12 beste musikkproduksjonsprogramvare for PC-brukere

Musikkproduksjonsprogramvare er digitale lyd arbeidsstasjoner som gir musikkartister en plattform for å ta opp, redigere, mikse og på annen måte forbedre sine lydspor. Fremfor alt gjør de det mulig for brukere å lage musikk uten noen levende instrumenter, noe som sannsynligvis er å foretrekke å slå seg bort på trommene i en garasje.

Hvis du er nybegynner, kan du bruke gratis musikkproduksjonsprogramvare. Men hvis din hobby for å lage musikk har utviklet seg og du vil ta den til neste nivå, bør du bruke premium musikkproduksjonsprogramvare. Sluttresultatet vil definitivt være verdt hver krone du brukte på programvaren.

Som nybegynner, må du kanskje ha tips om de mest grunnleggende funksjonene før du velger et verktøy:

 • Må du installere spesielle drivere (ASIO4All)?
 • Er VST-instrumentene inkludert?
 • Tillater det å blande sporene dine?
 • Som nybegynner vil du finne den nødvendige støtten?
 • Hvor mange PC-ressurser trenger du?
 • Kan du koble til et ekte instrument til en musikkproduksjonsprogramvare?
 • Trenger du 3-årsfest Plug-Ins for å begynne å produsere musikk?

Mange av disse spørsmålene finner et svar i denne artikkelen. La oss gå!

Vurdering PrisVST-plugins ASIO inkludertStøtter Instrument Avansert MixerStøtte nybegynner (opplæring)
FL Studio 204.5Betalt (har prøveversjon)grunn~~POS=TRUNCJaJaJaJa
ACID Pro 3655betaltgrunn~~POS=TRUNCJaJaJaJa
Ableton Live4.5Betalt (har prøveversjon)AvansertNeiJaJaJa
Cubase5Betalt (har prøveversjon)AvansertJaJaJaJa
PropellerHead Årsak4.5Betalt (har prøveversjon)grunn~~POS=TRUNCJaJaJaN / A
Avid Pro Tools4.5betaltgrunn~~POS=TRUNCN / AJaJaJa
CakeWalk Sonar4betaltAvansertJaN / AJaJa
Audacity3, 5Gratisgrunn~~POS=TRUNCNeiJaJaN / A
Darkwave Studio4Gratisgrunn~~POS=TRUNCN / AJaNeiJa
Presonus Studio One4GratisAvansertJaJaJaJa
hydrogen4.5GratisNeiNeiJaJaNei
LMMS3, 5GratisNeiNeiN / ANeiN / A

Den beste programvaren for musikkproduksjon

1

FL Studio 20 (anbefalt)

FL Studio 20, tidligere kjent som Fruity Loops, er en svært populær digital lyd arbeidsstasjon, og med en god grunn: det er den mest brukte, pålitelige og plugin-vennlig musikkprogramvare.

Denne komplekse musikkproduksjonsprogramvaren gir alt du trenger for å komponere, arrangere, spille inn, redigere, mikse og mastergrad musikk - alt på ett sted.

FL Studio kommer i tre utgaver: Signatur, produsent og fruktig . Alle tre utgavene har en rekke fellesfunksjoner, men Signatur og produsent gir ekstra funksjoner og effekter, slik at du kan lage ekte mesterverk.

Bestemme hvilken versjon som skal kjøpes, kommer til dine behov. Verktøyet har også en valgveiviser som kan hjelpe deg med å bestemme hvilken FL Studio-versjon som skal kjøpes.

En komplett programvare musikkproduksjon FL Studio 20

Du får alle fremtidige oppdateringer gratis garantert!

Last ned Fruity Edition Få Produsent Edition Få Signatur Bundle

FL Studio 20 brukes av internasjonale artister, som Avicii, Afrojack, DeadMaus, Martin Garrix og mange flere. Dette verktøyet har alt du trenger for å lage treff.

