Fingeravtrykk virker ikke i Windows 10: Hvordan kan jeg fikse det?

Windows 10 brakte forbedret sikkerhet, og en av disse funksjonene som forbedrer sikkerheten til datamaskinen, er fingeravtrykksskanning. Fingeravtrykk skanning lyder utrolig hvis du har konfidensielle data på datamaskinen din og du ikke vil at noen skal få tilgang til det.

Det ser imidlertid ut til at fingeravtrykkskanning ikke virker for noen brukere på Windows 10, så la oss se hvordan vi kan løse dette problemet.

Ikke å kunne bruke fingeravtrykk kan være en sikkerhetsrisiko, og i denne artikkelen skal vi dekke følgende problemer:

 • Windows 10-fingeravtrykk blokkert - I noen tilfeller er fingeravtrykksleseren din helt uforsvarlig, uansett hvilke handlinger du kan ta for å fikse det. Dette problemet påvirker alle fingeravtrykksmodeller.
 • Windows 10-fingeravtrykksleser fungerer ikke HP, Dell, Lenovo - Ifølge brukerne virker ikke en fingeravtrykksleser på HP, Dell og Lenovo-enheter. Dette problemet er ikke bare relatert til disse merkene, og det kan vises på nesten hvilken som helst PC.
 • Windows Hei fingeravtrykk oppsett virker ikke - Mange brukere rapporterte at Windows Heavy fingeravtrykk oppsett ikke fungerer for dem. Dette kan være et problem, siden du ikke vil kunne bruke fingeravtrykk pålogging i det hele tatt.
 • Fingeravtrykkskanner, leseren virker ikke med Windows 10 - Ifølge brukerne vil fingeravtrykkskanner ikke fungere på PCen. Husk at dette problemet påvirker både innebygd og USB-fingeravtrykk, lesere.
 • Windows 10-fingeravtrykk uten PIN-kode, Hei - Brukere spør ofte om de kan bruke fingeravtrykk uten å sette opp en PIN-kode eller bruke Windows Hello. Dessverre er dette ikke mulig, og den eneste måten å bruke en fingeravtrykk pålogging på er å sette opp en PIN-kode på forhånd.
 • Windows 10 fingeravtrykk gråtonet - Ifølge brukerne, kan fingeravtrykksalternativet noen ganger bli gråtonet. Hvis det er tilfelle, prøv å installere fingeravtrykkleserens drivere og sjekk om det hjelper.
 • Windows Hello er ikke tilgjengelig på denne enheten - Noen ganger kan du få en melding som sier at Windows Hello ikke er tilgjengelig på enheten din. Denne meldingen oppstår vanligvis hvis du ikke har en fingeravtrykksleser, eller hvis den ikke fungerer som den skal.
 • Windows 10 fingeravtrykk påloggingen virker ikke, ikke tilgjengelig, mangler - Brukerne rapporterte ulike problemer med fingeravtrykk, og hvis fingeravtrykkfunksjonen ikke virker eller hvis den mangler, må du prøve noen av våre løsninger.
 • Windows 10-fingeravtrykk sluttet å virke - Få brukere rapporterte at fingeravtrykk sluttet å jobbe på PCen plutselig. Hvis du har det samme problemet, trenger du bare å gjenskape fingeravtrykk, og problemet bør løses.
 • Windows 10 fingeravtrykk og PIN-kode virker ikke - i flere tilfeller rapporterte brukerne at de ikke kan bruke fingeravtrykk eller PIN-innlogging. Hvis det er tilfelle, kan du prøve å gjenopprette PIN-koden og fingeravtrykk og se om det hjelper.

Hva å gjøre hvis fingeravtrykk ikke fungerer i Windows 10

Vanligvis er disse problemene forårsaket av driverens inkompatibilitet, så det er noen ting du kan gjøre:

 1. Rull tilbake drivere / bruk standard drivere
 2. Oppdater driverne
 3. Bytt til lokal konto / opprett en ny konto
 4. Forhindre at PCen slår av USB-enheter
 5. Oppdater HPs supportassistent
 6. Avinstaller fingeravtrykksprogramvare
 7. Fjern fingeravtrykk og oppdatere fingeravtrykkdriveren
 8. Fjern og gjenta PIN-koden din
 9. Oppdater BIOS
 10. Bruk en annen fingeravtrykksleser

Løsning 1 - Rull tilbake drivere / bruk standarddrivere

 1. Åpne Enhetsbehandling ved å høyreklikke på Start-knappen og velge Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn fingeravtrykksdriveren din og dobbeltklikk den for å åpne egenskapene.
 3. Klikk på Rulle tilbake driver- knappen.

