Løs: Feilsøkbar BOOT VOLUME-feil i Windows 10

Blue Screen of Death-feil kan forårsake alle slags problemer på PCen, og derfor er det viktig at du vet hvordan du kan fikse dem. Mange brukere rapporterte UNMOUNTABLE BOOT VOLUME BSoD-feil, og i dag skal vi vise deg hvordan du reparerer det på Windows 10.

Fremgangsmåte for å fikse UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME BSoD-feil

 1. Last ned de nyeste oppdateringene og oppdater driverne
 2. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Bruk chkdsk skanning
 6. Endre SATA-modus i BIOS
 7. Sjekk maskinvaren din

Fix - UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Windows 10-feil

Løsning 1 - Last ned de nyeste oppdateringene og oppdater driverne

Blå skjerm med dødsfeil skyldes ofte maskinvare- eller programvareproblemer, og for å løse disse problemene er det nødvendig å oppdatere Windows 10. Last ned oppdateringer er ganske grei, og du kan laste ned de nødvendige oppdateringene ved å bruke Windows Update.

Nye oppdateringer utgis ofte, og mange av dem tilbyr sikkerhetsforbedringer og nye funksjoner, men de løser også ulike feil relatert til både maskinvare og programvare. Hvis du vil at PCen skal være trygg og fri for feil, anbefaler vi sterkt at du oppdaterer Windows 10.

Nedlasting av oppdateringer er viktig, men det er også viktig at du holder sjåførene oppdatert. Maskinvaren krever drivere for å kunne arbeide med PCen din, og hvis driverne er utdaterte eller buggy, vil du støte på en BSoD-feil som UNMOUNTABLE BOOT VOLUME. For å fikse disse typene feil, er det viktig at du holder sjåførene oppdatert, og du kan bare gjøre det ved å gå til maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør maskinvare feilsøking

Hvis oppdateringen av driverne ikke løser feilen UNMOUNTABLE BOOT VOLUME, prøver vi et feilsøkingsverktøy. Windows 10 har en praktisk innebygd feilsøkingsverktøy som kan hjelpe deg med ulike problemer, inkludert BSOD-feilene. Så, vi kan prøve det og se om vi har lykke til.

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er et kommandolinjeverktøy som i utgangspunktet skanner datamaskinen din for potensielle feil, og løser dem hvis løsningen er tilgjengelig. Blant annet feil som SFC-skanningen kan hjelpe med, er BSOD-problemene.

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow
 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

DISM er enda en kommandolinje feilsøking som vi kan bruke hvis de forrige ikke klarte å løse problemet. Faktisk kan DISM være den msot-kraftige feilsøkingsprogrammet, fordi det nyutfordrer systembildet.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Bruk chkdsk-skanning

Noen ganger kan ødelagte filer på harddisken føre til at disse feilene vises, men du kan fikse disse feilene ved å utføre chkdsk-skanning. Følg disse trinnene for å utføre denne skanningen:

 1. Trykk Windows-tast + X på tastaturet for å åpne Power User-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn chkdsk / r c: og trykk Enter .

 3. Vent til chkdsk-skanningen er ferdig.

Noen brukere anbefaler også å bruke bootrec / fixmbr- kommandoen før chkdsk, så du vil kanskje også prøve det.

Hvis du ikke kan angi Windows 10 på grunn av UNMOUNTABLE BOOT VOLUME-feilen, kan du utføre chkdsk-skanningen ved å følge disse trinnene:

 1. Start Automatisk reparasjon ved å starte datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Kommandoprompt .
 3. Når Command Prompt starter, skriv inn chkdsk / r c: og trykk Enter .

Alternativt kan du bare koble den harddisken til en annen datamaskin og kjøre chkdsk-skanningen. Bare husk å erstatte C med brevet som matcher harddisken din.

Løsning 6 - Endre SATA-modus i BIOS

Noen ganger UNMOUNTABLE BOOT VOLUME Blue Screen of Death-feilen skyldes feil innstilling av SATA-modus i BIOS, men du kan enkelt endre det. For å endre SATA-modus må du først skrive inn BIOS, og du kan gjøre det ved å trykke F2 eller Del mens datamaskinen starter. Enkelte hovedkort bruker annen nøkkel, så du vil kanskje sjekke hovedkorthåndboken din og se hvordan du får tilgang til BIOS.

Når du har skrevet inn BIOS, må du finne SATA-modusinnstillingen. Det bør finnes flere moduser som IDE, RAID, AHCI, etc. Velg noen av disse modusene, lagre endringene og start PCen på nytt. Hvis problemet ikke er løst, skriv inn BIOS igjen og velg en annen modus. Hvis du ikke finner SATA-modusinnstilling, anbefaler vi deg å sjekke hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 7 - Kontroller maskinvaren din

Denne feilen kan noen ganger skyldes feil maskinvare, derfor anbefaler vi deg å kontrollere om harddisken og hovedkortet fungerer som de skal. Hvis du har gjort noen endringer på PCen din og lagt til ny maskinvare, anbefaler vi på det sterkeste at du fjerner eller erstatter den nye maskinvaren, fordi den kanskje ikke er fullt kompatibel med PCen.

Pass også på å sjekke om det er ledige kabler som kobler til harddisken din. Hvis en bestemt kabel er løs og ikke er riktig tilkoblet, kan det føre til at denne feilen vises. Hvis alt er riktig koblet til, må du koble harddisken din til en annen SATA-port på hovedkortet ditt og sjekke om det løser denne feilen.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

UNMOUNTABLE BOOT VOLUME Blue Screen of Death-feilen er en av flere alvorlige feil, og det skyldes vanligvis et harddiskproblem, så sørg for å prøve alle løsningene fra vår artikkel.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.