Hvis du leter etter en programvaremusikkproduksjon for nybegynnere, er FL Studio Fruity Edition et ganske godt valg. Den er laget for å være brukervennlig, slik at nybegynnere kan få tilfredsstillelse av hver musikkopplevelse.

Selv om det kan virke skremmende i begynnelsen, vil du raskt få tak i det takket være det brukervennlige grensesnittet og veiledningene som Imagine-Line postet på YouTube.

Den kommer med en prøveversjon / demo-versjon, men hvis du har noen seriøse intensjoner om fremtiden din i musikkbransjen, må du betale prisen for flere funksjoner og støtte fra utviklerlaget.

Før du trykker på nedlastningsknappen, må du kontrollere at PCen oppfyller kravene til å kjøre dette verktøyet riktig.

FL Studio 12 systemkrav:

 • 32 eller 64 Bit versjoner av Windows 10 / 8.1 / 7
 • 4Gb eller mer RAM anbefales
 • 4 GB ledig diskplass.
2

ACID Pro 365 (foreslått)

ACID Pro er veteran når det gjelder musikkproduksjon, og den første versjonen av denne programvaren ble utgitt for 20 år siden. Den nye versjonen tilbyr nytt og elegant brukergrensesnitt, samt en kraftig 64-biters motor. I tillegg er det støtte til 24-bits, 192kHz multitrack-opptak.

Takket være støtten til 64-biters arkitektur, kan du bruke hele strømmen til PCen din mens du oppretter prosjekter. Når det gjelder prosjekter, har søknaden 16 tilgjengelige instrumenter og 13 effekter tilgjengelig for å velge mellom.

Selvfølgelig kommer ACID Pro 365 med 9 GB ACID-sløyfer som du kan bruke til å lage all slags musikk. Du kan enkelt endre tonehøyde, lengde og andre innstillinger for hver løkke for å oppnå de perfekte resultatene.

I tillegg til sløyfer finnes det ulike plug-ins som lar deg lage profesjonelle musikkprosjekter. Programmet har også Beatmapper og Chopper verktøy tilgjengelig slik at du kan remixe musikken din med letthet.

Programmet støtter Inline Editing, slik at du enkelt kan endre MIDI-dataene ved hjelp av pianolullet og trommelenettet. ACID Pro 365 har også Groove Mapping og Groove Cloning som lar deg endre følelsen av sløyfer eller MIDI-filer med bare ett enkelt klikk.

Selvfølgelig kan du også lage dine egne skreddersydde spor fra grunnen og bruke dem til løkker, filer eller spor. Det er også verdt å nevne at dette verktøyet har ReWire-støtte, så det kan fungere med andre ReWire-applikasjoner som Sonar, Reason, Cubase, Live eller Pro Tools.

Til slutt har programmet en CD-brenningsfunksjon, men du kan også lagre prosjektene dine i forskjellige lydformater, inkludert MP3, WMA, WMV, AAC, FLAC og mer.

Samlet er ACID Pro 365 en flott musikkproduksjonsprogramvare, og med 16 forskjellige tilgjengelige instrumenter og 9 GB ACID-sløyfer, kan du frigjøre kreativiteten din til det fulle.

Når det gjelder prisingen, kommer ACID Pro 365 med et årlig eller tre måneders abonnement, noe som gjør den perfekt både for både langsiktige og kortere prosjekter.

 • Få nå Acid 365 Pro
3

Ableton Live Music Software

Ableton Live er en kraftig programvare for musikkopprettelse som hjelper deg med å sette ideene dine i bruk. Dette verktøyet har alt du trenger for å lage hypnotiserende spor.

Live har avanserte MIDI-opptaksmuligheter, slik at du kan jobbe med maskinvare- eller programvaresyntetiserere, samplere og trommemaskiner. Lydopptakfunksjonen lar deg fange opp alle fra den virkelige verden.

Live har også en musikalsk skissebrett som du kan bruke til å mikse og matche musikalske ideer uten stivhet en tidslinje. Du er velkommen til å improvisere og spille med lyder.

