Fiks: Windows 10 forhindrer antivirusinstallasjon

I dagens internettverden er det veldig farlig å kjøre datamaskinen uten noen beskyttelse. Så folk installerer antivirusprogrammer for å holde datamaskinen så trygg som mulig. Men det nye operativsystemet bringer alltid noe problem med seg selv, og denne gangen har Windows 10 forårsaket problemer med å installere en antivirusprogramvare til noen brukere.

Antivirusprogramvaren skal fungere fint på det nye Windows-operativsystemet, men hvis du ikke klarer å installere det av en eller annen grunn, følg instruksjonene nedenfor, og forhåpentligvis løser du problemet.

Hva gjør du hvis Windows 10 forhindrer deg i å installere Antivirus-programvare

Flere brukere rapporterte at de ikke kan installere antivirus på deres Windows 10-PC. Angående antivirusproblemer rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Ikke i stand til å installere antivirus på Windows 10 - Ifølge brukerne kan noen av dem ikke installere antivirus på deres Windows 10 PC. Dette kan oppstå hvis antivirusprogrammet ikke er kompatibelt med Windows 10.
 • Virusblokkerende antivirusinstallasjon - Noen ganger kan skadelig programvare forhindre deg i å installere antivirusprogrammet ditt. For å fikse det, må du opprette en redningsdisk på en annen PC, og bruk den til å fjerne malware.
 • Antivirusprogrammet installerer ikke - I noen tilfeller vil ikke antivirusprogrammet installeres på grunn av filkorrupsjon. Du kan imidlertid løse problemet ved å kjøre DISM- og SFC-skanninger.
 • Datamaskinen vil ikke la meg installere antivirus - I enkelte tilfeller vil PCen din ikke tillate deg å installere et antivirusprogram. Dette kan skje på grunn av visse tredjepartsprogrammer, så husk å fjerne dem.

Løsning 1 - Pass på at du ikke har noen annen Antivirus installert

Du bør vite at to antivirusprogrammer ikke fungerer godt sammen, så hvis du allerede har noe annet antivirus installert, bør du avinstallere det før du prøver å installere den nye. Det er en sjanse for at du ikke engang visste at du har et annet antivirus på datamaskinen din, da det kanskje kom som en "bloatware" sammen med en annen programvare du installerte med vilje. Så, gå til Kontrollpanel, Programmer og funksjoner, og hvis du har noen annen antivirus installert, bare avinstaller den og prøv å installere ønsket antivirus igjen.

Hvis du leter etter et antivirusprogram som er fullt kompatibelt med Windows 10, må vi nevne Bitdefender, BullGuard og Panda Antivirus . Alle disse verktøyene er fullt kompatible med Windows 10 og de gir god beskyttelse, så vær så snill å bruke noen av dem.

Løsning 2 - Slå av Windows Defender

Windows Defender er Microsofts innebygde sikkerhetsverktøy, som beskytter Windows 10 hvis du ikke har noe annet antivirusprogram installert. Det bør ikke gjøre noen problemer med tredjeparts antivirus, men kanskje noen funksjoner i antivirus konflikten med Windows Defender, og det er derfor du ikke kan installere det.

Så, prøv å slå av Windows Defender, og installer deretter tredjeparts antivirusprogrammet. Her er akkurat hvordan du gjør det:

 1. Gå til Innstillinger-appen, og deretter Oppdater og sikkerhet .

 2. Gå til Windows Defender- fanen og klikk på Åpne Windows Defender Security Center .

 3. Naviger til Virus og trusselbeskyttelse .

 4. Velg Innstillinger for virus og trusselbeskyttelse .

 5. Fjern merket i sanntidsbeskyttelse .

  Nå er Windows Defender deaktivert, og du kan prøve å installere ditt antivirusprogram igjen.

Løsning 3 - Sjekk om antivirusprogrammet ditt er kompatibelt med Windows 10

Hvis du bruker noe mindre kjent antivirus, er det en sjanse for at den ikke er kompatibel med Windows 10. Så, velg da, sjekk ut listen over alle antivirusprogrammer som er kompatible med Windows 10, og hvis antivirusprogrammet ikke er På listen bør du vurdere å få en ny beskytter av systemet.

Hvis du leter etter antivirus som virker med Windows 10, har vi allerede gitt deg et par anbefalinger i løsning 1 .

Løsning 4 - Kjør en SFC-skanning

Hvis Windows 10 forhindrer antivirusinstallasjon, kan problemet være filkorrupsjon. Systemfilene dine kan bli ødelagt, og det kan føre til dette og mange andre problemer. Heldigvis finnes det flere måter å fikse filkorrupsjon på PCen din. En av de enkleste måtene er å kjøre en SFC-skanning.

SFC-skanning er utviklet for å reparere en ødelagt Windows 10-installasjon, og du kan kjøre den ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) fra menyen. Hvis Kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du også bruke PowerShell (Admin) .

