CONFIG LIST FAILED feil på Windows-PCer [FULL FIX]

Selv om datafeil er relativt vanlige og ufarlige, kan visse feil som CONFIG LIST FAILED BSoD-feil være et stort problem på Windows 10. Disse typer feil kan være ganske plagsomme, derfor er det viktig at du vet hvordan du kan fikse dem.

Slik fikser du CONFIG LIST FAILED BSoD-feil

 1. Hold Windows 10 oppdatert
 2. Oppdater driverne
 3. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 4. Kjør SFC-skanningen
 5. Kjør DISM
 6. Kjør chkdsk
 7. Avinstaller problematisk programvare
 8. Endre harddiskmodus fra AHCI til ATA
 9. Kjør Automatisk Reparasjon / Tilbakestill Windows 10
 10. Sjekk maskinvaren din

Fremgangsmåte for å fikse CONFIG LIST FAILED feil

Løsning 1 - Hold Windows 10 oppdatert

Blue Screen of Death-feil kan skyldes feil maskinvare, eller en bestemt programvare som ikke er fullt kompatibel med Windows 10, derfor kan det være vanskelig å finne og fikse årsaken til CONFIG LIST FAILED-feilen.

For å unngå å få BSoD-feil, er det viktig å laste ned og installere nyeste Windows 10-oppdateringer. Ved å bruke Windows Update, laster du ned de nyeste sikkerhetsoppdateringene, og mange av disse oppdateringene vil også fikse ulike maskinvare- og programvareproblemer. Ved å installere de nyeste oppdateringene, sørger du for at datamaskinen er stabil og sikker fra BSoD-feil.

Løsning 2 - Oppdater driverne

Drivere er en integrert del av alle operativsystemer, siden de tillater at PCen gjenkjenner og bruker maskinvaren. Hvis en bestemt driver ikke er kompatibel med Windows 10, vil du støte på en BSoD-feil, som CONFIG LIST FAILED, og ​​datamaskinen din vil krasje.

Heldigvis er oppdatering av drivere ganske enkelt, og for å gjøre det, trenger du bare å besøke maskinvareprodusentens nettsted, finne enheten og laste ned de nyeste driverne for den. Husk at for å fikse CONFIG LIST FAILED feil må du oppdatere alle hovedkomponentene.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 3 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve, kjører Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan brukes til å håndtere alle slags forskjellige problemer, inkludert BSOD-problemer. Så det kan også løse feilen CONFIG LIST FAILED

Slik kjører du Windows 10s BSOD feilsøking:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Gå til Feilsøking.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen.

Løsning 4 - Kjør SFC-skanningen

Et annet feilsøkingsverktøy vi skal prøve her, er SFC-skanningen. Systemfilkontrolleren er et kommandolinjeverktøy som i utgangspunktet skanner gjennom systemet som søker etter potensielle problemer. Hvis en ødelagt systemfil er et problem, vil dette verktøyet automatisk reparere det, og problemet vil bli løst.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det er lengre).
 4. Hvis verktøyet finner en skadet systemfil, repareres den automatisk.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kjør DISM

Og det tredje feilsøkingsverktøyet vi skal prøve er DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM) er et verktøy som re-distribuerer systembildet, og løser potensielle problemer underveis. Så det kan også være nyttig når du adresserer CONFIG_LIST_FAILED-feilen.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Kjør chkdsk

BSoD-feil kan skyldes ødelagte filer på harddisken din, og for å løse dette problemet anbefales det å kjøre chkdsk scan. For å kjøre en chkdsk-skanning, må du gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt begynner å skrive inn chkdsk / f / r C: og trykk Enter .

  For å løse dette problemet må du skanne alle partisjoner på harddisken, så vær sikker på at du erstatter C med tilsvarende bokstav. Det er verdt å nevne at du ikke vil kunne skanne C-stasjon mens du er i Windows, derfor må du starte datamaskinen på nytt for å kunne skanne den.

