4 beste transkripsjonsprogramvare for PC

Hvis du leter etter en god transkripsjonsprogramvare, vil denne artikkelen definitivt hjelpe deg. Transskribere lydopptak er en utmerket måte å tjene noen ekstra dollar fra hjemmet ditt.

Hvis du bestemte deg for å jobbe i lyd transkripsjon, vil du også trenge en pålitelig og funksjonsrik transkripsjonsprogramvare. I denne artikkelen kommer vi til å liste de beste transkripsjonsverktøyene du kan bruke for å få jobben gjort veldig fort.

Transkripsjons programvare for PC

Hvordan velge den beste transkripsjonsprogramvaren? Vi hjelper deg ved å svare på en rekke spørsmål du kanskje har spurt:

  • Trenger du en gratis eller en fullversjon av verktøyet?
  • Støtter det lyd / video-til-tekst transkripsjon?
  • Kan du redigere teksten mens du transkriberer?
  • Tillater det å bruke talekommandoer?
  • Kan du bruke en fotpedal til å styre avspillingen?

Du finner svaret på disse spørsmålene nedenfor.

Vurdering (1 til 5)Gratis / betaltLyd / video til tekstDikter & RedigerStemmekommandoerFotpedalstøtte
Express Scribe4.5Gratis versjon tilgjengeligJaJaNeiJa
Dragon Naturally Speaking5betaltJaJaJaJa
InqScribe4betaltJaJaNeiJa
Audiotranskription5betaltJaN / ANeiNei

Express Scribe Transkripsjonsprogramvare (anbefalt)

Installer Express Scribe på datamaskinen din, og du vil bokstavelig talt bli en bedre maskinist. Dette verktøyet lar deg kontrollere lydavspilling slik at du aldri savner et ord.

Express Scribe støtter både lyd og videoavspilling og spiller de fleste formater, inkludert krypterte diktatfiler. Verktøyet kommer i to versjoner: en gratis versjon og en premium-en. Det er verdt å nevne at den gratis versjonen støtter bare vanlige lydformater, inkludert wav, mp3, wma og dct.

Med andre ord, hvis du ofte transkriberer fra lydformater som ikke brukes ofte, anbefaler vi at du kjøper Pro-versjonen av verktøyet.

  • Last ned nå Express Scribe Pro prøveversjon eller kjøp fullversjonen

Express Scribe støtter profesjonelle USB fotpedaler for å styre avspillingen. Selvfølgelig kan du også bruke hurtigtaster for å styre avspilling når du transkriberer til Word eller annen lignende programvare.

Andre funksjoner inkluderer:

  • Dokk både analoge og digitale bærbare stemmeopptakere for å laste inn opptak.
  • Fungerer med talegjenkjenningssoftware for å automatisk konvertere tale til tekst.
  • Fungerer med FastFox tekst ekspanderer for å skrive inn medisinske / juridiske setninger og vanlige fraser med tastatursnarveier.

Dragon NaturallySpeaking Transcription (foreslått)

Dragon NaturallySpeaking er en svært allsidig talegjenkjenningssoftware som også kan hjelpe deg med å transkribere lydopptak mye raskere. Hvis du ikke er rask ved å skrive, vil dette verktøyet lagre dagen.

For å transkribere lyd med Dragon NaturallySpeaking må du først parre programvaren med en kompatibel opptaker. Deretter går du til Verktøy og åpner en DragonPad. Gå tilbake til Verktøy, klikk på alternativet "Oversett innspilling", åpne lydfilen du trenger, og klikk på "Transcribe" -knappen.

Dragon NaturallySpeaking vil da transkribere lydfilen til den nylig åpnede DragonPad. Den eneste ulempen er at det ikke kommer noen tegnsetting i transkripsjonen, så du må legge til det selv. For å sikre at transkripsjonen er feilfri, bør du også gå over hele teksten mens du hører på lydopptaket. Verktøyet er nøyaktig bare med en høyttaler om gangen.

Det er verdt å nevne at transkripsjonsfunksjonen bare er tilgjengelig i Pro-versjonen av Dragon NaturallySpeaking. Du kan kjøpe den for $ 300. Hvis du ikke har råd til en slik versjon, ikke bekymre deg. På lenken nedenfor (den offisielle NUANCE nettsiden) kan du velge mellom flere versjoner, og du har også en funksjonsliste for hver versjon til din disposisjon.

  • Last ned Dragon Naturally Speaking fra den offisielle nettsiden

InqScribe transkripsjonsprogramvare

InqScribe er et kraftig transkripsjonsverktøy som lar deg spille av lydopptak og videoer og skrive dine transkripsjoner i nøyaktig samme vindu. Dette er en utmerket funksjon, da det gir deg bedre synlighet over hele transkripsjonsprosessen.

InqScribe er kompatibel med de fleste mediespillere der ute. Det kan spille lyd- og videofiler fra harddisken, flash-stasjonen, CDen, serveren eller nettadressen.

Du kan styre avspilling ved hjelp av egendefinerte snarveier og holde hendene på tastaturet til enhver tid. Programvaren støtter også USB fotpedaler, men dette er valgfritt.

Når du er ferdig, kan du dele transkripsjonene dine via fil eller e-post. InqScribe kan importere og eksportere data i følgende formater: vanlig tekst, tabulatoravgrenset tekst, XML, HTML (kun eksport), Final Cut Pro XML (bare eksport), Spruce STL (kun eksport), Subrip (kun eksport), WebVTT (kun eksport).

Du kan kjøpe InqScribe for 99, 00 dollar.

Audiotranskription

Audiotranskription er en nyttig transkripsjonsprogramvare som gjør det mulig å senke, samt øke hastigheten på lydavspilling. På denne måten kan du tilpasse lyden til skrivehastigheten, og deretter øke hastigheten på lydopptaket når du leser arbeidet ditt. Programmet kommer med en interessant funksjon som automatisk spoler lyd litt når du trykker pauseknappen, slik at du kan høre de to siste ordene igjen.

Audiotranskription skriver også høyttalernes navn i dialoger og markerer dem i forskjellige farger. Verktøyet legger automatisk inn tidsstempler mens du skriver. Denne funksjonen er veldig nyttig hvis du vil sjekke et uforståelig avsnitt senere. Men noen ganger legger programvaren feil timestamp, men er de fleste tilfeller, det blir det riktig.

Denne transkripsjonsprogramvaren støtter også kommentarer, meta-nivå eller kontekstinformasjon. Dette er faktisk en veldig nyttig funksjon, slik at du kan ta notater og legge til kommentarer, og oppgi flere detaljer om emnet ved hånden.

Du kan kjøpe Audiotranskription for $ 25, 00.

konklusjoner

Den automatiske transkripsjonsprogramvaren som er tilgjengelig for øyeblikket, mislykkes ofte ved å transkribere lydopptak. Jo flere variabler (flere høyttalere, bakgrunnsstøy, ikke-morsmål, etc.), jo lavere ytelse av disse verktøyene.

For tiden erstatter ingenting den gode gamle manuelle prosessen med lyd transkripsjon. Faktisk tar denne prosessen mer tid og innebærer mer penger. Hvis du virkelig vil ha et godt transkripsjonsverktøy, må du betale for det. Selvfølgelig kan du bruke et gratis transkripsjonsverktøy, men resultatene er ganske enkelt ikke det samme.

Vi garanterer deg at de fire transkripsjonsverktøyene som er oppført ovenfor, vil gjøre transkripsjonsjobben mye enklere. Velg den som best passer dine behov og begynn å transkribere akkurat nå!