Løs: Seagate harddiskproblemer på Windows 10

Seagate er en kjent harddiskprodusent, men til tross for kvaliteten på Seagates enheter, kan det være noen problemer med Windows 10. Brukere har rapportert problemer med Seagate-stasjoner, Seagate eksterne harddisker og flere andre problemer, så la oss løse disse problemene.

Seagate problemer i Windows 10 og hvordan du kan fikse dem?

Seagate-harddisker tilbyr høy kvalitet, men de kan også oppleve enkelte problemer en gang i mellom. Mange Seagate-eiere rapporterte følgende problemer på PCen:

 • Seagate-harddisken slutte å jobbe - Flere brukere rapporterte at Seagate-harddisken plutselig slutte å fungere. Hvis du støter på dette problemet, må du prøve å prøve noen av våre løsninger.
 • Seagate-harddisken vil ikke slå på, vise seg, jobbe, montere - Ulike problemer med Seagate-stasjoner kan oppstå, og mange brukere rapporterte at stasjonen ikke vil vises, jobbe eller montere. Dette kan være et stort problem siden du ikke vil få tilgang til filene dine.
 • Seagate harddisk Feilkode 43 - Feilkode 43 er relativt vanlig, og det forhindrer deg i å få tilgang til filene dine. Du kan imidlertid være i stand til å fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Seagate-harddisken du bare kan lese - I noen tilfeller vil du ikke kunne skrive noen filer til Seagate-stasjonen din. Hvis det er tilfelle, må du kontrollere om stasjonen ikke er skrivebeskyttet.
 • Seagate-harddisken kan ikke oppdages, kan ikke lese - Mange brukere rapporterte at de ikke klarer å lese stasjonen. Faktisk rapporterte flere brukere at kjøringen deres er uoppdagelig. Dette kan være forårsaket av innstillingen eller av en feilharddisk.
 • Seagate harddisk tilgang nektet - Et annet problem som kan oppstå med Seagate-stasjoner er Access nektet melding. Dette skyldes vanligvis mangelen på sikkerhetsrettigheter.
 • Seagate-harddisken fortsetter å koble fra, piper, fryser, blinker, ejecting, forsvinner, klikker, lukker ned - Det er et stort utvalg av problemer som kan oppstå med Seagate-stasjoner, og du bør kunne løse de fleste av dem ved å bruke en av våre løsninger.

Fix - Seagate Manager Windows 10 problemer

Løsning 1 - Fjern Seagate-programmer fra datamaskinen og installer dem på nytt

Problem med Seagate Manager er relativt vanlig, og hvis du har problemer med det, vil du kanskje installere Seagate-programvaren på nytt. For å avinstallere Seagate-programvare, følg disse trinnene:

 1. Åpne innstillinger ved å trykke på Windows-tast + I og gå til Apps .

 2. Klikk på Apper og funksjoner i listen til venstre.
 3. Vent til listen over installerte apper vises. Når listen vises, finn Seagate-programvare og klikk på Avinstaller- knappen. Følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere programmet.
 4. Gå nå til Seagates nettsted, last ned Seagate-programvare og installer det på nytt på datamaskinen din.

Oppdatering av drivere manuelt er veldig irriterende, så vi anbefaler at du laster ned TweakBit driveroppdaterer for å gjøre det automatisk. Dermed vil du forhindre filtap og til og med permanent skade på datamaskinen din.

Løsning 2 - Deaktiver Microsoft OneDrive

Det har blitt rapportert at Microsoft OneDrive kan forårsake problemer med Seagate Manager og Seagate-harddisker, så det anbefales at du deaktiverer OneDrive. For å deaktivere OneDrive, gjør følgende:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Når Oppgavebehandling åpnes, går du til Oppstart- fanen. Finn OneDrive, høyreklikk den og velg Deaktiver fra menyen.

Når du deaktiverer OneDrive, kontroller du om problemet er løst.

