Løs: Rstrui.exe-feil i Windows 10, 8.1, 7

Rstrui.exe er en Windows 10-fil som er ansvarlig for Systemgjenoppretting og ligger i en undermappe av C: \ Windows \ System32. Rstrui.exe-filen er med andre ord en viktig del av Windows 10, slik at brukerne kan vende tilbake til datamaskinens tilstand til en tidligere tidpunkt. Denne funksjonen gjør det mulig å gjenopprette operativsystemet fra systemfeil eller andre problemer.

Når du gjenoppretter systemfiler, programmer, Windows-registret og andre systeminnstillinger, kan systemet utføre disse handlingene takket være filen rstrui.exe. Dessverre, noen ganger fungerer filen ikke riktig på grunn av en rekke feil.

Rstrui.exe problemer, hvordan å fikse dem?

Rstrui.exe er nært knyttet til System Restore-funksjonen, og hvis du har problemer med rstrui.exe, vil du ikke kunne utføre Systemgjenoppretting lenger. Dette kan være et stort problem, og når det gjelder problemer, er det noen vanlige problemer rapportert av brukere:

 • Rstrui.exe ingen gjenopprettingspunkter - Dette problemet kan oppstå på grunn av innstillingene dine. For å løse problemet, må du kontrollere System Restore-innstillingene og sørge for at funksjonen er aktivert.
 • Rstrui.exe fungerer ikke, vil ikke kjøre, ikke gjenkjent - Noen ganger kan filkorrupsjon forårsake at dette problemet oppstår. For å løse problemet, utfør både SFC- og DISM-skanninger.
 • Rstrui.exe-feil Windows 7, 8.1, 10 - Dette problemet kan vises på en hvilken som helst versjon av Windows, og selv om du ikke bruker Windows 10, bør du kunne bruke de fleste av våre løsninger på PCen.
 • Rstrui.exe-programfeil - I noen sjeldne tilfeller kan dette problemet oppstå på grunn av malwareinfeksjon, så hvis du vil sikre at PCen er trygg og fri for skadelig programvare, må du sørge for å utføre en detaljert skanning.
 • Rstrui.exe mangler - Dette problemet kan noen ganger være forårsaket av visse feil på systemet ditt. Du bør imidlertid kunne løse problemet ved å installere de nyeste oppdateringene.
 • Rstrui.exe oppføringspunkt ikke funnet - i noen tilfeller kan dette problemet oppstå på grunn av problemer med registeret ditt. Rengjør bare registeret ditt og kontroller om det løser problemet.
 • Rstrui.exe-tilgang nektet - Din brukerkonto kan noen ganger føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, opprett en ny brukerkonto og sjekk om det hjelper.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake .exe-feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Løsning 1 - Bruk System File Checker-verktøyet til å reparere manglende eller ødelagte systemfiler

Hvis du har problemer med rstrui.exe på PCen, kan problemet skyldes ødelagte systemfiler. Dette kan være et stort problem, men du kan enkelt fikse det ved å kjøre en SFC-skanning. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) fra menyen.

 2. Når Command Prompt starter, skriver du inn sfc / scan og trykker Enter .

 3. SFC-skanning vil nå starte. Husk at denne skanningen kan ta omtrent 10 minutter, så ikke avbryte den.

Når skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning i det hele tatt, må du bruke DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommando: DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Skanningen kan ta ca 10-20 minutter, så ikke avbryte den.

Når DISM-skanningen er ferdig, bør problemet løses. Hvis problemet fortsatt er der, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den igjen og sjekke om det løser problemet.

Løsning 2 - Skann datamaskinen din for skadelig programvare

Noen ganger kan problemer med rstrui.exe oppstå på grunn av malwareinfeksjoner, og for å fikse problemet, må du sjekke PCen din for skadelig programvare. Windows 10 har allerede et anstendig innebygd antivirusverktøy kalt Windows Defender, men noen ganger må du kanskje bruke et annet verktøy for å håndtere skadelig programvare.

Selv om Windows Defender gir solid beskyttelse, har den ikke noen avanserte funksjoner. Hvis du vil ha et antivirusverktøy som gir maksimal sikkerhet, anbefaler vi sterkt at du vurderer Bitdefender .