Når du er fornøyd med resultatet, kan du bruke Live's Arrangement View til å ordne notatene og bygge opp sangen din. Du kan redigere hver detalj ved å flytte blokker med musikk eller tid rundt.

Ableton Live tilbyr en unik vridningsfunksjon som lar deg endre tempoet og timingen, i sanntid uten å stoppe musikken. Skulle du aldri gå tom for ideer, kan du bruke verktøyets samling av lyder. Det er over 3000 lyder som du kan velge mellom, inkludert akustiske instrumenter, samplede akustiske trommesett, og mer.

Interessert i å laste ned Ableton Live? Før du treffer nedlastningsknappen, må du kontrollere at PC-en oppfyller kravene seriøst.

Ableton Live systemkrav:

 • Windows 7, 8, 10
 • Multicore-prosessor
 • 4 GB RAM
 • Nødvendig diskplass for grunnleggende installasjon: 3 GB ledig diskplass.
 • Nødvendig diskplass hvis alle inkluderte lyder er installert: 6 GB ledig diskplass.

Ableton Live kommer i tre varianter: Intro, Standard og Suite. Prislappen varierer fra $ 90, 00 til $ 685, 00.

 • Sjekk det nå på Amazon
4

Cubase Music Production Software

Steinberg er synonymt med kvalitet. Når du hører at en digital lyd arbeidsstasjon drives av Steinberg, vet du at det må være et veldig høyt kvalitetsverktøy.

Selskapet sier stolt at Cubase musikkproduksjonsprogramvare er den beste digitale lydarbeidsstasjonen noensinne. Verktøyet gir krystallklar lydkvalitet, og mange avanserte funksjoner som tilfredsstiller selv de mest krevende musikerne.

Cubase er et komplett verktøy som dekker alle stadier av den kreative prosessen fra komponering, opptak, redigering og blanding. Programvaren kommer ikke med stive begrensninger, slik at du kan sette kreativiteten først og følge din egen arbeidsflyt.

Cubase-programvaren leveres i tre forskjellige versjoner, perfekt egnet for din erfaring og behov. Enten du er nybegynner eller en musikkveteran, om du bare har hundre dollar eller flere hundre dollar til å bruke på musikkproduksjonsprogramvaren, finner du et verktøy som vil tilfredsstille alle dine behov, budsjett, nivå på erfaring eller valg av musikk.

Cubase programvareversjoner:

 • Cubase Elements gjør bokstavelig talt datamaskinen din til et fullt utstyrt musikkproduksjonssystem. Du kan ta opp, redigere og mikse lyd- og MIDI-spor og la kreativ genioverflate.
 • Cubase Artist tilbyr ekstra redigering og sekvenseringsverktøy som musikere ofte bruker.
 • Cubase Pro er det perfekte verktøyet for musikkveteraner, produsenter og erfarne musikere. Cubase Pro har enestående lydkvalitet, og et vell av svært avanserte lyd- og MIDI-verktøy.

Interessert i å laste ned Cubase? Før du trykker på nedlastningsknappen, må du kontrollere at PCen oppfyller kravene til å kjøre dette verktøyet riktig.

Cubase programvare systemkrav:

 • 64-biters Windows 7, 8, 8.1, 10
 • 64-bit Intel eller AMD multi-core prosessor (Intel i5 eller raskere anbefales)
 • 4 GB RAM (8 GB eller mer anbefales)
 • 18 GB ledig HD-plass
 • Grafikkort med DirectX 10 og WDDM 1.1-støtte.

Du kan kjøpe Cubase-programvaren for en prislapp fra $ 114, 00.

 • Sjekk det nå på Amazon
5

PropellerHead Årsak

PropellerHead Reason er en komplett digital lyd arbeidsstasjon som lar deg lage, komponere, redigere, mikse og fullføre musikken din. Brukergrensesnittet er veldig intuitivt og enkelt å bruke, alt du trenger å gjøre er å klikke og dra lydene og instrumentene du vil ha på racket og bare spill.

