5 nyttig feilsøkingsprogramvare for raskt å kvitte seg med PC-feil

Dette innlegget gir deg en kompilering av den beste feilsøkingsprogramvaren for Windows. Så hvis du eier en Windows-PC, og du har behov for en feilsøkingsprogramvare, vil dette stykket få deg tilstrekkelig informert om den mest passende en for deg.

Feilsøking er prosessen med å identifisere og løse feil (feil) på et datasystem. Disse feilene kan være programspesifikke, dvs. det påvirker bare en app, eller de kan være typen som påvirker et helt operativsystem.

I utgangspunktet er en feilsøkingsprogramvare optimalisert for å utforske det operative oppsettet av et system eller et tredjepartsprogram på en PC. Og en standard feilsøkingsprogramvare kan tilpasses feilsøkingsdrivere, apper (i brukermodus) og system OS (i kjernemodus).

Mens en standard feilsøkingsprogramvare bør være multipurpose; Tilpasning til ulike systemapps og operasjoner, mangler de fleste av de tilgjengelige debuggerne i dette aspektet. Som sådan er bare en håndfull standard feilsøkingsprogramvare tilgjengelig i markedet.

Og vi har samlet en liste over den beste feilsøkingsprogramvaren for Windows PC i denne artikkelen.

Følg med med voldsom oppmerksomhet!

Hva er den beste feilsøkingsprogramvaren for Windows?

1

WinDbg

Windows Debugger, vanligvis kalt WinDbg, er standard feilsøkingsprogramvare for Windows. Det er det offisielle feilsøkingsverktøyet fra Windows 'utvikler - Microsoft. Programvaren krever to sammenkoblede datasystemer, for å fungere ved optimal kapasitet.

WinDbg er i utgangspunktet utformet for å feilsøke Windows OS (i kjernemodus) og applikasjoner (i brukermodus). Det er også utstyrt for å analysere krasjdumper og undersøke prosessorregister. Programvaren er det ultimate verktøyet for å fikse enhver form for bugsangrep på Windows PC.

Videre er Windows Debugger (WinDbg) designet for å støtte operativsystemer på virtuelle motorer. For å gjøre dette, er alt som trengs, en slitesterk VirtualCOM-port for å lette feilsøking av operativsystemer på virtuelle maskiner.

Til tider kan feilsøking (via WinDbg) være raskere på virtuelle motorer (spesielt VMWare) enn på original OS.

WinDbgs nyeste utgave, kjent som WinDbg Preview, inneholder et kraftig sett med funksjoner, hvorav noen inkluderer:

Automatisk prosessor-deteksjonsmotor, Integrert TTD (Feilsøking av tidsreiser), Feilsøking av enkeltklikk, Kommandovinduer, Logger, Feilsøkingspunkter, Hurtig tilgang, Tekstutheving / unhighlighting, IDA Pro-støtte, Modellvindu, Tilbakekanalskanal, Demonteringsvindu, Forenklet navigering, Dialogvedlegg, Datamodell støtte, Kraftig GUI og mange flere.

Programvaren er et kommersielt lisensiert program, og det er tilgjengelig for nedlasting på Microsoft Store.

Last ned WinDbg

2

Visual Studio Debugger

Visual Studio er en annen topprangerte feilsøkingsprogramvare fra Microsoft. Akkurat som WinDbg, har Visual Studio Debugger også eksklusiv støtte for Windows PC, og den kommer forhåndsinstallert på alle versjoner av Visual Studio, et IDE (app development) program fra Microsoft.

Denne debuggeren brukes vanligvis til å feilsøke Windows-apper, da den er designet for å kjøre i "debugger-modus", dvs. den fungerer i synkronisering med alle apper du vil feilsøke. For å feilsøke en app, er alt du trenger å gjøre, å angi breakpoints og du kan starte feilsøking.

Visual Studio ligner WinDbg når det gjelder brukervennlighet og operativitet. I motsetning til WinDbg kan den imidlertid ikke kjøre kjernemoduskoding (for å feilsøke et Windows OS). Dette er en av de mest bemerkelsesverdige manglene i programvaren. Som sådan er dens funksjonalitet bedre brukt på feilsøkingsprogrammer og installerte applikasjoner.

Noen av hovedtrekkene til Visual Studio inkluderer: CodeView, Symbol & Source Integration, Fjern feilsøking, Rediger og fortsett (Live-konfigurasjon), Vedlegg og fjernelse, C + + Fullstøtte, Datautbruddspunkter, Konfigurasjonsveiviser, Multiklokksvindu, Kallstabler, SQL Debugging, Scriptability, ASP.NET feilsøking og mer.

