Fiks: Windows 10 feilkode 43 for USB-enheter

USB-enheter (Universal Serial Bus) er flash-stasjoner, eksterne harddisker, webkameraer, mus og mer i tillegg. Dermed er USB-enheter den mest eksterne maskinvaren. Når du kobler en ekstern enhet til en stasjonær eller bærbar PC, kan det hende at Windows ikke alltid gjenkjenner det.

Hvis det skjer, vil en feilmelding angi, " Den siste USB-enheten du koblet til denne datamaskinen, virket feil, og Windows gjenkjenner det ikke. "Enhetsbehandling vil fortelle deg" Windows har stoppet denne enheten fordi den har rapportert problemer (kode 43).

Det, i et nøtteskall, er feilkode 43; og dette er hvordan du kan fikse det i Windows.

Hvordan løser jeg feilkode 43 for USB-enheter på Windows 10

 1. Sett inn USB-enheten i et alternativt USB-spor
 2. Start datamaskinen på nytt eller på skrivebordet
 3. Kjør feilsøkingsmaskinen for maskinvare og enhet
 4. Oppdater USB-enhetsdriverne
 5. Avinstaller USB-driverne
 6. Gjenopprett Windows til forrige dato
 7. Slå av hurtig oppstartsmulighet
 8. Juster USB Selective Suspend Settings

1. Sett inn USB-enheten i et alternativt USB-spor

Merk først at det kan være noe opp med den spesifikke Universal Serial Bus-sporet. Så du bør prøve å fjerne USB-enheten og sette den inn i et annet spor. Det bør være minst tre tilgjengelige USB-spor, og det er bedre å sette enheten inn i et spor på baksiden av PCen (hvis det er et skrivebord) hvis du kan.

2. Start datamaskinen på nytt eller på skrivebordet

Hvis du starter om en bærbar datamaskin eller et skrivebord, kan du feilsomt fikse feilkode 43. Først fjerner du alle dine Universal Serial Bus-enheter, og deretter slår du av PCen. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, bør du også fjerne batteriet i omtrent fem minutter. Sett deretter inn batteriet igjen, og start datamaskinen på nytt. Sett deretter inn alle USB-enhetene igjen. Kanskje nå vil USB-enheten fungere.

3. Kjør feilsøkingsmaskinen for maskinvare og enhet

Windows har en feilsøkingsmaskinvare for maskinvare og enheter som kan reparere maskinvare med feilkoden 43. Bare vær sikker på at USB-enheten er satt inn når du kjører feilsøkingsprogrammet. Slik åpner du feilsøkingsprogrammet i Windows.

 1. Den raskeste måten å åpne feilsøkingsprogrammet på, er å skrive inn "feilsøking" i søkefeltet i Cortana. Klikk deretter Feilsøking for å åpne kontrollpanelet.
 2. Klikk på Maskinvare og lyd i kontrollpanelvinduet.
 3. Velg deretter Maskinvare og enheter fra de oppgitte feilsøkingsprogrammene. Du kan også høyreklikke på det og velge alternativet Kjør som administrator .

 4. Klikk Avansert i vinduet over, og velg deretter Bruk reparasjoner automatisk hvis dette alternativet ikke alltid er valgt.
 5. Nå kan du trykke på Neste- knappen for å kjøre feilsøkingsprogrammet, som kan fikse USB-enheten.
 6. Hvis feilsøkingsprogrammet løser noe, starter du Windows på nytt.

4. Oppdater USB-enhetsdriverne

Det kan være tilfelle at USB-enheten har en utdatert driver. Hvis det er slik, er det sannsynligvis hvorfor du får denne feilkoden 43. Det er noen måter du kan oppdatere maskinvaredrivere på, og Windows kan selv gjøre det automatisk. Du kan oppdatere driveren ved å laste den ned fra USB-produsentens nettsted, eller oppdatere den med Enhetsbehandling som følger.

 1. Trykk på Win-tasten + R-hurtigtasten for å åpne Kjør.
 2. Skriv deretter inn 'devmgmt.msc' i Kjør, og trykk på OK- knappen for å åpne vinduet som vises direkte under.

