Løs: Microsoft Edge YouTube-feil på Windows 10

Microsoft Edge er den nyeste nettleseren fra Microsoft, og denne nettleseren er designet som en erstatning for Internet Explorer. Selv om Microsoft Edge har mye å tilby, rapporterte Windows 10-brukere at Microsoft Edge gir dem en feil mens de ser på YouTube.

YouTube-feil i Microsoft Edge, hvordan fikseres det?

YouTube er den mest populære video-streamingtjenesten, men mange Edge-brukere rapporterte ulike YouTube-feil. Når det gjelder problemer, er det noen av de vanligste problemene som rapporteres av brukerne.

 • Microsoft Edge YouTube virker ikke, svart skjerm - Mange brukere rapporterte at YouTube ikke fungerer, og få brukere rapporterte svart skjerm mens de prøvde å spille YouTube-videoer. Dette kan være et problem, men du kan fikse det ved å aktivere programvaregjenoppretting.
 • YouTube-videoer lastes ikke inn i kant - Hvis YouTube-videoer ikke lastes i det hele tatt i Edge, kan problemet være SmartScreen-funksjon. Dette er en sikkerhetsfunksjon, men hvis det forstyrrer YouTube, må du passe på å deaktivere den.
 • Microsoft Edge vil ikke spille YouTube-videoer - Flere brukere rapporterte at Edge ikke vil spille YouTube-videoer i det hele tatt. Hvis dette skjer, må du huske å tilbakestille alle avanserte alternativer i omtrent: flaggside til standard.
 • Microsoft Edge YouTube en feil oppstod - Noen ganger kan du støte på denne feilmeldingen mens du prøver å spille YouTube-videoer. For å fikse dette problemet, må du installere Media Feature Pack hvis du ikke allerede har det.
 • Microsoft Edge YouTube-feilen ikke vises, ingen lyd, ingen video - Dette er noen av de vanlige problemene som kan oppstå med YouTube og Microsoft Edge, men du bør kunne fikse dem ved å bruke en av våre løsninger.

Løsning 1 - Sjekk Bruk programvare gjengivelse alternativ

Nettlesere har en tendens til å bruke grafikkortet til å behandle video, men hvis det er et problem med grafikkortet eller nettleseren, kan det hende du ikke kan bruke GPU-behandling. I de fleste tilfeller vil dette føre til at en feil vises, men du kan fikse problemer med Edge og YouTube ved å slå på alternativet for programvaregjenoppretting. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn internettalternativer . Velg Internett-alternativer fra menyen.

 2. Når vinduet Internett-egenskaper åpnes, går du til Avansert- fanen og merker på Bruk programvare gjengivelse i stedet for GPU-gjengivelsesalternativ .

 3. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.
 4. Start datamaskinen på nytt for at endringer skal gjelde.

Løsning 2 - Deaktiver SmartScreen-funksjonen

SmartScreen-funksjonen brukes til å skanne nettadresser før du åpner dem for å beskytte deg mot skadelige nettsteder. Dette er en nyttig funksjon, men det kan noen ganger forstyrre Edge og føre til at YouTube-feil vises. For å unngå dette problemet trenger du bare å deaktivere SmartScreen ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjon.

 3. Velg Windows Defender fra menyen til venstre og klikk på Åpne Windows Defender Security Center .

 4. Gå nå til App og nettleserkontroll .

 5. Sørg nå for å deaktivere SmartScreen for Microsoft Edge . Hvis du vil, kan du også deaktivere alle SmartScreen-alternativer i samme vindu.

Etter det vil SmartScreen bli deaktivert for Microsoft Edge, men du bør kunne se YouTube-videoer uten problemer. Vi må nevne at deaktivering av SmartScreen vil redusere sikkerheten din på nettet, så vær sikker på at du ikke besøker noen skadelige nettsteder.

 • Anbefalt: 7 beste antimalwareverktøy for Windows 10 for å blokkere trusler i 2019

Løsning 3 - Deaktiver og fjern Flash

Før introduksjonen av HTML5 var Flash ansvarlig for webvideo, men Flash er nesten erstattet med HTML5 i dag, og mange brukere foreslår at du fjerner og deaktiverer Flash hvis du vil fikse feil på Microsoft Edge YouTube. Først må du avinstallere Adobe Flash. Når Adobe Flash er avinstallert, gjør du følgende:

 1. Åpne Kontrollpanel og velg Flash Player- alternativ.

 2. Klikk på Slett alt- knappen i Lagring- kategorien.

 3. Sjekk Slett alle nettsteddata og innstillinger og klikk Slett data- knappen.

Nå må du slå av Adobe Flash Player i Microsoft Edge. For å gjøre det, følg disse instruksjonene:

 1. Åpne Microsoft Edge .
 2. Klikk på menyknappen øverst til høyre og velg Innstillinger .

 3. Bla ned til avanserte innstillinger og klikk på Vis avanserte innstillinger .

 4. Finn Bruk Adobe Flash Player- alternativet og slå den av.

 5. Start PCen på nytt, start Edge igjen og kontroller om problemet er løst.

Løsning 4 - Sjekk etter ukjente tredjepartsprogrammer

Noen ganger kan ukjente tredjepartsprogrammer installeres på systemet ditt og forårsake feil på Microsoft Edge YouTube. For å fikse dette problemet må du finne og fjerne det problematiske programmet fra PCen. Brukere rapporterte at programmet kalt KNTCR forårsaket dette problemet, men etter at programmet ble avinstallert, ble problemet fullstendig løst. Husk at nesten alle tredjepartsprogrammer kan forstyrre Microsoft Edge, så hold øye med alle installerte applikasjoner.

