Sjekk ut disse Windows 95-emulatorene på Windows 10

Windows vi kjenner og elsker i dag skylder mye for Windows 95. Windows 95 forvandlet serien med innføring av en oppgavelinje, varslingsområde og den legendariske Start-menyen. Ikke lenger var Windows bare et datterselskap tillegg til DOS; for første gang var det en fullstendig erstatning for en stadig mer antatt kommandolinjeplattform.

Selv om det er mange emulatorer som kjører DOS-programvare, forblir Windows 95 en opphavsrettslig beskyttet plattform. Følgelig er det ingen emulatorer du kan installere på Windows 10 for å kjøre '90-spill. Men det betyr ikke at det ikke er noen Windows 95-emulatorer i det hele tatt. Sjekk ut de få nettstedene som inkluderer emulatorer som gjenoppretter operativsystemet i all sin herlighet.

Windows 95 i nettleseren din

Sjekk ut Windows 95 i nettleseren din med en emulator som kan kjøre Windows 95 i en annen fane. Programmøren bak nettstedet utviklet emulatoren i stor grad for nostalgiens skyld mer enn noe annet. Utvikleren innrømmer likevel at emulatoren kan eller ikke bryter loven om opphavsrett.

  1. Klikk her for å åpne Windows 95 i nettleserens nettsted som vises i øyeblikksbildet rett under. Deretter trykker du på Start Windows 95- knappen på siden.

  2. Trykk på OK- knappen i popup-vinduet som åpnes for å starte emulatoren. Det bør ikke ta lenger enn 10 minutter før emulatoren åpnes som i stillbildet under.

  3. Når emulatoren har lastet, lukk eventuelle bakgrunnsfaner i nettleseren din. Dette vil redusere forsinkelsen og sikre at emulatoren kjører på sitt raskeste.
  4. Klikk deretter på emulatorens displayboks for å flytte musemarkøren i Windows 95. Du kan trykke på Esc for å gjenopprette den opprinnelige markøren.
  5. Emulatoren har også en fullskjermmodus som du kan åpne ved å trykke på Fullscreen- knappen øverst til høyre.
  6. Nå kan du ha det gøy i emulatoren ved å klikke på Start- knappen og velge Programmer > Tilbehør > Spill for å åpne undermenyen i stillbildet nedenfor. Velg for å åpne Solitaire, Hearts (som ikke er inkludert i Windows 10), Minesweeper eller Freecell i Win 95.

  7. Sjekk ut plattformens Media Player ved å klikke Start > Programmer > Tilbehør > Multimedia > Media Player. Det vil åpne standardmediaspiller som vises i bildet nedenfor.

  8. Klikk Fil > Åpne i Media Player-vinduet. Deretter kan du velge noen lydklipp til avspilling i Media Player.
  9. Du kan tilpasse skrivebordet ved å høyreklikke på det og velge Egenskaper . Det åpner vinduet Visningsegenskaper der du kan velge alternative bakgrunnsbilder.

The Play DOS Games Online Emulator

Spill DOS Games Online inkluderer i hovedsak DOS-spill å spille i nettlesere. Nettstedet har imidlertid også sin egen Windows 95-emulator som er den samme som den på Windows 95 i webleseren din. Klikk her for å åpne emulatorens nettside.

Klikk på emulatorens display for å starte Windows 95. Det tar ikke lang tid før denne kommer til å gå. Klikk på innsiden av skjermen for å flytte markøren i Windows 95-emulatoren. Du kan også trykke på en fullskjerm- knapp for å utvide emulatoren i nettleseren.

Disse er to nettleseremulatorer som gir et fascinerende glimt på Windows 95. De inkluderer det meste av tilbehør, systemverktøy og tilpasningsinnstillinger fra det opprinnelige operativsystemet, så ha det bra å gå ned minnevei.