Løsning: Internet Explorer svart skjerm problemer

Internet Explorer (IE) kan på visse ubeleilige tider vise en svart skjerm i stedet for den spesielle nettsiden som er forespurt av brukeren. Det er som et øyeblikk, nettleseren virker bra, og brukeren surfer på internett, og i det øyeblikk du prøver å åpne en annen webside, vises en svart skjerm.

Når det skjer, kan du ikke gjøre mye på den aktuelle nettsiden. Det er et uendelig irriterende problem. Lignende problemer har blitt konfrontert med Firefox-nettleseren, Google Chrome og andre nettlesere.

Som et Microsoft-produkt er Internet Explorer standardleseren for Windows-PCer. Det er trygt å anta at dette svarte skjermproblemet har påvirket ganske mange brukere av Windows PC. Det er et par løsninger du kan bruke til å løse dette problemet, som vi vil diskutere nedenfor.

Slik løser du problemet med svart skjerm i Internet Explorer

Mulige årsaker til problemet med svart skjerm i Internet Explorer kan være at nettsiden kan ha en funksjon eller funksjoner som utløser gjenopprettingskonflikter med grafikkbehandlingsenheten (GPU).

Tilleggsprogrammer og tilleggsprogrammer fra tredjeparter du har lagt til i Internet Explorer, kan også forårsake samme gjengivelseskonflikt. Disse vil resultere i en Internet Explorer (IE) feil og dermed visning av en svart skjerm, blant en lang rekke andre problemer.

Ja, de er utformet for å øke hastigheten på websidenes gjengivelse og forbedre funksjonene til programvaren. Men grafikkbehandlingsenheten (GPU) og enkelte tilleggsprogrammer for programvare, når du håndterer bestemte nettsider, kan føre til at en svart skjerm vises i Internet Explorer (IE).

Løsning 1 - Sjekk etter ventende Windows-oppdateringer

Før du endrer noe på innstillingene for Windows og Internet Explorer, må du kanskje sjekke om det ikke finnes noen Windows-oppdateringer du ikke har gjort på maskinen din. Kanskje din PC ikke er satt til automatisk oppdateringer og oppdateringer. Microsoft har forsøkt å fikse dette problemet ved å sette Windows 10 hjemme-PCer automatisk til å motta oppdateringer, men brukere som kjører eldre versjoner, har fortsatt mulighet til å velge bort automatiske oppdateringer.

Unnlatelse av å oppdatere operativsystemet kan noen ganger føre til inkompatibilitetsproblemer med nye funksjoner. En patch for det samme problemet du møter, kan til og med ha blitt utgitt. Så det er en god ide å alltid sjekke om eventuelle tilgjengelige oppdateringer. Avhengig av hvilken Windows-versjon du kjører, er det bare å skrive etter oppdateringer i Windows-søkefeltet, alt du trenger å gjøre.

Her er min PC satt til å automatisk motta oppdateringer. Så jeg vet at PCen min er oppdatert og kan trygt fortsette til denne neste reparasjonen.

Løsning 2 - Slå av maskinvareakselerering i Windows

En grafikkbehandlingsenhet (GPU) er en spesialisert prosessor i klassen av maskinvareacceleratorer, som øker manipuleringen og opprettelsen av bilder for utdata til en displayenhet, for eksempel en dataskjerm. Dette er ment å forbedre PC-brukeropplevelsen, som i dette tilfellet er brukerens nettleseropplevelse

Grafikkbehandlingsenheten gjør bildene mer effektive og raskere enn det er mulig i programvare som kjører på en mer generell, sentral prosesseringsenhet (CPU). Internet Explorer utnytter egenskapene til grafikkbehandlingsenheten for raskt å vise bilder.

Noen ganger kan grafikkbehandlingsenheten, vanligvis referert til som grafikkort, ikke være kraftig nok til å håndtere en bestemt funksjon eller funksjoner på den forespurte nettsiden, noe som resulterer i en konflikt og gjengivelse i Internet Explorer.

Heldigvis er bruken av grafikkbehandlingsenheten for raskt å gjøre bilder mulig. Brukeren kan bytte mellom programvare gjengivelse og GPU rendering; og dermed aktivere og deaktivere maskinvareacceleratoren.

En av de beste måtene å fikse Internet Explorer svart skjermen på er derfor å bare slå av GPU-rendering-funksjonen som følger:

 1. Klikk på Windows Start- knappen.
 2. Klikk på Kontrollpanel . Dette åpner kontrollpanelet for Windows-operativsystemet og lar deg endre Windows-innstillinger og tilpasse funksjonaliteten til datamaskinen din.
 3. Klikk på Internett-alternativer for å åpne Internett-egenskaper. Dette gjør at du kan konfigurere Internett-skjerm og tilkoblingsinnstillinger.