Funksjonen "Rediger og fortsett" er en dynamisk funksjon som lar deg redigere eller gjøre endringer i en kjørende feilsøkingsprosess, uten å måtte gå ut av feilsøkingsprogrammet eller målprogrammet.

Som nevnt tidligere, er Visual Studio Debugger et Microsoft-produkt; Det er derfor tilgjengelig for nedlasting på Microsoft Store.

Last ned Visual Studio Debugger

3

ollydbg

OllyDbg er en annen toppklasset x86-feilsøkingsprogramvare, spesielt utviklet for alle 32-biters Microsoft Windows NT-versjoner. Det er i utgangspunktet en omvendt engineering programvare, ofte vedtatt til "crack" -system og installerte apps på Windows PC.

OllyDbg er optimalisert for å kjøre binær analyse, i motsetning til konvensjonell kodingsoppsett. Videre er det et intuitivt brukergrensesnitt, som lett kan utvides med plugin-moduler.

Hovedtrekkene til OllyDbg inkluderer: Programvarekrekking, Real-time redigering (av bitkode), Malware analyse, Kodeanalyse, DLL-feilsøking, Filskanning, Feilsøking av applikasjoner, Åpent arkitektur, Tilpassbar / utvidbar plattform, Unicode-støtte, On-the-fly modifikasjoner, API kontekstavhengig støtte, Shows reparasjoner og mange flere.

OllyDbg er et freeware, som betyr at det er tilgjengelig for gratis nedlasting. Det er imidlertid en avansert versjon, som krever en betalt lisens.

Last ned OllyDbg

4

GNU Debugger

GNU Debugger, GDB, er en av de beste feilsøkingsprogramvarene for Windows. Det er en bærbar datamaskin debugger som opererer på flere programmeringsspråk. Og det er vert for en krysskompatibel støtte for Windows og Unix-lignende (multipurpose) operativsystemer.

GDB er programspesifisert, designet for å identifisere, endre, suspendere, avslutte og fikse feil på et bestemt program som er hostet på en PC. I hovedsak er det i stand til å undersøke den operative oppførselen til et målprogram, og avsløre (og fikse) alle iboende elementer (bugs) som kan forårsake skade.

Merkbare funksjoner i GNU Debugger inkluderer: 12 + programmeringsspråkstøtte, Fjern feilsøking, Reversibel feilsøking, Multi-CPU-støtte, Python scripting-støtte, Minnelekkedetektorer, Våkpunkter, Breakpoints, Feilsøkingsregister, Kommandolinjegrensesnitt (ingen GUI), Frontender (UltraGDB, Xcode debugger, og mer), DMA-støtte og mange flere.

GDB er lisensiert under GNUs General Public License (GPL), som betyr at den er tilgjengelig gratis.

Last ned GDB Gratis

5

Syser Debugger

Syser Debugger er en kjerne-modus debugger, som fungerer som operativsystem analysator (debugger) og en driver utvikler for Windows-datasystemer. Som sådan ser det ut som en av de beste feilsøkingsprogramvarene for Windows. I hovedsak er den utformet for å feilsøke Windows OS, apper og drivere.

Programvaren er en 32-bit x86 debugger, som er spesielt utviklet for Windows NT operativsystemer. Den er optimalisert for å overvåke alle Windows-kommandoer når som helst, og det oppdager feil på et tidlig stadium.

I tillegg er det holdbart nok til å kjøre på virtuelle motorer som VMWare, uten å måtte bekymre seg om systemkrasj og lignende.

Nøkkelegenskaper inkluderer kildekode og montering av feilsøking, bruddpunkter, fargedisponering, syntaksfarging, multi-CPU-støtte, feilsøking av automatisk generering, oppstartskodestøtte, vedlikehold og teknisk støtte, demonteringsvinduer, flerspråklig støtte (engelsk, tysk, fransk, Spansk, italiensk og portugisisk), kundestøtte, gratis prøveversjon og mer.

Syser Debugger-tjenesten tilbys ved en lisensavgift på $ 198, 00

Last ned Syser Kernel Debugger

Konklusjon

Feilsøking er en viktig dataprosess, noe som letter rask identifisering og reparasjon (eller fjerning) av ulike former for feil på datasystemer.

Det finnes en rekke feilsøkingsprogrammer der ute, hvorav mange er enten substandard eller inkompatible med Windows.

Derfor har vi i denne artikkelen samlet en liste over den beste feilsøkingsprogramvaren for Windows, for bedre å informere din beslutning (som en Windows-bruker) om hvilken en skal ansette.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

  • Last ned feilsøkingsverktøy for Windows 10 / 8.1 for å redusere antall feil
  • Nyt en jevn oppgradering av Windows 7 til Windows 10 med denne løsningen
  • Samling av den beste programvaren for å fikse Windows 10-problemer