2019 liste: Beste gratis programvare for en ny Windows 10

Hvis du tilbakestiller Windows 10 til fabrikkinnstillinger eller hvis du utfører en ren installasjon, blir alle filene og programmene fjernet. Dette betyr at du må installere alle applikasjonene dine på nytt.

Å velge de riktige applikasjonene er ikke alltid lett, og i dag skal vi vise deg noen av de beste gratis programvare for en ny Windows 10.

Hvilken fri programvare trenger du for en ny Windows 10?

Google Chrome eller Firefox

Etter at du har installert Windows 10, er den første tingen du vil installere en ny nettleser. Windows 10 leveres med Microsoft Edge forhåndsinstallert, men brukerne pleier å installere tredjeparts nettlesere uansett. Microsoft Edge er en anstendig nettleser totalt, men det mangler visse funksjoner som mange tredjeparts nettlesere har.

Både Chrome og Firefox har en lang historie, og de har vært tilgjengelige på markedet i mange år. Begge nettleserne er sikre og tilbyr de nyeste funksjonene. I tillegg følger begge nettleserne de nyeste webstandardene. Du kan også installere alle slags utvidelser og dermed forbedre funksjonaliteten.

Selv om det er noen forskjeller mellom de to, er begge nettleserne enkle å bruke, og begge tilbyr lignende funksjoner. Hvis du leter etter en annen type nettleser, vil du kanskje sjekke ut noen av de beste lette nettleserne for Windows 10.

AVG AntiVirus Free

Når du har installert en ny nettleser, må du installere riktig antivirusprogramvare. Selv om Windows 10 bruker Windows Defender som standard antivirus, har mange brukere en tendens til å installere tredjeparts antivirusverktøy. Tredjepartsverktøy tilbyr flere funksjoner og bedre sikkerhet, og det er derfor brukere pleier å bruke dem over Windows Defender. Det er mange gode gratis antivirusverktøy, men vi vil gjerne nevne AVG Antivirus.

Det finnes to versjoner av AVG tilgjengelig, gratis og betalt. Gratis versjon vil stoppe virus, spionprogrammer og annen ondsinnet programvare fra å påvirke datamaskinen din. I tillegg vil AVG advare deg hvis du prøver å få tilgang til et usikkert nettsted som kan skade PCen din. Dette verktøyet tilbyr også e-postbeskyttelse, og det vil blokkere potensielt farlige e-postvedlegg.

Til slutt vil AVG skanne raskt og stille i bakgrunnen, så du vil ikke engang merke til at den kjører. Den betalte versjonen tilbyr tilleggsfunksjoner som beskyttelse mot ransomware, filkryptering, brannmur, etc. Selv om betalt versjon inneholder noen nye funksjoner, vil den gratis versjonen i de fleste tilfeller gi anstendig beskyttelse.

- Sjekk nå AVGs tilbud på den offisielle siden

Selv om AVG Antivirus er et flott verktøy, må vi nevne at du ofte får varsler som ber deg om å oppgradere til betalt versjon. Dette er vanligvis ikke et problem, men det kan være litt irriterende noen ganger. Til tross for denne mindre feilen, er dette fortsatt et flott antivirusverktøy som du definitivt bør bruke. Nylig skrev vi om de beste antivirusprogrammene, så husk å sjekke dem ut også.

Mailbird Free

Det er viktig å ha tilgang til e-postene dine. For å unngå slike ting som nettleserfeil som kan føre til at det ikke er mulig å åpne den virtuelle postkassen, anbefaler vi at du laster ned Mailbird Free for å åpne alle e-postene dine fra flere kontoer i en enkelt app.

Å være ledende på markedet, tilbyr Mailbird deg et bredt spekter av verktøy og funksjoner for å bedre organisere dine digitale bokstaver. Du vil kunne klassifisere dem etter betydning, dato, vedlegg og så videre. Denne appen gir deg også et bredt utvalg av tilpassingsverktøy, slik at du kan tilpasse postkassen din når du vil.

  • Last ned nå Mailbird gratis

Andre viktige Mailbird funksjoner er: hastighetsavlesning, e-post snoozing, vedleggsfunksjon og multispråklig støtte. Vi anbefaler på det sterkeste dette verktøyet som en av de kraftigste postbehandlingsprogramvaren.

