5 av de beste 2D animasjonsprogramvaren for Windows-PCer

Som du allerede vet, lar 2D animasjonsprogramvare lage en todimensjonal bevegelse i videoene dine. Dine animerte tegn kan bevege seg opp og ned, venstre og høyre.

I motsetning til 3D animasjonsprogramvare, vil du ikke kunne flytte tegnene dine mot eller bort fra seeren.

Du kan frigjøre fantasien din og bygge interessante og morsomme tegn, storyboards og mer. Du kan deretter bruke dine kreasjoner i presentasjoner, annonser eller bare legge dem til nettstedet ditt.

Så hvis du allerede har en masse ideer om din kommende animasjonsvideo, men ennå ikke har funnet riktig verktøy for å komme på jobb, er du på rett sted.

I denne artikkelen viser vi de beste 2D-animasjonsverktøyene du kan installere på Windows-PCen, for å lage fantastiske animasjoner.

Den beste 2D animasjonsprogramvaren

1

DP Animation Maker (anbefalt)

DP Animation Maker tilbyr kraftige animasjonsverktøy som kan hjelpe deg med å enkelt lage fantastisk animasjon fra nesten hvilket som helst 2D-kunstbilde.

Med dette programmet kan du gjøre følgende med minimum kunnskap og innsats:

 • Animerte videoer
 • Animerte bilder for multimedieprodukter
 • Digitale gratulasjonskort
 • Animerte bakgrunner
 • Web bannere
 • Musikkvideoer / YouTube-videoer
 • Animerte introduksjoner for spill

Enten for forretningsmessig eller personlig bruk, har dette verktøyet enkelheten til en brukervennlig redaktør og de kraftige instrumentene som hjelper deg med å få prosjektet til liv.

Den leveres med prebuilt animasjoner og mange funksjoner for å støtte dine ideer om å transformere statiske bilder eller lysbildefremvisninger til fengslende animasjoner.

Du kan velge de ønskede effektene og finjustere høyden eller hastigheten fra innstillingen for å lage noen bølger som krasjer ved havet, snø faller på fjell, eller flammer flimrer på stearinlys.

DP Animation Maker støtter seks utdataformater med et alternativ som lar deg lage sømløse animasjoner automatisk. Sjekk ut flere av funksjonene og prøv de kraftige instrumentene selv.

 • Sjekk nå DP Animation Maker
2

SynFig Studio

SynFig Studio er et interessant åpen kildekode 2D animasjonsverktøy som har et veldig brukervennlig og intuitivt brukergrensesnitt.

Programmet støtter en rekke lag, inkludert geometriske, gradienter, filtre, forvrengninger, transformasjoner og mer. Dette gir deg muligheten til å lage komplekse animasjoner.

Du kan også generere cutout-animasjon ved hjelp av det fullverdige beinsystemet. Videre lar Skeleton Distortion-laget deg å bruke komplekse deformasjoner til bitmap-kunstverk og bygget imponerende animasjoner.

Verktøyet lar deg også synkronisere animasjonen med lydsporet.

Last ned SynFig Studio

For mer informasjon om denne animasjonsprogramvaren, sjekk ut videoen nedenfor:

3

Moho

Moho er en populær animasjonsprogramvare som er perfekt både for nybegynnere og avanserte brukere.

Det er to versjoner av verktøyet tilgjengelig: Moho Debut (ideell for nybegynnere) og Moho Professional (egnet for profesjonelle animatorer og grafikere).

