5 beste programvare for å lage flotte VFX-effekter på PC

Takket være de nyeste fremskrittene innen datagrafikk og utviklingen av datamaskinens behandlingskraft, kan enhver bruker begynne å lage 3D-kunstverk i dag.

Denne typen etableringsprosess, det være seg for dataspill, 3D-presentasjoner eller modellering, har blitt en svært viktig nisje i vårt samfunn. Vi kan se 3D animasjoner og rendering nesten hvor som helst på nettet. Det er mest brukt i markedsføring og design, men populariteten til dette domenet er drevet av behovet for brukere å oppleve fordyrende 3D-verdener i spill, filmer, etc.

I denne artikkelen vil vi utforske noen av de beste programvarene på markedet som gir deg muligheten til å skape realistiske utseende animasjoner med litt trening. Dine kreative ønsker vil sikkert være fornøyd med det brede spekteret av funksjoner som støttes av disse 5 programvarealternativene.

Topp 5 visuelle effekter programvare for PC

1

Autodesk Maya

Maya fra Autodesk er et flott og komplett verktøy som lar deg lage 3D animasjoner, simuleringer og rendering programvare. Dette verktøyet kan brukes til å lage tegn fra grunnen eller redigere prosjektene dine som en profesjonell.

En av de mest nyttige funksjonene i Maya er at det har et integrert programmeringsspråk som heter MEL. Ved å bruke denne funksjonen kan du opprette egendefinerte skript eller søk og finne allerede opprettede skript som skal brukes i dine egne prosjekter.

2018-utgaven av Maya har en integrert renderer kalt Arnold som kan brukes til å observere scenene du opprettet, og bli påvirket av effektene du bruker i sanntid.

Noen andre kjente funksjoner i Autodesk Maya inkluderer:

 • Lag raskt komplekse effekter og animasjoner
 • Nytt brukergrensesnitt som gir bedre kontroll over arbeidsområdet ditt
 • Penselbaserte pleiemidler - XGen
 • Lag realistisk hår ved hjelp av klumpmodifieringsverktøyet
 • MASH noder - kurve, verden, placer, etc.
 • Geodesic voxel binding - verktøy som lar deg lage tegn av høy kvalitet raskt
 • 3D-symmetri modellering

Hvis du vil se hele listen over funksjoner i Autodesk Maya, sjekk den offisielle produktsiden.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du kommer i gang med Maya, kan du finne en flott guide her.

Last ned Autodesk Maya

2

Autodesk 3DS Max

3DS Max fra Autodesk er et annet flott verktøy som kan brukes til å bruke ulike visuelle effekter på prosjektet. Sammenlignet med Maya, er 3DS Max bedre å skape komplekse 3D-modeller. En av de største fordelene er at brukergrensesnittet er lettere å forstå, selv for nybegynnere.

Både Maya og 3DS MAX har gode gjengivelsesfunksjoner, men den mest bemerkelsesverdige forskjellen er at 3DS Max har et bredere spekter av modelleringsverktøy. Denne funksjonen lar deg lage, bruke og endre prosjektet ditt på noe nivå, uansett kompleksiteten til modellen.

3DS Max kan også brukes til arkitektonisk visualisering på grunn av integrasjon med CAD-programvare. Denne funksjonen kan være et nyttig verktøy for deg som lager prosjekter i dette domenet.

Beste funksjoner inkluderer:

 • Lag realistisk flytende oppførsel
 • Du kan styre animasjoner ved direkte tilbakemelding og sanntidsjusteringer
 • Lag prosedyreanimasjon og tegnrigging ved hjelp av CAT
 • Keyframe og prosedyriske animasjonsverktøy
 • Partikkelstrømseffekter - opprett 3d vann, brann, spray og snø
 • Animer simuleringsdata i CFD, CSV eller OpenVDB
 • 3D-rendering - evne til å lage VR-visualiseringer
 • MAXtoA plug-in - integrert Arnold renderer
 • Raytracer renderer (ART) - brukes til arkitektoniske scener
 • Opprett egendefinerte arbeidsområder

For en fullstendig liste over Autodesk 3DS Max-funksjoner, sjekk ut den offisielle produktsiden.

Last ned 3DS MAX

3

Blender 2, 79b

Blender er et flott verktøy å bruke til å bruke visuelle effekter på prosjektene dine, og det er helt gratis å bruke. Med Blender kan du lage 3D-rørmodeller, animasjoner, simuleringer, gjengivelse, etc.

