Løs: VPN fungerer ikke med Google Chrome

Den største fordelen med VPN i fullspektret i forhold til en nettleserutvidelse er integrasjonen av alle applikasjoner. En VPN for å binde dem alle, uansett om de er nettlesere eller andre verktøy som Spotify eller Popcorn Time.

Imidlertid kan integrasjonen komme i forskjellige nyanser av grått, som denne saken har vist. Nemlig opplevde mange brukere problemer med Chrome, da Googles nettleser bare ikke vil fungere når de er parret med VPN.

Dette kan være et alvorlig problem, spesielt for de fleste brukere som foretrekker Chrome over andre nettlesere. Husk at disse løsningene refererer til VPN-løsninger i stedet for utvidelser.

Noen av trinnene kan komme til nytte, men hold ikke håpene dine høyt. Hvis du opplever problemer med VPN i Chrome, må du kontrollere trinnene vi har gitt deg. Du finner dem nedenfor.

Slik adresserer du VPN-problemer på Chrome

 1. Kontroller tilkoblingen
 2. Endre server
 3. Fjern Chrome-nettleserdataene
 4. Deaktiver Chrome-proxy
 5. Konfigurere DNS
 6. Deaktiver antivirus midlertidig
 7. Installer Chrome og VPN på nytt

1: Kontroller tilkoblingen

Før vi flytter til feilsøking av henholdsvis VPN og Chrome, la vi sørge for at tilkoblingen din virker som ønsket. Den underliggende tilkoblingen kan og vil noen ganger være et problem, spesielt i Windows 10, som har en tendens til å bryte forbindelsen med hver ny oppdatering.

Det finnes ulike måter å bekrefte om den totale tilkoblingen din virker, eller problemet er nært forbundet med Chrome og VPN.

For det første, prøv å kjøre Chrome uten VPN. Hvis problemet er vedvarende, til og med med en alternativ nettleser, anbefaler vi deg å prøve en av disse trinnene og se etter forbedringer:

 • Start PCen, ruteren og modemet på nytt.
 • Kontroller at Wi-Fi er aktivert. Prøv også å bruke LAN i stedet for Wi-Fi.
 • Flush DNS:
  • Åpne kommandoprompt ved å høyreklikke på Start.
  • I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • ipconfig / release
  • ipconfig / renew
 • Deretter skriver du inn følgende kommando og trykker på Enter:
  • ipconfig / flushdns
 • Lukk kommandolinjen og se etter endringer.
 • Tilbakestill strøminnstillingene til standard.
 • Tilbakestill ruteren til fabrikkinnstillingene.

2: Endre server

VPN-vis, det beste du kan gjøre når problemene plutselig dukker opp, er å forandre serveren subtilt. De fleste gratis og alle premium VPN-løsninger tilbyr et stort utvalg servere plassert over hele verden.

Så hvis du opplever problemer med en server, er det en god sjanse for at alternativet vil løse stoppet. Noen av de mest brukte har en tendens til å bli overfylt, mens det også er mulighet for midlertidig serverfeil.

Når det gjelder servere, har CyberGhost over 1250 VPN-servere i over 50 mest populære land, og disse tallene vokser. Betydningen din er sikker og rask uten problemer.

Få nå CyberGhost på en spesiell avtale nå.

Prosedyren er ganske enkel på alle tilgjengelige VPNer, så du bør ha en enkel tid å bytte frem og tilbake mellom de tilgjengelige serverne.

På den annen side, hvis du fortsatt står fast med de samme problemene og ikke klarer å koble til via VPN, og bruk Chrome på en sømløs måte, må du kontrollere de ekstra trinnene vi har gitt nedenfor.

3: Fjern Chrome's nettleserdata

Som enhver annen nettleser, vil Chrome samle store biter av data for å øke surfopplevelsen og bevare historikken din. Imidlertid vil pilling opp hurtigbufferen og informasjonskapslene føre flere ganger enn ikke, til slowdowns av nettleseren. Det kan også påvirke VPN-integrasjon og forhindre tilkoblingen via den sikre tunnelen.

For å unngå dette, anbefaler vi at du fjerner cachen din og flytter derfra. Selvfølgelig må du passe på å bevare passordene dine eller skrive dem ned. Slik fjerner du nettleserdataene i Chrome:

 1. Åpne Chrome og trykk Ctrl + Shift + Delete for å åpne menyen "Clear browsing data".
 2. Merk av i boksen " Cached Images and Files ".
 3. Klikk på " Slett data " -knappen.

 4. Lukk Chrome, aktiver VPN på nytt og prøv å koble til igjen.

4: Deaktiver Chrome-proxy

Hvis du har konfigurert en proxy-server på Chrome, eller den er konfigurert automatisk, anbefaler vi deg å slå den av. Proxy server og VPN er ikke på de gode vilkårene som en tendens til å blokkere den andre. Det anbefales også å deaktivere proxy-utvidelsene (de er for det meste annonsert som VPN-er, som de ikke har i sann sans for ordet) hvis du bruker en stasjonær VPN-server.

