14 beste HDD helse sjekk programvare for PC-brukere

Datamaskinens harddisk lagrer alle relevante dataene dine, og det er dessverre også mulig å skade eventuelle data på enheten din. På den annen side har en harddisk en begrenset levetid, og det vil etter hvert bli skadet før eller senere. Derfor er det ikke det beste alternativet vi anbefaler å la dataene avhenge av det.

Hvis du ikke er klar over tilstanden til harddiskene dine, kan du kanskje ikke lagre viktige data før det er for sent. Du må bli klar over det faktum at ikke alle harddiskkrasj er tilfeldig, og derfor må du vite når det er på tide å sikkerhetskopiere dataene dine før det mislykkes utenom retur.

Du må virkelig sørge for at all viktig informasjon er sikkerhetskopiert før noe galt kan skje på harddisken din. En anbefalt løsning holder tabs på harddiskens helse, så hvis noe går galt, vil du raskt kunne sikkerhetskopiere ting.

Løsninger og alternativer for overvåking av harddiskene dine

Her er dine løsninger og alternativer for å holde øye med HDDs helse:

Alle siste generasjoner leveres med en overvåkingsteknologi kalt SMART (selvmonitoringsanalyse og rapporteringsteknologi). Dette verktøyet er rettet mot kontinuerlig overvåkning av et bestemt antall parametere på en harddisk. Ulike parametere kan overvåkes effektivt ved hjelp av SMART, og disse inkluderer også lese- og skrivefeil, spenningstid, søkefeil, temperatur og mer viktige elementer.

Å advare deg når noen av disse avgjørende parametrene er nedverdigende eller når terskelen din, trenger du et program som kan spore alle disse endringene, og det vil også vise dem til deg.

Du må få muligheten til å teste og se om harddisken din er i stand til å lagre dataene dine trygt, ha nok tid til å sikkerhetskopiere viktige filer og å begynne å lete etter en erstatning dersom det blir nødvendig på grunn av ulike årsaker.

Et overvåkingsprogram alene kan ikke være fullt i stand til å vise deg om integriteten til filene dine kan bevare på en bestemt harddisk. Det er en utmerket ide å skanne etter en ulæselig eller dårlig datablokk med tilgjengelige verktøy minst en gang i måneden for å forsikre deg om at stasjonen din ikke forringes og at dataene dine ikke går tapt.

SMART for å kontrollere hdds helse

SMART er det innebygde overvåkingssystemet som kommer til å bli implementert i de fleste moderne HDD eller SSD, men dessverre vil det bare gi seg kun kjent for brukerne når en overhengende maskinvarefeil er på vei. Alle de viktigste HDD-produsentene anbefaler en sporadisk kontroll av diskstatusen din og også kjører noen overfladetester og referanser.

Vi samlet en liste over 14 verktøy for å sjekke hdds helse, så vel som de best kan forutsi og beskytte mot de uunngåelige omstendighetene til harddiskfeil. Uansett inneholder de fleste bruksområder vanligvis den innebygde SMART-funksjonen som er nevnt ovenfor, og det vil definitivt hjelpe dem med å gi mer informasjon om indikatorer for pålitelighet av diskene.

Hva er den beste programvaren for å kontrollere HDD-helsen din?

 1. IOLO System Mechanic Pro
 2. HD Tune
 3. PassMark DiskCheckup
 4. Samsung HUTIL
 5. Seagate SeaTool
 6. CrystalDiskInfo
 7. Barts Stuff Test
 8. GSmartControl
 9. Fujitsu Diagnostic Tool
 10. HDDScan
 11. Windows Drive Fitness Test (WinDFT)
 12. Ariolisk diskskanner
 13. Western Digital Data Lifeguard Diagnostic (DLGDIAG)
 14. Gratis EASIS-stasjonskontroll
 15. Macrorit Disk Scanner

Vi anbefaler: Iolo System Mechanic Pro

Dette verktøyet er ekstremt effektivt for å opprettholde systemet ditt sunt. Du kan kjøre en haug med skanner for å se hvordan maskinvaren din gjør, men også fikse mange feil.

Snakker om HDD, System Mechanic holder det trygt via sine forskjellige verktøy og gir deg maksimalt informasjon om det. Du trenger ikke å bry deg om å ta noen handlinger - den betalte versjonen skanner ikke bare og gir deg informasjon om feilene, men også reparerer dem.

 • Kjøp nå Iolo System Mechanic Pro

Iolo System Mechanic er en av de 7 programvareproduktene som inngår i den omfattende sikkerhets-, personvern- og optimaliseringspakken Phoenix 360. Hvis du er interessert, bør du definitivt dra nytte av den nåværende rabatten fra $ 79, 95 til $ 39, 95 .

Redaktørens valg Phoenix 360 Bundle
 • Raskere oppstart
 • HDD forbedret ytelse
 • Forbedret grafikk
Få din Phoenix 360 Bundle
 1. HD Tune

Dette er et nyttig referansemål for å teste harddiskens ytelse. Den gratis versjonen av dette verktøyet gir et nyttig referanse og også en blokkskanner som fungerer bra med både eksterne og interne harddisker.