Dette programmet støtter NURBS-overflater og polygonmasker som gjør det til en sterk konkurrent for 3DS Max. Selv om denne kraftige programvaren kan hjelpe deg med å lage profesjonelle 3D-prosjekter med animasjoner, krever det at du har litt erfaring med å bruke den.

Heldigvis har Blender et veldig stort samfunn som tilbyr et bredt spekter av opplæringsprogrammer og kurs.

Viktige funksjoner inkluderer:

 • Cycle Render Engine - ultrarealistisk gjengivelse, forhåndsvisningsvisning i sanntid, etc.
 • 3D-maleri med teksturerte pensler og maskering
 • Python scripting
 • VFX - det lar deg importere råopptak, spore det og maske områder
 • Konvolutt, skjelett og automatisert skinning
 • Tilpass grensesnittet ved å bruke Pythonspråk
 • Kan kombinere kombinere 2D med 3D
 • Modeling, sculpting og UV-funksjoner - brukes til å lage og transformere modellene dine
 • Denoiser, PBR Shader, Shadow Catcher, Filmic Color Management, AMD OpenCL, etc.

Last ned Blender

4

Houdini 17 - SideFX

Houdini er et annet kraftig verktøy som lar deg lage og bruke visuelle effekter med letthet. Denne programvaren er en node-basert programvare. Denne funksjonen kommer svært nyttig på grunn av at en node er opprettet med hver handling. Flere noder kan danne et nettverk, og denne funksjonen lar deg enkelt bruke endringer enten til bestemte noder eller nettverk.

Houdini ble opprettet for å være en brukervennlig programvare som gir artister et bredt spekter av funksjoner under et brukervennlig brukergrensesnitt. Dens drevdrevet infrastruktur gir deg muligheten til å avgrene seg fra ditt opprinnelige design med tilpassede effekter og handlinger.

En av de beste egenskapene til Houdini er evnen til å skape sofistikerte partikkel- og dynamiske simuleringer - realistisk brann og røyk med Pyro FX, vannvirkninger som reagerer på overflatespenning, viskositet og også dynamiske partikler for å skape støv og rusk.

Houdini kommer i 4 forskjellige versjoner som imøtekommer dine spesifikke behov:

 • Houdini Apprentice versjon er gratis, og designet for hobbyister og studenter
 • Houdini Indie har alle animasjonene og VFX verktøyene og er tilgjengelig under en indie lisens for animator og spillutviklere
 • Houdini Core er designet for modellere, karakter riggere og animatorer
 • Houdini FX tilbyr en full 3D-opplevelse med verktøy for simulering av væsker, pyro fx, etc.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker Houdini, gå til verktøyets støtteside.

Last ned Houdini 17

5

RealFlow 10.1

RealFlow er designet for å være en profesjonell væskesimuleringsprogramvare . Denne programvaren er en direkte konkurrent til Houdini og har også et imponerende utvalg av funksjoner.

En av de viktigste funksjonene i RealFlow er evnen til å redigere forhold mellom noder og muligheten til å simulere grafer med dataene som tilbys. Du kan enkelt lage emittere, beholdere, havflater og også solide kropper for prosjektet ditt med bare noen få klikk.

Bruke Next Limit's Maxwell Renderer er også en veldig nyttig funksjon. Du kan gjengi noen forhåndsvisning før du bruker den til prosjektet, noe som gir deg et klarere bilde uten å måtte bekymre deg for kalibreringsdetaljer.

RealFlow kan skape både partikkelbaserte væsker og hybridbaserte væsker som passer for større scener. Dyverso teknologien som driver RealFlow er GPU akselerert og kan behandle sekundære elementer som sprut, skum, tåke, bobler etc. i sanntid.

Hvis du vil se en komplett liste over funksjoner, kan du laste ned denne PDF-filen.

Last ned RealFlow 10.1

Konklusjon

I denne artikkelen har vi utforsket noen av de beste alternativene på markedet som lar deg legge til visuelle effekter på prosjektene dine.

Programvarealternativene som presenteres her dekker behovene til begge brukere med liten eller ingen erfaring og profesjonelle brukere likt. Avhengig av hvordan du opplevde deg, kan du hoppe rett inn i å skape prosjektet ditt, eller du kan sjekke ut veiledningene som er oppgitt i denne listen.

Gi oss beskjed om hva du valgte fra denne listen i kommentarfeltet bellow.