Fix: Win + X-menyen virker ikke i Windows 10

Gjennom årene har Microsoft lagt mange forbedringer i Windows, og et nytt tillegg til Windows 8 var Power User Menu, også kjent som Win + X-menyen. Denne funksjonen gjorde veien til Windows 10, men dessverre klager noen brukere på at Win + X-menyen ikke fungerer på PCen.

Win + X-menyen virker ikke i Windows 10, hvordan løser du det?

Innholdsfortegnelse:

 1. Fjern QuickSFV
 2. Avinstaller eller oppdater AirDroid
 3. Legg til et nytt element på Win + X-menyen
 4. Kopier WinX-mappe fra en standardbruker
 5. Installer en språkpakke
 6. Bruk CCleaner
 7. Bruk ShellExView
 8. Sjekk registreringsdatabasen din

Fix - Win + X-menyen virker ikke

Løsning 1 - Fjern QuickSFV

Brukere rapporterte at den vanligste årsaken til denne feilen er QuickSFV-programmet. Denne applikasjonen legger til kontekstmenyelementer, og det kan forårsake problemer med Win + X-menyen. For å fikse dette problemet, avinstallerer du QuickSFV og problemer med det bør løses. Hvis du ikke bruker QuickSFV, må du avinstallere ethvert program som legger til kontekstmenyelementer.

Løsning 2 - Avinstaller eller oppdater AirDroid

Ifølge brukere kan verktøy som AirDroid også forstyrre Win + X-menyen og forårsake problemer med det. For å fikse dette problemet kan du enkelt avinstallere AirDroid-programmet eller oppdatere det til den nyeste versjonen. Brukere rapporterte at etter å ha oppdatert AirDroid app var problemet med Win + X-menyen fullstendig løst.

Løsning 3 - Legg til et nytt element på Win + X-menyen

Flott ting om Win + X-menyen er at du kan tilpasse den ved å legge til nye snarveier til den. Ifølge brukere synes det å være et tillatelsesproblem som forhindrer at Win + X-menyen vises, men du kan enkelt fikse det ved å legge til et nytt element på Win + X-menyen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + R og skriv inn % localappdata% . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Gå til MicrosoftWindowsWinX- mappen.
 3. Du bør se tre gruppemapper. Gå til noen av dem og legg til en ny snarvei til den.

Etter at du har lagt til en ny snarvei, skal Win + X-menyen begynne å fungere uten problemer.

Løsning 4 - Kopier WinX-mappe fra en standardbruker

Noen ganger kan du fikse dette problemet ved å kopiere WinX-mappen fra en standardbrukermappe. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Gå til C: UsersDefaultAppDataLocalMicrosoftWindows- mappen.
 2. Finn WinX- mappen og kopier den til profilen din. For å gjøre det, trykk Windows Nøkkel + R, skriv inn % localappdata% og gå til Microsoft Windows- mappen. Lim inn WinX-mappen der.

Etter at du har kopiert WinX-mappen, bør problemet løses helt.

Løsning 5 - Installer en språkpakke

Få brukere rapporterte at de løste dette problemet ved å installere en språkpakke. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger.
 2. Gå til Tid og språk> Region og språk .
 3. Klikk på Legg til et språkalternativ .

 4. Velg ønsket språk fra listen.

 5. Etter at det nye språket er installert, klikker du på det og klikker på Set as default- knappen.

Etter at visningsspråket er endret, bør Win + X-menyen begynne å fungere igjen. Hvis Win + X-menyen fungerer, kan du fjerne de nylig lagt til språkpakker og bytte tilbake til standardspråket.

Løsning 6 - Bruk CCleaner

Ifølge brukerne er dette problemet forårsaket av utvidelser av shell, men du kan bruke CCleaner til å deaktivere dem. Hvis du vil deaktivere shell-utvidelser i CCleaner, går du til Verktøy> Oppstart> Kontekstmeny . Brukere rapporterte at problemet var NVIDIA-shell-utvidelse, kalt OpenGLShExt Class, og etter at deaktiveringen var fullstendig, ble problemet løst.

 • Last ned CCleaner gratis utgave

Brukere rapporterte at applikasjoner som RWipe & Clean, JRiver Media Center, NCH Express Zip eller WinMerge også kan forårsake dette problemet. Faktisk kan nesten hvilken som helst shell utvidelse føre til at dette problemet vises, så det kan hende du må deaktivere flere shell extensions før du finner den som forårsaker dette problemet.

Løsning 7 - Bruk ShellExView

Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å finne og deaktivere problematisk shell-utvidelsen. For å gjøre det kan du bruke ShellExView-verktøyet. Bare start dette verktøyet og deaktiver alle ikke-Microsoft-oppføringer. Start Windows Utforsker på nytt og gå tilbake til ShellExView. Prøv nå å aktivere shell-utvidelser i grupper eller en etter en til du finner den som forårsaker dette problemet.

Husk at du må starte Windows Utforsker hver gang du deaktiverer eller aktiverer en shell-utvidelse.

Løsning 8 - Kontroller registeret ditt

Noen ganger kan problemer med registeret føre til at Win + X-menyen slutter å fungere. Tilsynelatende kan endring av snarveisinnstillingene i registret forårsake dette problemet, derfor hvis du har gjort endringer i registret relatert til snarveier, vil du kanskje gå tilbake til endringene. For å fikse dette problemet må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit. Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Gå til HKEY_CLASSES_ROOTpiffile- tasten i venstre rute, og kontroller at IsShortcut- oppføringen er tilgjengelig i høyre rute. Tilsynelatende kan du endre utseendet på snarveisymbolet ved å gi nytt navn til denne oppføringen til snarveier, men det vil føre til at Win + X-menyen slutter å fungere. Derfor, hvis du husker å gi nytt navn til IsShortcut, må du omdøpe det til det opprinnelige navnet.

 3. Deretter går du til HKEY_CLASSES_ROOTlnkfile- nøkkelen og gjentar de samme trinnene.

Vi anbefaler også at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å skanne og fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Win + X-menyen er en nyttig funksjon som lar deg raskt få tilgang til Windows 10-innstillinger, og hvis du har problemer med det, bør du kunne fikse dem ved å bruke noen av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i september 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.