CCleaner

CCleaner er et av verktøyene som fjerner gamle filer fra PCen din. Ved å fjerne disse filene blir PCen raskere og opplever færre krasjer. CCleaner lar deg slette midlertidige filer, nettleserbuffer og nettleserhistorikk. I tillegg kan du også fjerne systemrelaterte midlertidige filer.

Tredjepartsprogrammer støttes også, slik at du også kan fjerne midlertidige filer. Dette verktøyet lar deg også skanne registeret ditt for eventuelle problemer. Hvis du velger å fikse problemer med registret, blir du bedt om å opprette en sikkerhetskopifil før du foretar endringer.

Vi må nevne at denne appen også har noen innebygde verktøy. Det første alternativet er Avinstaller verktøy som vil vise alle installerte applikasjoner. Derfra kan du velge hvilket program du vil avinstallere. Denne funksjonen er ikke nødvendig, men det er nyttig å ha det siden det lar deg raskt fjerne installerte applikasjoner.

Ved hjelp av dette verktøyet kan du også se Oppstartsprogrammer og deaktivere dem. Du kan også se planlagte oppgaver og kontekstmenyelementer. Det er også et alternativ å sjekke alle installerte nettleserplugger. Ved hjelp av dette alternativet kan du deaktivere eller slette et nettleser-plugin rett fra CCleaner. Hvis du trenger å sjekke statusen til harddisken, er det et innebygd diskanalysatorverktøy tilgjengelig.

En annen funksjon er duplikatfinner som lar deg finne og fjerne eventuelle dupliserte filer som tar plass på harddisken din. I tillegg kan du også fjerne systemgjenopprettingspunkter rett fra CCleaner.

  • Last ned nå CCleaner fra det offisielle nettstedet

Denne applikasjonen leveres også med Drive Wiper-funksjonen som kan formatere en hel harddisk. Hvis du vil, kan du også rense tomt rom som gjør at slettede filer ikke kan gjenopprettes. CCleaner er et fantastisk verktøy som vil rydde opp PCen din og øke hastigheten. Men ved å bruke dette verktøyet kan du fjerne noen kjernefiler, så vær forsiktig når du bruker den.

VLC Media Player

VLC Media Player er trolig en av de mest populære mediespillerne på Windows-plattformen. Det som gjør denne spilleren spesiell, er evnen til å spille alle slags filer uten å installere noen tredjeparts codecs. Denne appen støtter alle typer video-, lyd- og undertekstfiler, så du har ingen problemer med å spille favorittfilmene dine.

I tillegg kan denne applikasjonen også spille av innhold fra plater, webkameraer, andre enheter og til og med strømmer. Denne appen lar deg kontrollere video og tekstsynkronisering som er flott. Det er også visse video- og lydfiltre som du kan søke på videoene dine.

VLC mediespiller ser kanskje ikke imponerende ut, men du kan tilpasse den ved å bruke alle slags skins. I tillegg kan du forbedre funksjonaliteten til spilleren ved å installere ulike tredjeparts plugins. VLC er en flott mediespiller som vil spille alle slags forskjellige filer uten noen ekstra kodeker. I tillegg til desktop app er det også VLC Universal-app tilgjengelig fra Windows Store.

MusicBee eller AIMP

Selv om VLC Media Player er flott for videoer, vil du kanskje ha et annet verktøy for musikkfilene dine. Nylig dekket vi noen av de beste musikkappene for Windows 10, og våre favoritter var MusicBee og AIMP. Begge disse programmene gir flott brukergrensesnitt, mange nyttige funksjoner og tilpassede skins. Hvis du vil, kan du forbedre applikasjonene ytterligere ved å installere en av de mange tilgjengelige pluginene. MusicBee og AIMP er flotte musikkapper for Windows 10, så sørg for å prøve noen av dem.

Recuva

Noen ganger kan du ved et uhell slette en viktig fil fra PCen, og det kan være et stort problem. Recuva er et enkelt verktøy som lar deg gjenopprette filene dine selv om du tømmer papirkurven din.

