Kan ikke koble til VPN på PC

Hvis du ikke kan aktivere VPN på PCen, følger du feilsøkingstrinnene som er oppført i denne artikkelen for å fikse dette problemet. De fleste VPN-tilkoblingsfeil utløses av ulike elementer som hindrer at PCen kobles til VPN-servere.

I denne feilsøkingsguiden kommer vi til å liste de vanligste faktorene som blokkerer VPN-tilkoblinger, og vi vil også vise deg hvordan du eliminerer dem.

Slik løser du problemer med VPN-tilkobling

Løsning 1 - Start datamaskinen / modemet på nytt

Noen ganger kan en enkel handling som å starte PC eller modem på nytt, gjøre underverk. Hvis du holder enhetene dine tilkoblet for dager på slutten, kan systemressurser løpe lavt. Start PCen, ruteren og modemet på nytt, og prøv å aktivere VPN-tilkoblingen igjen for å se om dette løser problemet.

Sørg også for at ruteren din støtter VPN. Du kan gå til produsentens nettsted for å sjekke denne informasjonen. Ikke glem å logge deg ut av VPN-kontoen din og deretter logge på igjen.

Løsning 2 - Oppdater ruteren

Hvis du ikke har oppdatert ruteren / modemet på lang tid, kan dette forklare hvorfor systemet ikke støtter VPN-tilkoblinger. Installer de nyeste fastvareoppdateringene som er tilgjengelige for modemet ditt, start enheten på nytt og prøv å koble til VPN-nettverket på nytt.

Oppdatering av fastvaren din er en avansert prosedyre. Hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake permanent skade på ruteren, derfor bruk ekstra forsiktighet. Installer nå TweakBit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen.

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 3 - Bytt port / tilkobling

VPN-tilkoblingen er kanskje ikke tilgjengelig på grunn av portproblemer. Som et resultat, gå til VPNs innstillingsside og sett tilkoblingen til en annen port.

Løsning 4 - Deaktiver antivirus / brannmur

Noen ganger kan antivirusprogramvare eller brannmurer hindre deg i å aktivere VPN. Deaktiver disse verktøyene midlertidig og slå på VPN-en din. Hvis dette virker, betyr dette at antivirus / brannmur er i konflikt med VPN-tilkoblingen din.

I så fall legger du til VPN-en i listen over unntak, og du kan bruke den med antivirus / brannmur som kjører på PCen.

Du kan glemme feilen ved å installere Cyberghost (77% flash-salg), en svært pålitelig VPN som fungerer feilfritt. Sammen med gode funksjoner har den et flott støttesystem og allsidige planer.

Løsning 5 - Avinstaller nettverkskort

  1. Gå til Start> skriv inn «Enhetsbehandling»> dobbeltklikk på det første resultatet
  2. Gå til Nettverksadaptere> utvide utvalget
  3. Velg Avinstaller WAN Miniport (IP), WAN Miniport (IPv6) og WAN Miniport (PPTP).

  4. Skann deretter etter endringer i maskinvaren> Adapterne du avinstallerer, skal komme tilbake
  5. Prøv å aktivere VPN-tilkoblingen din på nytt.

Løsning 6 - Start DHCP-klienten på nytt

  1. Lukk nettleseren din
  2. Gå til Start> skriv inn 'tjenester'> dobbeltklikk på det første resultatet
  3. Finn DHCP-klienten> høyreklikk den> velg Start på nytt

  4. Koble til VPN på nytt> start nettleseren og kontroller tilkoblingen.

Løsning 7 - Endre VPN-typen til PPTP / SSTP

Noen brukere rapporterte at de klarte å fikse VPN-tilkoblingsproblemene de opplevde etter å ha endret VPN-typen fra automatisk til PPTP eller SSTP. Prøv denne løsningen og se om det fungerer for deg også.

Løsning 8 - Avinstaller VPN

Hvis ingen av løsningene som er nevnt ovenfor, hjalp deg, prøv å avinstallere og installere VPN-programvaren på nytt.

Vi håper at en av løsningene som er oppført i denne artikkelen, hjalp deg med å gjenopprette VPN-tilkoblingen din. Som alltid, hvis du har kommet over andre løsninger for å fikse dette problemet, kan du hjelpe Windows-fellesskapet ved å oppgi feilsøkingstrinnene i kommentarseksjonen nedenfor.