Dette verktøyet har et grafisk referanse til å benytte interne / eksterne harddiskopptredener, og den vil skanne etter dårlige datablokker på interne / eksterne stasjoner med et grafisk diagram. Det vil også vise SMART-attributter, strøm på timer og mer generell informasjon for de interne stasjonene. Du kan gjøre programmet bærbart ved å kopiere HDTune.exe til ønsket mappe etter installasjonen. Dessverre blir ikke den gratis versjonen oppdatert lenger, så du må få en betalt for Pro-versjon for å få mer avanserte funksjoner.

 1. PassMark DiskCheckup

Denne programvaren for harddisk testing er gratis for personlig bruk. For det første må du laste ned en liten 2MB-fil, og installasjonsprosessen blir enkel. Under SMART Info-fanen i programmet ser du den nåværende tilstanden og verdiene av attributter som for eksempel spinntid, feilfrekvens for rå les, rapporterte feilkorrigerte feil, lastsyklus telling, tid til strøm, temperatur, nåværende avventende sektortelling, kommandotimeout, totalt LBA-leser, hodetid og gratis fallbeskyttelse.

Alternativet Rekord SMART-attributter for TEC-beregning fra konfigurasjonsvinduet registrerer en historie med egenskapene overvåket av DickCheckup som kan brukes til å beregne når de vil spiral ut av kontroll og deretter potensielt mislykkes.

DiskCheckup kan også kjøre to typer Disk Self Tests: en kort en (5 minutter) og en utvidet en (opptil 45 minutter).

 1. Samsung HUTIL

Samsung HUTIL er et gratis harddiskverktøy for å diagnostisere Samsung-harddisker. Den leveres som et ISO-bilde for brenning til en CD eller en USB-stasjon. På denne måten er HUTIL OS en uavhengig, og det er et bedre testverktøy som de som er designet for å bruke dem i Windows OS.

Du kan også kjøre den fra en oppstartbar diskett hvis du er en gammelskoles bruker. Det er viktig å huske at dette bestemte verktøyet bare skanner Samsung-harddisker, og hvis du bruker en annen, lastes verktøyet, men det vil ikke kunne skanne og kjøre noen diagnose på stasjonen.

Siden HUTIL er et oppstartsprogram, trenger du en harddisk og et operativsystem for å brenne det til en disk eller en USB-enhet.

 1. Seagate SeaTool

Seagate SeaTool er en gratis harddisk testing programvare. Versjonen for Windows (det er en annen for DOS) er et program som vil installere på Windows OS. Du kan bruke den til både grunnleggende og avansert testing av en hvilken som helst stasjon (både intern eller ekstern) som kommer fra enhver produsent. For brukere som leter etter SeaTools Desktop, SeaTools Online-programvare eller Maxtor's PowerMax, bør du legge merke til at Seagate har erstattet alle tre verktøyene ovenfor, og det eier for tiden Maxtor-merkevaren.

Verktøyet er utmerket for testing av harddisker av profesjonelle datatjenester, men det er også lett nok til å bli brukt av noen andre.

 1. CrystalDiskInfo

Dette er et brukervennlig freeware program som kan overvåke SMART attributter, og det vil vise stasjonsinformasjon og disk temperatur. Den leveres med ulike utgaver som inkluderer flere temaer og flere språkstøtte. Installasjonsprogrammet kan komme med mer programvare, så vær forsiktig da du kanskje vil fjerne merket fra installasjonsprosessen.

Programmet bruker et enkelt grensesnitt som vil vise informasjon om SMART attributter status på harddisken, maskinvare spesifikasjoner og temperatur. I tilfelle det er et problem, vil du kunne finne det i attributter listen.

 1. Barts Stuff Test

Dette er en gratis Windows-basert harddiskstresstest. Verktøyet er et fint tillegg til harddisk testing arsenal, og det er den mest nyttige hvis du har problemer mens du tester med et ISO-basert verktøy, men du vil fortsatt ha noe mer i tillegg til Windows-standardverktøyet.

Det vil skanne alle stasjoner, og det er lett å bruke. Verktøyet er bærbart, og du trenger ikke å installere det, og det vil fungere med Windows 10 gjennom Windows 95. Programmet er ideelt for å teste lese-skrivehastigheten og påliteligheten til en hvilken som helst harddisk der ute.

 1. GSmartControl

Dette kan kjøre ulike harddisktester, og det vil gi svært detaljerte resultater, og det vil også gi deg en helhetsvurdering av stasjonen din. Du vil kunne sjekke SMART attributter verdier som kalibreringsforsøk, multisone feilfrekvens, strømsyklus teller og mer.

Verktøyet kan kjøre tre typer test som er målrettet mot å finne stasjonsfeil: den korte selvtesten (det tar 2 minutter, og målet er å oppdage en fullstendig skadet harddisk)), den utvidede selvtesten (det tar ca 70 minutter, og det undersøker hele overflaten på stasjonen), og transport selvtesten (det tar 5 minutter, og det skal finne skader som oppstod under transporten av stasjonen).