Hvis du ikke får tilgang til Windows 10 på grunn av CONFIG LIST FAILED-feil, kan du kjøre chkdsk ved å følge disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Gjenta dette trinnet noen ganger for å starte automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Kommandoprompt.
 3. Når Kommandoprompt begynner å skrive inn chkdsk / f / r C:. Husk å gjenta chkdsk-skanning for alle harddiskpartisjoner ved å erstatte C med riktig bokstav.
 4. Når du er ferdig, lukk Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Avinstaller problematisk programvare

Visse programmer kan føre til at CONFIG_LIST_FAILED-feilen vises, og for å fikse det, må du finne og fjerne den problematiske programvaren. Hvis du nylig har installert eller oppdatert ny programvare, må du fjerne den og kontrollere om det løser problemet.

En annen vanlig årsak til BSoD-feil kan være ditt antivirusprogram. Det anbefales derfor å fjerne eventuelle tredjeparts antivirusprogrammer og bare forlate Windows Defender. Det er verdt å nevne at når du avinstallerer et antivirusprogram, kan det noen ganger forlate bestemte filer og registeroppføringer, og det er viktig å fjerne dem også.

Mange antivirusbedrifter har dedikerte avinstalleringsverktøy for programvaren deres, så sørg for å laste ned et av disse verktøyene og bruk det for å fjerne antivirusprogrammet helt.

Løsning 8 - Endre harddiskmodus fra AHCI til ATA

Ifølge brukerne kan CONFIG LIST FAILED vises hvis harddiskmodusen er satt til AHCI, og for å fikse denne feilen må du skrive inn BIOS og endre den. For å skrive inn BIOS, gjør følgende:

 1. Mens datamaskinen starter, fortsett å trykke F2 eller Del . Det kan være en annen F-nøkkel på datamaskinen din, så du må gjenta denne prosessen et par ganger til du finner den riktige nøkkelen.
 2. Når du går inn i BIOS, må du finne harddiskinnstillinger og endre harddiskmodus fra AHCI til ATA . Siden alle versjoner av BIOS er forskjellige, anbefaler vi deg å sjekke hovedkorthåndboken din og se hvordan du finner og endrer denne innstillingen.
 3. Når du er ferdig, lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Løsning 9 - Kjør automatisk reparasjon / tilbakestill Windows 10

Hvis problemet fortsatt varer, kan det hende du vil utføre automatisk reparasjon. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger mens den starter opp. Dette bør starte automatisk reparasjonsprosess.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Automatisk reparasjon .
 3. Nå trenger du bare å velge brukernavn og angi passordet ditt, og Windows 10 vil prøve å reparere seg selv.

Hvis Automatisk reparasjon ikke løser problemet, kan det hende du må utføre Windows 10-tilbakestilling. Ved å utføre Windows 10 tilbakestilling sletter du alle filer fra C-stasjonen, så vær sikker på å sikkerhetskopiere dem. Når du har opprettet sikkerhetskopien din, gjør du følgende:

 1. Start Automatisk reparasjon ved å starte datamaskinen på nytt noen ganger.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen . Du må kanskje installere Windows 10-installasjonsmedier for å fullføre denne prosedyren, og du kan enkelt opprette en fra en hvilken som helst USB-minnepinne.
 3. Velg Fjern alt> Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine .
 4. Klikk på Tilbakestill- knappen og følg instruksjonene.

Når tilbakestillingsprosessen er fullført, har du en nyinstallert Windows 10 uten noen programmer som kan forårsake BSoD-feilen. Hvis problemet fortsatt varer, betyr det at det er forårsaket av maskinvaren din.

Løsning 10 - Sjekk maskinvaren din

Relativt vanlig årsak til CONFIG LIST FAILED BSoD-feil kan være maskinvaren din, så vær sikker på at maskinvaren fungerer som den skal. Mest vanlige årsaken kan være RAM, men nesten alle viktige komponenter kan føre til at denne feilen vises. I tillegg, hvis du nylig installerte ny maskinvare, må du fjerne den eller erstatte den, siden den kanskje ikke er fullt kompatibel med PCen din.

Men hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

KONFIG LISTE FAILED BSoD-feil kan være problematisk, men brukerne rapporterte at de klarte å fikse feilen ved å oppdatere driverne eller ved å endre harddiskmodus. Hvis disse løsningene ikke virker for deg, kan du prøve å prøve andre løsninger fra denne artikkelen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.