Fix - Seagate driver Windows 10 problemer

Løsning - Fjern Paragon-driverprogramvaren og installer den på nytt

Paragon-driveren kan ofte forårsake problemer med Seagate Backup Plus, og for å fikse disse problemene må du installere Paragon-driveren på nytt. For å avinstallere Paragon-driveren, bare gå innstillinger> System> Apper og funksjoner og fjern den. Etter å ha gjort det, gå til Seagates nettsted, last ned Paragon driver og installer det igjen.

I tillegg anbefaler enkelte brukere å installere Paragon-driveren ved hjelp av kompatibilitetsmodus. For å gjøre det, følg disse instruksjonene:

 1. Finn Paragon driveroppsettfilen og høyreklikk den. Velg Egenskaper fra listen.

 2. Gå til kategorien Kompatibilitet . Sjekk Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for og velg eldre versjon av Windows. Du må kanskje eksperimentere med forskjellige versjoner til du løser dette problemet. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringene.

Etter å ha gjort det, prøv å kjøre installasjonsfilen igjen.

Fix - Seagate eksterne harddiskproblemer på Windows 10

Løsning 1 - Deaktiver hurtig oppstart

Hvis du bruker Seagate ekstern harddisk, kan den eksterne harddisken din kanskje ikke gjenkjennes hvis du bruker Hurtig oppstart. Hurtig oppstart er slått på som standard i Windows 10, men la oss se hvordan du slår den av. For å slå av hurtig oppstart, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S, og skriv Kontrollpanel . Fra kontrolllisten velger du Kontrollpanel .

 2. Gå til Maskinvare og lyd > Strømalternativer .

 3. I venstre rute klikker du Velg hva strømknappen gjør .

 4. Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige .

 5. Rull ned til Avslutningsinnstillinger- delen og fjern merket for Slå av hurtig oppstart (anbefalt) . Klikk på Lagre endringer .

Etter at du har startet datamaskinen på nytt, må din Seagate eksterne harddisk bli gjenkjent av Windows 10.

Løsning 2 - Koble den eksterne harddisken til en annen USB-port

Dette er en enkel løsning hvis din Seagate eksterne harddisk ikke gjenkjennes av Windows 10. For å gjøre dette, trenger du en ekstra USB-enhet som er koblet til datamaskinen. I vårt eksempel brukte vi en USB-mus, men alle andre USB-enheter skulle fungere.

 1. Når datamaskinen støtter Windows 10, kobler du ut USB-enheten som fungerer, for eksempel USB-musen.
 2. Koble USB-musen til en annen USB-port.
 3. Koble Seagate ekstern harddisk til USB-porten som ble brukt av USB-musen før du fjernet den.

Nå må din Seagate eksterne harddisk begynne å fungere igjen. Vi må nevne at denne løsningen fungerer med Seagate-harddisker som Seagate GoFlex, så hvis du eier GoFlex-enheten, sørg for at du prøver denne løsningen. Selv om dette er en enkel løsning, er den eneste ulempen ved at du må gjøre det hver gang du starter datamaskinen.

Fix - Seagate Central problemer på Windows 10

Løsning 1 - Bytt til lokal konto

Brukere har rapportert at de ikke kan koble til Seagate Central-nettverksstasjonen på Windows 10, og hvis du har dette problemet, kan du prøve å bytte til en lokal konto. For å bytte til en lokal konto, følg disse trinnene:

 1. Åpne innstillinger og gå til kontoer .

 2. I Konto- delen klikker du på Logg inn med en lokal konto i stedet .

 3. Skriv inn ditt Microsoft-kontopassord og klikk på Neste .

 4. Nå må du skrive inn nytt brukernavn og passord som du vil bruke.

 5. Etter at du har gjort det, klikker du bare på Logg ut og ferdig .
 6. Logg inn tilbake til din lokale konto.

Når du har byttet til den lokale kontoen, må du kontrollere om problemet fortsatt vises.