Stativet er midten av verktøyet, og det er en dynamisk funksjon. Du bygger din rack når du lager sangen din, legger til instrumentene, plugins, lyder og effekter.

Årsak er et meget allsidig musikkskapingsverktøy. Hvis du trenger å legge til flere kreative alternativer, kan du legge til flere VST-plugins, samt Rack Extensions.

Verktøyet er ikke i det hele tatt påtrengende, slik at du kan fokusere på musikken først. Opptak er veldig enkelt, og du kan senere perfeksjonere dine opptak når du er ferdig med programvarens kraftige redigeringsverktøy.

PropellerHead Årsak Systemkrav:

 • Windows 7, 8, 8.1, 10
 • Intel eller AMD prosessor med to kjerner
 • 4 GB RAM (8 GB eller mer anbefales for store ReFills eller Rack Extensions)
 • 4 GB ledig harddiskplass på systemstasjonen (programmet kan bruke opptil 20 GB skrapeloddplass)
 • Lydgrensesnitt med ASIO-driver

Du kan laste ned PropellerHead grunn til en 30-dagers gratis prøveversjon eller kjøpe programvaren for $ 390.00.

 • Sjekk det nå på Amazon
6

Avid Pro Tools 12

Avid Pro Tools 12 er et kraftig musikkproduksjonsverktøy som hjelper deg med å frigjøre det kreative geni innen. Dette verktøyet tilbyr et bredt utvalg av alternativer som lar deg komponere, registrere, redigere, mikse og dele spor.

Avid Pro Tools 12 kommer i tre versjoner, hver egnet til spesielle behov:

 • Pro Tools First er ideell for sangere, sangskrivere og musikere som er nye for lydopptak eller Pro Tools.
 • Pro Tools Pros er egnet for profesjonelle som leter etter avanserte verktøy for å lage musikk
 • Pro Tools HD er ideell for lyd- og produksjonsproffer som trenger maksimal sportall, ytelse og surroundlyd.

Avid Pro Tools 12 tilbyr en rekke unike funksjoner som virkelig skiller den fra konkurransen:

 • Brukere kan arbeide med opptil 10 samarbeidspartnere i skyen på et enkelt prosjekt, inkludert Pro Tools First-brukere.
 • Project Revisions er en funksjon som holder all versjonshistorikk og data organisert for deg. Denne funksjonen lar deg utforske nye versjoner av en sang eller et lydspor, lage notater og raskt hoppe tilbake til en hvilken som helst tidligere tilstand hvor som helst.
 • Sporfrysing er en nyttig funksjon som gjør at du raskt kan fryse eller frigjøre plugin-moduler på et spor for å frigjøre prosessorkraft.

Avid Pro Tools 12 systemkrav:

 • Windows 7 64-bit, Windows 8 / 8.1 64-bit eller Windows 10 64-bit
 • Intel Core i5 prosessor (minimum)
 • 8 GB RAM (16 GB eller mer anbefales)
 • 15 GB diskplass for installasjon
 • USB-port for iLok-autorisasjon (iLok 2 eller iLok 3 påkrevd)
 • USB-port eller FireWire-port for ASIO-støttet lydenhet

Du kan kjøpe Avid Pro Tools 12 for $ 599.00 og få en evigvarende lisens med en årlig oppgraderingsplan. Eller du kan få et $ 24.92 månedlig abonnement.

 • Sjekk det nå på Amazon
7

Cakewalk Sonar

Cakewalk Sonar er et imponerende musikkproduksjonsverktøy som lar deg bygge sporene dine fra bakken. Verktøyets musikk synths lar deg raskt lage rytmer, mens redigerings- og blandingsfunksjonene lar deg polere skapelsen.

På samme måte som Presonus Studio One, baserer Cakewalk Sonar seg på verdens ledende tonehøydeprogramvare for å tonehøyde vokal, konvertere lyd til MIDI, etc.

