5 programvare for å lage kule favikoner og ikoner for nettstedet ditt

I dagens konkurransedyktige marked, gjør nettstedet ditt skiller seg ut fra resten av publikum hvis ikke umulig, er heller ikke lett heller. Men så lenge du tilbyr hva brukeren ønsker, det vil si kvalitet og god brukeropplevelse, uten å ha en verdenskonstruksjon for nettstedet ditt, er det tilgivelig.

Når det er sagt, er det noen få små, men viktige ting du kan gjøre for å gi et positivt inntrykk og også øke brukerengasjementet.

Favicons er en av de små, men viktige tingene som vi webutviklere forsømmer oftere enn ikke.

Når du er ferdig, kan favikongene hjelpe nettstedet ditt til å skille seg ut fra mengden. Den vises i bokmerker og favorittliste over leserne og resulterer i bedre engasjement via tilbakevendende besøkende, og hjelper deg også med å bygge merkevarebevissthet.

Grafikkdesignere bruker sofistikerte verktøy som Photoshop eller Coreldraw til å lage ikoner og favikoner. Det er imidlertid spesialisert online og offline programvare for å lage favikoner som gir deg friheten til å skape favikonene akkurat slik du vil at den skal være.

I denne artikkelen tar vi en titt på den beste programvaren for å lage favikoner og ikoner for nettstedet ditt og appen. Listen består av både gratis og betalt verktøy, så ta gratis / prøveversjon av programvaren for et snurr før du forplikter deg til en favicon-maker.

 • Les også: 5 best logo remover programvare for å slette logoer fra bilder

Hva er den beste programvaren for å lage favikoner i 2019?

1

Favicon.io

 • Pris - Gratis

Favicon.io er en gratis online favicon-skaperen som lar deg lage tekst-, emoji- og bildebaserte favikoner med få klikk.

Det er ikke noe fancy her. Det er en grunnleggende favicon-skaperen og har tre alternativer å velge mellom.

Hvis du velger Alternativ for alternativ for favicon-generator, kan du tilpasse teksten, bakgrunnsformen, bakgrunnen og skriftfargene og skriftstørrelsen på redigeringssiden. Klikk på nedlastingsknappen for å laste ned favikoner i PNG og .ico-format.

For å lage et favicon fra et bilde, last opp et eksisterende bilde, logo eller ikon. Klikk på nedlastningsknappen for å konvertere bildet til et ikon.

Hvis du vil lage noe funky, kan du prøve emoji favicon-alternativet. Velg en av emojiene du vil bruke, og klikk på Last ned ICO eller Last ned PNG-knappen for å laste ned ikonet i deres respektive format.

Den har også en logo-skaperen, som lar deg lage en tekstbasert logo med et ikon. Hvis du vil lage noe raskt, er favicon.io et godt valg.

Prøv favicon.io

 • Les også: Vector grafikk programvare: De beste verktøyene for å skape vakre design
2

Ikoner Flow

 • Pris - Gratis / Premium

Ikoner Flow (tidligere kjent som Free Icon Maker) er et web-basert ikon editor. Det er en premium service, men tilbyr en gratis plan som er begrenset til maks to ikon sett med fem ikoner per sett, 32px og PNG eksport. Premieplanen starter på 4, 99 dollar per måned.

Icon Flow tilbyr en moderne web-basert redaktør. Den har et stort bibliotek med ikoner for nesten alle kategorier, inkludert teknologi og sosiale medier.

Du kan komme i gang med å bruke redaktøren ved å besøke det offisielle nettstedet. Men for å lagre ikonet, må du registrere deg for en konto.

Start med å velge et ikon fra kategorien eller last opp ditt eget bilde. Hvis du foretrekker første bokstav i logoen din til å være ikonet, velg tekstalternativ (ABC 123).

Du kan videre tilpasse størrelsen, bakgrunnsfarge, formfarge, formeskala, skyggeinnstillinger, bakgrunnstema og form fra ruten til høyre.

For å spare tid, legg til, flere ikonformer og stiler til redaktøren, og når du bruker noen endringer, påvirker det hele ikonet i sanntid. Du kan velge den du trenger, avhengig av sluttresultatet og eksportere det.

Icon Flows er et imponerende verktøy og kan til og med brukes til å lage enkle tekst- og formbaserte logoer. Imidlertid kan premieplanen ikke være for alle. Så, prøv å se om det er verdt tid og penger.

Prøv ikoner Flow

 • Les også: 6 beste programvare for å vektorisere bilder i 2019
3

X-ikonredigerer

 • Pris - Gratis

X-Icon Editor er en mer tradisjonell ikonredigerer med enkelt, men praktisk grensesnitt som tilbyr de mest grunnleggende ikonredigeringsverktøyene til brukerne.

Det er en gratis online programvare og kan brukes til å lage et ikon på 16 × 16 til 64 × 64 størrelse. Det er tre måter å lage ikoner ved hjelp av X-Icon Editor.

Du kan laste opp et bilde og beskjære det for å fikse ikonstørrelsen. Mal ditt ikon ved å bruke markøren på lerretet eller skriv inn ikontekst ved hjelp av tekstboksen. Hvis du allerede har en logo, anbefaler jeg at du laster opp bildet og konverterer det til et ikon.