Løsning 2 - Sjekk antivirus- og brannmurprogramvaren

Noen ganger kan antivirusprogramvaren forårsake problemer med Seagate Central på Windows 10, og for å fikse det, anbefales det at du kontrollerer brannmurinnstillingene dine. Brukere rapporterer at McAfee-antivirus kan noen ganger forårsake dette problemet, og for å fikse det, må du navigere til Porter og systemtjenester i McAfee-antivirus og sjekke alternativet Hjemmegruppe. Hvis dette ikke hjelper, må du kanskje deaktivere antivirus eller brannmur midlertidig, eller i verste fall kan du bytte til en ny antivirusprogramvare.

For tiden er de beste antivirusverktøyene på markedet Bitdefender og Bullguard, og hvis du har problemer med antivirusprogrammet, anbefaler vi sterkt at du prøver dem ut.

Løsning 3 - Pass på at du partisjonerer harddisken

Før du kan bruke en hvilken som helst Seagate harddisk, må du partisjonere den. For å partisjonere harddisken, følg disse trinnene:

 1. I søkelinjen skriver du Computer Management og velger Computer Management fra listen.

 2. Når Computer Management åpnes, finn og klikk Disk Management .

 3. Finn Seagate Central-stasjonen, høyreklikk den og velg Slett volum . Dette vil slette alle filer fra Seagate-harddisken din.

 4. Nå bør du se Disk1 tilgjengelig. Høyreklikk på det og velg Konverter til GPT .
 5. Høyreklikk på det igjen og velg Nytt, enkelt volum . Etter at du har gjort det, kan du bruke din Seagate eksterne harddisk uten problemer.

Etter partisjonering av harddisken din som GPT-stasjon, bør problemet løses.

Fix - Seagate GoFlex Windows 10-problemer

Løsning 1 - Pass på at Seagate GoFlex har tildelt stasjonsbokstav

Før du kan bruke Seagate GoFlex-harddisk, må du kontrollere at denne stasjonen har et brev tildelt den. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Computer Management og gå til Disk Management .
 2. I Diskhåndtering bør du se en stasjon uten brev. Kontroller størrelsen og kontroller at denne stasjonen er Seagate GoFlex-stasjonen.
 3. Høyreklikk på det og velg Endre stasjonsbokstav .

 4. Hvis denne stasjonen ikke har et tildelt brev, legg det til.
 5. Lagre endringene og prøv å få tilgang til Seagate GoFlex-harddisken på nytt.

Når du tilordner et stasjonsbrev til Seagate-stasjonen, bør det begynne å fungere igjen.

Løsning 2 - Avinstaller eksterne harddiskdrivere

Hvis du har problemer med å få tilgang til Seagate GoFlex på Windows 10, bør du kanskje prøve å bruke standarddriverne. For å kunne bruke standarddrivere må du avinstallere gjeldende eksterne harddiskdrivere. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + X, og velg Enhetsbehandling fra menyen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn din eksterne harddisk og høyreklikk den.
 3. Velg Avinstaller enhet fra menyen. Pass på at du sjekker Slett driverprogramvaren for denne enheten hvis den er tilgjengelig.

 4. Klikk på OK .
 5. Når driveren er avinstallert, start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter på nytt, installerer Windows standarddriverne, og problemet må løses.

Fix - Seagate NAS Windows 10-problemer

Løsning - Installer Seagate Discovery versjon 1.40.1041.002

Windows 10-brukere har rapportert at de ikke kan få tilgang til Seagate NAS (nettverkstilkoblet lagring) på Windows 10, og hvis du har dette problemet, bør du prøve å installere Seagate Discovery versjon 1.40.1041.002.

 1. Last ned Seagate Discovery versjon 1.40.1041.002 eller nyere.
 2. Høyreklikk Seagate Discovery installasjonsfil og velg Egenskaper . Gå til kategorien Kompatibilitet og velg Windows 7 fra kompatibilitetsalternativene.
 3. Høyreklikk oppsettfilen og velg Kjør som administrator .

Etter å ha gjort det, bør Seagate NAS begynne å fungere igjen. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å kjøre Seagate Discovery som administrator.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Seagate-harddisker har noen problemer med Windows 10, men som du kan se, kan de fleste av disse problemene løses lett ved å følge våre løsninger.