4 flotte Linux emulatorer for din Windows 10 PC

Har du noen gang lurt på om det er mulig å få tilgang til de store utviklingsmulighetene eller de kraftige kommandolinjeverktøyene til Linux uten å måtte formatere PCen din?

Kjører Linux på PCen kan oppnås ved å enten installere Full Linux OS ved siden av Windows-installasjonen, eller ved å bruke en virtuell maskin for å kjøre den. Hvis du velger å installere hele Linux-operativsystemet, vil hastigheten som det vil fungere være større enn hvis du brukte en virtuell maskinvare.

På den annen side kan du kjøre Linux i en virtuell maskinvare, og du kan teste hvilken som helst app eller funksjon du vil uten å bekymre deg for datasikkerhet eller muligheten for data korrupsjon.

Det finnes et bredt spekter av Linux-baserte operativsystemer på markedet, og de er kjent som distros. Her er noen av de mest populære Linux distro alternativene inkluderer:

  • Linux Mint - basert på Ubuntu, designet for å være enkelt å bruke, og også leveres med et verktøy kalt mint4win som lar deg installere Linux på PCen uten å påvirke ditt basesystem på noen måte.
  • OpenSUSE (Novell) og Fedora (Red Hat) - gratis og brukervennlig Linux distros
  • Xandros Home Edition - designet for nybegynnere med muligheten til å kjøre Microsoft Office, Adobe Photoshop, etc.
  • Ubuntu (Desktop Edition) - flott alternativ for nybegynnere Linux-brukere, med stor støtte for maskinvareenheter, en 6 måneders utgivelsescyklus, og du kan også velge å få Ubuntu til å sende dine installasjons-DVDer gratis over hele verden

I denne artikkelen vil vi fokusere på Ubuntu distro og se hvordan du kan bruke dem på Windows. Les videre for å finne ut mer.

4 verktøy for å kjøre Linux på Windows PC

1

KNOPPIX: Kjør Linux fra en USB-pinne eller CD

KNOPPIX er en flott programvare som lar deg starte opp i Linux direkte fra en fysisk CD / DVD eller USB-minnepinne.

Denne appen inneholder et stort sett med GNU / Linux-programvarealternativer, kan automatisk oppdage maskinvarefunksjonene, og tilbyr støtte for et bredt spekter av grafikkort, lydkort, SCSI og også USB-enheter.

KNOPPIX kan brukes til å kjøre Linux på stasjonær PC, og kan også hjelpe deg med å redde systemet ditt i tilfelle Windows ikke starter.

Ved hjelp av denne programvaren som redningsverktøy, kan du trekke ut all data du trenger fra Windows-PCen din, og lagre dem i et sikkert miljø før du installerer det på nytt.

Last ned KNOPPIX

2

WUBI: Installer Linux som programvare

WUBI er et flott verktøy som lar deg enkelt installere Linux som en programvare på Windows PC. Bruke denne teknikken tillater større behandlingshastigheter, og det kan avinstalleres på samme måte som du vil avinstallere et vanlig Windows-program.

Det er utrolig enkelt å sette opp og begynne å installere. Alt du trenger å gjøre er å velge de riktige alternativene for systemet ditt, og klikk deretter installere.

Last ned WUBI

En annen måte å kjøre et Linux-basert OS på Windows-PCen på er å bruke en virtuell maskinvare. Vi viser noen av de beste verktøyene nedenfor.

Virtuelle maskiner for å kjøre Linux på Windows-PCer

3

Virtual Box

VirtualBox er et flott programvarealternativ som lar deg lage virtuelle Linux-maskiner og kjøre dem i et vindu fra Windows-skrivebordet. Denne appen er basert på en x86-arkitektur og støtter AMD64 / Intel64 virtualisering.

Denne programvaren kan kjøre på en rekke verter - Linux, Mac, Windows, Solaris - og har også et stort antall gjester OS-kompatibilitet - alle versjoner av Windows, Linux, etc.

Last ned virtuell boks

4

VMware

VMware er en annen flott virtualiseringsprogramvare som lar deg lage et virtuelt Linux-OS på din PC med letthet. Dette er et enklere alternativ enn å måtte installere et fullt Linux-operativsystem, men tilbyr en langsommere ytelse.

Du kan opprette flere virtuelle maskiner med så mange OS-alternativer som du vil. Det er ingen grenser for antall virtuelle maskiner du kan opprette, men denne funksjonen er begrenset bare av maskinvareens evne til å håndtere forespørselen.

Du kan finne en god guide som forklarer hvordan du bruker VMware til å kjøre Linux på PCen. Hvis du vil kjøre installasjonen fra en CD, klikker du her. Hvis du vil kjøre installasjonen fra en virtuell bildefil (.bin, .iso), kan du referere til denne siden.

Last ned VMware

Konklusjon

I denne artikkelen oppførte vi noen av de beste Linux-baserte operativsystemene, og vi snakket om den mest effektive måten å kjøre dem på PCen.

Vi vil gjerne vite hvilken løsning du valgte og hvordan det virket for deg. Du er velkommen til å kommentere nedenfor.

RELATERTE GUIDER DU TRENGER FOR å sjekke ut:

  • Kan ikke installere Linux med Windows 10? Her er hva du skal gjøre
  • Slik installerer du Linux / Ubuntu på Surface Pro Tablets
  • Microsofts Azure Sphere OS bringer Linux til IoT-enheter