Sonar har også VST3-støtte, det mest stabile, nøyaktige og effektive plugin-formatet for Windows-PCer. Kompatibiliteten med berøringsenheter gir en analog følelse til etableringsprosessen og forbedrer effektiviteten i arbeidsflyten.

Cakewalk Sonar systemkrav :

 • OS: Windows 7, 8 / 8.1 eller 10 (32- eller 64-biters)
 • Prosessor: 2.6 GHz Intel eller AMD multi-core prosessor (minst Intel i5 eller AMD A10 APU)
 • Minne: 4GB
 • Harddisk: 5GB for minimal installasjon (20GB anbefales)
 • Lydgrensesnitt: ASIO-kompatibel maskinvare anbefales

Cakewalk Sonar er tilgjengelig i følgende versjoner:

 • Cakewalk Music Creator 3
 • Cakewalk Artist Music Production Software
 • Cakewalk Sonar X3 Studio Musikkproduksjonsprogramvare
 • Cakewalk Sonar Platinum EDU Lab Pack
8

Audacity

Audacity er en av de mer kjente open source lydredigererne som har hatt millioner av nedlastinger. Dette er en multiplattformpakke kompatibel med macOS, Windows og Linux.

Trykk på Download Audacity 2.1.2- lenken på programvarens hjemmeside for å legge til programmet til Windows.

Med Audacity kan du både spille inn musikk fra en rekke kilder og post-prosessere nesten alle typer lyd. Programvaren gjør at brukerne kan bruke en rekke effekter på musikk, justere tonehøyde, diskant og bass og til og med analysere spor med frekvensanalyseværktøyet.

Programmet presenterer musikkspor som redigerbare bølgeformer som brukere kan redigere. Brukere kan også redigere lydfiler ved å kutte, kopiere og lime inn eller bruke lastebilbelastningen av flere plugin-moduler for å forbedre rekkevidden av effekter og lydanalyse. Audacity har innebygd støtte for LV2, LADSPA og Nyquist plug-ins.

9

Darkwave Studio

Darkwave Studio er freeware som gir brukere et praktisk talt modulært lydstudio som støtter både VST og ASIO. Programmet støtter 64-biters Windows-plattformer fra XP til 10.

Det krever bare 2, 89 MB lagringsplass, og du kan legge den til på skrivebordet eller datamaskinen ved å trykke på Last ned- knappen på denne nettsiden.

Vær oppmerksom på at Darkwave Studio også kommer med adware, så sjekk tredjeparts programtilbud i installasjonsprogrammet.

Det første de fleste brukere vil sannsynligvis merke seg om Darkwave er den elegante flippede UI-designen. Darkwave har et strømlinjeformet brukergrensesnitt med mange alternativer og innstillinger i separate vinduer og kontekstmenyer. Programvaren inneholder opptil åtte separate moduler som inkluderer en mønsterredigerer, HD-opptaker, sekvensredigerer, MIDI-inngang og perkusjonssyntese.

Med mønstereditoren kan du velge og redigere digitale musikkmønstre. Sekvenseditoren lar brukerne blande spormønstrene sammen. HD-opptaker-fanen inneholder opptaksalternativer for streaming av lyd.

Programmet inneholder også 19 innebygde plugin-moduler for å legge til virtuelle effekter på sporene, og du kan legge til mange flere VST / VSTi plugin-moduler til programvaren.

10

Presonus Studio One

Studio One Prime er freeware-versjonen av Presonus Studio One-programvaren, supplert av Artist og Professional-versjonen som detaljhandel på $ 450. Studio One Prime er en fjernet versjon av de pakkene du kan legge til i programvaren din med en my.presonus.com-konto.

Programvaren er kompatibel med nyere Windows-plattformer, og du trenger også minst 4 GB RAM og 30 GB lagringsplass for det.