Dette installerer den tidligere installerte driveren i stedet for den du bruker for øyeblikket. Noen ganger er det bedre å bruke standard driveren som følger med Windows 10, og å gå tilbake til standard driverne gjør følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn fingeravtrykkskannerdriveren.
 3. Høyreklikk på det og velg Avinstaller enhet .

 4. Sjekk Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk på Avinstaller .

Løsning 2 - Oppdater driverne

Ofte er det bedre å bruke den nyeste driveren som er optimalisert for Windows 10, så sørg for at du besøker fingeravtrykkskannerprodusenten og se etter de nyeste Windows 10-driverne.

Hvis det ikke finnes noen Windows 10-drivere, kan du bare laste ned de nyeste driverne i stedet. Det er også verdt å nevne at eldre drivere faktisk kan fungere bedre enn de siste, så du kan også prøve noen eldre drivere.

Oppdatering av drivere manuelt er risikabelt, så vi anbefaler at du laster ned Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for å gjøre det automatisk. Dermed vil du holde systemet borte fra skade ved å laste ned og installere feil driverversjoner.

Løsning 3 - Bytt til lokal konto / opprett en ny konto

Det siste vi skal prøve, er å bytte til en lokal konto, og hvis dette fortsatt ikke hjelper, kan du til og med opprette en ny Windows-konto. Slik bytter du til en lokal konto, hvis du ikke er sikker:

 1. Gå til Innstillinger og klikk på Konto- ikonet.
 2. I kontoen din, klikk på Logg inn med en lokal konto i stedet .

 3. Du blir bedt om å angi det nåværende passordet. Klikk nå på Neste .

 4. Angi brukernavn, passord for din lokale konto. Etter å ha gjort det, klikk på Neste .

 5. Klikk nå på Logg ut og avslutt .

I tillegg kan du prøve å opprette en ny konto og sette opp fingeravtrykkskanneren for den. Deretter sletter du bare den nye kontoen og bytter tilbake til den gamle.

Løsning 4 - Forhindre at PCen slår av USB-enheter

Hvis du bruker en USB-fingeravtrykksleser, kan du kanskje løse dette problemet ved å forhindre at datamaskinen slår av USB-enheter. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Gå til Universal Serial Bus Controller-delen og dobbeltklikk USB Root Hub .

 3. Naviger til kategorien Strømstyring . Merk av for Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm . Klikk på OK for å lagre endringer.

 4. Gjenta disse trinnene for alle USB Root Hub- enheter du har på PCen.

Etter at du har gjort det, må fingeravtrykksleseren begynne å fungere igjen. Hvis enheten har en innebygd fingeravtrykksleser, vil du kanskje gjenta de samme trinnene for det og forhindre at datamaskinen slår av den.

Løsning 5 - Oppdater HP Support Assistant

Hvis fingeravtrykk ikke virker i Windows 10, kan problemet være HP Support Assistant- programmet. Hvis du har denne applikasjonen på PCen, må du oppdatere den til den nyeste versjonen.

Du kan bare gjøre det ved å kjøre programmet og velge oppdateringsalternativet, eller du kan laste ned den nyeste versjonen fra HPs nettside. Når programmet er oppdatert, start datamaskinen på nytt og fingeravtrykksleseren begynner å jobbe igjen.

Husk at denne løsningen bare fungerer hvis du bruker en HP-enhet. Hvis du har en PC fra et annet merke, og du ikke har HP Support Assistant på PCen, gjelder denne løsningen ikke for deg.

Løsning 6 - Avinstaller fingeravtrykksprogramvare

Ifølge brukerne, hvis fingeravtrykk ikke virker i Windows 10, kan du kanskje løse problemet ved å avinstallere fingeravtrykksprogramvaren. For å gjøre det, følg disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Innstillinger-appen vil nå vises. Naviger til Apps- delen.