Hvis du vil fjerne problematiske applikasjoner helt fra PCen, anbefales det å bruke en avinstalleringsprogramvare. Det er mange flotte applikasjoner som kan hjelpe deg med å fjerne problematiske programmer, og en av de beste er Revo Uninstaller, så vær så snill å prøve den ut.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel skadelig programvare, uønskede programmer, og maskinvarefeil.

 • Anbefalt: Slik fjerner du programvarerester

Løsning 5 - Tilbakestill flagg i kant

Ifølge brukere kan YouTube-feil i kant vises på grunn av visse avanserte innstillinger. Mange avanserte brukere kan noen ganger aktivere skjulte funksjoner i Edge, og det kan føre til visse problemer.

I noen sjeldne tilfeller kan enkelte skjulte funksjoner aktiveres som standard, og det kan føre til dette problemet. Du kan imidlertid alltid deaktivere disse skjulte funksjonene ved å gjøre følgende:

 1. Start Microsoft Edge .
 2. Nå i adressefeltet angi om: flagg . Klikk nå Tilbakestill alle flagg til standardknappen .

Når du har tilbakestilt disse avanserte innstillingene til standard, må du starte om på nytt for å kunne endre. Når du starter Edge, vil alle avanserte innstillinger bli gjenopprettet til standard og problemet skal løses.

I enkelte tilfeller kan problemet bare være et enkelt alternativ, og for å fikse problemet, må du finne og deaktivere denne funksjonen. Mange brukere rapporterte at eksperimentelle JavaScript-funksjoner forårsaket dette problemet, men du kan deaktivere dem ved å følge disse trinnene:

 1. Start kant, og gå til om: flaggside .
 2. Fjern merket for Aktiver eksperimentelle JavaScript-funksjoner .

Når du deaktiverer denne funksjonen, starter du om Edge, og problemet skal løses permanent.

Løsning 6 - Installer Media Feature Pack

Hvis du ikke er kjent, er det en Windows 10 N-versjon som ikke har mediefunksjoner som standard. Dette er en versjon av Windows for det europeiske markedet, og hvis du bruker N eller KN-versjonen av Windows 10, kan du støte på YouTube-feil i Microsoft Edge.

Du kan imidlertid alltid installere mediekomponentene rett fra Microsofts nettsted. Microsoft tilbyr Media Feature Pack for N og KN versjoner av Windows 10 på deres nettsted, og du kan laste den ned gratis. Hvis du har problemer med multimedia, kan du bare laste ned Media Feature Pack og installere det, og problemet ditt bør løses.

Løsning 7 - Pass på at riktig lydenhet er angitt som standard

Hvis du har problemer med YouTube og Edge, kan problemet være lydenheten din. Noen ganger kan det hende du har flere lydenheter på PCen eller til og med en virtuell lydenhet, og hvis feil lydenhet er angitt som hoved lydprosessor, kan det hende du støter på visse problemer.

Du kan imidlertid alltid løse dette problemet ved å endre standard lydenhet. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Høyreklikk på lydikonet nederst til høyre i oppgavelinjen, og velg Avspillingsenheter fra menyen.

 2. Listen over avspillingsenheter vises nå. Velg høyttalere eller hodetelefoner på listen, høyreklikk på dem og velg Sett som standard enhet fra menyen. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter at du har satt inn den riktige avspillingsenheten, bør problemet løses, og du kan spille YouTube-videoer og annet multimedie uten problemer.

Løsning 8 - Installer eldre grafikkortdriver

Noen ganger kan du oppleve YouTube-feil på grunn av grafikkortdriverne dine. Selv om det anbefales å alltid bruke de nyeste driverne, kan de nyeste driverne i noen sjeldne tilfeller føre til YouTube-feil i Edge.

Du kan imidlertid alltid installere en eldre versjon av grafikkortdriverne og kontrollere om det løser problemet. Hvis eldre drivere løser problemet, vil du kanskje forhindre at Windows 10 automatisk oppdaterer dem. Windows 10 har en tendens til å automatisk oppdatere utdaterte drivere, og ved å gjøre det noen ganger problemet kan reemerge. For å unngå dette, må du sjekke vår veiledning om hvordan du sperrer Windows 10 fra oppdatering av drivere.

Løsning 9 - Fjern hurtigbufferen

Ifølge brukere, hvis du har YouTube-problemer i Microsoft Edge, kan problemet være cachen din. Cachen din kan bli ødelagt, og noen ganger kan det føre til ulike problemer. Du kan imidlertid enkelt fikse dette problemet ved å fjerne cachen din. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Klikk på menyikonet øverst til høyre og velg Innstillinger fra menyen.
 2. Klikk på knappen Velg hva du skal slette i delen Ryd nettleserdata .

 3. Velg komponentene du vil fjerne, og klikk på Clear- tasten.

Når du har fjernet hurtigbufferen, må du kontrollere om problemet med YouTube er løst.

Du kan vanligvis fikse feil på Microsoft Edge YouTube ved å slå på programvaregjenoppretting eller ved å endre systeminnstillingene dine. Hvis det ikke virker, vil du kanskje vurdere å bytte til en annen nettleser.

 • Anbefalt: 6 beste cookie rengjør programvare for din Windows 10 PC