Selv om freeware-versjonen mangler ganske mange av alternativene og innfødte lydeffekter som tilbys i Studio One Artist and Professional, har den fortsatt det samme intuitive dra og slipp-brukergrensesnittet som å lage nye spor og legge til effekter. Studio One Prime inkluderer ubegrenset lydspor, FX og virtuelle instrumenter.

Du kan også legge til ni innfødte lydeffekter til musikkspor. Latency kompensasjon, enkel sidekjeden ruting og styrekoblingen MIDI-mapping system er noen av blandings- og kontrollverktøyene beholdt i freeware-versjonen.

I tillegg har One Prime multitrack MIDI og multitrack track transformasjon (for sporfrysing) redigeringsverktøy. Så selv om det er en stripet Studio One-versjon, har den fortsatt de fleste av de viktigste verktøyene for å lage opptak.

11

hydrogen

Hydrogen er åpen kildekode musikkproduksjonsprogramvare som er mer spesifikt en digital trommemaskin som etterligner trommer. Programmet er kompatibelt med Windows, Linux og MacOS. Vær oppmerksom på at Windows-versjonen fortsatt er i beta, så det kan ha noen feil.

Klikk Hydrogen 0.9.7 på denne siden for å lagre Hydrogen's installer til Windows.

Hydrogen har en forhåndsinstallert GMkit som inkluderer Snare, Jazz, Ride Jazz, Ride Rock, Stick, Snare Jazz, Closed HH (high hat), Pedal HH og Cowbell trommesett. blant andre. Programvarens mønster-sekvenser har et ubegrenset antall mønstre og gjør at brukerne kan kjede mønstre sammen i et musikkspor. Brukere kan velge og arrangere ulike tromme lydeffekter over en fil og til og med overlappe dem.

Hydrogen's Mixer er en annen av de praktiske verktøyene som du kan justere trommevolumet og også bruke noen ekstra spesial effekter. Den nyeste versjonen av programvaren gjør det mulig for brukere å eksportere og importere sangmønstre i spor, og det inkluderer også et direktørvindu med en metronom og en prøveutgave med kutt og sløyfe.

Så, hvis du trenger å koke opp noen trommeslag, vil Hydrogen gi de nødvendige verktøyene og alternativene.

12

LMMS

LMMS, ellers kjent som Linux Multimedia Studio, er en omfattende, åpen kildekode-musikkproduksjonsapplikasjon som kommer med fem redaktører og en rekke syntetisatorer for ytterligere å finjustere lydsporene dine. Dette er tversplattform programvare du kan kjøre med Windows, Linux (Ubuntu, Mint og Debian) eller macOS.

Trykk en av LMMS- knappene på denne nettsiden for å lagre enten 32 eller 64-biters installasjonsprogrammet til Windows.

Som nevnt har LMMS fem redaktører som består av en Song Editor for komponerende melodier, en Beat + Bassline Editor for å konsolidere instrumentspor med Piano Roll, Automation Editor og en FX Editor som du kan blande FX-kanaler. Brukere kan importere både MIDI-filer og Hydrogen-prosjektfiler med Song Editor.

LMMS har et bredt utvalg av instrumentsynteseapparater, blant annet en Roland monofonisk bass, oscillator, wavetable, NES, organisk og mallets synthesizers. Programmet støtter også VST- og LADSPA-plugin-moduler som du kan blande en rekke ekstra effekter inn i musikksporet.

Som sådan pakker LMMS sikkert i mange musikkproduksjonsverktøy.

Det er 12 lydproduksjonsverktøy for Windows som har de fleste verktøyene du trenger for musikkproduksjon. De ovennevnte verktøyene passer for nybegynnere, mellomliggende, avanserte musikkelskere, samt profesjonelle musikere.

Hvis du allerede brukte programvaren som er oppført i denne artikkelen, kan du fortelle oss mer om din erfaring i kommentarene nedenfor.

Hvis du vil at vi skal legge til andre verktøy i listen, gi oss beskjed i kommentarene.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i februar 2017 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.