Fiks svart skjerm av død på bærbare datamaskiner på bare 2 minutter

Hvordan løser jeg en svart skjerm på Windows 10?

 1. Løs opp programvarekompatibilitetsproblemer
 2. Løs driverproblemer
 3. Løs overopphetingsproblemer
 4. Kjør den innebygde feilsøkingsprogrammet
 5. Ytterligere feilsøkingsmetoder

Den irriterende Blue Screen of Death har vært en stor hodepine for Windows-brukere helt siden Windows XP-epoken. Men det ser ut til at det ikke var nok, som sin «bror», Black Screen of Death begynte å plage brukerne.

Tilsynelatende er Windows 10 heller ikke immun mot BSOD-feil, og noen brukere rapporterte dette problemet litt tid etter at de oppgraderte systemet.

I motsetning til Blue Screen of Death, som representerer et kritisk maskinvareproblem i datamaskinen, representerer Black Screen of Death en programvareproblem, som angivelig er enklere å fikse. Men selv en B (svart) SOD kan skyldes noen alvorligere problemer, og det krever absolutt din oppmerksomhet.

Ulike ting kan forårsake dette problemet, fra sjåførproblemer og inkompatibilitet, til overoppheting, og jeg vil forsøke å dekke alle årsaker og løsninger for BSOD i denne artikkelen.

Jeg må også si at utseende av Black Screen of Death ikke er strengt Windows 10-relatert, men det vil mest sannsynlig vises på dette operativsystemet, fordi brukerne installerte det relativt nylig, og kanskje har de ikke satt alt riktig.

Hvordan fikse svart skjerm av død i Windows 10

Løsning 1 - Løs opp programvarekompatibilitetsproblemer

Hvis du har BSOD etter at du har lansert et bestemt program, er det som skjedde. Du har sikkert hørt om kompatibilitetsproblemer for noen programmer i Windows 10. Microsoft vil bare fortsette, og det har ganske enkelt ikke mye forståelse for eldre programvare.

Så i de fleste tilfeller, når du prøver å kjøre et eldre program som ikke er kompatibelt med Windows 10, starter det ikke engang. Men i noen tilfeller kan det også føre til den svarte skjermen for døden.

Det eneste du kan gjøre for å løse dette problemet, og forhindre at BSOD vises i fremtiden, er å kjøre feilsøkingsprogrammet for kompatibilitet .

For å gjøre det, høyreklikk på ikonet for programmet du vil starte, gå til Egenskaper, Kompatibilitet og klikk på Kjør kompatibilitets feilsøking.

Det vil søke etter løsningen og vise den til deg (hvis tilgjengelig). Hvis du fortsatt ikke kan kjøre programmet normalt, beklager jeg det, men det programmet er ganske enkelt ikke kompatibelt med Windows 10, og det kan du ikke starte.

Løsning 2 - Løs problemer med driveren

Hvis du ikke oppdaterte grafikkortdriveren din etter at du har oppgradert systemet til Windows 10, kan det føre til at du får mange problemer med displayet, og BSOD er ​​bare en av dem.

Så, hvis denne feilmeldingen oppstår, start datamaskinen på nytt og oppdater deretter skjermdriverne. På den annen side, hvis du ikke kan starte datamaskinen din normalt, som BSOD vises, selv etter omstart, gjør du følgende:

 1. Slå av datamaskinen
 2. Koble videokortet fra hovedkortet og trekk ut skjermen fra den (i noen tilfeller må du koble fra strømforsyningen, avhenger av modellen)
 3. Koble skjermen til datamaskinens integrerte grafikkort og slå på datamaskinen
 4. Last ned den nyeste driveren for hoved grafikkortet
 5. Slå av datamaskinen på nytt
 6. Og nå koble skjermen fra det integrerte grafikkortet, koble ditt primære grafikkort til hovedkortet, og koble skjermen til det igjen.
 7. Slå på datamaskinen og se om problemet er løst

Løsning 3 - Fest overopphetingsproblemer

Hvis du bruker Windows 10 på bærbar PC, og mange mennesker gjør det, fordi det er et flott operativsystem for arbeid, kan du møte problemet med Black Screen of Death på grunn av overopphetingsproblemer.

Hvis det er tilfelle, slå av datamaskinen, vent litt før den avkjøles, og slå den på igjen. Jeg anbefaler også at du får en ekstern kjøler for den bærbare datamaskinen, fordi det er svært nyttig for å forhindre at den bærbare datamaskinen blir overopphetet. På den annen side, hvis du er sikker på at overoppheting ikke er et problem, og det ikke forårsaket BSOD på den bærbare datamaskinen, kan du prøve noen av løsningene nevnt ovenfor.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 4 - Kjør den innebygde feilsøkingsprogrammet

Windows 10 leveres også med en innebygd Blå skjerm feilsøking. Mens denne veiledningen fokuserer på å fikse problemer med svart skjerm, er det fortsatt en god ide å kjøre Blå skjerm feilsøkingsprogrammet også. Dette verktøyet feiler feil som forårsaker at Windows 10 stopper eller starter på nytt uventet, og kan hjelpe deg med å fikse problemer med svart skjerm.

Så gå til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Feilsøking og kjør verktøyet.

Løsning 5 - Ytterligere feilsøkingsmetoder

Hvis problemet med svart skjerm vedvarer, er det noen ekstra sjekker som du kan kjøre:

 • Koble fra alle eksterne enheter og start datamaskinen på nytt. Noen ganger kan eksterne eksterne enheter utløse dette problemet, slik at du må identifisere den problematiske enheten.
 • Fjern nylig installerte programmer, spesielt hvis dette problemet oppstod kort tid etter at du lastet ned nye apper og programmer.
 • Deaktiver hurtig oppstart fra kontrollpanelet.
 • Fjern ditt laptopbatteri .
 • Deaktiver antivirusprogramvaren .

Det er det, jeg håper denne artikkelen dekket alle årsaker til dette irriterende problemet, og at det hjalp deg med å løse det.

Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Relaterte poster å sjekke ut:

 • Hvordan fikse Skyrim svart skjerm i Windows 10
 • FIX: Twitch gir meg en svart skjerm i Chrome
 • Slik løser du problemet med Google Chrome svart skjerm i Windows 10

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.