Fiks: PowerPoint reagerer ikke i Windows

Microsofts PowerPoint er en av de mest brukte appene fra Office-pakken. Millioner studenter og bedriftsbrukere bruker dette programmet til å lage kraftige presentasjoner for skole / arbeid.

Men, akkurat som alle andre programmer eller apper i Windows, kan PowerPoint plutselig ikke reagere på et tidspunkt, og forårsake store problemer for en bruker som er midt i å lage en presentasjon. Sannsynligvis er det siste i verden du vil ha, å miste arbeidstid bare fordi PowerPoint ikke ble reagert.

Ifølge Microsoft kan ulike faktorer forårsake PowerPoint-problemer i Windows, inkludert en utdatert versjon av programmet, et motstridende tillegg eller en utdatert antivirusprogramvare som er i konflikt med PowerPoint. For å være ærlig, er disse problemene svært lite sannsynlig å skje, men det er ikke umulig.

Så i denne artikkelen skal vi fortelle deg hva du skal gjøre for å først og fremst hindre potensielle PowerPoint-problemer, og hvis du løser dem hvis noe skjer.

Hva å gjøre hvis PowerPoint blir uforsvarlig

Innholdsfortegnelse:

 1. Sjekk om alle oppdateringer er installert
 2. Pass på at PowerPoint ikke er i konflikt med antivirusprogrammet ditt
 3. Fjern motstridende tillegg
 4. Reparasjonskontor
 5. Deaktiver maskinvareaccelerasjon
 6. Avinstaller Office-oppdateringer

Det er ingen måte å forutsi om eller når PowerPoint blir uforsvarlig. Du kan imidlertid sikre deg at du mister arbeidet ditt hvis det oppstår et problem. Den beste måten å forhindre dette problemet på er å bare ha din Office-pakke (inkludert PowerPoint) koblet til OneDrive-kontoen din.

En du aktiverer din versjon av Office, den skal automatisk integreres med OneDrive, slik at du vanligvis ikke trenger å bekymre deg for det. Så før du starter noe arbeid i PowerPoint (eller en annen Office-app), må du passe på at du er logget på OneDrive, og alt arbeidet ditt blir lagret i skyen.

Nå som du har sikret deg fra å miste data hvis PowerPoint ikke reagerer, la oss se hva du skal gjøre hvis dette problemet faktisk oppstår for å forhindre at det vises igjen.

Løsning 1 - Sjekk om alle oppdateringer er installert

Hvis du ikke har oppdatert versjonen av PowerPoint på en stund, er det en sjanse for at du kan støte på problemer med ytelse eller funksjonalitet. Det samme gjelder for Windows-oppdateringer, hvis du har installert en oppdatering som ikke er fullt kompatibel med din versjon av PowerPoint, kan det hende du har problemer.

Heldigvis løser Microsoft oppdateringer for sine tjenester ganske regelmessig, så selv om du ikke har installert en riktig oppdatering, er det sannsynligvis utgitt. Så bare gå over til Windows Update, og sjekk om det er noen nye oppdateringer for Windows, PowerPoint eller Office tilgjengelig.

Hvis du ser en ny oppdatering, bare installer den, og prøv å kjøre PowerPoint igjen.

Løsning 2 - Pass på at PowerPoint ikke er i konflikt med antivirusprogrammet

På samme måte som oppdateringer, er det også en sjanse for at din nåværende sikkerhetsprogramvare ikke er fullt kompatibel med Office-versjonen din, og dermed forhindrer PowerPoint i å fungere normalt. For å sikre at antivirusprogrammet ditt ikke er et problem, prøv å deaktivere det i 15 minutter, og kjør PowerPoint igjen.

Hvis PowerPoint fungerer feilfritt når antivirusprogrammet er slått av, bør du vurdere å oppdatere eller endre sikkerhetsprogramvaren. På den annen side, hvis problemene fortsatt varer, er antivirus trolig ikke et problem, så gå videre til en annen løsning.

