Fiks: Laptop vil ikke avslutte i Windows 10

Hvis den bærbare datamaskinen ikke lukkes etter at du har installert Windows 10 Technical Preview, har du sannsynligvis noen problemer med Hybrid Shutdown. Denne standard Windows-funksjonen er vanligvis bra, fordi den reduserer nedleggelsestiden, men det kan også forårsake noen problemer.

Manglende evne til å slå ned den bærbare datamaskinen kan være et stort problem, men brukerne rapporterte også følgende problemer:

 • Bærbar PC vil ikke stenge eller starte på nytt, dvale, låse - Mange brukere rapporterte ulike problemer med sin bærbare datamaskin. Ifølge brukerne vil den bærbare datamaskinen ikke stenge, starte på nytt, dvale eller låse. Dette kan være et stort problem, men du bør kunne fikse det ved hjelp av våre løsninger.
 • Laptop vil ikke avslutte fortsetter å starte - Flere brukere rapporterte at den bærbare datamaskinen ikke slår seg av. I stedet for å slå ned, starter bare den bærbare datamaskinen på nytt.
 • Den bærbare datamaskinen slår seg ikke av når lokket er lukket - Ifølge brukerne vil den bærbare datamaskinen ikke lukkes når lokket er lukket. Dette er et mindre problem, og det kan løses ved å endre strøminnstillingene.
 • Bærbar datamaskin slås ikke av med strømknappen - Få brukere rapporterte dette problemet mens de prøvde å slå av den bærbare datamaskinen med strømknappen. Dette problemet skyldes strøminnstillingene, og det kan enkelt løses.
 • Bærbar PC vil ikke stenge den svarte skjermen - Noen brukere rapporterte en svart skjerm mens de prøvde å slå ned den bærbare datamaskinen. Dette kan være et stort problem, men du kan fikse det ved hjelp av våre løsninger.
 • Laptop vil ikke sove, slå av - Noen ganger vil den bærbare datamaskinen ikke sove eller slå av i det hele tatt. Dette problemet kan forårsake mange problemer, men du bør kunne fikse det ved å endre strøminnstillingene dine.

Windows 10 laptop vil ikke stenge, hvordan fikse det?

 1. Deaktiver Hybrid Shutdown manuelt
 2. Utfør en full nedleggelse
 3. Kjør Windows Update feilsøking
 4. Tilbakestill BIOS til standard
 5. Bruk et innebygd lydkort
 6. Rengjør den bærbare datamaskinen fra støv
 7. Tilbakestill strømstyringsplanen til standard
 8. Endre innstillinger for Intel Management Engine Interface
 9. Fjern ditt laptopbatteri
 10. Installer de nyeste oppdateringene
 11. Deaktiver Intel Rapid Technology-tjenesten

I nyere versjoner av Windows (8, 8, 1 og 10) har Microsoft introdusert den nye metoden for nedleggelsen, kalt Hybrid Shutdown. Denne funksjonen er aktivert som standard, og det reduserer PCens avstengningstid.

Hybrid Shutdown reduserer nedleggelsestiden ved å dvale kjernesesjonen, i stedet for å lukke den helt. Når PC-en er slått på igjen, blir kjerne-økten tilbakekalt fra dvalemodus, så det reduserer oppstartstiden også.

Men foruten å øke ytelsen, kan Hybrid Shutdown-funksjonen også forårsake noen feil eller til og med forhindre at Windows slår seg helt av. Når dette skjer, fryser mange datamaskiner eller henger når du prøver å slå dem ned, og årsaken til dette er at Hybrid Shutdown er aktivert som standard.

Så, logisk, for å løse dette problemet, må du deaktivere denne funksjonen. Når du deaktiverer den, vil kjerneøkten ikke bli dvalet lenger ved avstengning, men den blir helt lukket. Dette kan øke sluttiden på PCen, men problemet vil definitivt bli løst.

Løsning 1 - Deaktiver Hybrid Shutdown manuelt

Følg disse trinnene for å deaktivere Hybrid Shutdown-funksjonen manuelt:

 1. Gå til Søk, skriv Kontrollpanel og klikk på Kontrollpanel fra søkeresultatene. Velg nå Strømalternativer fra Kontrollpanel .
 2. På venstre side av vinduet klikker du på Velg hva strømknappen gjør .

 3. Hvis nødvendig, klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige, under Definer strømknapper og slå på passordbeskyttelse.

 4. Fra de aktiverte alternativene under Avslutningsinnstillinger- delen fjerner du merket for Slå på hurtigstart (anbefalt) for å deaktivere Hybrid Shutdown. Klikk på Lagre endringer- knappen for å lagre de endrede innstillingene.

 5. Lukk Strømalternativer-vinduet når du er ferdig.

Løsning 2 - Utfør en full nedleggelse

En annen måte å slå av datamaskinen uten Hybrid Shutdown, er å utføre en fullstendig avslutning, for å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Høyreklikk på skrivebordet.
 2. Gå til Ny og klikk på snarvei.

 3. For Skriv inn plasseringen av elementet skriv inn dette:
  • shutdown -F -T ## -C "Din melding her" (## kan være et tall fra 0 og 315360000, og "Din melding her" kan være hvilken som helst tekst du vil)).
 4. Klikk på Neste .

 5. Navn snarveien som du vil, og klikk på Fullfør .

 6. Valgfritt: Høyreklikk snarveien på skrivebordet ditt og klikk Egenskaper . Endre ikonet for snarveien etter ditt ønske, bare for de estetiske årsakene.

 7. Valgfritt: Pek snarveien til startmenyen, og du er god til å gå.

Etter å ha gjort det, klikker du bare på den nylig opprettede snarveien for å utføre en fullstendig nedleggelse. Husk at dette bare er en løsning, men det kan hjelpe deg med dette problemet.