 2. Når Command Prompt starter, skriver du inn sfc / scannow og trykker Enter for å kjøre den.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Denne skanningen kan ta omtrent 15 minutter, så vær sikker på at du ikke avbryter den.

Når SFC-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis du ikke klarer å kjøre SFC-skanning, må du også kjøre DISM-skanning. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Når Kommandoprompt begynner, skriv DISM / Online / Opprydding-bilde / RestoreHealth og trykk Enter for å kjøre det.

 3. DISM scan vil nå starte. Denne skanningen kan ta opptil 20 minutter eller mer, så ikke avbryte den.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt varer. Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den igjen. Etter at du har kjørt SFC-skanning igjen, bør problemet løses.

Løsning 5 - Utfør en ren oppstart

Tredjepartsprogrammer kan forstyrre antivirusprogrammet, og forhindre deg i å installere det. Hvis Windows 10 forhindrer antivirusinstallasjon, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en ren oppstart. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet åpnes nå. Naviger til Tjenester- vinduet og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk på Deaktiver alle- knappen.

 3. Naviger til Oppstart- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Liste over oppstartsprogrammer vises. Høyreklikk det første elementet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet for alle oppstartsprogrammer på listen.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, lukker du Oppgavebehandling og går tilbake til System Configuration- vinduet. Klikk nå på Bruk og OK for å lagre endringer.

 6. Etter å ha gjort det, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Når du har installert antivirusprogrammet, må du aktivere alle oppstartsprogrammer og tjenester igjen.

Løsning 6 - Rengjør PCen med CCleaner

Ifølge brukerne kan dette problemet skyldes midlertidige filer på PCen. For å fikse dette problemet må du fjerne midlertidige filer. Det er flere måter å gjøre det på, og det enkleste kan være å bruke Diskopprydding-verktøyet. Denne applikasjonen leveres med Windows, og det lar deg frigjøre plass på harddisken ved å fjerne midlertidige filer.

Hvis du vil bruke et verktøy som tilbyr flere funksjoner, kan du prøve å bruke CCleaner . Dette verktøyet kommer med avanserte funksjoner, og det vil rense dine midlertidige filer og registeret ditt, så vær så snill å prøve det.

Løsning 7 - Start Windows Audio-tjenesten på nytt

Hvis Windows 10 forhindrer antivirusinstallasjon på PCen, kan problemet være tjenestene dine. Når det gjelder tjenester, rapporterte brukerne at Windows Audio-tjeneste er en vanlig årsak til dette problemet. For å fikse problemet, må du finne denne tjenesten og starte den på nytt. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Windows- vinduet åpnes, finn Windows Audio- tjenesten. Høyreklikk på tjenesten og velg Stopp fra menyen.

 3. Vent et øyeblikk, høyreklikk tjenesten igjen og velg Start fra menyen.

Etter å ha startet tjenesten på nytt, prøv å installere antivirusprogrammet på nytt.

Løsning 8 - Deaktiver hurtig oppstart

Windows 10 kommer med en interessant funksjon som kalles rask oppstart. Denne funksjonen kombinerer nedleggelse og dvalemodus i en som gjør at systemet kan starte opp raskere. Selv om dette er en nyttig funksjon, kan det føre til visse problemer.

Når det gjelder problemer, rapporterte få brukere at denne funksjonen kan forhindre deg i å installere bestemte programmer, for eksempel antivirusprogrammet ditt. For å fikse problemet, må du deaktivere denne funksjonen ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn strøminnstillinger . Velg Strøm- og søvninnstillinger fra listen over resultater.

 2. Velg nå Ekstra strøminnstillinger .

 3. Fra menyen til venstre velger du Velg hva strømknappen gjør .

 4. Klikk nå på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .

 5. Fjern merket for Slå på hurtigstart (anbefalt) og klikk på Lagre endringer .

Etter at du har gjort det, må funksjonen Hurtig oppstart deaktiveres. Husk at PC-en din kan starte opp litt langsommere etter at du har deaktivert denne funksjonen.

Løsning 9 - Fjern problematiske applikasjoner

Noen ganger kan tredjepartsprogrammer på PCen forstyrre systemet og forårsake at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du finne og fjerne det programmet fra PCen. Brukere rapporterte at programmer som System Mechanic kan føre til at dette problemet vises, så husk å fjerne dem fra PCen.

For å fullstendig fjerne et program, må du bruke avinstalleringsprogramvare. Disse verktøyene er laget for å fjerne alle filer og registreoppføringer knyttet til problematisk søknad, så vær sikker på at du bruker en for dine applikasjoner.

Hvis du leter etter et uninstaller-program, må vi anbefale IOBit Uninstaller (gratis), Revo Uninstaller eller Ashampoo Uninstaller, så sørg for å prøve noen av dem.

Det ville være alt, jeg håper disse løsningene hjalp deg med antivirusproblemet ditt, hvis du har noen spørsmål eller forslag, bare nå for kommentarseksjonen nedenfor.