Fiks: USB 3.0 ekstern stasjon ikke oppdaget i Windows 10, 8.1 og 7

USB 3.0-harddisker blir stadig mer populære de siste årene. Men siden innføringen av Windows 10 har noen brukere problemer med å koble USB-stasjonene til datamaskinen. Så jeg kom opp med noen få løsninger på dette problemet, og du kan sjekke dem ut nedenfor.

Hva gjør du hvis Windows 10 ikke oppdager ekstern USB-stasjon

USB 3.0-stasjoner tilbyr høy overføringshastighet, men mange brukere rapporterte problemer med USB 3.0 ekstern harddisk. Når det gjelder problemer, er dette noen av de vanlige problemene med eksterne stasjoner:

 • USB 3.0-flash-stasjon er ikke gjenkjent i USB 3.0-port - Ifølge brukerne kan noen ganger ikke USB 3.0-porten gjenkjenne flash-stasjoner. Hvis det er tilfelle, sørg for å oppdatere hovedkortdriverne.
 • Ekstern harddisk vises ikke i Diskhåndtering - Hvis den eksterne disken din ikke vises i Diskhåndtering, kan problemet være kabelen. Prøv å bytte ut kabelen og se om det løser problemet.
 • WD, Toshiba USB 3.0 ekstern harddisk ikke gjenkjent - Mange WD- og Toshiba-eiere rapporterte dette problemet med USB 3.0-stasjoner. Hvis du har dette problemet, må du oppdatere drivere og firmware for stasjonen din.
 • USB 3.0 ekstern stasjon ikke oppdaget Seagate - Dette problemet påvirker også Seagate-enheter, og hvis du har dette problemet, oppdaterer du driverne og fastvaren og kontrollerer om det løser problemet.
 • USB 3.0 ekstern stasjon ikke oppdaget bærbar PC - Mange brukere rapporterte dette problemet etter å koble USB 3.0-stasjonen til den bærbare datamaskinen. I de fleste tilfeller er problemet forårsaket av utdaterte drivere.
 • Ekstern harddisk som ikke vises, fungerer - Hvis din eksterne disk ikke fungerer eller viser, må du kontrollere om den er riktig formatert. I tillegg til å formatere stasjonen, er det også en god idé å sette et annet stasjonsbrev.
 • Ekstern stasjon ikke oppdaget i BIOS - Flere brukere rapporterte at ekstern harddisk ikke oppdages i BIOS. Årsaken til dette problemet er vanligvis en feil kabel, men problemer med stasjonen eller fastvaren kan også forårsake dette problemet.

Løsning 1 - Sett den nye partisjonen på flyttbar stasjon

Hvis du kobler harddisken din til første gang, er det en sjanse for at du ikke har noen partisjoner crated på den, derfor vil Windows 10 ikke gjenkjenne det som en harddisk. Men disken din vil bli gjenkjent av Windows 'Disk Management-verktøy, så vi skal sjekke om Diskhåndtering gjenkjenner den eksterne harddisken, og våre fremtidige handlinger vil avhenge av resultatene.

For å åpne Disk Management-verktøyet, gå til Søk, skriv diskmgmt.msc, og trykk Enter .

Hvis du ser din eksterne stasjon oppført i Disk Management-vinduet, må du sannsynligvis bare formatere det riktig, og det vises neste gang du kobler det til datamaskinen. Du kan enkelt se om stasjonen er upartisjonert fordi den blir full av "ikke allokert plass".

For å opprette en ny partisjon på stasjonen, gjør du følgende:

 1. Høyreklikk på Ikke-allokert plass, og gå til New Simple Volume .

 2. Sett nå størrelsen på det nye volumet, og du er god til å gå.
 3. Koble nå USB 3.0-harddisken til datamaskinen, og den skal vises

Hvis selv Disk Management ikke kan gjenkjenne harddisken, kan problemet ditt være litt komplisert. Prøv først noen grunnleggende løsninger, for eksempel å sjekke om driveren er oppdatert, eller prøv å koble den til en annen USB-port, hvis du har en dårlig USB-port.

Hvis Disk Management-verktøyet virker for komplisert å bruke, finnes det tredjepartsløsninger som du kan bruke til å formatere stasjonen. Mini Tool Partition Wizard og Paragon Partition Manager er to enkle programmer som kan hjelpe deg med å formatere stasjonen din enkelt, så sørg for å prøve dem ut.

Løsning 2 - Deaktiver USB-selektiv suspenderingsinnstilling

Kanskje løsningen for problemet ligger i strøminnstillingene, så prøv å gjøre et par ting der, og kontroller om du kan koble til USB-harddisken igjen. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Søk, skriv strømstyring, og åpne Strøm- og søvninnstillinger .

 2. Gå til Ytterligere strøminnstillinger .

 3. Klikk på Endre planinnstillinger, ved siden av valgt strømplan.

 4. Gå nå til Endre avanserte strøminnstillinger .

 5. Under USB-innstillinger, finn USB-selektiv suspenderingsinnstilling, og sett den til Deaktivert . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Nå, start datamaskinen på nytt, og se om du kan koble den eksterne USB-stasjonen på nytt. Før du endrer strøminnstillingene, må du opprette et gjenopprettingspunkt, bare hvis noe går galt.

Løsning 3 - Rediger registeret ditt

Den siste tingen vi skal prøve er en registeroppgave. Her er akkurat det du trenger å gjøre:

 1. Gå til Enhetsbehandling .
 2. Under Universal Serial Bus Controllers, finn USB Mass Storage Device . Høyreklikk på den og gå til Egenskaper .