Når du har skannet systemet og fjernet all skadelig programvare, må du kontrollere om problemet er der.

Løsning 3 - Reparer Windows-registeret

I noen tilfeller kan problemet oppstå på grunn av problemer med registeret ditt. En skadet registeroppføring kan forårsake problemer med rstrui.exe, og for å fikse problemet, må du finne og fjerne problematiske oppføringer.

Å gjøre dette manuelt kan være et stort problem, så det er bedre å bruke en registret renere programvare. Vi har allerede dekket de beste registret rengjøringsmidler for Windows 10, men hvis vi må anbefale et verktøy å bruke, ville vårt valg være Advanced SystemCare .

Når du har ryddet registret, bør problemet løses helt, og alt vil begynne å fungere igjen.

Løsning 4 - Oppdater datamaskinens drivere

I noen tilfeller kan problemet med rstrui.exe skyldes systemet. Operativsystemet ditt kan lider av visse feil, og det kan føre til problemer. Microsoft løser kontinuerlig problemer ved hjelp av Windows-oppdateringer, så hvis du har noen problemer, må du laste ned de nyeste oppdateringene.

Windows 10 laster ned de oppdaterte oppdateringene automatisk i bakgrunnen, men du kan alltid sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det øyeblikkelig ved å trykke på Windows Nøkkel + I.
 2. Naviger nå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .

 3. Klikk på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen og installert så snart PCen starter på nytt. Når PC-en din er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

I tillegg til å oppdatere systemet, anbefales det å oppdatere driverne også. Du kan gjøre det manuelt, men det kan være en kjedelig oppgave, men du kan også bruke en spesialisert programvare som laster ned de manglende driverne for deg.

Hvis du vil raskt oppdatere alle driverne, foreslår vi at du laster ned denne driveroppdateringsprogramvaren som gjør alt automatisk. Det laster ned alle utdaterte drivere på systemet ditt og vil sørge for at du alltid får de nyeste, uten noen anstrengelse fra din side.

Løsning 5 - Rengjør installasjon Windows 10

Hvis ingen av de ovennevnte løsningene hjalp deg, må du kanskje utføre en ren installasjon av Windows. Installerer Windows vil slette alt fra harddisken din, og vil fjerne alle "søppel" akkumulert.

For å unngå tap av data, ikke glem å sikkerhetskopiere alle dine viktige dokumenter før du utfører den rene installasjonen.

For mer informasjon om trinnene som skal følges i prosessen, sjekk ut artikkelen vår om hvordan du rengjør installering av Windows 10.

Løsning 6 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis du har problemer med rstrui.exe, kan problemet være din brukerkonto. Kontoen din kan bli ødelagt, og det kan føre til dette og mange andre feil. For å fikse problemet, ville den enkleste måten være å opprette en ny brukerkonto. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Kontoer- delen.

 2. Velg Familie og andre personer i venstre rute. Velg nå Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, må du kanskje flytte alle dine personlige filer fra den gamle kontoen til den nye og begynne å bruke den i stedet for den gamle.

Løsning 7 - Prøv å bruke Safe Mode

Ifølge brukerne kan du i enkelte tilfeller løse problemene med rstrui.exe ved å bruke Safe Mode. Brukerne rapporterte at Systemgjenopprettingsfunksjonen ikke fungerte for dem, men de kunne bruke den fra Safe Mode.

Hvis du ikke er kjent, er Safe Mode et segment av Windows 10 som kjører med standard drivere og innstillinger, noe som gjør den perfekt til feilsøking. For å få tilgang til Sikkermodus må du gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til System & Security- delen.
 2. Gå til Recovery- fanen, og velg Start på nytt i avansert oppstartsseksjon.

 3. Liste over alternativer vil nå vises. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk nå på Restart- knappen.
 4. Når datamaskinen har startet på nytt, vil du bli presentert med en liste over alternativer. Velg hvilken som helst versjon av Safe Mode ved å trykke på den tilhørende tasten.

Når du har gått inn i sikkermodus, prøv å utføre systemgjenoppretting igjen og kontroller om problemet er løst.

Hvis du har funnet andre løsninger for å fikse rstrui.exe-feil, kan du hjelpe samfunnet ved å oppgi din løsning i kommentarseksjonen nedenfor.