 3. Klikk på Universal Serial Bus-kontroller på det vinduet for å utvide en liste over eksterne USB-enheter som skal inkludere noe som en ekstern flash-enhet (så lenge den er satt inn i USB-spor). Et utropstegn markerer feilfunksjonen.

 4. Nå kan du høyreklikke på USB-enheten som er oppført der, og velg alternativet Oppdater driverprogramvare for det.
 5. Velg alternativet Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare fra vinduet Oppdater driverprogramvare.

5. Avinstaller USB-driverne

 1. Hvis USB-maskinvaren allerede har den nyeste driveren, kan du prøve å avinstallere driveren for å installere den på nytt. I stedet for å velge Oppdater driverprogramvare fra USB-enhetens kontekstmeny i Enhetsbehandling, bør du klikke på Avinstaller- alternativet i stedet.

 2. Deretter bør du slå av den bærbare datamaskinen og fjerne USB-maskinvaren.
 3. Slå på PCen og sett inn USB-enheten igjen. Windows bør oppdage og installere USB-maskinvaredriveren (men hvis den ikke gjenkjenner sjeldnere enheter, kan du fortsatt manuelt laste ned og installere den nødvendige driveren fra produsentens nettsted).

6. Gjenopprett Windows til forrige dato

Hvis USB-enheten fungerte bra noen uker tilbake, kunne Systemgjenoppretting-verktøyet i Windows feasibly fikse feilkode 43. Det kan fikse eventuelle maskinvare som Windows ikke gjenkjenner. Så åpne Systemgjenopprettingsverktøyet som følger.

 1. Først, åpne Kjør ved å trykke på Win-tasten + R-hurtigtasten.
 2. Skriv inn 'rstrui' i tekstboksen Kjør og trykk OK for å åpne vinduet Systemgjenoppretting.

 3. Klikk på Neste og deretter Vis flere gjenopprettingspunkter .

 4. Nå kan du velge et systemgjenopprettingspunkt etablert for noen måneder siden.
 5. Velg Neste- knappen igjen, og trykk deretter på Fullfør . Trykk Ja for å returnere Windows tilbake til det valgte gjenopprettingspunktet.

7. Slå av hurtigoppstartingsalternativet

 1. Slå av Slå på hurtigstart-alternativet er en annen potensiell løsning for feilmeldingskode 43 for USB-enheten. Hvis du vil slå av det alternativet, trykker du på Win-tasten + X for å åpne Win X-menyen og velge Strømalternativer .
 2. Klikk Velg hva strømknappene gjør på venstre side av vinduet.
 3. Deretter bør du velge Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .

 4. Klikk nå av for Aktiver hurtig oppstart så dette alternativet er ikke valgt.
 5. Trykk på Lagre endringer- knappen nederst i vinduet for å lagre de nye innstillingene.
 6. Til slutt, start datamaskinen på nytt.

8. Juster USB Selective Suspend Settings

 1. Justering av USB-suspenderingsinnstillingene kan også fikse feilfunksjonen. For å gjøre det, bør du velge Power Options fra Win + X-menyen igjen.
 2. Da bør du klikke på Endre planinnstillinger for å åpne tabellen under.

 3. Velg alternativet Endre avanserte strøminnstillinger på den kategorien for å åpne vinduet under.

 4. Klikk nå på + ved siden av USB-innstillinger og USB-selektive suspenderingsinnstillinger som vist nedenfor.

 5. Hvis På-batteriet og Plugged- batteriet er aktivert, bør du deaktivere begge ved å velge Deaktivert fra rullegardinmenyene.
 6. Trykk på knappene Bruk og OK på vinduet for å bekrefte innstillingene.
 7. Nå bør du også starte datamaskinen på nytt.

Så det er slik du kan fikse Windows 10-feilkoden 43 for USB-enheter. Hvis du bruker antikk USB-maskinvare, merk at det kanskje ikke er kompatibelt med Windows i det hele tatt. I så fall bør du få en erstatningsenhet for den.