5 beste videokalibreringsprogramvare for å forbedre videokvaliteten

Video kalibrering programvare brukes til å forbedre kvaliteten på kommersiell video reproduksjon og mange flotte organisasjoner etablert standarder for riktig overføring og også visning av videosignaler.

Lydkalibrering kan fjerne uønsket farge fra hodetelefonene og studiohøyttalerne for å få de høyeste resultatene.

Det er mange videokalibreringsprogrammer der ute, og vi samlet fem av de beste på markedet bare for å hjelpe deg og gjøre ditt valg mye enklere. Sjekk ut deres viktigste funksjoner og avgjøre hvilken som passer best til dine behov.

Beste videokalibreringsprogramvare for å få akkurat nå

 1. DisplayCAL (tidligere kjent som dispcalGUI)
 2. DisplayMate
 3. ChromaPure
 4. Audioholics - gratis HDTV-kalibreringsprosedyre
 5. Referanse 4 fra Sonarworks

1. DisplayCAL (tidligere kjent som dispcalGUI)

DisplayCAL er en skjermkalibrering og profileringsprogramvare som fokuserer på nøyaktighet og allsidighet. Programmets kjernen er Argyll CMS, som er et fargestyringssystem for åpen kildekode som brukes til å ta målinger, lage profiler og kalibreringer og utføre mer avanserte fargelaterte funksjoner.

Sjekk ut de beste funksjonene som er inkludert i tjenesten:

 • Du vil kunne kalibrere og karakterisere displayenhetene dine ved hjelp av et av de mange støttede måleverktøyene.
 • Programmet støtter multi-display oppsett og ulike alternativer tilgjengelig for avanserte brukere.
 • Programvaren inneholder en verifiserings- og rapporteringsfunksjonalitet som evaluerer ICC-profiler og visningsenheter.
 • Du kan lage video 3D LUTs og valgfri CIECAM02 gamut kartlegging.
 • Programvaren leveres med støtte for colorimeter korreksjoner for alle typer enheter for å forbedre nøyaktigheten.
 • En annen flott funksjon er kontrollenhetens enhetlighet ved målinger.

Du vil også ha en test diagram editor tilgjengelig og muligheten til å lage syntetiske ICC profiler med tilpassede primærvalg og mer.

Du kan sjekke ut mer detaljert informasjon om DisplayCALs funksjoner på den offisielle nettsiden der du også kan få programvaren. Det er også verdt å merke seg at dette programmet er gratis programvare, og du vil kunne distribuere og modifisere det i henhold til GNU General Public License.

 • LES OGSÅ: 7 beste 1080p videoredigeringsprogramvare for Windows 10

2. DisplayMate

Ved å bruke DisplayMate kan du kalibrere HDTV. For å få ting til å gå, må du koble HDTV til en PC som kjører Windows, og dette vil være veldig enkelt å gjøre.

Når du gjør dette, vil HDTVen kunne vise ditt Windows-skrivebord, og da vil det fungere som en stor PC-skjerm. Dette lar deg se alle Windows-appene dine på HDTV med storskjerm, og det vil også gjøre det mulig for programmet å finjustere bildekvaliteten for hver av HDTV-inngangene.

Sjekk ut de viktige funksjonene som kommer pakket i programmet nedenfor:

 • DisplayMate fungerer ved å automatisk vise brukeren en lysbildefremvisning av spesialiserte testmønsterbilder.
 • Du kan konfigurere programmet i henhold til dine behov og interesser via følgende moduser: Novice, Express, Standard og Complete.
 • Hvis du er nybegynner, kommer programvaren med Novice Mode med et unikt sett med lette og enkle instruksjoner og mønstre.
 • De fleste testmønstre er designet for visuell evaluering og justeringer etter øyet.
 • Programmet leveres med spesielle suiter for å sette opp, kalibrere, justere, skru opp og evaluere også.

DisplayMate for Windows støtter digital DVI og HDMI i tillegg til analog VGA, Component Video, Composite Video og S-Video. Du kan koble til en hvilken som helst projektor, skjerm eller HDTV. Sjekk ut flere detaljer på programmet og hent det fra det offisielle nettstedet til DisplayMate.

