Fiks: UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION BSoD i Windows 10

En ting som Windows-brukere frykter mest, er den beryktede BSoD, også kjent som Blue Screen of Death. Når det gjelder hvilke, ser det ut til at noen brukere får UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION BSoD på Windows 10, og i dag skal vi hjelpe deg med å løse dette problemet.

UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION kan være en problematisk feil, og når det gjelder feil, rapporterte brukerne også følgende problemer:

 • Uventet butikkundersøkelse Dell, Asus, HP, Toshiba, Lenovo - Denne feilen er relativt vanlig, og mange brukere av Dell, Asus, HP og Lenovo rapporterte det på sine enheter.
 • Uventet butikkundersøkelse SSD, harddisk - I de fleste tilfeller er denne feilen relatert til SSD eller harddisk. Hvis du opplever denne feilen, må du kontrollere om lagringsenheten fungerer som den skal.
 • Uventet butikk unntak mens spilling - Denne feilen kan også vises mens du spiller. Når feilen vises, starter PCen på nytt, så du må starte spillet helt nytt.
 • Blå skjermfeil Uventet butikk unntak - I de fleste tilfeller kommer denne feilen med en blå skjerm etterfulgt av en omstart. Årsaken til denne feilen er vanligvis maskinvaren eller en feil driver.
 • Uventet butikk unntak Ingen oppstartbar enhet - Noen ganger kan denne feilen komme med Ingen oppstartbar enhet melding. Hvis det skjer, må du sjekke harddisken din for problemer.
 • Uventet Store Unntakskritisk prosess døde - Dette er en annen variant av dette problemet, men du bør kunne fikse det med en av våre løsninger.

Rask løsning for å fikse ulike PC-feil

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake feil 'UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION' i Windows 10

 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

BSoD skyldes vanligvis feil maskinvare eller driverproblemer, og UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION BSoD-feilen er ikke forårsaket av feil maskinvare, så det kan være bra for deg å sjekke om nyeste Windows 10-oppdateringer via Windows Update. Dette er så langt vi vet et programvareproblem, men du kan gjøre noen ting for å fikse dette.

Slik løser du UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION BSoD i Windows 10

 1. Oppdater Windows 10
 2. Installer antivirusprogramvare på nytt
 3. Sjekk harddisken din
 4. Sjekk BIOS-konfigurasjonen din
 5. Deaktiver Hurtig oppstart og hvilemodus
 6. Avinstaller den problematiske driveren
 7. Fjern dine midlertidige filer
 8. Deaktiver filhistorikk
 9. Bruk høy ytelse kraftplanen
 10. Oppgrader / nedgrader BIOS

Løsning 1 - Oppdater Windows 10

De fleste programvare- og driverproblemer kan løses med Windows Update. Hvis Microsoft er klar over problemet, blir dette problemet oppdatert i en av de fremtidige oppdateringene.

Derfor er det i din beste interesse å regelmessig holde øye med nye Windows-oppdateringer. Hvis Windows er oppdatert, og problemet fortsatt vedvarer, kan du prøve den neste løsningen.

Løsning 2 - Installer antivirusprogramvare på nytt

Ifølge rapporter kan UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION BSoD på Windows 10 skyldes antivirusprogramvare, og så langt har noen McAfee-antivirusprogrammer bekreftet dette. Den nåværende løsningen er å avinstallere antivirusprogramvaren og installere den på nytt.

Også, nedlasting av den nyeste versjonen av antivirusprogramvare kan også hjelpe, fordi problemet kan løses i den nyeste versjonen. Så langt vi vet, har det blitt bekreftet at McAfee og Avira antivirus forårsaker dette problemet.

Hvis du bruker andre antivirusprogrammer og får denne feilen, vil det ikke skade å avinstallere antivirusprogramvaren og installere den igjen for å fikse dette problemet.

Blue Screen of Death er en av de mest irriterende feilene du kan få på en hvilken som helst versjon av Windows, og som vi sa, er det i de fleste tilfeller forårsaket av et maskinvareproblem, drivere eller noen ganger av programvare, akkurat som med UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION-feil.

Og hvis programvarerelaterte løsninger ikke får jobben, må du sannsynligvis endre en del av maskinvaren din.

Løsning 3 - Sjekk harddisken

Ifølge brukere kan UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION feil oppstå på grunn av et problem med maskinvare, vanlig harddisk.

Mange brukere rapporterte at årsaken til dette problemet var deres SSD, og ​​etter at det ble erstattet, ble problemet løst. Før du bytter ut SSD, anbefaler vi deg å teste det på en annen datamaskin og kontrollere om problemet oppstår.

I tillegg til SSD-er, kan dette problemet også vises med harddisker. Flere brukere rapporterte at det bare var å koble fra og koble til harddisken på nytt, og løste problemet, så sørg for å prøve det. Hvis det er nødvendig, kan du også prøve å koble harddisken til hovedkortet med en annen SATA-kabel.

Løsning 4 - Sjekk BIOS-konfigurasjonen

Som tidligere nevnt, kan UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION feil oppstå på grunn av problemer med harddisken. Hvis harddisken fungerer som den skal, er det mulig at konfigurasjonen i BIOS forårsaker dette problemet.

For å fikse dette problemet må du få tilgang til BIOS og endre et par innstillinger. For å se hvordan du gjør det, anbefales det å sjekke hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Når du har skrevet inn BIOS, må du kontrollere at SATA-konfigurasjonen er satt fra IDE eller RAID til AHCI . I tillegg må du sette harddisken som har Windows på den som en oppstartsenhet. Siden alle BIOS er forskjellige, anbefaler vi sterkt at du sjekker hovedkorthåndboken din for ekstra instruksjoner.

