Fix: Vær-app Live Tile fungerer ikke i Windows 10

Windows 10 har mange flotte funksjoner, og en funksjon som du sannsynligvis bruker, er Live Tiles. Denne funksjonen er flott hvis du bruker Weather app, og du vil raskt sjekke været uten å åpne Vær-appen. Dessverre rapporterte mange brukere at Weather app Live Tile ikke fungerer på Windows 10.

Vær-app Live Tile fungerer ikke i Windows 10, hvordan fikseres det?

Innholdsfortegnelse:

 1. Start Windows Utforsker-prosessen på nytt
 2. Angi plasseringen i Weather-appen
 3. Endre skaleringsalternativet
 4. Endre tidssone og klokkeinnstillinger
 5. Kjør kommandoprompt
 6. Sjekk innstillingene for brannmuren
 7. Opprett en ny brukerkonto
 8. Avinstaller Windows Phone Companion-programmet
 9. Slutt på påminnelser WinRT OOP Server prosessen
 10. Tilbakestill ruteren
 11. Bruk forskjellig Live Tile-størrelse

Fix - Windows 10 Værmeldingsprogram Live Tile ikke vises

Løsning 1 - Start Windows Utforsker-prosessen på nytt

Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å starte Windows Explorer-prosessen på nytt. For å gjøre det, gjør følgende:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Når Oppgavebehandling starter, går du til Prosesser- fanen, velger Windows Utforsker- prosess og klikker på Startnytt .

Når Windows Utforsker starter på nytt, må du sjekke om problemet er løst. Husk at du kanskje må gjenta denne prosessen hvis dette problemet vises igjen.

Løsning 2 - Angi plasseringen i Weather-appen

På grunn av visse feil, vil Weather App Live Tile noen ganger ikke vise noen informasjon, og en måte å løse dette problemet på er å angi plasseringen din på nytt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Vær-appen .
 2. Klikk på Innstillinger- ikonet nederst i venstre hjørne.

 3. I delen Start avdeling velger du Standard plasseringsalternativ, og velg posisjonen din fra listen.

Når du har valgt posisjonen din, må du kontrollere om problemet er løst. Denne løsningen virket for noen brukere, så vær sikker på å prøve den ut.

Løsning 3 - Endre skaleringsalternativet

Få brukere rapporterte at de klarte å løse dette problemet ved å endre skaleringsinnstillingene på PCen. For noe ukjent grunn, oppstår dette problemet når du bruker visse skaleringsinnstillinger, men du bør kunne fikse dette problemet ved å gå tilbake til skaleringsinnstillingene til standard. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Høyreklikk på skrivebordet ditt og velg Skjerminnstillinger .

 2. Når Tilpass skjermbildet åpnes, flytter du glidebryteren helt til venstre til den står 100% .

Få brukere rapporterte at de satte skaleringen tilbake til 125% som var standardinnstillingen for PCen. Når du har satt inn skaleringsinnstillingene til standardverdien, bør problemet med Weather app Live Tile løses.

Løsning 4 - Endre tidssone og klokkeinnstillinger

Ifølge brukerne er en av de enkleste måtene å løse dette problemet, å endre tidssone og klokkeinnstillinger. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Nederst til høyre klikker du på klokken og velger Juster dato / klokkeslett .

 2. Når Dato og klokkeslett vindu åpnes, pass på å slå av Angi tid automatisk og Angi tidszonen automatisk alternativer.

 3. Hvis dato, klokkeslett eller tidssone ikke er korrekt, må du sørge for at de skal korrigere verdiene.
 4. Slå på Angi tid automatisk og sett tidssone automatisk alternativer til .
 5. Nå start datamaskinen på nytt eller start Windows Explorer og kontroller om problemet er løst.

Løsning 5 - Kjør kommandoprompt

Få brukere rapporterte at de klarte å fikse Weather app Live Tile ved å kjøre noen få kommandoer fra Command Prompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn følgende linjer:
  • nettstart w32time
  • w32tm / resync
 3. Etter at begge kommandoene er utført, lukk Kommandoprompt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Kontroller brannmurinnstillingene dine

Noen ganger kan brannmuren din forstyrre Weather App Live Tile og føre til at den slutter å fungere. Det ser ut som at enkelte brannmurer blokkerer Windows Explorer-trafikk via HTTP, og for å fikse dette problemet må du endre brannmurinnstillingene dine. Brukere rapporterte at de klarte å løse dette problemet med Bitdefender ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Bitdefender og klikk på Beskyttelse .
 2. Gå til Brannmur> Vis generelle regler .
 3. Finn Windows Explorer-trafikk på HTTP, og velg Tillat fra menyen.