X-Icon Editor tilbyr grunnleggende verktøy som maling børste, blyant, Eyedropper verktøy, maling bøtte, linje verktøy, rektangel og sirkel form verktøy og viskelær. Du kan endre størrelsen på teksten og også spille med forskjellige farger med glidebryterne.

På høyre side er det en glidebryter som lar deg endre bakgrunnen og øke og redusere mønsterblokkene. Klikk på Importer for å laste ned bildet. X-Icon Editor lagrer bildet i .ico-format.

Prøv X-Icon Editor

 • Les også: 4 utmerket programvare for å designe nettsteder uten koding i 2019
4

Logaster

 • Pris - Gratis begrenset / Premium starter på $ 5, 99

Logaster er en online logo maker og er ganske populær blant brukerne. Bortsett fra Logo, kan Logaster brukes til å lage et visittkort, konvolutt, brevpapir og favikoner.

Når du har registrert deg, fortsett å opprette en logo. Skriv inn teksten, og Logaster vil automatisk lage din logo. Det vil vise logoen forhåndsvisning på ulike mockups som et visittkort, brevpapir og nettside etc.

Du kan videre tilpasse logoen design ved hjelp av den innebygde editoren i henhold til dine krav.

Logaster kan registrere seg og prøve forskjellige logoer og gjøre endringer. Men for å laste ned, trenger du en premium-konto.

Redaktøren lar deg endre layouter, legge til tekst, endre farger, velge fonter og forskjellige former for logoen. Du kan enkelt konvertere den ferdige logoen til en favicon og laste den ned til din PC.

Du kan laste ned en full størrelse logo gratis. Men du kan også lage mange variasjoner av logoer og merkede produktdesign gratis, men det er det. For noe annet trenger du en premium-konto.

Den gratis kontoen lar deg også dele, sammenligne og diskutere logoer opprettet. Du kan laste ned en liten størrelse vannmerket gratis logo for ditt nettsted.

Av en eller annen grunn var Logaster smertefullt sakte under prøveperioden vår. Prisstrukturen er imidlertid rimelig for både frilansere og enkeltpersoner.

Prøv Logaster

 • Les også: 5 beste webdesign programvare for WordPress å øke nettstedet ditt
5

Gratis ikonredigerer

 • Pris - Gratis

Free Icon Editor er et Windows-verktøy for å lage og redigere ikoner for nettstedet ditt. Som navnet antyder, er det helt gratis å laste ned og bruke.

Denne ikonmaskinen lar deg lage og redigere ikoner i enten standard eller egendefinerte størrelser. Du kan justere gjennomsiktighet, eksportere i PNG-formater, opprette en knapp for nettsteder og mer.

Redigeringsverktøyene inkluderer eyedropperverktøy, blyantverktøy, form og linjeværktøy, tekstverktøy og mer. Du kan få et pre-made ikon gratis fra elektroniske ressurser eller få en premium pakke fra tredjeparts design studioer og redigere dem ved hjelp av Free Icon Editor.

Last ned Free Icon Editor

 • Les også: Ikon maker programvare for PC til å designe dine egne Windows desktop ikoner
6

GIMP

 • Pris - Gratis

GIMP (GNU Image Manipulation Program) er et gratis verktøy for redigering av åpen kildekode som kommer med alle funksjonene du vil søke fra et profesjonelt bildehåndteringsprogram.

Med alle klokkene og plystre det har å tilby, er en praktisk funksjon i GIMP evnen til å lage favikoner. Hvis du vet hvordan du bruker GIMP og har den installert på PCen, trenger du ikke noe annet verktøy for opprettelse av favicon.

Å lage et favicon ved hjelp av GIMP er enkelt (forutsatt at du har brukt GIMP før). Begynn med å opprette en ny bildefil og sett størrelsen til 48 × 48 piksler. Siden bildeoppsettet er lite, zoom inn for å justere arbeidsområdet.

Noen av funksjonene i GIMP som du kan bruke for å få bedre oversikt, inkluderer - antialiasing for å redusere den negative effekten av aliasing, Shading og gradienter for å forbedre ethvert objekt og eksperimentere med høydepunkter og skygger for å forbedre utseendet ytterligere.

Du kan bruke grunnleggende form, bøying, farge og lagverktøy for å lage egendefinerte ikoner med liten innsats. Det endelige resultatet vil være et profesjonelt utseende-ikon som er klart for ditt nettsted eller app.

GIMP er en utmerket bildehåndteringsprogramvare og å lage favicon er en av brukenes. Men hvis du ikke har hørt om GIMP før og ønsket bare en favicon-maker, er dette trolig ikke det beste verktøyet for deg å komme i gang.

Opprett ikon ved hjelp av GIMP

Wrapping Up!

Denne listen består av premium samt gratis ikonredigerere. Hva slags ikonredigerere du vil bruke, avhenger av din bruk. Hvis du er en grafisk designer eller en freelancer som tilbyr dine tjenester, kan det hende at du trenger noe som er funksjonrikt som Icon Flow eller GIMP eller til og med Photoshop.

Men hvis du vil lage et grunnleggende men høy kvalitet favicon for ditt nettsted eller virksomhet, vil noen av disse gratis favicon redaktørene være mer enn tilstrekkelig.

Hvis du vet om en bedre favicon-maker og tror at det fortjener å være i denne listen, må du sørge for at du gir oss beskjed i kommentarene nedenfor.