Når du sletter en fil fra PCen, blir filen ikke slettet fra harddisken. Etter at du har slettet en fil, frigjøres sektoren på harddisken, og du kan bruke den sektoren til å lagre forskjellige filer. Siden filen ikke er fjernet helt, med mindre harddisken er brukt til en annen fil, bør du kunne gjenopprette den.

Når du starter Recuva, kan du velge hvilken type fil du vil gjenopprette, og fra hvilken plassering. Etter at du har konfigurert søket, starter skanneprosessen og finner alle filer som samsvarer med kriteriene. Etter det trenger du bare å velge filene du vil gjenopprette, og velg gjenopprettingsmappen.

Recuva er et flott verktøy hvis du ved et uhell sletter en viktig fil, men husk at visse filer kanskje ikke gjenopprettes. Generell tommelfingerregel er å bruke Recuva så snart du kan, etter at du har slettet en viktig fil for å gjenopprette den.

  • Last ned nå Recuva fra det offisielle nettstedet

Lastpass

Hvis du ikke er kjent med passordbehandlere, kan dette være riktig tidspunkt for å lære mer om dem. Passordforvaltere lagrer alle passordene dine, og de lar deg raskt logge deg på et nettsted uten å skrive inn passordet ditt.

I tillegg kan disse verktøyene også generere unike passord som skadelige brukere ikke kan finne ut. Verktøy som LastPass vil generere unikt passord for hvert nettsted du bruker, noe som er en god praksis hvis du vil beholde dine online kontoer beskyttet.

For eksempel, hvis du bruker det samme passordet for e-posten din og bankkontoen din som kan være en stor sikkerhetsrisiko. Hvis en skadelig bruker henter e-posten din, kan de bruke det samme passordet for å få tilgang til bankkontoen din, og dette kan være et stort problem.

Passordbehandlere er nyttige siden de vil generere unikt passord for hvert nettsted du bruker. Siden disse passordene er vanskelig å huske, må du stole på passordbehandling for å angi alle passordene dine for deg.

Selvfølgelig vil passordbehandleren kreve sitt eget hovedpassord, og dette er det eneste passordet du må huske. Etter at du har skrevet inn hovedpassord, vil LastPass automatisk legge inn påloggingsinformasjonen din til et hvilket som helst nettsted når du prøver å få tilgang til det. Hvis du vil ha ekstra beskyttelse, støtter LastPass flere typer to-trinns autentisering, så selv om noen har ditt hovedpassord, kan de ikke få tilgang til de andre passordene dine.

LastPass lagrer all informasjon i skyen, og alle dataene dine er kryptert med AES-256 bit kryptering, saltet hashing og PBKDF2 SHA-256, slik at ondsinnede brukere ikke vil kunne bruke den. Hvis du vil, kan du lagre alle passordene dine fra skyen og lagre dem på din lokale datamaskin for sikkerhetskopiering.

LastPass er tilgjengelig for Windows 10 og store mobile plattformer. Hvis du foretrekker å bruke Universal-apper, er vi glade for å informere deg om at LastPass Universal-appen er tilgjengelig for nedlasting fra Windows Store.

LastPass er et flott verktøy som vil holde alle dine passord og online kontoer beskyttet, men det har få feil. Siden alle passordene dine er tilfeldig generert, vil det være vanskelig å huske dem. Dette kan være et problem hvis du prøver å logge inn fra en ny datamaskin, så du må logge inn på LastPass og angi passordene manuelt. LastPass tilbyr til og med bærbar versjon som du kan installere på en USB-flash-stasjon og bruke den til å få tilgang til dine elektroniske kontoer på en hvilken som helst datamaskin uten å skrive inn noen passord.

OpenOffice eller LibreOffice

Microsoft Office er den mest brukte kontorpakken i verden, men den er ikke tilgjengelig gratis. Hvis du ikke vil kjøpe Microsoft Office, vil du kanskje vurdere et gratis alternativ som OpenOffice eller LibreOffice. Begge suitene leveres med grunnleggende programmer som Writer, Calc, Impress, Draw, Base og Math som skal erstatte populære Microsoft-applikasjoner som Word, Excel, PowerPoint, etc.

Begge suitene er helt gratis og de kan installeres på forskjellige datamaskiner uten noen begrensninger. Hvis du trenger en kontorpakke på din Windows 10-PC, og du leter etter et gratis Microsoft Office-alternativ, må du kontrollere OpenOffice eller LibreOffice.

