Har du Bluetooth på din PC? Slik kan du sjekke

Bluetooth kan være ganske nyttig, og mange PCer leveres med innebygd Bluetooth-støtte. Noen ganger kan brukerne ikke engang være klar over at enheten har Bluetooth, og i denne artikkelen viser vi deg hvordan du skal kontrollere om PCen har innebygd Bluetooth-støtte.

Bluetooth er en trådløs teknologi protokoll for tilkobling av en PC med eksterne eksterne enheter og enheter. Så det er i utgangspunktet en protokoll som lar deg koble til en stasjonær eller bærbar PC med Bluetooth-enheter uten kabler. Selvfølgelig kan du fortsatt koble enhetene med kabler; men hvis din Windows 10-PC har Bluetooth-støtte, kan du konfigurere en trådløs tilkobling for dem i stedet. Hvis du oppgraderte en Windows 7-bærbar datamaskin eller et skrivebord til Windows 10, støtter det kanskje ikke Bluetooth; og det er slik du kan sjekke om det er tilfelle.

Har datamaskinen min Bluetooth? Du kan finne ut av disse løsningene

 1. Kontroller Enhetsbehandling
 2. Kontroller kontrollpanelet
 3. Sjekk appen Innstillinger

Løsning 1 - Kontroller Enhetsbehandling

Den enkleste måten å sjekke om Bluetooth-støtte, er å bruke Enhetsbehandling. For å sjekke om PCen din har Bluetooth, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Først trykker du på Win-tasten + X for å åpne Win + X-menyen.
 2. Velg Enhetsbehandling på den menyen for å åpne vinduet som vises i bildet direkte nedenfor.

 3. Det du trenger å se etter på vinduet, er en Bluetooth-radiokategori. Det bør være oppført et sted nærmere toppen av vinduet.
 4. Hvis du ikke finner Bluetooth-radioer, klikker du Nettverksadaptere i Enhetsbehandling-vinduet. Bluetooth-radioer kan bli oppført der i stedet.

Løsning 2 - Kontroller kontrollpanelet

En annen metode du kan bruke t Kontroller om enheten din har Bluetooth, er å lete etter Bluetooth i Kontrollpanel. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Kontrollpanel .
 2. Deretter velger du Nettverks- og delingssenter på kontrollpanelet.
 3. Nå bør du klikke på Endre adapterinnstillinger for å åpne nettverksforbindelser nedenfor.

Du bør finne en Bluetooth-nettverkstilkobling der. Hvis du ikke finner den som er oppført der, har ikke den bærbare datamaskinen eller skrivebordet Bluetooth.

Løsning 3 - Sjekk appen Innstillinger

Hvis du ikke er fan av Kontrollpanel, bør du vite at du kan sjekke Bluetooth-tilgjengelighet fra Innstillinger-appen på PCen. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. En annen måte å sjekke Bluetooth-innstillinger på er å åpne Innstillinger-appen i Windows 10. Klikk Start-menyknappen og velg Innstillinger .
 2. Klikk på Enheter for å åpne vinduet under.

 3. Hvis du har Bluetooth, bør du kunne velge Bluetooth > Flere Bluetooth- alternativer .

De som ikke har Bluetooth, kan fortsatt legge den til på skrivebordet eller den bærbare datamaskinen med en Kinivo BTD-400 USB-dongle. Du kan koble det til et USB-spor på skrivebordet eller datamaskinen. Windows 10 og 8 skal allerede omfatte de nødvendige Broadcom Bluetooth-driverne. Du må imidlertid manuelt laste ned og installere driverne for tidligere Windows-plattformer fra produsentens nettsteder. Deretter kan du legge til enheter ved å klikke på et Bluetooth-systemstatusfeltikon.

Så det er hvordan du sjekker om din Windows-PC har Bluetooth-radio. Bluetooth-enheter er mye mer fleksible, så det er verdt å investere i en USB-dongle.