 4. Klikk på kategorien Avansert . Dette åpner Innstillinger- mappen.
 5. Under Accelerated Graphics, slå på funksjonen Bruk programvare gjengivelse i stedet for GPU rendering ved å merke av boksen. Ved å slå på denne funksjonen har du automatisk slått av rendering av grafikkbehandlingsenheten.

 6. Klikk på OK .
 7. Start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft. Husk forespørselen om å bruke programvaregjenoppretting i stedet for at GPU-gjengivelse utføres i Windows-operativsystemet, ikke i Internet Explorer (IE). Internet Explorer bruker internettvisning og tilkoblingsinnstillinger i Windows-operativsystemet.
 8. Start Internet Explorer og sjekk for å se om problemet fortsatt eksisterer.

Hvis det svarte skjermproblemet fremdeles oppstår, kan du prøve denne neste reparasjonen.

Løsning 3 - Avinstaller eller fjern tillegg og utvidelser du nylig har lagt til i IE-nettleseren din

Add-ons, plug-ins eller nettleserutvidelser er brikker av programvare som forbedrer eller endrer grensesnittet og oppførselen til nettlesere. Add-ons, spesielt, kan ikke kjøres på egenhånd, men brukes av Internet Explorer (IE) og andre nettlesere for å samhandle med webinnhold som videoer og spill.

Add-ons kan noen ganger forårsake ytelsesproblemer i Internet Explorer (IE), noe som gjør at nettleseren kjører sakte eller knust, som i problem med internetteksperter svart skjerm. Kanskje mindre ønskelig, add-ons kan også utgjøre sikkerhets- eller kompatibilitetsrisiko. Bare installer tilleggsprogrammer som er nyttige for din nettleseropplevelse. Pass på at disse er fra troverdige utviklere som har gode anmeldelser.

Du kan slå av bestemte tilleggsprogrammer for å øke hastigheten på surfhastigheten din eller, som i dette tilfellet, fikse problemer du kan møte med Internet Explorer. Y vår Windows-datamaskin har ganske mange tilleggsprogrammer som kommer forhåndsinstallert og operativsystemet bruker måter du kan administrere disse for Internet Explorer. Tilleggene er delt etter deres type, for eksempel;

 • Verktøylinjer og utvidelser,
 • Søkeleverandører,
 • akseleratorer,
 • Sporingsbeskyttelse, eller
 • Stavekorrigering.

Du kan se installerte tilleggsprogrammer for Internet Explorer ved å åpne mappen Verktøy i nettleseren din og velge mappen Administrer tillegg . Fra disse, velg de du nylig har installert og deaktiver dem en etter en, og se om problemet fortsatt oppstår etter hvert tillegg du deaktiverer.

For å sjekke, må du kanskje åpne de eksakte sidene der du oppdaget dette problemet, siden dette problemet ser ut til å skje med enkelte sider og nettsteder. For å deaktivere dem, følg følgende trinn:

 1. Start Internet Explorer (IE).
 2. Velg Verktøy .

 3. Velg Administrer tillegg .
 4. Under Vis -rullegardinmenyen, velg Alle tillegg .
 5. Velg ønsket tillegg.

 6. Velg Deaktiver .
 7. Velg Lukk .

Det er en forsiktig praksis å begrense antall tillegg du bruker. Enkelte periodiske rengjøring ved å slette tilleggsprogrammer du ikke lenger bruker fra datamaskinen, vil også hjelpe deg.

Disse løsningene bør bidra til å fikse dette problemet med svart skjerm i Internet Explorer-nettleseren. Hvis problemet vedvarer, selv etter å ha uttømt reparasjonene vi diskuterte her, er det siste alternativet du kan ha, å hente en støttetekst med Microsoft. Med andre nettlesere kan du bare avinstallere nettleseren og installere en ny versjon fra bunnen av. Men å være Windows OSs standard nettleser, kan dette alternativet være litt vanskelig.

Relaterte artikler du trenger å sjekke ut

 • Slik løser du problemer med webkameraet svart skjerm i Windows 10, 8.1 eller 7
 • Windows 10 svart skjerm uten markør [FIX]
 • Oops! Xbox One X er plaget av problemer med svart skjerm
 • Fix: Opera svart skjerm problemer