3. ChromaPure

ChromaPure er en videokalibreringsprogramvare som følger med noen flotte funksjoner som følgende:

 • Du har muligheten til forhåndskalibrering som er hvor du tar målinger på skjermen i før tilstanden.
 • Programmets grensesnitt er enkelt å bruke.
 • Kalibreringsknappen fører deg til stedet der du skal gjøre arbeidet ditt.
 • Etterkalibrering er der du vil ta et annet sett med målinger akkurat som formålingene bare for å sjekke resultatene dine etter kalibrering.
 • Programmet inneholder også import og eksportverktøy som lar deg lagre øktfiler og laste dem tilbake i programmet.
 • Programvaren leveres også med en lumens kalkulator.
 • Rådataene er bare et verktøy som hjelper deg med å ta enkelt eller kontinuerlig måling.

Programvaren er designet for å være kjent for alle som noen gang har brukt en smarttelefon eller en nettbrett, og alt du trenger å gjøre er å klikke på knappene fra hjemmesiden for å åpne noen av modulene som vi tidligere har nevnt. Hvert av modulene utfører en annen videokalibreringsfunksjon som beskrevet.

Du kan sjekke ut flere av programvarens funksjoner, og du kan også få den fra det offisielle nettstedet til ChromaPure.

 • LES OGSÅ: 5 beste lavpris Samsung-skjermer for å kjøpe i 2018

4. Audioholics - gratis HDTV-kalibreringsprosedyre

Moderne TV-apparater er i stand til å vise nesten perfekte bilder, og hi-res digital TV-mottak og gjeldende displayteknologi tillater dette til ditt eget hjem. Ta en titt på noen av funksjonene i denne gratis HDTV-kalibrering nedenfor:

 • Du kan justere lysstyrken, kontrast og fargetoneinnstillinger, og disse er de viktigste kalibreringene.
 • Etter dette kan du justere fargeinnstillingene når kontrast og lysstyrke er riktig innstilt.

Før du justerer skjermen, er det viktig å ha noen realistiske visningsforhold. Det anbefales at du unngår så mange miljøforstyrrelser som mulig, og det er også en god idé å ha to justeringer lagret på skjermen eller TVen. Disse vil være en for natten og den andre for dagslysforholdene. Du kan sjekke ut flere råd om hvordan du kan kalibrere HDTV gratis på denne nettsiden.

5. Referanse 4 fra Sonarworks

Med denne programvaren vil du kunne fjerne uønsket farge fra studiohøyttalere og hodetelefoner. Referanse 4 inneholder tre moduler, og de er følgende:

 • DAW-plugin: dette er en referanselyd kombinert med sann null-latensbehandling; Den kommer med kalibreringsprofiler, filtermoduser og forhåndsdefinerte simuleringer for alle brukere.
 • Systemwide app: Dette fungerer på OS-nivå, og det kalibrerer all utgående lyd.
 • Rommåling programvare: Dette inkluderer en brukervennlig og strømlinjeformet prosess som kan måle romakustikk, og programmet vil automatisk finne mikrofonen på rommet ditt.

Programvaren leveres også med tre utgaver: Hodetelefonutgave, studioutgave og premiumbunt.

 • Hodetelefonutgaven er best egnet for lydopprettelse på hodetelefoner.
 • Studioutgaven gir hele pakken til arbeid på hodetelefoner og høyttalere fra ditt studio.
 • Premium-pakken inneholder Reference 4 Studio Edition og de fantastiske forhåndskalibrerte Sennheiser HD650-hodetelefonene.

Med referanse 4 vil du kunne måle frekvensresponsen fra noen par hodetelefoner, og programmet vil automatisk finne mikroposisjonering via akustisk trilaterasjon. Verktøyet beregner den akustiske kraften som mottas av lytteren i et bestemt lyttepunkt eller lytteområde. Du kan sjekke ut flere av denne programvarens funksjoner og prøve den ut selv gratis på Referanse 4-offisielle nettsiden.

Dette er de fem beste verktøyene for kalibrering av video og lyd. Du kan lede til sine offisielle nettsteder og sjekke ut flere av funksjonene sine og få programmene til å teste dem selv bare for å se hvordan de fungerer. Disse er alle høykvalitets verktøy for å kalibrere lyd og video som er pakket med ekstremt nyttige funksjoner og brukervennlige grensesnitt.