Antivirus blokkerer datakamera: Hvordan løser dette problemet for godt

Prøver du å bruke datamaskinens webkamera (eller en ekstern kameraenhet), men appen kan ikke lanseres? Hvis webkamera / kameraprogramvare ikke kjører riktig og du ikke kan nyte funksjonaliteten, ikke bekymre deg da det er noen få løsninger som kan spare dagen.

Vanligvis, når webkameraet ikke virker, bør du oppdatere / installere drivere, oppdatere Windows 10-systemet (hvis en systemoppdatering venter på godkjenning, kan enkelte innebygde funksjoner ikke kjøres korrekt) eller fjerne en bestemt Windows-oppdatering hvis kameraet sluttet å kjøre etter at en ny Windows 10-oppdatering ble brukt. I de fleste situasjoner bør disse generelle løsningene derfor rette opp programvareproblemer som er relatert til webkameraet, eller med en ekstern kameraprogram.

Men hvis kameraet fortsatt ikke er tilgjengelig, kan svaret på problemet være innenfor sikkerhetsløsningen som brukes på Windows 10-systemet. Ja, det er riktig; antivirusprogramvaren kan blokkere webkameraet, situasjonen der du ikke kan få tilgang til det. Uansett, bruk feilsøkingstrinnene nedenfor og lær hvordan du fjerner blokkering av kameraprogrammet fra antivirusprogrammet ditt.

Slik løser du problemer med antivirusblokkerende kamera

Det første du må gjøre er å midlertidig deaktivere antivirusprogramvaren. Prøv deretter å bruke kameraet. Hvis alt fungerer uten problemer, betyr det at antivirusprogrammet blokkerte kameraprogrammet, så du må legge til en ny ekskludering i antivirusprogrammet (for selve webkameraappa eller for appene som prøver å få tilgang til webkameraet ditt). Slik gjør du disse prosessene for de mest populære antivirusprogrammene som er tilgjengelige for Windows 10-systemet.

1. Bitdefender

Bitdefender er forhåndsinstallert med en innebygd funksjon designet for å sikre kameraprogrammet ditt. Og denne funksjonen kan konfigureres slik at du kan bestemme hvilke apper som kan bruke den og som ikke kan. Derfra skal du også kunne aktivere eller blokkere kamerapappen:

 1. Åpne hovedbitdefender-brukergrensesnittet.
 2. Klikk på Personvern- ikonet - plassert på venstre side av hovedvinduet.
 3. Deretter velger du Visningsfunksjoner .
 4. Der skal du kunne få tilgang til Webcam Protection på / av-bryteren.
 5. Ytterligere tilpasninger mot webkameraet kan påbegynnes ved å klikke på Innstillinger-menyen plassert nederst til høyre på hovedkameraet Webcam Protection.
 6. Ikke glem at du også kan legge til visse unntak i Bitdefender: Fra hovedvinduet i Bitdefender klikker du på kategorien Beskyttelse, naviger til Vis moduler og klikker på Innstillinger- ikonet. følg deretter på skjermopplysningene og legg til en ny utestenging for kameraappen din.
 7. Hvis du prøver å bruke et eksternt kamera som er koblet via nettverket ditt, følger du: Klikk på Vis moduler, klikk på Brannmur, og velg deretter Adaptere ; til slutt klikker du på Nettverks unntak og legger til IP-adressen til kameraet du vil legge til i unntakslisten.

2. Kaspersky

Lignende med Bitdefender, vil Kaspersky automatisk blokkere visse programmer og programvare fra å få tilgang til kameraet ditt. Selv om dette er bra, da det kan beskytte identiteten din, kan du i enkelte situasjoner kanskje legge til ekskludering for et bestemt verktøy eller for selve webkameraappa:

 1. Åpne Kaspersky brukergrensesnitt.
 2. Gå til Innstillinger og klikk på Tilleggsdelen .
 3. Fra høyre ramme velger du Trusler og ekskluderinger .
 4. Deretter klikker du koblingen Konfigurer utelukkelsesregler .
 5. Følg nå på skjermen og fortsett ekskluderingsprosessen.

LES OGSÅ: 6 beste antivirusprogramvare for utdanning

3. Avast

 1. Åpne Avast-programmet.
 2. Gå til Grunnleggende innstillinger og klikk på Feilsøking fra venstre panel i hovedvinduet.
 3. Fra menyen Feilsøking får du tilgang til Web-delen og velger feltet Ignorerte adresser .
 4. Angi IP-adressen til kameraet ditt.
 5. Lagre endringene dine.
 6. For deg webkamera kan du legge til et unntak ved å følge trinnene som er tilgjengelige under Global Exclusions.

4. Windows Defender

 1. Åpne Windows Defender.
 2. Velg Virus og trusselbeskyttelse .
 3. Gå til Innstillinger for virus og trusselbeskyttelse, og klikk på Legg til eller fjern unntak .
 4. Fullfør de nødvendige skjemaene og lagre endringene dine.

Siste tanker

Retningslinjene som er beskrevet ovenfor, bør hjelpe deg med å legge til ekskluderinger for webkameraet eller kameraprogrammet. Selvfølgelig kan lignende tiltak også brukes for andre antivirusprogrammer. Ikke glem at det første du må gjøre når du merker at kameraet / webkameraet ikke kjører eller ikke kan nås, er å installere de tilknyttede driverne på nytt.

Hvis visse feil mottas, ikke nøl med og dele alle disse detaljene med oss. Basert på den angitte informasjonen, vil vi prøve å finne de riktige feilsøkingsmetoder for deg og din Windows 10-enhet.