 3. Finn fingeravtrykksleserprogramvaren på listen og velg den. Klikk nå på Avinstaller- knappen.

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonsprosessen.

Etter fjerning av fingeravtrykksprogramvaren må du fjerne fingeravtrykksdriveren fra PCen. Vi forklarte i detalj hvordan du gjør det i løsning 1, så sørg for å sjekke det ut for detaljerte instruksjoner.

Etter å ha avinstallert fingeravtrykk driver og programvare, start datamaskinen på nytt. Windows 10 vil nå installere standard driveren og problemet bør løses.

Løsning 7 - Fjern fingeravtrykk og oppdater fingeravtrykkdriveren

Hvis fingeravtrykk ikke fungerer i Windows 10, kan du løse problemet ved å fjerne fingeravtrykkene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Kontoer- delen.

 2. Velg Innloggingsalternativer fra menyen til venstre. I høyre rute går du til Windows Hello- delen og klikker på Fjern- knappen under Fingeravtrykk .

Etter fjerning av fingeravtrykk må du fjerne fingeravtrykkdriveren. For å se hvordan du gjør det, kontroller du løsning 1 . Nå må du laste ned og installere den nyeste driveren for fingeravtrykksleseren din. Til slutt må du registrere to nye fingeravtrykk. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gå til Innstillinger-app> Kontoer> Påloggingsalternativer.
 2. Pass på at du har en PIN-kode satt opp. Hvis ikke, konfigurer PIN-koden din nå.
 3. Gå til Windows Hello- delen i høyre rute og klikk på " Set up" -knappen.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å sette opp fingeravtrykk.
 5. Etter at du har lagt til et fingeravtrykk, gå til Windows Hello- delen og klikk på Legg til en annen knapp.
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å legge til et annet fingeravtrykk.

Etter dette må fingeravtrykkleseren begynne å fungere.

Løsning 8 - Fjern og gjenta PIN-koden

Flere brukere rapporterte at fingeravtrykk ikke fungerer i Windows 10 på grunn av deres PIN-kode. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å bare fjerne PIN-koden din. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne innstillinger-appen og gå til Kontoer> Innloggingsalternativer . I PIN- delen klikker du på Fjern- knappen.

 2. Klikk på knappen Fjern igjen for å bekrefte.
 3. Du blir bedt om å skrive inn ditt Microsoft-kontopassord. Skriv inn passordet og klikk på OK .

Nå må du bare legge til PIN-koden din igjen. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til Logg inn alternativer og klikk på Legg til knapp i PIN- delen.

 2. Skriv inn passordet ditt og klikk på Logg inn- knappen.

 3. Skriv inn ønsket PIN-kode i to inntastingsfelter og klikk på OK .

Etter at du har gjenskapt PIN-koden, bør problemet løses helt, og du kan bruke fingeravtrykk på nytt.

Løsning 9 - Oppdater BIOS

Hvis fingeravtrykk ikke fungerer i Windows 10, kan problemet være BIOS. Hvis enheten har en innebygd fingeravtrykksleser, kan du kanskje løse dette problemet ved å oppdatere BIOS. BIOS-oppdatering er en avansert prosedyre, og hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake uopprettelig skade på PCen. Vi skrev en kort veiledning om hvordan du blinker BIOS, så sørg for å sjekke det ut.

I tillegg til å oppdatere BIOS, anbefaler mange brukere å også oppdatere dine brikkesettdrivere.

Løsning 10 - Bruk en annen fingeravtrykksleser

Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å bruke en annen fingeravtrykksleser. I sjeldne tilfeller kan fingeravtrykksleseren din kanskje ikke være kompatibel med datamaskinens maskinvarekonfigurasjon eller operativsystem.

Derfor må du kontrollere at enheten er kompatibel med maskinen din før du kjøper en ny fingeravtrykksleser. Vi anbefaler at du får Kensington VeriMark USB fingeravtrykksnøkkel, en liten fingeravtrykksleser som er fullt kompatibel med Windows. Du kan kjøpe den fra Amazon .

Hvis du har andre Windows 10-relaterte problemer, kan du sjekke om løsningen i Windows 10 Fix-delen.