Moho Debut-funksjoner:

 • Rimelig, animasjonsverktøy på inngangsnivå
 • Denne versjonen av programvaren er perfekt for barn og nybegynnere. Videoopplæringer hjelper deg med å lære raskere og ferdiglagde innhold og tegn lar deg komme i gang med en gang.
 • Freehand tegneverktøy til en gammeldags tegningstilnærming
 • Velg brytervindu : Du kan redigere animasjonene dine ramme etter ramme i et mindre tydelig vindu
 • Bone rigging animasjon støtte, inkludert Auto Freeze Pose, noe som betyr at når du flytter et bein, vil alle de andre beinene i riggen bli tastet inn. På denne måten beveger kroppsdelene bare seg når de er ment.
 • Tegnveiviser : Du kan bruke denne funksjonen til å designe hundrevis av klar til animerte tegn innen få minutter. Bare velg en forhåndsinnstilt, skriv inn kroppsforholdene, og du har ferdigdesignede 2D-komponenter klar.

Moho Professional tilbyr et vell av avanserte animasjonsfunksjoner for å øke hastigheten på arbeidsflyten din. Viktige funksjoner inkluderer: Smart Warp å lage tilpassede masker som kan bøye, forme og vri, realistisk bevegelsesskarphet, støtte for å importere Photoshop-filer, og mye mer.

Få Moho Studio

 • LES OGSÅ: 4 beste GUI designer programvare for å skape grensesnitt som vil forbløffe brukere
4

PowToon

PowToon er en interessant 2D animasjonsprogramvare utviklet for forretningsbruk. Ja, du leser det riktig, hvis du eier en liten bedrift eller et nettsted, og du vil skille seg ut i mengden, vil dette verktøyet hjelpe deg med å oppnå det.

Du kan lage animasjoner direkte i nettleseren din, det kreves ingen nedlasting. Velg bare hvilken type animasjon du vil bruke, og følg instruksjonene på skjermen. Brukergrensesnittet er veldig intuitivt, og du lærer raskt hvordan du bruker verktøyet uten å se på egne opplæringsprogrammer.

Velg tegn, rekvisitter og scene, dra og slipp dem inn i PowToon-editoren, og velg animasjonen du vil bruke. Presto! Du har en gratis animert video for ditt nettsted.

Få PowToon fra verktøyets offisielle nettside.

5

Toonz Premium

Toonz Premium er en kraftig 2D animasjonstoll som blander tradisjonelle og papirløse animasjonsteknikker.

Du kan skanne tegninger på papir ved hjelp av skannerens papirmater og rydde opp bildene med automatisk autocentering for å beholde kvaliteten på originalbildet. Hvis du legger til fargede linjer i papirtegninger, kan programvaren gjenkjenne dem lettere.

Du kan deretter male tegningene dine ved hjelp av automatiske verktøy og redigere farger når som helst. Programvaren vil automatisk oppdatere farger på alle tegninger.

Få ToonzPremium

 • LES OGSÅ: 7 av den beste PC-videoredigeringsprogramvaren for 2018
6

Spriter

Spriter er et interessant og morsomt 2D animasjonsprogram som er perfekt for spillanimasjon .

Brukergrensesnittet er intuitivt, du kan animere med eller uten bein, bruk ramme for bildefunksjoner, inverse kinematikk og mye mer.

Programvaren tilbyr en rekke spillrelaterte funksjoner, inkludert animerte kollisjonskasser og handlingspunkter som er svært nyttige i spillredigering.

En annen interessant funksjon er tegnet kartene som lar deg lage skinn for tegnene dine, legge til tilbehør som våpen og klær, eller opprett et nytt visuelt tydelig tegn som er avhengig av de samme animasjonsdataene.

For mer informasjon om Spriter, sjekk ut videoen nedenfor:

Dette er fem av de beste 2D animasjonsprogramvarene du kan bruke på Windows-datamaskinen. Som du kan se, fokuserer hvert av disse verktøyene på en bestemt oppgave: Noen er perfekte for forretningsanimasjoner, mens andre er utviklet for spillanimasjon.

Vi håper at du finner denne listen nyttig. Hvis du allerede har brukt noen av programmene ovenfor, fortell oss mer om din erfaring i kommentarene nedenfor.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i desember 2017 og har blitt oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.