Filkomprimeringsprogramvare

Filkomprimeringsprogramvare er nyttig å ha, spesielt hvis du laster ned alle slags filer fra Internett. Mange brukere deler filer på nettet som arkiver, fordi det er den enkleste måten å sende flere filer samtidig. I tillegg vil sende flere filer i et arkiv ofte komprimere filene og redusere arkivets totale størrelse. Selv om Windows 10 kan åpne og lage arkiver, foretrekker mange brukere å bruke tredjeparts programvare fordi den tilbyr avanserte funksjoner. Tidligere skrev vi om beste open source filarkivere og beste filkomprimeringsverktøy, så vær sikker på å sjekke de artiklene.

Notepad ++

Microsoft Notisblokk er et anstendig verktøy for å ta notater, men mangler mange avanserte funksjoner som enkelte brukere krever. Hvis du ofte redigerer tekstfiler med Notisblokk, kan du vurdere å bruke Notepad ++ i stedet. I motsetning til vanlig Notisblokk, kommer Notepad ++ med tabbedgrensesnitt som lar deg åpne flere tekstdokumenter samtidig. En annen nyttig funksjon i Notepad ++ er støtten til syntaksutheving og syntaksfolding.

Selvfølgelig er det også en automatisk ferdigstillingsfunksjon for ord som er tilgjengelige. Dette verktøyet lar deg også lage bestemte makroer og kjøre dem for å øke hastigheten på redigeringsprosessen. Notepad ++ har også avansert søk som lar deg søke flere filer samtidig. Det er også en avansert søk- og erstatningsmekanisme som lar deg raskt finne og erstatte bestemte ord.

Notisblokk ++ er en stor forbedring sammenlignet med vanlig Notisblokk. Hvis du ofte rediger tekstfiler, eller hvis du er utvikler, kan du vurdere å bruke Notepad ++ i stedet for Notisblokk. Vi må nevne at dette verktøyet også har støtte for ulike plugins, slik at du kan forbedre funksjonaliteten til verktøyet enda mer.

Paint.net

Windows 10 har Microsoft Paint som standard bilderedigerer, men mange brukere pleier å bruke forskjellige tredjepartsløsninger. Et av de mest populære Paint alternativer er Paint.net. Denne applikasjonen leveres med et enkelt og vennlig brukergrensesnitt. I motsetning til andre bildeditorer, er denne ganske rask, og den bruker ikke for mye av ressursene dine.

En av de største forskjellene mellom dette verktøyet og vanlig Maling er tilgjengeligheten av lag. Takket være denne funksjonen kan du gjøre avanserte endringer raskere og enklere enn tidligere. I tillegg støtter denne applikasjonen ubegrensede angrekke kommandoer, slik at du enkelt kan fikse eventuelle feil.

Det er også støtte for ulike justeringer, slik at du enkelt kan endre kontrast, nivå, nyanse og metning sammen med andre alternativer. Hvis du ønsker det, kan du også bruke en av mange tilgjengelige effekter. Vi må nevne at dette verktøyet også støtter ulike plugins, slik at du enkelt kan legge til nye funksjoner.

Paint.net tilbyr noen av de grunnleggende featene som mange profesjonelle verktøy som Photoshop har. Hvis du ofte bruker Paint for å lage små endringer i bildene dine, må du være sikker på at du prøver Paint.net. Søknaden er litt mer kompleks enn Paint, men det tilbyr alle mulige fantastiske funksjoner, så vær sikker på å prøve den ut.

HWiNFO

Hvis du vil vite mer om maskinvare, foreslår vi at du bruker HWiNFO. Dette verktøyet skanner datamaskinen og viser viktig informasjon om maskinvaren din. For eksempel vil du kunne se modellen på hovedkortet, brikkesettmodellen og BIOS-versjonen. I tillegg kan du se CPU-informasjonen, for eksempel socket, funksjoner, antall kjerner, klokke og multiplikator. Lignende opplysninger er tilgjengelig for din GPU og minne også.

All maskinvaren din vil bli sortert i kolonnen til venstre, og du kan utvide maskinvaretreet og enkelt sjekke informasjonen om enkeltkomponenter. I tillegg kan du til og med kjøre et referanseværktøy og teste om systemet ditt er stabilt. Det er også sensorseksjon som kan vise maskinvarebruk, temperatur og spenning på komponentene dine.

