8 beste OCR-programvare for Windows 10

Selv om alt går digital i denne digitale perioden, har du kanskje lagt merke til at papiret ikke har gått vekk. Vi har fremdeles stabler med utskrifter, bøker, regninger, fakturaer, avis og annet papir som vi må håndtere daglig.

Så hvordan kan tekstdokumenter holde tritt med dagens teknologiske endringer?

Dette er hvor optisk tegngjenkjenning (OCR) kommer inn. OCR-programvare gjør det mulig å digitalisere de trykte eller håndskrevne dokumentene ved å gjøre det redigerbart av tekstbehandlingsprogrammer.

Optisk tegngjenkjenning (OCR) er et program som kan konvertere skannede, trykte eller håndskrevne bildefiler til et maskinlesbart tekstformat.

Kanskje du har en bok eller kvittering som du skrev eller skrevet for mange år siden, og du vil ha den satt i et digitalt format, men du vil ikke skrive det på nytt. OCR kan være veldig nyttig i et slikt tilfelle.

Vi kan også bruke denne fantastiske teknologien til å nøyaktig utvinne tekst fra bilder, konvertere et trykt bord til Excel-regneark eller en gammel bok i en PDF med søkbare tekster under sidebildene. I denne artikkelen vil vi introdusere deg den beste gratis og betalte OCR-programvaren på markedet.

 • Relatert: Beste tekst til taleprogrammer for Windows 10-enheten

Hvordan velge hvilken OCR-programvare som skal lastes ned?

Dette er hovedspørsmålet du kanskje har før du laster ned en OCR. Vi hjelper deg med å velge ved å svare på mer spesifikke spørsmål:

 • Støtter det flere filformater?
 • Har OCR-programvaren språkgjenkjenning?
 • Kan du bruke et OCR-verktøy online?
 • Gjenkjenner den teksten fra bildefiler?
Vurdering (1 til 5) Gratis / betaltFlerspråklig anerkjennelse Desktop / OnlineStøtte 24/7
Read5Betalt (har prøveversjon)JaDesktopNei
ABBYY Fine Reader 144betaltJaDesktopJa (telefon)
Microsoft One Note3, 5GratisJaDesktopJa
Enkel OCR3GratisJaDesktopNei
Gratis OCR3GratisNeipå nettNei
Boxoft Free OCR3, 5GratisNeiDesktopNei
Topp OCR3betaltNeiDesktopNei
ABBYY Fine Reader Online4GratisNeipå nettNei

Beste gratis og betalte OCR-programvare i markedet

1

Readiris 17 (anbefalt)

Readiris 17 er den nyeste versjonen av denne OCR-programvaren med høy ytelse. Den leveres med et nytt grensesnitt, ny gjenkjenningsmotor og raskere dokumentbehandling. Du kan enkelt konvertere til mange forskjellige formater, inkludert lydfiler takket være den verbale anerkjennelsen.

Readiris er en av de ekstremt kraftige OCR-programmene som krever mindre innsats for å komme i gang. Selv om det er et betalt program, får du det du betaler for. Readiris støtter de fleste filformater og leveres med andre attraktive funksjoner som forenkler konverteringsprosessen.

For eksempel kan bilder hentes fra tilkoblede enheter som skannere, og programmet lar deg også justere behandlingsparametere som DPI-justeringer.

Når behandlingen er fullført, bestemmer Readiris tekstseksjonene eller sonene og lar deg pakke ut tekster fra en bestemt sone eller fra hele filen.

Readiris har en sjelden skybesparende funksjon som gjør at brukerne kan lagre den ekstraherte teksten til forskjellige skylagertjenester som Google Disk, OneDrive, Dropbox og andre.

Den har også mange tekstredigerings- og behandlingsfunksjoner, slik at brukerne selv kan skanne strekkoder. Abonnementet starter fra $ 99 og det er en 10-dagers gratis prøveperiode tilgjengelig.

Best kvalitet valg Readiris
 • Nøyaktig gjenoppretting av tekster i alle typer filer
 • Mange forskjellige konverteringsutdataformater
 • Lag enkelt, endre, signere og annotere PDF-ene dine
Last ned nå Readiris Free
2

ABBYY FineReader 14 (antydet)

ABBYY FineReader 14 er den kraftigste OCR-programvaren på markedet, og er det beste verktøyet for alle som trenger rask og nøyaktig tekstgjenkjenning.

Denne OCR håndterer høyt volum arbeid perfekt og leveres med avanserte korreksjonsverktøy for de vanskelige oppgavene.

Det ypperlige verifikasjonsverktøyet retter enkelt opp tvilsomme avlesninger ved å gjøre en fin sammenligning mellom OCR-teksten og originalen.

ABBYY Finereader 14 gjør mer enn du forventer fra en OCR. Er det den 500 siders gamle boken du vil konvertere til søkbar PDF? ABBYY vil håndtere det med stor presisjon.

ABBYY vil trekke ut de mest nøyaktige teksten fra bildene som finnes på nettet.

I tillegg kan det konvertere et skannet dokument til HTML eller til ePub-formatet som brukes av e-lesere. Den betalte versjonen starter fra $ 199 og det er en 30-dagers gratis prøveperiode.

 • Last ned nå ABBYY FineReader 14 Standard
3

Microsoft OneNote (Free)

Microsoft OneNote kan også brukes som en OCR til tross for funksjonaliteten som notatbehandler. Det er et alternativ kalt "Kopier tekst fra bilde" som lar deg trekke ut tekst fra bilder.

