Fiks: "Bluetooth slår ikke på" i Windows 10, 8.1

En rekke brukere nådde for oss å spørre om Bluetooth-problemer på Windows 10 eller 8.1, da Bluetooth ikke vil slå på via brukergrensesnittet, uansett hva de gjør. Du finner løsningene nedenfor.

Som vi er vant til, med Windows 8 og Windows 8.1, får vi ulike inkompatibilitetsproblemer, enten vi refererer til grunnleggende funksjoner som HDMI-port, eller skjermdrivere eller til mer komplekse funksjoner som WiFi eller Bluetooth-tilkobling. Så, som du kan se, er dine Bluetooth-problemer også relatert til det nye Windows-systemet, som trenger litt ekstra oppmerksomhet fra brukerne for å få alt til å fungere uten noen form for feil eller varsler.

Her er noen eksempler:

 • Windows 10 ingen mulighet til å slå på Bluetooth
 • Windows 10-enheten har ikke Bluetooth
 • Bluetooth slår ikke på Windows 8
 • Windows 10 Bluetooth-bytte mangler
 • Ingen Bluetooth skifte Windows 10
 • Mulighet for å slå Bluetooth på eller av mangler
 • Ingen Bluetooth-bryter Windows 10
 • Kan ikke slå på Bluetooth Windows 8

Uansett, å fikse Bluetooth ikke slå på problemet er enkelt, da du bare må bruke noen få skritt i den saken - ikke bekymre deg fordi du ikke trenger å bruke tredjepartsverktøy eller komplekse prosedyrer. I utgangspunktet er alt du trenger å gjøre for å løse de inkompatibilitetsproblemer som er forårsaket av Windows 8-baserte enhetsdrivere.

Hvordan fikse Bluetooth vil ikke slå seg på i Windows 10 / Windows 8.1

 1. Få de nyeste driverne for enheten din
 2. Prøv å fjerne konfliktprogrammer
 3. Installer Bluetooth-enheten på nytt
 4. Kjør feilsøkingsprogrammet
 5. Sjekk om Bluetooth-tjenesten kjører
 6. Deaktiver flymodus
 7. Endre Registerinnstillinger

Løsning 1 - Få de nyeste driverne for enheten

Først bør du vite at siden flere og flere brukere klager over Bluetooth-feil i Windows 8 / Windows 8.1 OS, lanserte Microsoft sin egen feilsøkingsløsning. Så, hvis du vil kjøre den offisielle løsningen, ikke nøl med og bruk denne lenken. men hvis du vil løse problemet manuelt, bruk retningslinjene nedenfor.

I de fleste tilfeller er driverne dine utdaterte, noe som betyr at du må laste ned de nyeste driverne som er kompatible med din bærbare datamaskin, nettbrett eller skrivebord. Denne metoden bør gjøre kunsten, spesielt hvis du la merke til Bluetooth-problemer etter oppdatering til Windows 8 eller Windows 8.1. Så gå mot produsentens nettsted og ta de nyeste Bluetooth-driverne derfra.

Vi anbefaler også sterkt TweakBit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen. Dette verktøyet vil holde systemet trygt, siden du kan laste ned og installere feil driverversjon manuelt. Du kan til og med få Windows 7-driverne (hvis det ikke er en programvare som er kompatibel med Windows 8), da operativsystemet ditt vil installere programmene i "kompatibilitetsmodus".

Løsning 2 - Prøv å fjerne konfliktprogrammer

Mange brukere installerer eller bruker forskjellige trådløse klienter eller ledere som kan forstyrre Bluetooth-funksjonen. Det beste er å administrere dine trådløse tilkoblinger direkte fra Windows 8 og uten å bruke andre dedikerte verktøy. Derfor, hvis du etter oppdateringen av Bluetooth-driverne ikke har løst problemet, kan du prøve å fjerne de trådløse lederne som kjører på enheten din.

I utgangspunktet bør alt annet enn den systembaserte kontrolleren ikke være til stede på PCen. De har en tendens til å kollidere, og dette kan føre til en konflikt.

Løsning 3 - Installer Bluetooth-enheten på nytt

Nå prøver vi å installere Bluetooth-enheten på nytt, og se om det har noen positive effekter. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Søk, skriv devmngr, og gå til Enhetsbehandling.
 2. Finn din Bluetooth-enhet, høyreklikk den, og gå til Avinstaller enhet.

 3. Start datamaskinen på nytt

Nå skal Windows automatisk gjenkjenne og installere Bluetooth-enheten kort tid etter at du avinstallerte den. Men hvis det ikke skjer, her er det du trenger å gjøre:

 1. Gå til Kontrollpanel
 2. Under Maskinvare og lyd, gå til Legg til en enhet
 3. Vent til veiviseren søker etter maskinvareendringer
 4. Når det er funnet din Bluetooth-enhet, vil installasjonen være ferdig

Løsning 4 - Kjør feilsøkingsprogrammet

Hvis du kjører Windows 10 Creators Update eller senere, kan du bruke Microsofts nye feilsøkingsverktøy for å håndtere ulike systemproblemer, inkludert Bluetooth-problemer. Slik løser du feilsøkingsprogrammet:

 1. Gå til Innstillinger
 2. Gå over til Oppdater og Sikkerhet > Feilsøke
 3. Finn Bluetooth, og klikk Kjør feilsøkingsprogrammet

 4. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen
 5. Start datamaskinen på nytt

Løsning 5 - Sjekk om Bluetooth-tjenesten kjører

 1. Gå til Søk, skriv services.msc, og åpne Tjenester.
 2. Finn Bluetooth-støttetjenesten .

 3. Hvis denne tjenesten ikke er aktivert, høyreklikker du den og velger Start . Hvis den er aktivert, høyreklikker du den og velger Start på nytt .
 4. Vent til prosessen er ferdig.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Deaktiver flymodus

Hvis flymodus er slått på, kan du ikke bruke Bluetooth-enheter. Så, la oss sjekke om denne modusen er på:

 1. Gå til Innstillinger
 2. Gå til Nettverk og Internett > Flymodus

 3. Slå av flymodus.

Løsning 7 - Endre registerinnstillinger

Hvis ingen av løsningene ovenfor løste problemet, er det en siste ting vi skal prøve, å endre noen Registerinnstillinger. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Søk, skriv regedit, og åpne Registerredigering
 2. Naviger til den følgende banen: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ ActionCenter \ Quick Actions \ All \ SystemSettings_Device_BluetoothQuickAction
 3. I høyre rute høyreklikker du strengen Type og går til Endre
 4. Endre verdidataene fra 0 til 1
 5. Lagre endringene og start datamaskinen på nytt.

konklusjoner

Vel, det var de vanligste feilsøkingsløsninger som kan brukes til å adressere at Bluetooth ikke starter feil i Windows 8 og Windows 8.1. Hvis du ikke kan bruke Bluetooth-tilkoblingen din etter å ha fullført denne veiledningen, ikke nøl med og dele problemet med oss ​​og med våre lesere ved å bruke kommentarfeltet nedenunder; Selvfølgelig hjelper vi deg så snart som mulig.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i mai 2014 og har siden blitt fullstendig oppgradert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.