HWiNFO er et fantastisk verktøy for de som vil vite mer om maskinvaren deres. Dette er sannsynligvis ikke et verktøy som du bruker hver dag, men hvis du er en datamaskinentusiast, er det ingen grunn til ikke å prøve dette verktøyet ut.

Bildeviser

Windows 10 leveres med Photos app som fungerer som standard bildeviser. Selv om Photos app er anstendig, foretrekker noen brukere programmer som gir flere funksjoner. Mange tredjepartsapper lar deg redigere bildene dine og organisere dem ved å tildele tagger til dem. I tillegg er noen tredjepartsapplikasjoner raskere enn Bilder-appen. Vi har allerede dekket noen av de beste bildevisningsprogramvarene for Windows 10, så sørg for å sjekke det ut hvis du leter etter en gratis bildeviser.

brannmur

Windows 10 kommer med sin egen Windows-brannmur som fungerer som en standard brannmur. Dette er et anstendig verktøy, men hvis du vil ha et ekstra sikkerhetslag, kan du vurdere å bruke en brannmur fra en tredjepart. Tredjeparts brannmurverktøy blokkerer ukjente programmer fra å få tilgang til Internett, men disse verktøyene har også mange avanserte funksjoner som Windows-brannmur mangler. Hvis du leter etter et brannmurverktøy for PCen, anbefaler vi sterkt at du sjekker vår liste over beste brannmurverktøy for Windows 10.

Nedlastingsbehandler

Nedlastingsbehandling er et nyttig verktøy, spesielt hvis du ikke har rask eller pålitelig Internett-tilkobling. Noen ganger kan det oppstå at Internett-tilkoblingen din dråper, og det kan gjøre at den nedlastede filen er ødelagt. For å forhindre disse typer problemer bruker mange mennesker nedlastingsbehandlere. Disse verktøyene vil ofte øke hastigheten på nedlastingen, og de vil tillate deg å gjenoppta den når som helst.

En annen nyttig funksjon av nedlastingsbehandlere er muligheten til å begrense nedlastingshastigheten. Ved å bruke denne funksjonen kan du sikre at du har nok båndbredde til andre behov, for eksempel musikk eller video-streaming. Vi skrev om beste nedlastingsadministratorer for Windows 10 tidligere, så vær sikker på å sjekke dem ut.

Utklippstavle manager

Siste oppføring på vår liste er utklippstavler. Vi bruker daglig kopi og lim inn funksjoner, men som standard kan du bare kopiere og lime inn en oppføring. Ved å bruke utklippstavlebehandling kan du se alle dine kopierte data. Disse dataene inneholder tekst, bilder eller filer.

Ved å bruke utklippstavlebehandling kan du raskt søke etter kopierte data og lime inn det igjen med bare få klikk. Hvis du kopierer data ofte, og du må holde den organisert og lett tilgjengelig, er disse typer programmer uerstattelige. Vi skrev om de beste utklippstavlerne for Windows 10, så vær sikker på å sjekke dem ut.

Dette er noen av de beste gratis programmene du bør installere på en fersk installasjon av Windows 10. Husk at det ikke er nødvendig å installere alle disse programmene.

Etter vår mening er de viktigste applikasjonene antivirusverktøy, nettleser og multimediespiller, så sørg for å installere dem så snart du kan.

På den annen side, hvis du trenger en bestemt programvareoppløsning, bruk bare søkefeltet som er tilgjengelig på WindowsReport. Vi har gjennomgått hundrevis av produkter, og vi er sikker på at du finner nyttig informasjon på denne nettsiden.

På den annen side, hvis du trenger mer informasjon om et bestemt verktøy, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor. Vi skal gjøre den store heisen for deg og gjøre en grundig undersøkelse. Vi kommer tilbake til dere med konklusjonene så snart som mulig.

enhet! = currentEntity): currentEntities.concat (currentEntity) ">

Relaterte artikler

{{L10n}}
    {{#data}}
  • {{merkelapp}}
  • {{/data}}
{{#values}} {{post_title}} {{/ values}} {{#values}} {{post_title}} {{/ values}}