Når du har endret disse innstillingene, bør Weather App Live Tile begynne å fungere. Hvis du ikke finner dette alternativet i brannmuren, foreslår vi at du prøver å deaktivere brannmuren eller fjerne den helt fra PCen.

Brukere foreslo også at du kan fikse dette problemet ved å legge Windows Explorer til listen over unntak i brannmurinnstillingene dine. Ifølge brukerne trenger Windows Utforsker Internett-tilgang for at Live Tiles skal fungere, så pass på å sjekke brannmurinnstillingene dine.

Løsning 7 - Opprett en ny brukerkonto

Få brukere rapporterte at de klarte å løse dette problemet ved å opprette en ny brukerkonto. For å gjøre det, må du følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Kontoer> Familie og andre personer .
 3. Klikk på Legg til noe annet til denne PC- alternativet.

 4. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 5. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 6. Skriv inn brukernavnet for den nye brukeren, og klikk på Neste .

 7. Logg deg ut av brukerkontoen din og bytt til den nye brukerkontoen.
 8. Hvis Weather app Live Tile fungerer riktig, flytter du dine personlige filer til den nye brukerkontoen og gjør den til din primære konto.

Løsning 8 - Avinstaller Windows Phone Companion-programmet

Visse tredjepartsprogrammer kan forstyrre Windows 10 og forårsake at noen av komponentene, for eksempel Live Tiles, slutter å fungere. Hvis du har dette problemet på din Windows 10-PC, kan du kanskje fikse det ved å fjerne Windows Phone Companion- programmet. Brukerne rapporterte at problemet etter å ha fjernet Windows Phone Companion var løst, så husk å fjerne dette programmet fra PCen.

Løsning 9 - Avslutt WinRT OOP Server-prosessen

Få brukere rapporterte at dette problemet var forårsaket av påminnelser WinRT OOP Server prosess. Ifølge brukerne forårsaket denne prosessen høy CPU-bruk, men etter å ha avsluttet prosessen ble problemet fullstendig løst. For å avslutte denne prosessen, bare åpne Oppgavebehandling, finn problematisk prosess, høyreklikk den og velg Sluttoppgave fra menyen. Når du har deaktivert denne prosessen, bør Weather App Live Tile begynne å fungere igjen. Dessverre er dette bare en løsning, og du må repetere det hver gang dette problemet vises.

Løsning 10 - Tilbakestill ruteren

Ifølge brukerne kan ruteren din forstyrre Live Tiles og forårsake at dette problemet vises. En av de raskeste måtene å løse dette problemet er å tilbakestille ruteren til standard. For å gjøre det kan du trykke på tilbakestillingsknappen på ruteren eller åpne rutekonfigurasjonen og klikke på Tilbakestill-alternativet. For detaljerte instruksjoner om hvordan du tilbakestiller ruteren, må du sjekke rutemanualen din. Vi må advare deg om at tilbakestilling av ruteren din vil returnere alle innstillingene til standard, så du må manuelt sette dem opp igjen. Dessverre er dette ikke en permanent løsning, derfor hvis dette problemet vises igjen, må du gjenta samme prosess igjen.

Løsning 11 - Bruk forskjellig Live Tile-størrelse

Brukere rapporterte at dette problemet kan unngås ved å bruke medium eller bred størrelse for Weather app-fliser. For å gjøre det, høyreklikker du bare flisene, velger Endre størrelse og velger Bred eller Middels alternativ fra menyen.

Dette er bare en løsning, men Weather app Live Tile skal fungere uten problemer så lenge du ikke bruker Stor størrelse.

Problem med Weather app Live Tile kan være et lite ulempe, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger. Hvis ingen av løsningene fungerer, må du kanskje laste ned de nyeste oppdateringene eller oppdatere Weather-appen.