Løsning: Problem med å initialisere Direct3D i Windows 10

En av de verste tingene som kan skje med deg hvis du er en PC-spiller er at du ikke kan starte ditt favorittvideospill, og noen brukere har rapportert en feilmelding som sier at det har oppstått et problem å initialisere Direct3D i Windows 10, og hvis du er en gamer med dette problemet, vil du kanskje sjekke følgende løsninger.

Problemer med Direct3D hindrer deg i å nyte favorittgamespillene dine. Det er ulike Direct3D-problemer som kan oppstå, og i denne artikkelen skal vi dekke følgende problemer:

 • Initialisering av Direct3D-enheten mislyktes - Dette er et vanlig problem med Direct3D på Windows. Du kan imidlertid enkelt fikse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.
 • Kan ikke initialisere Direct3D med gjeldende innstillinger - En annen vanlig feil som kan oppstå med Direct3D. For å fikse problemet må du kanskje installere de nødvendige Visual C ++ Redistributables.
 • Feil ved initialisering av Direct3D-enheten er ikke tilgjengelig - Få brukere rapporterte melding om at Direct3D-enheten ikke er tilgjengelig. Dette problemet oppstår vanligvis på grunn av problemer med drivere.
 • Kan ikke initialisere Direct3D-enheten - Dette er bare en variasjon av den forrige feilen, og det er mest sannsynlig forårsaket av driverne.
 • Initialisering av Direct3D VirtualBox - Denne feilen kan vises i Windows, men den kan også vises mens du bruker virtualiseringsapper som VirtualBox.
 • Direct3D-feilkode 38 - Flere brukere rapporterte Feilkode 38. Dette kan være et stort problem, men du bør kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Direct3D kan ikke opprette enheten, angi visningsmodus - Noen brukere rapporterte at Direct3D ikke kan opprette en enhet eller for å angi visningsmodus. For å fikse dette problemet, må du kontrollere grafikkortdriverne.
 • Direct3D ut av minnet - Dette er også et relativt vanlig problem med Direct3D. Hvis du får denne feilen, må du kontrollere at programmet du prøver å kjøre, er installert riktig.
 • Direct3D kunne ikke initialiseres riktig - En annen feil som kan oppstå med Direct3D. Denne feilen kan være et stort problem siden det hindrer deg i å få tilgang til de ønskede programmene.

Problemer med å initialisere Direct3D, hvordan fikse dem?

 1. Kjør innebygget Maskinvare og Enhets feilsøking
 2. Oppdater grafikkortdriveren
 3. Kontroller for oppdatering av driverdrivere i Valgfrie oppdateringer
 4. Avinstaller og installer skjermdriveren på nytt
 5. Installer en eldre driver
 6. Endre spillets oppløsning
 7. Sett på nytt Visual C ++ Redistributables
 8. Fjern den problematiske oppdateringen
 9. Gi nytt navn til den problematiske DLL-filen

Løsning 1 - Kjør innebygget maskinvare og enhet feilsøking

Dette er en ganske enkel løsning, og det vil automatisk sjekke om den nye maskinvaren er installert riktig.

 1. Først trykker du på Windows + S- tastene på tastaturet for å åpne søkealternativet.
 2. Skriv inn Feilsøking og klikk Feilsøking.

 3. Klikk på Maskinvare og enheter, og klikk deretter Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 2 - Oppdater grafikkortdriveren

Noen ganger kan problemer med å initialisere Direct3D skyldes grafikkortdriveren. For å fikse problemet må du oppdatere driveren ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R. Skriv inn devmgmt.msc i Kjør- spørringen, og trykk deretter på OK- knappen.

 2. I Enhetsbehandling må du finne skjermadaptere og klikke på den for å utvide den.
 3. Finn skjermdriveren fra listen, den skal være den eneste tilgjengelige, og høyreklikk på skjermdriveren, og klikk deretter Oppdater driver .

 4. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare .

 5. Windows vil nå søke og oppdatere den valgte driveren automatisk.

Når driveren er oppdatert, må problemet med Direct3D bli løst.

Oppdater drivere automatisk

Hvis du ikke har de nødvendige ferdighetene til å oppdatere drivere manuelt, og du risikerer å skade datamaskinen din ved å laste ned feil driverversjon, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater-verktøy . Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det.

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater
 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 3 - Sjekk for oppdatering av driverdrivere i Valgfrie oppdateringer

 1. Åpne Start-skjermen / menyen og skriv Windows Update.
 2. Klikk på Innstillinger på høyre side og velg deretter Installer valgfrie oppdateringer fra de venstre resultatene.
 3. Windows Update-kontrollpanelet skal åpnes, og alt du trenger å gjøre er å klikke på Søk etter oppdateringer øverst til venstre for å motta de nyeste oppdateringene.

Etter at du har lastet ned de nødvendige oppdateringene, bør problemet løses.

Løsning 4 - Avinstaller og installer skjermdriveren på nytt

 1. Først, åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn skjermkort og klikk for å utvide den.
 3. Høyreklikk på skjermkortdriveren og klikk på Avinstaller enhet i hurtigmenyen.

 4. Windows vil be deg om å bekrefte fjerning av enheten, så klikk Avinstaller for å fjerne driveren. Hvis det er tilgjengelig, må du sjekke Slett driverprogramvaren for denne enheten, før du avinstallerer driveren.