Løsning 5 - Deaktiver hurtig oppstart og sovfunksjon

Windows 10 har en hurtig oppstart-funksjon som vil sette PCen i en lignende modus til dvalemodus for å starte opp raskere. Dette er en nyttig funksjon, men mange brukere rapporterte at det kan føre til at UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION feil vises. For å fikse det, må du deaktivere Hurtig oppstart ved å følge disse trinnene:

 1. Boot til Windows. Hvis du ikke kan starte Windows i det hele tatt på grunn av denne feilen, må du utføre disse trinnene i sikkermodus.
 2. Trykk Windows Key + S og skriv kontrollpanelet . Velg Kontrollpanel fra listen.

 3. Når Kontrollpanel åpnes, velger du Strømalternativer .

 4. Gå til Velg hva strømknappen gjør .

 5. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .

 6. Fjern markeringen Slå på hurtig oppstart (anbefalt) og klikk på Lagre endringer .

Noen brukere anbefaler også å deaktivere hvilemodus. For å gjøre det, gjør følgende:

 1. Åpne strømalternativer og finn din nåværende strømplan. Klikk på Endre planinnstillinger .

 2. Sett Sett datamaskinen til å sove til Aldri, og klikk på Lagre endringer .

 3. Valgfritt : Du kan klikke på Endre avanserte strøminnstillinger og utvide soveseksjonen . Pass på at alt er deaktivert. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Løsning 6 - Avinstaller problematisk driver

Noen ganger kan UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION feil oppstå på grunn av problematiske drivere, og for å løse problemet må du finne og fjerne den problematiske driveren. Dell bærbare eiere fant ut at Realtek USB 2.0 Card Reader driver forårsaket dette problemet å vises. For å fikse problemet må du finne driveren og avinstallere den ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn den problematiske driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet fra meg nå.

 3. En bekreftelsesdialog vil nå vises. Klikk på Avinstaller for å fjerne driveren.

 4. Valgfritt: Nå kan du klikke på Skann for maskinvareendringsikon eller starte PCen på nytt, og Windows installerer standarddriveren.

Flere brukere rapporterte at Windows automatisk vil oppdatere den problematiske driveren som får problemet til å vises igjen. Du kan imidlertid enkelt hindre Windows 10 fra å oppdatere bestemte enheter. Husk at nesten alle drivere kan føre til at dette problemet oppstår, så du må gjøre litt forskning før du finner den problematiske driveren.

Løsning 7 - Fjern dine midlertidige filer

Ifølge brukere kan UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION feil oppstå på grunn av ødelagte midlertidige filer. Brukerne rapporterte at de ikke klarer å gjenopprette PCen fra hvilemodus eller dvalemodus på grunn av denne feilen.

Du kan enkelt slette midlertidige filer ved hjelp av Diskopprydding-verktøyet. Hvis denne metoden ikke virker, vil du kanskje prøve å bruke CCleaner i stedet. Når du har fjernet midlertidige filer, må du kontrollere om problemet er løst.

Løsning 8 - Deaktiver filhistorikk

Filhistorikk er en nyttig funksjon som lar deg gjenopprette filene dine hvis de blir skadet. Denne funksjonen er deaktivert som standard, men hvis du bruker den, anbefaler brukerne å deaktivere den for å fikse UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION-feil. Hvis du vil deaktivere filhistorikk, må du gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Gå nå til Oppdater og sikkerhetsseksjonen .

 3. Gå nå til Backup- delen i venstre rute og slå av alternativet Sikker sikkerhetskopiering av mine filer . Hvis dette alternativet ikke er tilgjengelig, betyr det at filhistorikk ikke kjører på din PC.

Når du deaktiverer filhistorikk, bør problemet løses helt.

Løsning 9 - Bruk høy ytelses kraftplan

Ifølge brukerne kan du kanskje fikse UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION ved å bytte til High Performance Power Plan. Hvis du bruker noen annen plan, kan PC-en din være i redusert ytelse. For å fikse dette problemet må du gjøre følgende:

 1. Gjenta trinn 2 og 3 fra løsning 4.
 2. Når vinduet Strømalternativer åpnes, velger du Høy ytelse.

Etter å ha gjort det, vil PCen din fungere i høy ytelsesmodus, og problemet bør løses. Husk at denne modusen kan tømme laptopbatteriet raskere, men du bør oppleve maksimal ytelse.

Løsning 10 - Oppgrader / nedgrader BIOS

I noen tilfeller kan BIOS være årsaken til UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION-feilen. For å fikse problemet, foreslår brukerne å oppgradere BIOS. BIOS-oppgradering er en avansert prosedyre, og hvis du ikke utfører den på riktig måte, kan du forårsake permanent skade på PCen, så oppgrader BIOS på egen risiko.

Flere brukere rapporterte at BIOS-oppgradering løste dette problemet for dem, men få brukere hevder at dette problemet begynte å vises etter en BIOS-oppgradering. I noen sjeldne tilfeller kan du kanskje løse dette problemet ved å downgrading BIOS til den eldre versjonen.

Jeg håper disse løsningene hjalp deg med UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION-problemet. Hvis du har kommentarer eller forslag, vennligst skriv dem ned i kommentarfeltet nedenfor. Også, hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.