Løsning 3 - Fjern motstridende tillegg

Det er noen PowerPoint-tillegg som egentlig ikke er bra for programmet. Hvis du har installert et slikt tillegg, kan det hende du får problemer. Så, gå til PowerPoint, og sørg for at ingen av de installerte tilleggene er i konflikt med det. Her er akkurat det du trenger å gjøre:

 1. Klikk på Start-menyen, skriv inn PowerPoint / Safe, og trykk Enter.
 2. Hvis problemet er løst, klikker du Alternativer på Fil-menyen, og klikker deretter Add-ins.
 3. Velg COM Add-ins, og klikk deretter Go.
 4. Klikk for å fjerne alle avmerkingsboksene (Deaktiver tilleggene) i listen, og klikk deretter OK.
 5. Start PowerPoint på nytt.

Hvis du oppdager at problemet ikke oppstår når du har slått på tillegg, slår du på dem en etter en, til du finner en plagsom forlengelse. Men hvis ingen av tilleggene forårsaker at PowerPoint krasjer, er problemet ditt forårsaket av noe annet.

Løsning 4 - Reparasjonskontor

Hvis ingen av løsningene ovenfor klarte å løse problemet med å krasje PowerPoint, kan du prøve å tilbakestille hele Office-pakken. Hvis det oppstod en "indre" feil, vil tilbakestilling av Office bringe den tilbake til normal. Her er hva du trenger å gjøre, for å tilbakestille hele Office-pakken:

 1. Lukk alle Microsoft Office-applikasjoner som kjører.
 2. Åpne Kontrollpanel, og åpne deretter Programmer og funksjoner.
 3. Høyreklikk på versjonen av Microsoft Office i listen over installerte applikasjoner, og klikk deretter Endre og velg Hurtigreparasjon.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 5 - Deaktiver maskinvareakselerasjon

Maskinvareakselerasjon er en av de vanligste årsakene til ulike Office-problemer. Så det er sannsynligvis den beste ideen å deaktivere den.

Slik deaktiverer du maskinvareakselerasjon i PowerPoint.

 1. Åpne noen PowerPoint.
 2. Gå til Arkiv> Valg> Avansert .
 3. Finn maskinvareakselerasjon og deaktiver den.
 4. Etter å ha gjort det, prøv å starte Microsoft Office på nytt.

Nå er det en ting vi må gjøre i registret:

 1. Åpne Registerredigering .
 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 16.0 \ Common key.
 3. Høyreklikk på fellesnøkkelen og velg Ny> Nøkkel på menyen.

 4. Skriv inn grafikk som navnet på den nye nøkkelen.
 5. Høyreklikk nå Graphics- nøkkelen og velg Ny> DWORD-verdi (32-biters) . Navn den nye verdien DisableHardwareAcceleration .

 6. Dobbeltklikk DisableHardwareAcceleration- verdien og sett verdiensverdien til 1 . Klikk på OK for å lagre endringer.
 7. Lukk Registerredigering og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Avinstaller Office-oppdateringer

Hvis ingen av de tidligere løsningene klarte å løse problemet, kan det hende at en feiloppdatering forårsaket det. Hvis du mistenker at det kan være tilfelle, bare gå og avinstaller oppdateringen. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Innstillinger-appen.
 2. Gå over til oppdateringer og sikkerhet > Windows Update.
 3. Gå til Oppdater historie > Avinstaller oppdateringer.
 4. Finn den nyeste Office-oppdateringen som er installert på datamaskinen din (du kan sortere oppdateringer etter dato), høyreklikk den og klikk Avinstaller.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Det handler om det, vi håper at minst noen av disse løsningene hjalp deg med krasjproblemet i PowerPoint. Nok en gang anbefaler vi deg å ha kontoen din og OneDrive-kontoen tilkoblet, bare i tilfelle av slike problemer.

Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i september 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.