FIX: Korrupte BCD i Windows 10

Slik reparerer du Korrupt Boot Configuration

 1. Opprett oppstartbar stasjon
 2. Boot med USB
 3. Rebuild BCD

Oppgradering av ødelagte Boot Configuration Data er ikke den vanskeligste oppgaven hvis du vet hvor du skal se. Hvis BCD mangler eller blir ødelagt, vil ikke PCen starte opp i systemet. Dette kan oppstå av ulike årsaker, men det meste peker mot en installasjonsfeil (hvor du sikkert har slettet BCD) eller mulig feil på en HDD-stasjon. Og korrupte BCD i Windows 10 er ikke så alvorlig som det ser ut.

Hvis sistnevnte er problemet, vil gjenoppbygging av BCD ikke gjøre deg for mye. Men hvis problemet oppstod på grunn av en programvarefeil, er gjenoppbygging av BCD den sikre løsningen. Og vi ga deg med hele prosedyren nedenfor.

Hvordan fikse korrupte BCD på Windows 10

1. Opprett oppstartbar stasjon

Nå, før vi går videre til gjenoppbyggingsprosedyren, la oss utarbeide alle de tingene du trenger for å fikse BCD i Windows 10. Det første er en oppstartbar installasjonsdriver som du enkelt kan lage ved hjelp av Media Creation Tool. Du trenger en USB-flash-stasjon med minst 6 GB lagringsplass.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du oppretter en oppstartbar USB-minnepinne med Media Creation Tool, følger du trinnene nedenfor:

 1. Last ned Media Creation Tool fra denne linken.
 2. Koble til den kompatible USB-flash-stasjonen med minst 6 GB ledig ledig plass .
 3. Kjør Media Creation Tool og godta lisensvilkårene.

 4. Velg "Opprett installasjonsmedier (USB-minnepinne, DVD eller ISO-fil) for en annen PC" .

 5. Velg ønsket språk, arkitektur og utgave, og klikk på Neste .
 6. Velg en USB-flash-stasjon og klikk på Neste .
 7. Vent til alt er ferdig.

2. Boot med USB

Når du har oppnådd installasjonsstasjonen som kan starte opp, la oss forklare hvordan du starter opp. Tilbake i dagene, vil trykke på en bestemt tast repetitivt få deg til en Boot-meny. Men siden Windows 10 inkluderer Fast Boot, er det ikke så enkelt som før. Det du trenger å gjøre er å trykke på pause eller pause for å stoppe oppstartsprosessen.

I tillegg, samtidig som du trykker på F9, F11 og F12 (en av disse skal fungere), får du deg til Boot Menu. Derfra kan du enkelt velge USB-stasjon som den primære oppstartsenheten og trykke på hvilken som helst tast for å starte opp fra den.

3. Rebuild BCD

Til slutt, når installasjonsfilene er lastet og PCen har startet fra USB, kan vi på en trygg måte begynne å gjenoppbygge Boot Configuration Data. Vi oppfordrer deg bare til, hvis det er en sjanse, trekk ut alle dataene dine fra harddisken. Bare hvis noe går galt.

Når du kjører kommandoene "diskpart" og "list disk", ser du alle stasjoner du har. Når du er der, velg bare den der Windows 10 er installert. For å presentere trinnene har vi valgt disk 1 og partisjon 1 (C :) for som Windows 10 systempartisjon.

Følg disse trinnene for å gjenoppbygge BCD i Windows 10:

  1. Klikk på Reparer .
  2. Velg Oppstart reparasjon .
  3. Skriv inn følgende kommandoer og trykk Enter etter hver:
   • Diskpart
   • liste disk
   • velg disk 0
   • liste partisjon
   • velg partisjon 1
   • aktiv
   • exit
  4. Skriv bare bcdboot C: windows og trykk Enter.
  5. Avslutt kommandolinjen og start datamaskinen på nytt.

Det burde gjøre det. Hvis du har spørsmål eller forslag angående korrupte BCD og gjenoppbyggingsprosedyren, sørg for å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.