Relaterte artikler

{{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}} {{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}}
 1. Fujitsu Diagnostic Tool

Dette er et gratis harddisk testing verktøy beregnet for Fujitsu harddisker som du kanskje har gjettet nå. Den kommer tilgjengelig i både en Windows-versjon og som en uavhengig OS-bootbar DOS-versjon.

Du kan bruke verktøyet til en rask test som varer i ca 3 minutter og for en omfattende test som er mer kompleks. Hvis du har en annen harddisk ved siden av Fujitsu, vil den ikke fungere med den. Windows-versjonen av programmet skal fungere med alle versjoner av operativsystemet fra Windows 10 til Windows 2000.

 1. HDDScan

HDDScan er bygget for å støtte alle typer harddisker, uansett hvem deres produsent er. Verktøyet er en bærbar, og etter nedlasting vil du kunne kjøre den direkte uten å måtte installere den først. Det kan direkte sjekke statusen på harddisken for SMART-attributter, eller du kan få tilgang til et stort utvalg av tester og funksjoner.

Den støtter RAID-volumer, og det vil også kunne kjøre en overflatetest for dem. Overflateforsøkene inkluderer skrive, lese og slette i lineær. Alle testene som blir utført vil bli lagt til i Test Manager-delen, og de vil være i kø for å starte når hver av dem er fullført.

 1. Windows Drive Fitness Test (WinDFT)

Windows Drive Fitness Test (WinDFT) er et gratis harddisk diagnoseverktøy tilgjengelig for bruk på de fleste stasjoner som er tilgjengelige i disse dager. Dessverre, selv om dette verktøyet er bygget for Windows OS, vil du ikke kunne skanne stasjonen som har Windows OS installert på den. Bare USB og de andre interne harddiskene vil kunne skannes av denne programvaren.

Hvis en tilkoblet harddisk ikke er kompatibel med WinDFT, vil det bli vist en melding om dette, og stasjonen vil ikke bli oppført. Dette verktøyet kan kjøre en skanning mot flere stasjoner i rekkefølge, det er grei å bruke, og det vil også la deg slette en harddisk. Verktøyet inneholder også en bærbar versjon.

 1. Ariolisk diskskanner

Dette er bare en skrivebeskyttet skanning av en stasjon, og det er vant til å sjekke om dårlige sektorer. Grensesnittet er minimalt da det bare har en knapp. Det er veldig lett å forstå om noen deler av stasjonene dine inneholder noen dårlige sektorer. Det vil liste opp filene der lesefeilen oppstod.

 1. Western Digital Data Lifeguard Diagnostic (DLGDIAG)

Western Digital Data Lifeguard Diagnostic (DLGDIAG) er et gratis harddiskverktøy for testing av bare Western Digital-merkede harddisker. Programvaren er tilgjengelig for nedlasting i både en bærbar Windows-programvare og som en oppstartbar ISO-fil. Det vil tillate flere harddisktester og Windows-versjonen fungerer på Windows 10 gjennom Windows XP.

Verktøyet er enkelt å bruke, og det har et ryddig grensesnitt. Den støtter både interne og eksterne harddisker, og det vil vise grunnleggende harddiskinformasjon. Det kan også fungere som et enkelt datadestruksjonsverktøy.

 1. Gratis EASIS-stasjonskontroll

Denne harddisk testeren har to hovedverktøy for testverktøy: en sektortest og en SMART-verdi leser. SMART-testen kan vise mer enn 40 verdier om en harddisk, og sektortesten vil bare kontrollere overflaten av mediet for noen leseavtaler.

Rapportene fra alle tester kan leses direkte fra programvaren når testene er ferdige, og de kan også konfigureres for å bli sendt til brukeren via e-post eller for å bli skrevet ut. Det er enkelt å bruke, og det støtter både eksterne og interne harddisker. Det fungerer best på Windows 10 og Windows 8 OS.

 1. Macrorit Disk Scanner

Dette enkle programmet ser etter dårlige sektorer på en harddisk, og det er veldig enkelt å bruke. Du kan installere den ganske raskt, og den er også tilgjengelig som et bærbart program. Du vil se at det meste av skjermen vil bli brukt som en visuell fremstilling av fremdriften i skanningen, og det vil indikere veldig nøyaktig hvor skaden er. Du vil også kunne se hvor mye tid som er igjen før skanningen endelig er over.

Du kan velge noen av verktøyene som er nevnt ovenfor for å sjekke harddiskens helse på din Windows-PC. Hvis du ikke trenger ekstra detaljer, bør Windows-innebygd verktøy være i stand til å gjøre jobben, hvis du vil ha mer avanserte resultater, at et tredjeparts harddiskhelsekontrollverktøy vil vise seg å være din beste innsats.

Relaterte artikler

{{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}} {{#values}}
{{Entity.label}}
{{post.title}} {{/ values}}