 5. Etter at avinstallasjonen er fullført, må du starte datamaskinen på nytt for å laste standardskriverdriverne.
 6. Nå trenger du bare å besøke grafikkortprodusentens nettsted og installere driveren for grafikkortet ditt

Hvis du vil slette alle filene som er tilknyttet grafikkortet ditt, kan du sjekke vår veiledning om hvordan du bruker Display Driver Uninstaller. Dette er et gratis verktøy som fjerner alle filer og registeroppføringer tilknyttet skjermdriveren.

Oppdatering av drivere manuelt er veldig irriterende, så vi anbefaler at du laster ned dette driveroppdateringsverktøyet (100% trygt og testet av oss) for å gjøre det automatisk. Dermed vil du forhindre filtap og til og med permanent skade på datamaskinen din.

Løsning 5 - Installer en eldre driver

Hvis du har problemer med å initialisere Direct3D mens du prøver å kjøre bestemte spill, vil du kanskje installere en eldre driver for grafikkortet ditt. Bare avinstaller driveren som er installert, og last ned den eldre versjonen fra produsentens nettsted.

Det er vanligvis bedre å installere de nyeste driverne, men noen eldre spill kan ha problemer med dem, så prøv å installere eldre drivere og se om det hjelper. Dette er en enkel løsning, så vær sikker på å prøve den ut.

Løsning 6 - Endre spillets oppløsning

Noen ganger kan problemer med å initialisere Direct3D skyldes spillets konfigurasjon. Flere brukere rapporterte at de ikke kunne starte spillet mens de brukte en bestemt oppløsning.

For å fikse problemet, må du bare endre spillets oppløsning fra konfigurasjonsprogrammet og prøve å kjøre det igjen. Hvis det spillet ikke har en konfigurasjonsapp, kan du prøve å endre oppløsningen i konfigurasjonsfiler eller i registret. Dette er ikke den mest brukervennlige løsningen, men få brukere rapporterte at de løste problemet ved å bruke denne metoden.

Flere brukere rapporterte også at de løste problemet ved å sette spillet til å kjøre i Windowed-modus. Etter å ha aktivert Windowed-modus, bør problemet løses helt.

Løsning 7 - Sett på nytt Visual C ++ Redistributables

For å fikse dette problemet, anbefaler mange brukere å installere Visual C ++ Redistributables på nytt. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + S og gå inn på Kontrollpanel . Velg Kontrollpanel fra listen over resultater.

 2. Når Kontrollpanel åpnes, klikker du på Programmer og funksjoner .

 3. Liste over alle installerte applikasjoner vises nå. Dobbeltklikk på ønsket redistribuerbar for å fjerne den.

Etter at du har fjernet den problematiske omfordelbare, må du installere den på nytt igjen. Du kan laste ned alle Visual C ++ Redistributables fra Microsofts nettsted gratis. Mange spill kommer også med Visual C ++-oppsettfiler, så du trenger ikke laste ned noe.

Bare åpne installasjonsmappen til spillet du vil kjøre, finn vcredist- katalogen og installer alle filer fra den. Etter det har problemet med Direct3D blitt løst.

Det er også verdt å nevne at noen ganger trenger du ikke å installere Visual C ++ Redistributables. Noen ganger kan det hende at du ikke har nødvendig redistribuerbar installert, og du trenger bare å laste den ned eller installere den fra vcredist- katalogen for å fikse problemet.

Løsning 8 - Fjern den problematiske oppdateringen

Noen ganger kan det hende du har problemer med å initialisere Direct3D på grunn av problematiske oppdateringer. Hvis denne feilen startet etter at du har installert en Windows 10-oppdatering, må du fjerne den. For å fjerne en problematisk oppdatering, må du gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger.
 2. Gå nå til oppdaterings- og sikkerhetsseksjonen .

 3. Klikk på Oppdater historie .

 4. Klikk nå på Avinstaller oppdateringer .

 5. Finn den problematiske oppdateringen, og dobbeltklikk den for å avinstallere den.

Hvis problemet fjernes, løser problemet, kan du forhindre at denne oppdateringen installeres automatisk. Vi har allerede skrevet en veiledning om hvordan du blokkerer automatiske Windows-oppdateringer, så sørg for å sjekke det ut for detaljerte instruksjoner.

Løsning 9 - Gi nytt navn til den problematiske DLL-filen

Hvis du har problemer med å initialisere Direct3D, kan problemet være en bestemt DLL-fil. Brukere rapporterte denne feilen mens de prøvde å kjøre bestemte spill, og for å fikse dette problemet trenger du bare å gi nytt navn til en enkelt fil. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gå til spillets installasjons katalog og finn d3d9.dll og d3d11.dll.
 2. Høyreklikk d3d9.dll og gi nytt navn til oldd3d9.dll .

Etter å ha gjort det, vil spillet bli tvunget til å bruke d3d11.dll og problemet skal løses. Husk at dette er en grov løsning, så det vil ikke fungere med alle spill.

På samme måte som mange andre problemer, er initialisering av Direct3D i Windows 10-problemet sannsynligvis forårsaket av inkompatibilitet mellom grafikkdriveren og Windows 10, men akkurat som de fleste av disse inkompatibilitetsproblemene, forventer vi å se dem patched snart.

Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.