Dens enkelhet er det som gjør det unikt; bare sett inn bildet til OneNote, deretter høyreklikk på bildet og velg "Kopier tekst fra bilde" og OneNote vil gjøre resten. Det sparer teksten til et utklippstavle, og du kan derfor lime inn teksten i Microsoft Word eller et annet program du ønsker.

Det støtter imidlertid ikke tabeller og kolonner.

 • Få Microsoft OneNote
4

Enkel OCR (Gratis)

Enkel OCR er et hendig verktøy du kan bruke til å konvertere dine utskriftskopier til redigerbare tekstfiler.

Hvis du har mange håndskrevne dokumenter, og du vil konvertere dem til redigerbare tekstfiler, vil Simple OCR være ditt beste alternativ.

Håndskrevet utvinning har imidlertid begrensninger og tilbys kun som 14 dager gratis prøveversjon. Maskinutskrift er gratis og har ingen begrensninger.

Det er en innebygget stavekontroll som du kan bruke til å sjekke for uoverensstemmelser i den konverterte teksten. Du kan også sette opp programvaren for å lese direkte fra en skanner.

Akkurat som Microsoft OneNote, støtter Simple OCR ikke tabeller og kolonner.

 • Sjekk ut enkle OCR
5

Gratis OCR

Gratis OCR bruker Tesseract Engine som ble opprettet av HP og vedlikeholdes nå av Google.

Tesseract er en veldig kraftig motor og sies å være en av de mest nøyaktige OCR-motorer i verden i dag. Gratis OCR håndterer PDF-formater veldig bra og har støtte for TWAIN-enheter som digitale kameraer og bildeskannere.

I tillegg støtter det nesten alle kjente bildefiler og flersidige TIFF-filer. Du kan bruke programvaren til å trekke ut tekst fra bilder, og det gjør det med høy nøyaktighet.

Og akkurat som den andre gratis OCR-programvaren, støtter ikke gratis OCR tabeller og kolonner.

 • Få gratis OCR
6

Boxoft Free OCR (Free)

Boxoft Free OCR er et annet praktisk verktøy du kan bruke til å trekke ut tekst fra alle slags bilder.

Dette freeware er enkelt å bruke og er i stand til å analysere multikolonne tekst med høy grad av nøyaktighet.

Den støtter flere språk, inkludert engelsk, spansk, italiensk, nederlandsk, tysk, fransk, portugisisk, baskisk og mange flere.

Denne OCR-programvaren lar deg skanne papirdokumenter og konverterer dem til redigerbare tekster innen kort tid.

Selv om det er bekymringer for at denne OCR ikke utmerker seg ved å trekke ut tekst fra håndskrevne notater, fungerer den svært bra med trykt kopi.

 • Sjekk ut Boxoft Free OCR
7

Topp OCR (Betalt)

TopOCR skiller seg fra den typiske OCR-programvaren i mange aspekter, men utfører jobben nøyaktig. Det fungerer best med digitale kameraer og skannere.

Grensesnittet er også annerledes da det har to vinduer - bildet (kilde) -vinduet og tekstvinduet.

Når bildet er hentet fra kameraet eller skanneren på venstre side, vises den hentede teksten på høyre side der det er tekstredigeringsprogram.

Programvaren støtter GIF, JPEG, BMP og TIFF formater. Utgangen kan også konverteres til flere formater, inkludert PDF, HTML, TXT og RTF.

Programvaren leveres også med kamerafilterinnstillinger som du kan søke om for å forbedre bildet.

 • Sjekk ut Top OCR
8

ABBYY FineReader Online (Gratis)

Hvis du vil nyte de kraftige funksjonene som ABBYY bringer ombord, men du ikke vil gå den dyre måten, kan du prøve den gratis online-versjonen.

FineReader online støtter mange innspillingsfiler som PDF, JPEG, JPG, PNG, DCX, PCX, TIFF, TIF og BMP. Utdatafiler som støttes, inkluderer PDF, Word, Excel, e-Pub og Powerpoint.

Den gratis versjonen lar deg konvertere opptil 10 sider per måned, og det krever at du må registrere deg først, som også er gratis.

Men hvis du er en tung bruker, og du vil konvertere flere sider per måned, må du abonnere på den betalte versjonen.

Abonnementet starter fra $ 49 for 2.400 sider per år og går helt opp til $ 149 for 12.000 sider per år. Du kan også kjøpe den ubegrensede versjonen (ABBYY FineReader Pro) for en levetid på $ 169, 99.

 • Sjekk ABBYY FineReader Online

Konklusjon

Markedet er oversvømmet med OCR-programvare som kan trekke ut tekst fra bilder og spare deg mye tid du kunne ha brukt på å skrive om dokumentet.

En god OCR-programvare bør imidlertid gjøre mer enn å trekke ut tekst fra trykte dokumenter. Det skal opprettholde oppsettet, tekstfonter og tekstformat som kildedokumentet.

Vi håper at denne artikkelen vil hjelpe deg med å finne den beste OCR-programvaren. Du er velkommen til å kommentere og dele.

Relaterte artikler å sjekke ut nå:

 • 7 beste verktøy for å redigere lydfiler i Windows 10
 • 8 beste Windows 10 grammatikk sjekker verktøy
 • 7 av den beste Windows 10-skannerprogramvaren for å få fart på papirarbeidet