMD Catalyst-drivere normalt.

Og nå, hvis du ikke er sikker på hvordan du installerer dine AMD-drivere igjen, er det noen få legitime måter:

Løsning 2 - Last ned den nye driveren med AMD Radeon-innstillinger

Den enkleste måten å oppdatere AMD-driverne på, er å bruke AMDs offisielle støtteprogramvare, AMD Radeon Settings. Det er en stor sjanse for at du allerede har denne programvaren installert på datamaskinen din. Spesielt hvis du installerte din første driver fra en DVD.

Hvis du ikke har AMD Radeon-innstillinger installert på datamaskinen, kan du laste den ned herfra.

Bare åpne AMD Radeon Settings, hvis en ny oppdatering er tilgjengelig, vil programmet varsle deg. Bare installer alle tilgjengelige oppdateringer, start datamaskinen på nytt, og du bør være god.

Løsning 3 - Last ned den nye driveren manuelt

Hvis AMD Radeon-innstillinger ikke viser en ny oppdatering, eller du ikke foretrekker å bruke denne programvaren, laster du alltid ned drivere og installerer dem manuelt.

Bare gå til AMDs Driver Support-nettsted, velg grafikkort, og last ned drivere.

Installer drivere normalt, som du ville noe annet program. Bare følg veiledningens instruksjoner, start datamaskinen på nytt, og det er alt.