Følg disse instruksjonene for å deaktivere Chrome-proxy:

 1. Åpne Chrome.
 2. Klikk på 3-punktsmenyen og åpne Innstillinger .
 3. Rull ned og utvide delen Avanserte alternativer.

 4. Bla til bunnen og klikk på " Åpne proxy-innstillinger " under System-delen.

 5. Velg LAN-innstillinger .

 6. Fjern merket av for " Automatisk oppdag innstillinger " -boksen.
 7. Fjern merket for " Bruk proxy-serveren for ditt LAN " -felt.

 8. Bekreft endringer og kjør VPN og deretter Chrome.

Disse trinnene skal vise deg hvordan du deaktiverer Chrome-utvidelser:

 1. Åpne Chrome.
 2. Under 3-punktsmenyen velger du Flere verktøy og deretter Utvidelser .
 3. Fjern alle proxy-relaterte personvernutvidelser og start Chrome på nytt.

5: Konfigurere DNS

I stedet for den automatisk genererte DNS kan du prøve og bruke generell Google DNS. Vanligvis fungerer alt bra med automatisk oppkjøp av IP-adressen, men det er verdt et skudd for å prøve å endre det. Også denne handlingen, i kombinasjon med VPNs egen omkonfigurering, løste problemer for mange brukere.

Følg disse trinnene for å konfigurere DNS på PCen din:

 1. Høyreklikk på ikonet for tilkobling plassert på oppgavelinjen og åpne innstillinger for nettverk og Internett .
 2. Klikk på " Endre adapteralternativer ".

 3. Høyreklikk på standard tilkoblingsadapter og åpne Egenskaper .

 4. Fremhev Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) og klikk Egenskaper .

 5. Merk Bruk følgende DNS-serveradresser.
 6. Under Foretrukket DNS-server, sett inn 8.8.8.8 .
 7. Under Alternativ DNS-server, sett inn 8.8.4.4 .

 8. Bekreft endringer og lukk Adapterinnstillinger.
 9. Naviger til VPN-innstillinger og sørg for å aktivere VPN for å endre DNS-innstillinger bare ved bruk.
 10. Start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

6: Deaktiver antivirus midlertidig

Antivirusløsninger gikk langt fra enkle anti-malware-løsninger. I dag kommer de i dresser, med alle slags systemovervåkings- og optimaliseringsverktøy og fremfor alt tredjeparts brannmurer.

Disse kan komme til nytte, spesielt hvis du trenger et ekstra lag med elektronisk sikkerhet. De har imidlertid også en tendens til å blokkere ulike tilknyttede tjenester og deres datterselskaper. I dette tilfellet kan de blokkere VPN og dermed hindre internettilgang via Chrome.

For å løse dette kan du deaktivere dem permanent eller hviteliste VPN og Chrome. Denne prosedyren skiller på ulike løsninger, så vi anbefaler deg å sjekke opp VPNs støtteside for detaljert innsikt.

Du bør også sjekke Windows-innfødt brannmur og opprette et unntak for VPN for hånden. Slik gjør du det i noen enkle trinn:

 1. Skriv inn Tillat og velg " Tillat en app gjennom Windows-brannmur " i Windows Søk-linjen.

 2. Klikk på " Endre innstillinger" -knappen.
 3. Finn din VPN på listen og merk av i boksen ved siden av den. Sørg også for at både offentlige og private nettverk er aktivert.

 4. Bekreft endringer og prøv å koble til via VPN igjen.

7: Installer Chrome og VPN på nytt

Til slutt, hvis ingen av de tidligere løsningene hjalp deg, kan du prøve å installere både Chrome og VPN på nytt og flytte derfra. Begge programmene kan bli påvirket av ulike endringer i Windows-økosystemet, noe som gjør dem ganske utsatt for feil forårsaket av oppdateringer. Derfor anbefaler vi en ren reinstallasjon som siste utvei i denne saken.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du fullstendig avinstallerer Chrome og VPN, følger du instruksjonene nedenfor:

 1. I Kontrollpanel i Windows, skriv Kontroll og åpne Kontrollpanel fra listen over resultater.
 2. Fra kategorivisningen klikker du Avinstaller et program under Programmer.

 3. Høyreklikk på VPN- løsningen og avinstaller den.
 4. Bruk IObit Uninstaller Pro (foreslått) eller andre tredjepartsavinstaller for å rydde alle gjenværende filer og registeroppføringer VPN har gjort.
 5. Start datamaskinen på nytt.
 6. Last ned den nyeste versjonen av VPN etter eget valg (CyberGhostVPN er vårt valg) og installer det.

Det burde gjøre det. Ikke glem å sende en billett til VPN-leverandøren din hvis problemet er vedvarende. Prisen på pakken inneholder støtte, så sørg for å be om oppløsningen fra de ansvarlige leverandørene. I tilfelle du har en alternativ løsning, glemte vi å hente eller stille spørsmål angående de vi ankom, vær så snill å dele den med oss. Du kan gjøre det i kommentarfeltet nedenfor.