Løsning 3 - Kjør Windows Update feilsøking

Ifølge brukere kan noen ganger problemer med Windows Update hindre at datamaskinen din slår seg av og for å fikse dette problemet må du kjøre Windows Update-feilsøking ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + S og tast inn kontrollpanelet . Velg Kontrollpanel fra listen.

 2. Når Kontrollpanel starter, velger du Feilsøking .

 3. I menyen til venstre velger du Vis alle .

 4. Velg Windows Update fra listen.

 5. Når Feilsøkingsvindu åpnes, klikker du på Avansert . Klikk nå på Kjør som administrator .

 6. Feilsøking vil nå starte på nytt. Klikk på Neste for å starte skanningen.

Når skanningen er ferdig, kontroller om problemet er løst. Flere brukere rapporterte at kjøring av feilsøkingsverktøyet løste problemet for dem, så sørg for å prøve det også.

Løsning 4 - Tilbakestill BIOS til standard

Hvis den bærbare datamaskinen ikke lukkes, kan problemet være BIOS-innstillingene dine. For å fikse problemet, trenger du bare å skrive inn BIOS og tilbakestille innstillingene til standard. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det på et øyeblikk.

For mer informasjon om hvordan du får tilgang til BIOS og hvordan du tilbakestiller den til standard, anbefaler vi sterkt at du sjekker hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner. Når du har tilbakestilt BIOS til standard, bør problemet løses helt.

Løsning 5 - Bruk et innebygd lydkort

Hvis den bærbare datamaskinen ikke lukkes, kan problemet være lydenheten din. Mange brukere pleier å bruke USB-lydkort for å forbedre lydkvaliteten, men noen ganger er disse kortene ikke fullt kompatible med Windows 10.

For å fikse problemet, må du koble fra lydkortet fra den bærbare datamaskinen og bruke det innebygde lydkortet i stedet. Hvis du vil fortsette å bruke ditt eksterne lydkort, må du laste ned de nyeste driverne for det og se om det hjelper.

Løsning 6 - Rengjør den bærbare datamaskinen fra støv

Mange brukere rapporterte at den bærbare datamaskinen ikke lukkes, og for å fikse problemet, må du kanskje rense den bærbare datamaskinen. Noen ganger støv i den bærbare datamaskinen kan føre til overopphetingsproblemer og forhindre at enheten slår seg av.

For å løse problemet må du sjekke bærbar temperatur og hvis temperaturen er over normale verdier, må du rense den bærbare datamaskinen fra støv. Hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det, må du kanskje kontakte en tekniker.

Løsning 7 - Tilbakestill strømstyringsplanen til standard

Noen ganger kan årsaken til dette problemet være strømstyringsinnstillingene dine. Hvis den bærbare datamaskinen ikke slår seg av, må du tilbakestille strømstyringsinnstillingene til standard ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Kontrollpanel og gå til Strømalternativer .

 2. Finn din nåværende strømplan og klikk på Endre planinnstillinger ved siden av den.

 3. Klikk på Endre avanserte strøminnstillinger .

 4. Klikk nå på Gjenopprett planinnstillinger- knappen. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter at du har tilbakestilt strømstyringsplanen til standard, bør problemet løses.

Løsning 8 - Endre innstillinger for Intel Management Engine Interface

Ifølge brukerne, hvis den bærbare datamaskinen ikke slår av, må du endre strømalternativer. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.
 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn Intel (R) Management Engine Interface og dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene.
 3. Gå til kategorien Strømstyring . Fjern markeringen Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å lagre strømalternativet og klikk OK for å lagre endringer.

Hvis det ikke hjelper, må du kanskje avinstallere Intel Management Engine Interface. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn Intel Management Engine Interface i Enhetsbehandling og høyreklikk den. Velg Avinstaller enhet fra menyen.

 2. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du på Avinstaller .

Etter at du har fjernet driveren, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 9 - Ta ut batteribatteriet

Hvis den bærbare datamaskinen ikke slår seg av, kan du kanskje løse problemet ved å fjerne laptopbatteriet. Få brukere rapporterte at batteriet var problemet, men etter at det ble fjernet og satt inn igjen, ble problemet løst.

Løsning 10 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis den bærbare datamaskinen ikke lukkes, kan du kanskje løse problemet ved å installere de nyeste oppdateringene. Windows installerer nødvendige oppdateringer automatisk, men du kan sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger.
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og sikkerhetsseksjon .

 3. Klikk nå på Kontroller for oppdateringer .

Windows vil nå sjekke om de manglende oppdateringene. Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, laster Windows dem automatisk ned i bakgrunnen. Når de manglende oppdateringene er installert, kontroller om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 11 - Deaktiver Intel Rapid Technology-tjenesten

Noen ganger kan årsaken til dette problemet være Intel Rapid Technology, og for å fikse dette problemet må du deaktivere tjenesten. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R, skriv services.msc og trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når Services- vinduet starter, kan du finne Intel Rapid Technology- tjenesten og dobbeltklikke på den.
 3. Sett nå oppstartstypen til Deaktivert, og klikk på Stopp- knappen for å stoppe tjenesten. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Når du har deaktivert denne tjenesten, start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet oppstår. Hvis problemet fortsatt vedvarer, avinstaller Intel Rapid Technology og kontroller om det løser problemet.

På den annen side, hvis du føler at det er på tide å skaffe deg en helt ny bærbar PC, foreslår vi å bla gjennom dette brede utvalget av Windows 10-modeller på Amazon.com, og se hva som skjer over i Microsoft Store.