 3. Gå nå til Detaljer- fanen, og fra Egenskap, velg Enhetseksemplarbane. Høyreklikk på banen, og velg Kopier .

 4. Nå, åpne Registerredigering .
 5. Gå til følgende sti:
  • HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumUSBVID_8564 & PID_10005388DW3MEQ8HGRAXDevice Parametre

  • Merk: VID_8564 og PID_10005388DW3MEQ8HGRAX er bare et eksempel, så du må bruke verdien du fikk i trinn 3 .
 6. I den høyre ruten i Enhetsparametere, se etter DWORD ved navn EnhancedPowerManagementEnabled som må vise verdiveldene som 1. Hvis denne verdien ikke er tilgjengelig, må du kanskje opprette den manuelt.
 7. Dobbeltklikk på den, og endre verdien til 0. Klikk på OK .
 8. Start datamaskinen på nytt og prøv å koble til stasjonen igjen.

Løsning 4 - Oppdater USB 3.0-kontrollerdriveren

Hvis du ikke kan bruke USB 3.0 ekstern stasjon på PCen, kan problemet være en utdatert driver. Ifølge brukerne klarte de å løse dette problemet ved å laste ned den nyeste driveren for USB 3.0-kontrolleren. Dette er relativt enkelt å gjøre, og du kan laste ned nødvendig driver direkte fra hovedkortprodusentens nettsted.

Noen ganger for å fikse problemet, må du kanskje oppdatere flere drivere. Å gjøre dette manuelt kan være en lang prosess, men det finnes verktøy som automatisk kan oppdatere alle utdaterte drivere på PCen din.

Vi anbefaler at du laster ned og prøver DriverFix å gjøre det automatisk. Dette verktøyet hjelper deg å unngå permanent skade på PCen din ved å laste ned og installere feil driverversjoner.

 • Få nå DriverFix fra den offisielle nettsiden

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 5 - Koble fra stasjonen og gå til BIOS

Hvis USB 3.0 ekstern stasjon ikke oppdages i Windows 10, vil du kanskje prøve denne enkle løsningen. Ifølge brukerne må du bare koble fra stasjonen, skrive inn BIOS, og koble til stasjonen igjen. Etter at du har gjort det, kan du avslutte BIOS og starte Windows 10 normalt.

Dette høres ut som en uvanlig løsning, men få brukere rapporterte at det virket for dem, så du vil kanskje prøve det ut.

Løsning 6 - Prøv å bruke en annen kabel

Hvis PCen din ikke kan oppdage USB 3.0 ekstern stasjon, kan problemet være relatert til kabelen. Ifølge brukerne klarte de å løse dette problemet ved å erstatte kabelen. Hvis du har dette problemet, kan det hende at kabelen din er ødelagt, så vær sikker på å erstatte den og se om det løser problemet.

Løsning 7 - Oppdater stasjonens firmware

Mange brukere rapporterte at ekstern harddisk kun gjenkjennes når de bruker USB 2.0-port. Hvis du har dette problemet, vil du kanskje prøve å oppdatere enhetens firmware. Hvis du vil oppdatere fastvaren din, må du koble den eksterne stasjonen til USB 2.0-porten, last ned den nyeste fastvaren fra stasjonens produsent og installer den.

Når fastvaren er installert, bør du kunne bruke din eksterne stasjon med USB 3.0-port. Husk at firmwareoppdatering er en avansert og potensielt farlig prosedyre, og hvis du ikke gjør det riktig, kan det forårsake uopprettelig skade på stasjonen din.

Løsning 8 - Oppdater USB-tilkoblet SCSI (UAS) Mass Storage Device Driver manuelt

En annen måte å løse problemet med USB 3.0 ekstern harddisk på, er å manuelt oppdatere USB-tilkoblet SCSI (UAS) Mass Storage Device Driver. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, gå til Vis og merk av Vis skjulte enheter .

 3. Finn nå USB Attached SCSI (UAS) Mass Storage Device, høyreklikk den og velg Oppdater driver .

 4. Velg Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare .

 5. Klikk La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min .

 6. Velg Vis alle enheter, og klikk på Neste .

 7. Velg Mass Storage Device og klikk på Next for å installere driveren.

Når du har oppdatert driveren, bør problemet løses, og du kan bruke din eksterne stasjon med USB 3.0-port uten problemer.

Løsning 9 - Endre stasjonsbokstaven

Hvis du fortsatt har problemer med USB 3.0 ekstern stasjon, kan du kanskje fikse det ved å endre stasjonsbokstaven. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Diskhåndtering .
 2. Når Disk Management- verktøyet åpnes, finn din eksterne stasjon. Høyreklikk på det og velg Endre stasjonsbrev og stier fra menyen.

 3. Klikk på knappen Endre .

 4. Velg ønsket bokstav fra rullegardinmenyen og klikk på OK for å lagre endringer.

Etter at du har gjort det, må din eksterne stasjon bli gjenkjent, og du vil kunne bruke den.

Løsning 10 - Installer driverne på nytt

Hvis PCen din ikke kan oppdage USB 3.0 ekstern stasjon, kan det hende du kan løse problemet ved å installere driverne på nytt. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Koble enheten til en USB 2.0-port.
 2. Åpne Enhetsbehandling .
 3. Finn enheten i Enhetsbehandling, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet fra menyen.

 4. Klikk på Avinstaller- knappen for å bekrefte.

 5. Koble fra stasjonen og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter på nytt, koble du til en USB 3.0-port. Windows vil nå gjenkjenne enheten og installere den riktige driveren for den.

Det handler om det, jeg håper minst en av disse løsningene hjalp deg med å løse problemet med USB 3.0 ekstern harddisk. Men hvis du kan koble din eksterne stasjon til datamaskinen, men det går sakte, sjekk ut denne artikkelen.