Løsning: Bluetooth virker ikke i Windows 10

Nyinstallert Windows 10 kan medføre mange problemer for brukerne. En av disse problemene er, som rapportert, problemet med Bluetooth-enheter. Tilsynelatende, etter oppgraderingen, synes Windows 10 ikke engang å gjenkjenne visse Bluetooth-tilbehør.

Her er noen flere eksempler på dette problemet:

 • Bluetooth er ikke tilgjengelig Windows 10 - Hvis Bluetooth ikke er tilgjengelig, ser du sannsynligvis en feilmelding. Bruk denne feilmeldingen for å undersøke problemet ytterligere.
 • Bluetooth kan ikke koble til Windows 10 - Problem med Bluetooth-tilkobling er vanligvis de vanligste Bluetooth-relaterte problemene.
 • Bluetooth forsvunnet Windows 10 - En viss systemfeil kan føre til at Bluetooth helt forsvinner fra Windows 10.
 • Bluetooth ikke oppdager enheter Windows 10 - Selv om alt ser bra ut, er det mulig at Bluetooth-tjenesten ikke engang kan oppdage andre enheter.

Hva gjør du hvis Bluetooth slutter å fungere i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater drivere
 2. Installer Bluetooth-enheten på nytt
 3. Sjekk om Bluetooth-tjenesten kjører
 4. Kjør feilsøkingsprogrammet
 5. Endre strømsparingsalternativer
 6. Prøv en annen USB-port

Løsning: Bluetooth kan ikke koble til i Windows 10

Løsning 1 - Oppdater drivere

Den ene løsningen vil fikse Bluetooth-problemer i Windows 10, og oppdaterer en driver. Det er nok den millionte gangen du har lest om det, men det kan være nyttig. Så hvis du ikke mottok en oppdatering for driveren din gjennom Windows Update, kan du gå til Enhetsbehandling og prøve å laste ned den nyeste driveren for Bluetooth-enheten manuelt.

Hvis du tror du vil være heldigere, kan du også søke etter den kompatible driveren på produsentens nettsted. Slik søker du riktig etter Bluetooth-driveren på internett:

 1. Gå til Enhetsbehandling og høyreklikk på Bluetooth-enheten
 2. Velg Egenskaper og gå til fanen Avansert
 3. Skriv ned nummeret ved siden av Produsent ID
 4. Gå til denne siden og skriv inn produsentens ID
 5. Det vil identifisere produsenten av Bluetooth-tilbehøret ditt, og det vil omdirigere deg til høyre side der du kan laste ned den nyeste driveren

Oppdater drivere automatisk

Hvis du ikke vil ha bryet med å søke etter drivere på egenhånd, kan du bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Selvfølgelig, siden du ikke kan koble til Internett for øyeblikket, vil dette verktøyet ikke være nyttig. Men når du kommer på nettet, vil det hjelpe deg med å holde alle driverne oppdatert, slik at du ikke vil være i denne situasjonen lenger.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Installer Bluetooth-enheten på nytt

Hvis oppdateringen av Bluetooth-enheten din ikke ble gjort, la vi prøve å installere den på nytt. Slik gjør du det:

 1. Gå til Søk, skriv devicemngr, og åpne Enhetsbehandling .
 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn din Bluetooth-enhet, høyreklikk den og trykk Avinstaller .
 3. Windows vil be deg om å bekrefte at du vil avinstallere driveren. Klikk på Avinstaller .
 4. Etter å ha bekreftet og avinstallert tastaturdriveren, start datamaskinen på nytt.
 5. Nå må du besøke produsentens nettsted og kontrollere om det er en ny driver tilgjengelig for Windows 10.

Løsning 3 - Sjekk om Bluetooth-tjenesten kjører

Kanskje din Bluetooth-enhet ikke engang kjører. Åpenbart vil du ikke kunne bruke den da. Så sørg for at den er aktivert:

 1. Gå til Søk, skriv services.msc, og åpne Tjenester.
 2. Finn Bluetooth-støttetjenesten .
 3. Hvis denne tjenesten ikke er aktivert, høyreklikker du den og velger Start . Hvis den er aktivert, høyreklikker du den og velger Start på nytt .
 4. Vent til prosessen er ferdig.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør feilsøkingsprogrammet

Hvis ingen av de tidligere løsningene virket, la oss prøve med Windows 10s innebygde Bluetooth-feilsøkingsverktøy. Slik kjører du det:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Gå over til oppdateringer og sikkerhet > feilsøk.
 3. Velg Bluetooth, og gå til Kjør feilsøkingsprogrammet.

 4. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen og la prosessen være ferdig.
 5. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Endre strømsparing

Selv om det kan virke irrelevant, kan strømsparingsinnstillingene dine faktisk deaktivere Bluetooth-enheten. Så la oss endre disse innstillingene til (forhåpentligvis) gjøre Bluetooth-arbeid på nytt. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn du Bluetooth-tastaturet og dobbeltklikk på det.
 3. Når Egenskaper- vinduet åpnes, navigerer du til Strømstyring og fjerner merket for Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm . Klikk nå på OK for å lagre endringer.

Løsning 6 - Prøv en annen USB-port

Det er en sjanse for at det ikke er noe galt med Bluetooth-enheten din, men med USB-porten. Det kan ikke støtte det perifere, eller det er bare skadet. For å eliminere tvil, prøv ganske enkelt en annen USB-port og se om det gjør noen forskjell.

Det handler om det, vi håper absolutt at minst en av disse løsningene hjalp deg med å løse problemet med Bluetooth. Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, bare gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Redaktørens oppmerksomhet: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i august 2015 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet